Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-06, 16:30   #811
Ywanka
Zadomowienie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Jaki tu ruch, jak miło

Ostrowczanka no faktycznie juz tylko 10 dni!!!
Ciekawa jestem Twojego bukietu ale mam nadzieje ze fotki nam pokażesz!
I nieciekawie z tym remontem ołtarza! Zamiast zacząć np. od listopada to teraz w sierpniu! Ech!!!

Co do Impresji to ja byłam tam na Andrzejakach w tamtym roku i bardzo mi sie tam podobało. Cena spoko, sporo jedzenie, ładny wystój.

domelowa1
- chyba w tym roku byłaś na Sylwestrze, bo Impresja został otarta jakoś w listopadzie 2007 roku!

karolina403
a gdzie są te schody w Impresji?

ewelka111 bardzo ładny ten bukiet Twojej siostry.
Przyznam sie ze nie wiedziałam ze ktoś robi bukiety ślubne na targu.

A gdzie jest ta kwiaciarnia Tara????
Ywanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 17:52   #812
ninuska
Zadomowienie

hej Dziewczyny, widzę,że się ostatnio sporo działo na forum, to i ja dododam coś od siebie

Ostrowczanko niestety znam ból remontów w kościele bo ksiądz na Piaskach już chyba ze 3 rok remonty prowadzi. Co nie oglądam kasety to rusztowanie tu stoi albo tam.... Na szczęście kamerzyści starają się to jakoś ukryć i na ogół nie jest tak źle. Ostatnio słyszałam, że ma zakupić przystrój kościoła i ma by tylko taki a nie inny. Zobaczymy jak to w praniu wyjdzie.

kasiuni_a gratuluję naprawdę i podziwiam bo ja w kółko słyszałam, że już wszystkie terminy zajęte. Wiesz, we wrześniu byłam ma weselu, które kamerował pan z Opatowa. Prześlicznie normalnie, i chyba jego sobie weźmiemy jako kamerzystę.

Domelowa o Impresji mówią dobrze z tego co słyszałam, jedynie nie jest ona na tyle osó, na ile się reklamuje. Przy pełnych 200 jest spoooooooory tłok.

ewelka111 naprawdę extra bukiecik. Gdzie można znależć Panią, co go wykonałą??
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 18:38   #813
katalinka17
Zadomowienie

Ech dziewczyny, zostawić was na pare godzin a wy tak się rozpisałyście!!

Ywanko Tara znajduje się koło kościoła na Ogrodach, w pasażu w bloku z czerwonej cegły.

Ewelko bardzo ładny bukiet, chodzi mi szczególnie o te białe kwiatuszki, piękne są.

Co do przygotowań ślubnych, to mnie udało się wszystko załatwić w ciągu pół roku. Czytając wasze posty pomyślałam sobie że miałam jakieś szczęście.

Widzę, że zeszło trochę na temat wiązanek, więc wkleję swoją
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 846fce17ef798a44.jpg (35,1 KB, 47 załadowań)

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 19:16   #814
domelowa1
Raczkowanie

"Goscina" zaklepana na 30 maja, dziś byłam z mamą (narzeczony w delegacji) i bardzo nam sie tam podobało choc niestety nie mogliśmy porozmawiać z właścicielami o szczegółach bo oni głównie urzędują na Smykowie. Oprowadzała nas jakaś starsza babcia, która nie specjalnie orientowała się w temacie . Oglądałayśmy też przy okazji inną salę " Arkadię", która jest obok, tez wydaje się ok, ale nic o niej nie wiem. Może Wy macie wyrobione zdanie??
katalinka mam pytanie czy stół wiejski wchodzi w cene w Gościnie? Ile Ty płaciłaś od osoby? Mi powiedzieli ok 130 zł zalezy ile goście zjedzą. Pozdrawiam
domelowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-06, 20:08   #815
ninuska
Zadomowienie

katalinka11 Sliczna wiązanka, normalnie palce lizać

A jeśli chodzi o wiązanki to zaraz po świetach Wielkanocnycha zamawiałyśmy wiązanki na slub do znajomej na 19 kwietnia. Właśnie w wąskiej uliczce. Załapałyśmy sie na ostatnią chwilę. Wybrałyśmy z katalogu bukiety i były idealnie dopracowana. Jak ze zdjęcia. Mogę polecić tę kobietkę.Zna się na rzeczy. Jedynie co proponuje to mieć w gotowości duuuże agrawy. Miałyśmy problem z zapięciem butonierek, bo były dość spore i w kółko opadały. Miały maleńkie złote agraweczki i trzeba było szybciorem szukać większych. Taki drobiazg
Stary 2008-08-07, 07:07   #816
Ywanka
Zadomowienie

katalinka17 dzięki za wyjaśnienie, teraz już wiem gdzie to jest.

