![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.
Nie wszyscy
![]() ![]() Tu jeszcze jeden: http://www.andrzejpartyka.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Ja mogę polecić dom weselny Arkadia - serwują pyszne jedzonko, z tego co pamiętam to: 5 dań gorących na weselu + 2 dania gorące na poprawinach, 3 rodzaje przystawek, 3 rodzaje sałatek, 2 rodzaje śledzi, wędliny (które robią sami), owoce, ciasta i napoje. Tylko alkoholu i tortu nie podają. Jestem dobrze poinformowana, bo siostra miała tam wesele w zeszłe wakacje i jeśli ja będę robić swoje to raczej tam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Byłam tam parę tygodni temu i aż tak wiele to się tam chyba nie zmieniło.Tylko kolor balonów chyba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Za stół wiejski 700 zł??
![]() A ja wkońcu chyba skorzystam z usług pana Górczyńskiego... zobaczymy, w przyszly weekend jesteśmy umówieni z nim. A gdzie bierzecie ślub kościelny?W którym kościele? |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Chyba to już pisałam, ale zrobię riplej
![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%9...4%99tokrzyskim |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Wiem, wiem, pytam też o inne dziewczyny.
A wogóle przystrajacie jakoś szczególnie wnętrze kościoła?? |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
"Mojego" dnia ślub biorą jeszcze 3 pary - i najprawdopodobniej będziemy się składać na jakiegoś profesjonalnego dekoratora - no i zobaczymy co on tam wymysli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
To przyjemnie masz
![]() Ja jak zamawiałam termin to byłam pierwszą osobą ![]() Będę się musiała dowiedzieć kto jeszcze bierze ślub w tym dniu co my ![]() p.s. a masz jakąś wizję co do wystroju? Edytowane przez katalinka17 Czas edycji: 2008-02-08 o 16:59 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
Ja też juz pisałam,w którym kościele
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie myślałam nad koncepcją - zresztą trzeba to będzie uzgodnić z 3 innymi parami, więc nie ma co naciskać na swoją koncepcję.
Ja tylko mam jedno marzenie - żeby w bukietach były słoneczniki. P.S. Jak zamawiałam termin to byłam druga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Ja też jestem z Ostrowca (tzn teraz mieszkam gdzie indziej ale ślub i wesele odbędzie się w Ostrowcu). ślub będzie w Kościele św. Michała a wesele w Pałacu Tarnowskich przy ul. Kuźnia. Jak tylko zobaczyłam tą salę, to się w niej zakochałam i nie było mowy o żadnej innej ![]() Zespół i kamerzyste mamy z Kielc. Już tylko niecałe 4 miesiące zostały ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zadomowienie
|
azakowana, co do pałacu Tarnowskich to jak dowiedziałam się o cenę to nawet nie miałam ochoty tam zaglądać, a ze zdjęć sali wywnioskowałam, że to nie dla mnie.Ja wolę minimalizm
![]() Co do fryzjerki to dziewczyny polecały salon po hotelem Łysica, a ja osobiście polecam makijażystkę z al. jana pawła II, nad przychodnią Medyk. A kiedy masz date ślubu?? |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Mnie się tam bardzo sposobało, a cena (my mamy 140zł/os) nie wydaje mi sie wygórowana, no ale to moje zdanie
![]() Ślub mamy 7 czerwca. Jutro idę na ostateczne mierzenie przed zamowieniem sukni. |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
A ta cena jest z poprawinami czy bez?
Co obejmuje? A suknie gdzie zamawiałaś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
A robicie dziewczyny w ogóle poprawiny w lokalu?
Ja z tego względu, że to będzie lato zrezygnowałam z tego i robię "garden-party" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
Ja robię
![]() Mimo, że to będzie połowa lipca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
Ja tez robię poprawiny w lokalu.Przynajmniej nie będę miała problemu gdyby pogoda nie dopisała i na przykład spadł deszcz.Nie biorę jednak zespołu na poprawiny,muzyka będzie z płyt
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
U mnie na poprawiny tak jak na weselu będzie przygrywał dj.
Potrawy na pewno będą lekkie, piwko do popicia. Pewnie nasze poprawiny będą w porze obiadowej, gdyż mamy wielu gości z dalekich stron Polski i będą chcieli wracać powoli do domu ![]() Myślę, że zabawa będzie dłuugo trwała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie wróciłam z Ostrowca. Wekend byl ciężki, bo rozwoziliśmy z narzeczonym zaproszenia i zalatwialimy sporo rzeczy ![]() Juz mam fryzjerke i makijazystke, załatwione noclegi dla przyjezdnych i bukiet zamowiony a suknia do przymierzenia w kwietniu ![]() Suknia zamowiona na Górzystej obok sklepu z materiałami. Na piątek już gotowe miałam buty, wiec od razu je wzięłam do domu żeby nauczyć sie w nich chodzic ![]() Mam teraz jeszcze pytanie. Gdzie wy zamawiacie tort. Ja pytałam "pod telegrafem" bo tam podobno robia dobre i lekkie torty śmietanowe, Z tym że strasznie małe te torty mają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Z tego co pamiętam to u mnie w knajpie tort już jest w cenie.