Ja widziałam jak ta kobitka z kwiaciarni w Wąskiej Uliczce robi bukiet (nie ślubny) i faktycznie fajnie wyszedł.
Ywanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 12:05   #817
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość
ewelka111 naprawdę extra bukiecik. Gdzie można znależć Panią, co go wykonałą??
Nie wiem czy uda mi się precyzyjnie wytłumaczyć, orientujesz sie może gdzie stoją z kwiatami na targowicy Jak się wchodzi na targowice głównym wejściem, mija sie stoiska z cukierkami i tam dalej w prawo maja swoje stragany kwiaciarki, jak wejdziesz w tą ich uliczkę, to na samym końcu stoi ta dziewczyna i jej mama. Myślę, ze jak już znajdziesz stragany z kwiatami to jak się spytasz o bukiety ślubne to cię inne kwiaciarki do niej skierują. Nie wiem czy coś z tego zrozumiałaś

Domelowa co do Arkadi, to ja tam na weselu nie byłam, ale słyszałam pochlebne opinie. Z tego co sie orientuje, to oferują atrakcyjną cenę. Sala jest całkiem fajna.

Dziewczyny nie wiecie czy jest już otwarty ten nowy lokal weselny przy Kuźni, ten obok Pałacyku. Ponoć ma być najlepszym lokalem w Ostrowcu, o największym standardzie
Ninuska dzięki, że mi powiedziałaś o tej agrafce, poproszę o trochę większa

ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-07, 12:56   #818
domelowa1
Raczkowanie

Ewelka w Gazecie Ostrowieckiej jest napisane, że otwarcie tego hotelu na Kuzni ma byc 1.10.2008r. ale juz przyjmują rezerwacje na imprezy i słyszałam plotki, ze jest kiepsko z terminami. Znajomy zarezerwował lipiec 2010. Hotel bedzie się nazywał "Red".
Dzks dziewczyny za opinie na temt "Arkadii", wczoraj tam byłam, właściciel zaproponował nam cene 150 zł od os. z poprawinami, więc chyba nieźle. Nie bardzo podoba mi sie, że jest tam tak nisko (w porównaniu z "Gosciną" bardzo nisko) ale za to przed loklem jest superowo a w maju jak wszystko będzie kwitło będzie tam bajkowo. Dlatego jeszcze się waham, niby "Gościna" zaklepana ale zadatek jeszcze nie wpłacony.
Stary 2008-08-07, 13:20   #819
ewelka111
Raczkowanie

Domelowa a nie mówiłam, że jest tam atrakcyjna cena. Ja w tym roku płace za jeden dzień 140 Właściciele Arkadi są w porządku, sama brałam tą sale pod uwagę

Stary 2008-08-07, 13:45   #820
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelka111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiecie czy jest już otwarty ten nowy lokal weselny przy Kuźni, ten obok Pałacyku. Ponoć ma być najlepszym lokalem w Ostrowcu, o największym standardzie
byłam pod Pałacem tydzień temu żeby zobaczyć jak tam wszystko wygląda (byliśmy w szoku bo już prawie wykończyli te budyneczki obok w których ma być więcej pokoi) i przy okazji podjechaliśmy pod ta nową salę. prace tam wrą ale nas jakoś nie zachwyciło to strasznie. ciekawe jaki będzie efekt końcowy. moi rodzice chceli zebyśmy tam zrobili wesele ale my nie chcemy rezygnować z Pałacu
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 15:15   #821
karolina403
Raczkowanie

Ywanka ja do impresji wchodzilam z boku i tam sa schody a pewnie glowne wejscie jest z innej strony.

domelowa moge sie wtraci9c ze w Goscinie za stol wiejski doplacasz 50zl ja tez bede miala wesele w goscinie ale w smykowie to jest tej samej babki co na boksycce . u mnie rowniez taka mniej wiecej cene podali za osobe 90-130 w zaleznosci ile bedzie wylozone jedzenia na stol i ogolnie placi sie po weselu.

katalinka bardzo fajna mialas wiazanke.
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-07, 18:39   #822
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
byłam pod Pałacem tydzień temu żeby zobaczyć jak tam wszystko wygląda (byliśmy w szoku bo już prawie wykończyli te budyneczki obok w których ma być więcej pokoi) i przy okazji podjechaliśmy pod ta nową salę. prace tam wrą ale nas jakoś nie zachwyciło to strasznie. ciekawe jaki będzie efekt końcowy. moi rodzice chceli zebyśmy tam zrobili wesele ale my nie chcemy rezygnować z Pałacu
Ania jak macie zarezerwowany Pałac Tarnowskich, to nie rezygnujcie już z niego, tam Wam się podoba a w tym nowym lokalu to różnie może być

Stary 2008-08-07, 20:30   #823
domelowa1
Raczkowanie

Karolina za stół wiejski dopłaca sie tylko 50 zł? Ja słyszałam że w innych lokalach płaci się ok 700 zł za stół Na kiedy macie zarezerwowaną salę na Smykowie?
Stary 2008-08-07, 20:52   #824
kasiuni_a
Wtajemniczenie

No właśnie też się zdziwiłam, że tak tanio za stół wiejski. Tam gdzie my bedziemy mieć wesele kosztuje właśnie 700 zł, ale można samemu wstawiać, w restauracji z której zrezygnowaliśmy chcieli 1200 zł, a w jednym miejscu w Sandomierzu nawet 2500 zł
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-08, 08:08   #825
ninuska
Zadomowienie

ewlka111 wielkie dzieki za wyjasnienia bardzo ładny opis i nawet precyzyjny wiem gdzie to jest wiec jak tylko będe na targu to sie zapytam .

Dziewczyny a na ile osób jest Arkadia?? Tak się teraz zastanawiam czy za 130 od os/2 dni plus aurokar jest sens jechac do krynek, kiedy tu jest cena 150/os/2 dni hmmmmm......... juz sama nie wiem ..... eh.....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-08, 10:28   #826
domelowa1
Raczkowanie

Ninuska według mnie 100 os to max w Arkadii, nie wiem co by na ten temat powiedzieli właściciele, ale mnie sie wydaje że gdyby miało być więcej byłby ścisk. Parkiet do tańczenia jest tam dosć mały i tak troche kiepsko usytuowany bo przy samym wyjściu. Dlatego w czasie trwania imprezy trzeba by sie było przedzierać do wyjścia. Nam zaproponowali cene 150 od os. bo wesele ma byc w maju a nadal wiele osób wierzy w przesądy i nie jest to miesiąc zbyt popularny. W sezonie za 2 dni licza sobie 160 od os. A i jeszcze jedno na weselu musi byc minimum 80 os nawet jeśli tyle nie będzie za tyle trzeba zapłacić i to jest rochę lipa
Stary 2008-08-08, 11:05   #827
ninuska
Zadomowienie

Domelowa Dzieki wielkie za odpowiedz. Właśnie coś tak mi sie wydawało, że jest na niewielką liczbe osób. To w takim razie Arkadia odpada. Ja swoje wesele planuje na 160 osó. eh.... Problem mam jak nie wiem z ta salą i chyba jednak Krynki zostaną. 23 sierpnia mojej mamy koleżanka ma wesele własnie w Krynkach i dostane cynk jak tam jest - od strony organizacyjnej.
Stary 2008-08-08, 12:59   #828
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Ania jak macie zarezerwowany Pałac Tarnowskich, to nie rezygnujcie już z niego, tam Wam się podoba a w tym nowym lokalu to różnie może być

no właśnie a tak wogóle to chyba nawet bym nie chciała podoba nam się strasznie w Pałacu i zdjecia na miejscu będziemy mogli zrobić no bo plener chcemy juz tutaj nad morzem
Stary 2008-08-08, 13:06   #829
karolina403
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domelowa1 Pokaż wiadomość
Karolina za stół wiejski dopłaca sie tylko 50 zł? Ja słyszałam że w innych lokalach płaci się ok 700 zł za stół Na kiedy macie zarezerwowaną salę na Smykowie?
To 50zl to raczej jest za sam stol a dodatkowo za cale jedzenie wiejski bedzie placone po weselu czyli tak jak cena za osobe ile bedzie na stole za tyle sie bedzie placic, chyba tak jest w 100% nie jestem pewna

My mamy zarezerwowany na 26.09.2009rok.