Myślicie, że będzie ok? |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Ja tort będę miała z domu weselnego.Dobre robią i ładnie przystrajają.
Dziewczyny załamałam się, fotograf którego chcieliśmy na swoim weselu jest zajęty ![]() ![]() ![]() Azakowana a fryzjerke i makijazystkę którą masz??Bukiet gdzie zamawiałaś?Tak z ciekawości pytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
![]()
Fryzjerka koło ZODIAKA na Kopernika. Słyszałam, że fajne fryzury robi. Ja kiedyś u niej byłam i wyszłam zadowolona
![]() A makijażystka na Iłżeckiej w salonie MAGDA. Bukiet zamawiałam w galerii TARA na Polnej. Koło Kościoła na Ogrodach. Na początku podjechałam do ADONISA. Ale tam "baaaardzo miła" Pani stwierdziła, że tu nie jest Warszawa. Chyba chodziło o to, że za wcześnie się z tym wyrwałam. W ogóle tak jakoś nieprzyjemnie mnie potraktowali. Wiec stwierdziłam, że mam ich gdzieś. W Tarze Pani była bardzo pomocna i miła. A podobno tez bardzo ładne wiązanki robi. |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
12 lipiec.
Oglądałam zdjęcia tych fotografów z linków.Zobaczymy, mój tż jest w pracy w Kielcach ja w O-cu siedze, wróci z pracy to będziemy musieli się naradzić.Masz kogoś dobrego Estrello?? Widzę, że makijażystkę i fryzjera trzeba już zamawiać!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Ja zamawiałam teraz bo bardzo rzadko jestem w Ostrowcu. A jeszcze sie chciałam umówić na próbny makijaż i fryzurę. Jak będę w marcu u rodziców to przetestuję i makijaż i fryzurę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Ja właśnie mam problem z fotografem,jeszcze nie znalazłam. A ten którego chciałaś ma stronke internetowa? Moze ja bym sie załapała,bo mam jeszcze trochę czasu... Narazie najbardziej podobaly mi się zdjęcia tego fotografa,którego adres ja wklejałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Przynajmniej jednego pana już mogę uważać za skreślonego.
Chodzi o pana Remigiusza Patera.Mój narzeczony klikał z nim pare minut, i czytając to byłam baardzo zdziwiona "profesjonalizmem" tego pana. Cena 1000zł, ślub wesele (tuż po oczepinach sie zmywa) i plener. Gdy tż zauważył że to dość drogo (przynajmniej dla nas), to on na to, że po prostu ile kasy wyłożymy takie będą fotki.Czyli jeśli zapłacimy mało to fotki będą do d... ![]() Nie umawia się z takim wyprzedzeniem ( taaa zaledwie 5 miesięcy w przypadku ślubu to rzeczywiście szmat czasu ![]() Na koniec stwierdził, że może być naszym rezerwowym fotografem ![]() Ogólnie traktował to wszystko jakby nam robił wielką łaskę ![]() Estrello, fotograf którego chcieliśmy ma na nazwisko Górecki, nie wiem czy ma stronkę, ale w każdym razie widziałam jego fotki na żywo bo byliśmy u kuzynki tżta i oglądaliśmy potem fotki z niego. Bardzo mi się podobały, bo nie były takie sztywne, ustawiane tylko pokazywały emocje w tym dniu ![]() Za to wszystko zapłacili 400zł. Wiadomo różne są gusta ale wydaje mi się, że warto!! Mam do niego tel. kom. także jeśli będziesz chciała wyślę ci PW. |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Trochę mi głupio, bo adres pana Patera sama wklejałam - ale ja z nim nie rozmawiałam i nie wiedziałam jaki jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
A mnie to wcale nie zdziwiło... Jak już pisałam wcześniej miałam "przyjemność" go poznać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie dziewczyny z Ostrowca. Ja wprawdzie pochodze z innej czesci Polski, ale tak sie zlozylo, ze slub bede brala w Ostrowcu. Mam pytanie do dziewczyn majacych zamiar brac slub w kosciele Milosierdzia Bozego. Czy przypadkiem kosciol nie jest ozdabiany przez jakas zakrystianke? Bo na stronie widzialam takie standardowe przyozdobienie kosciola i zastanawiam sie czy szukac kogos do tego czy oplaca sie kogos wewnatrz kosciola i ta osoba moze juz przygotowuje dekoracje. Moze ktoras z Was wie cos na ten temat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.