Edytowane przez karolina403
Czas edycji: 2008-08-08 o 16:48
Stary 2008-08-08, 14:22   #830
aniaa22
Zakorzenienie

azakowana mam nadzieję że zagladasz tu jeszcze. napisz czy nie robili Ci zadnych problemów jeżeli chodzi o zdjęcia w Pałacu. Ty miałaś zdjęcia przed slubem. czy nie mieli nic przeciwko?? a wogóle to jak wyglada współpraca z właścicielami???
Stary 2008-08-08, 17:41   #831
szczerbinka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez 7sambra11 Pokaż wiadomość
Ja zamawialam kwiaty w Tarze i musze powiedziec, ze bylam zachwycona. Pani robila nam dekoracje kompleksowa, czyli bukiet, kosciol, samochod i sala. Wszystko bylo naprawde tak jak chcialam, i bardzo gustowne i przepieknie wykonane. Jest troche drogo, ale nie zaluje zadnej zlotowki wydanej, bo naprawde bylo warto i wszyscy goscie sie zachwycali dekoracjami i kwiatami. I Pani jezdzi na targi do Warszawy i gdzie sie tylko da po dodatki i wyjatkowe kwiaty (jesli ktos sobie zazyczy) i wszystko jest naprawde na swiatowym poziomie - bylam zaskoczona, ze kogos takiego w Ostrowcu znalazlam.

mam w takim razie prośbę do Ciebie, mogłabyś wrzucić jakieś fotki, chciałabym zobaczyć jak wygląda sala przybrana przez Panie z TARY. moja siostra zastanawia sie, czy zamówić dekoracje w TARZE czy u innej dekoratorki. Za zdięcia będę bardzo wdzięczna pozdrawiam
szczerbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 11:02   #832
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Odebrałam swoją suknię - jestem naprawdę zadowolona - panie w salonie dobrały mi także do tego śliczną ozdobę na głowę - woalkę z kwiatem.
Dziś mam wieczór panieński - moja świadkowa nie napisała mi czy będzie czy nie i nie odbiera telefonu - bardzo się tym denerwuję, bo już wcześniej wynikały nieporozumienia z nią na różnym tle - trochę żałuję tego wyboru .

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-09, 11:19   #833
karolina403
Raczkowanie

No ostrowczanko to udanej imprezy nie martw sie moze swiadkowa ma dla ciebie jakas niespodzianke
I juz tylko tydzien do slubu jak sie z tym czujesz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-09, 12:26   #834
ninuska
Zadomowienie

Ostrowczanko wszystko na pewno będzie dobrze, popieram koleżankę- może chodzi o jakąś niespodziankę?? A właśnie. Jak to jest u Ciebie z tym wieczorem? ty go organizujesz?? bo obiło mi się o uszy ze to właśnie starsza się ma tym zająć. Będę świadkową u weselu 23 sierpnia i właśnie nie wiem co tu robić. Napisz kilka słówek jak było. I nic nię nie przejmuj tylko baw się dobrze właśnie

A powiedz mi gdzie zamawiałaś suknię??
Pozdrowionka.
Stary 2008-08-09, 17:38   #835
Ostrowczanka
Zakorzenienie

To starsza powinna organizowac wieczór, ale mojej nie bedzie na moim - żadna niespodzianka PODOBNO grypa jelitowa.
Suknię zamawiałam w Margarett w Lublinie.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-10, 08:41   #836
ewelka111
Raczkowanie

Ostrowczanko i jak udał się wieczór panieński, był owocny

Agat co tam u Ciebie, dlaczego sie nie odzywasz Jak przygotowania, pewnie już wszystko gotowe?
Dziewczyny zostało wam tylko sześć dni, trochę Wam zazdroszczę, chciałabym mieć już wszystko za sobą. Trochę przytłaczają mnie te wszystkie załatwienia

Stary 2008-08-10, 21:26   #837
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
azakowana mam nadzieję że zagladasz tu jeszcze. napisz czy nie robili Ci zadnych problemów jeżeli chodzi o zdjęcia w Pałacu. Ty miałaś zdjęcia przed slubem. czy nie mieli nic przeciwko?? a wogóle to jak wyglada współpraca z właścicielami???
Aniu zagladam jeszcze, zaglądam
My zdjęcia mieliśmy w dzień ślubu przed błogosławieństwem i nie robili żadnych problemów w związku z sesją
Ponieważ pogoda była jaka była - znaczy się padał deszcz przez jakąś godzinę (akurat wtedy, gdy pojechaliśmy na zdjęcia) - to zrobiliśmy zdjęcia w środku - na dole na sali i w apartamencie - aha jak będziecie brali sobie klucz od apartamentu to weżcie 102 bo w 101 są dwa łóżka złożone w jedno - taki szczegół. Na szczęście udało nam się tak, że pod koniec zdjęć przestało padać i zrobiliśmy sobie kilka zdjęć na zewnątrz a potem jeszcze w nocy kilka.
A współpraca układała się bardzo dobrze - ale najlepiej wszystkie sprawy załatwiać z takim młodym panem Krzyśkiem - bo on jest najlepiej zorientowany. Pan Tarnowski ma na głowie tyle spraw związanych z remontami okolic pałacyku, że zdarza mu się o niektórych rzeczach zapomnieć. Ale generalnie wszystko ok.
Aniu ja zaglądam do was codziennie, więc w razie jakichkolwiek wątpliwości pytaj śmiało
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 07:45   #838
agat77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Ech dziewczyny, zostawić was na pare godzin a wy tak się rozpisałyście!!

Ywanko Tara znajduje się koło kościoła na Ogrodach, w pasażu w bloku z czerwonej cegły.

Ewelko bardzo ładny bukiet, chodzi mi szczególnie o te białe kwiatuszki, piękne są.

Co do przygotowań ślubnych, to mnie udało się wszystko załatwić w ciągu pół roku. Czytając wasze posty pomyślałam sobie że miałam jakieś szczęście.

Widzę, że zeszło trochę na temat wiązanek, więc wkleję swoją
Katalinka, super bukiet! Piekny!
agat77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 07:52   #839
agat77
Raczkowanie

Cytat:
Ostrowczanko i jak udał się wieczór panieński, był owocny

Agat co tam u Ciebie, dlaczego sie nie odzywasz Jak przygotowania, pewnie już wszystko gotowe?
Dziewczyny zostało wam tylko sześć dni, trochę Wam zazdroszczę, chciałabym mieć już wszystko za sobą. Trochę przytłaczają mnie te wszystkie załatwienia
Cześć Dziewczyny! Przepraszam strasznie, że nie odzywam się od dluższego czasu, ale jak wiecie jestem w sumie jedynym organizatorem mojego wesela i nie starcza mi czasu na nic...Na dodatek bylam w rozjazdach bez dostępu do internetu. Mój maż ( jesteśmy juz po cywilnym) dotarł do Ostrowca wczoraj, więc będę mieć wreszcie trochę lżej, uff...Na myśl o weselu ogarnia mnie lekka panika. Prawie wszystko już gotowe tylko nie ja
Dziewczyny mam takie balkony i czarne kółka pod oczami,że jestem przerażona Pewnie pomógłby sen, ale ja nie prześpie dlużej niz 7-8 godzin max. Co tu robić?Pomocy!!!
agat77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-11, 08:40   #840
ewelka111
Raczkowanie

Agat spokojnie nie panikuj, wszystko będzie dobrze Na te worki może pomoże kompres z rumianku lub z herbaty. Spróbuj się trochę przespać i wszystko będzie ok. A może spróbuj się odstresować, poprzez spotkanie z koleżankami gdzieś w pubie lub jakieś inne wyjście, może uda Ci się zapomnieć choć na chwilkę o ślubie .
Workami się nie przejmuj w ostateczności kosmetyczka Ci je zatuszuje na makijażu ślubnym

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości