![]() |
#991 |
Raczkowanie
|
![]()
Cześć! Ten nowy salon z tego co wiem to jest w tym samym miejscu co był kiedyś ten sklep z ubraniami "Troll". Bo jak jechałam ostatnio to tez widziałam.
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest, bo słyszałam ze w ostrowcu nie pozwalaja za bardzo przymierzac sukien ślubnych lub za jakąs opłata???Wiecie cos o tym bo dla mnie to absurd jak mozna kupic suknie bez przymierzania kilku i wybrania odpowiedniej??!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Raczkowanie
|
Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.
Aneta niestety w Ostrowcu tak jest, że nie wszędzie dają przymierzać
![]() Co do tego nowego salonu to muszę sie tam wybrać, wprawdzie suknie już mam, ale pooglądać mi przecież wolno ![]()
#993 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny! No wreszcie mam chwilke zeby cos napisac.
Juz po! Uff!CO za ulga i troche zal jednoczesnie. Wesele sie udalo, nawet bardzo. Mielismy dwa zaspoly, jeden polski i jeden szkocki, bo moj maz jest Szkotem. Grali cudownie! Szkocki zespol przywiozl szkockie dudy (pan, ktory na nich gral byl pierwsza osoba na swiecie, ktora zrobila magisterke na szkockich dudach, na Akademii Muzycznej w Edynburgu). Byla pani z harfa i skrzypcami. To bylo cudowne! Nasz polski zespol byl nie mniej swietny. To zespol z Radomia, ktory grywal na statkach miedzynarodowych. Swietnie spiewaja po angielsku. Pani, ktora spiewa ma przepiekny glos. Nasi szkoccy goscie byli zachwyceni i chcieli od nich kupowac plyty. Super! Jesli chcecie na nich namiary to chetnie podam. Sa cudowni! I nie ma problemu zeby zostali dluzej jesli sie o to poprosi. Bardzo bardzo polecam! Muzyka i nadmiar alkoholu tak rozkrecily impreze,ze trwala do 5 rano a w niedziele musielismy "wyganiac" gosci o 12.30 ( czyli juz w poniedzialek), bo nie chcielismy juz zameczyc kompletnie obslugi w Palacu. Teraz o obsludze: Bardzo mili, mlodzi ludzie. Pan Krzysztof i pan Adrian byli swietni i chocial mieli caly czas pelne rece roboty i czasem ja mowilam tak, a moi rodzice inaczej, to oni i tak wszystko objeli. Bardzo fajni i mozna sie z nimi naprawde dogadac. Co do jedzenia, to nie bylam w siodmym niebie. Zupki byly bardzo smaczne, drugie dania takie sobie, lody rozpuszczone (choc smakowaly super) i byla tez taka salatka jak prosto ze sloika. No coz, moja rodzina sobie chwalila, a reszta nie wiem. Jak dla mnie to tak srednio. No i byl problem z owocami. Otoz, bylo bardzo duszno i nad owocami latalo mnostwo owocowek ![]() ![]() Dostarczylam owoce juz w czwartek, bo pozniej bylo swieto, a oni wlozyli je do lodowki dopiero w piatek. W poprawiny nie bylo juz owocow, ale muszki przeniosly sie na placki ![]() ![]() Bardzo ladne sztucce i zastawa. Niestety nie maja klimatyzacji i na poczatku po prostu sie z nas lalo. Po czesci tez od tanca, ale klima jest jednak niezbedna ![]() Sam slub w Michale byl piekny. Ksiadz tak ladnie go poprowadzil i serdecznie sie do nas usmiechal. Moj maz powiedzial przysiege po polsku ![]() Jedyne co zepsulo mi humor to zule czatujacy na nas pod kosciolem i domagajacy sie wodki i jakies patologiczne dzieci. TO bylo okropne i bylo mi bardzo przykro. Gdybym wiedziala, ze beda tam czekac to tata pojechal by tam pierwszy i oczyscil teren. Poza tym zabawa byla szalona i kazdy mowil, ze to najlepsze wesele na jakim byli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Zadomowienie
|
agat77 bardzo sie ciesze ze wszystko się udało. A możemy liczyć na jakąś foteczkę????
Tak jak napsiła aneta23octen nowy salon jest w mojsce "trolla", ale chyba tam mało jest miejsca jak na salon z sukniami ślubnymi. ewelka111 idź pooglądać i zdaj nam relację. ![]() aneta23oc z tym przymierzałam sukien to różne słyszałam opinie. Ja przymierzałam suknie tylko w jednym salonie i bez problemu, Pani sama mi przynosiła suknie, doradzała. Z kolei byłam z koleżanką w tym salonie na Reja i ona też przymierzała tam suknie i nic w końcu nie kopiła a rzuciłam okiem na cennik i tam właśnie była opłata za przemierzenie sukni - ale to było w tamtym roku a jak teraz jest to nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Zadomowienie
|
Agat77 Nic sie nie przejmuj tymi muszkami, bo tak sie zdarza jak jest ciepło.
Byłam w ten weekend na weselu, jako kelnerka i powem,Ci że owoce wyłozyłam na stóły dosłownie 20 min przed przyjazdem Państwa Młodych, ale to i tak nic nie dało. Muszki i tak się pojawiły i to dość szybko. Naprawdę tez mnie to wkurzało. To sa poprostu uroki lata i nic sie na to nie poradzi, tym bardziej jak nie ma sie klimy w pomieszczeniu.eh....... A gdzie miałaś wesele?? Aneta23oc Spory czas temu poruszałyśmy wontek opłaty za przymiarke sukni i faktycznie jest taki "proceder" w niektórych salonach. Przynajmniej był bo nie oreintuje sie jak to jest obecnie. Jak dla mnie to oczywiście głupota straszna i tyle, Jak tu mozna kupic coś bez przymiarki?? I to nie za 50 zł przecież,że jak nie pasuje to wyżucę a i tak było by mi szkoda.Porażka. |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Zakorzenienie
|
Agat fajnie że jestes zadowolona a z twojego opisu rzeczywiście wynika że to musiało być super wesele
![]() trochę mnie zmartwiły problemy w Pałacu ![]() ![]() ![]() tez chetnie zobaczyłabym jakieś fotki (szczególnie jeśli masz jakieś z Pałacu)
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2008-08-20 o 09:11 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#998 |
Raczkowanie
|
Agat bardzo się ciesze, że wesele się udała
![]() ![]() ![]() Imprezę na pewno miałaś ciekawą, dwa zespoły, w tym tan szkocki ![]() Agat wklej jakieś fotki na wizaż, lub wyślij na emeila. Chętnie podam Ci swój adres ![]() ![]() Ywanka oczywiście wybiorę sie tam i zdam relacje ![]() Katalinka zaglądasz jeszcze czasem do nas ![]()
#999 |
Zakorzenienie
|
no właśnie nie ma klimatyzacji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Zadomowienie
|
Byłyście dziewczynki w tym sklepie "Mloda Para" na Ogrodach?? Słyszałam, że całkiem fajny ten sklep( czytraj: niedrogi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Raczkowanie
|
Ja wlaśnie mialam sie wybierac do tego sklepu na Ogrodach bo właśnie podobno ciekawe rzeczy są.
Agat wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, fajnie że Ci sie wszystko uidało. I rozwniez czekam na jakies zdjecia ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 |
Zadomowienie
|
Słyszałam, że jest bardzo tani ten sklep. Tablice na samochód 2 zł. żekomo kosztuja. Ciekawe.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Zakorzenienie
|
Aniu rzeczywiście nie było w ogóle gorąco. Nie wiem czy była klimatyzacja czy nie, bo za bardzo się tym nie interesowaliśmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Zakorzenienie
|
no to mnie pocieszyłaś
![]() ![]() a czy u Ciebie też były te muszki??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
Nie było żadnych muszek, ale my owoce zawieźliśmy im w piątek wieczorem. Od razu wszystko schowali do lodówek i wyjęli godzinę przed ślubem.
A jeśli chodzi o gorąco to według mnie nie chodzi o rozgrzanie sie murów. My mieliśmy otworzone wszystkie drzwi - wejściowe, te z tyłu i na tarasik z boku - obok wejściowych więc w miarę przewiew był. |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Raczkowanie
|
moje przeboje z księdzem
W sumie się udało. Kto wie jak wygląda kościół na kol. robotniczej to zrozumie (prosze nie komentować - że nie liczy się miejsce). W poniedzialek poszłam się dowiedzieć jakie dokumenty są potrzebne do uzyskania licencji na ślub w innym kościele - zaczął się wydzierać, że zakazy wprowadzi na śluby w innych parafiach w 2009 roku - ja mu na to jakie dokumenty, on swoje a ja jakie dokumenty. W końcu powiedział, że mam z narzeczonym (spoza Ostrowca) przyjsc spisać dokument.
Nastepnego dnia już był w miare normalny, spisał dokument: kanonicznego badania narzeczonych czy coś tam. wyznaczył terminy zapowiedzi, dał kartki na spowiedź, nauki i poradnię, i 300 zł wycenił. Urząd stanu cywilnego załatwiony, paszport też (musiałam do Kielc jechać - bo nie wiedziałam). Z fotografem krucho, drożyzna w Ostrowcu co jeden to droższy. Samochodu brak. Kamerzysty nie chcemy, mamy swoją kamerę i obrobienie filmu nie jest problemem. To tyle, wracam do składania biżuterii |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Raczkowanie
|
Wkońcu udało mi się zajścć do tego sklepiku Mloda Para i w sumie nie ma takiego duzego wyboru i rzeczy ogólnie sa takie sobie. zaproszeń może jest sporo ale juz gotowe do wpisywania a ja bym chciała żeby wydrukowac, są jeszcze zaproszenia ze swoim zdjeciem ale mi akurat nie bardzo sie podobały. Były tez ksiegi gosci ale tylko takie zwykłe za 15zl ale mi sie nie podobały natomiast droższe sa tylko na zamówienie ale nawet niewiem jak wyglądaja bo nie było ich nawet, a wydaje mi sie że raczej jedna powinna byc. Jeśli chodzi o pozostałe rzeczy to nie bardzo sie pytałam, jedynie interesowały mnie małe baloniki w jednym takim duzym więc koszt jest 68zl z balonami w dwóch kolorach, bardzo nchce to mieć na swoim weselu świetny efekt.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 |
Zadomowienie
|
My drukowaliśmy zaproszenia w drukarni jak się jedzie w stronę Radwana, po prawej stronie w podwórzu - nigdy nie pamiętam jak sie ta ulica nazywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Raczkowanie
|
Acha dobrze wiedzieć może gdzies tam natrafie, ale jeszcze mam czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Zadomowienie
|
monikinda już od dawna słyszałam, że ten ksiądz jest popier............. Niech się gość nie dziwi, że ludzie nie chcą w tej parafii ślubu brać. Wogole dziwię się, że chodzą na mszę doi tego "kościoła".Mam dla niego poropozycje- niech poświęci parafię i z niej kościół zrobi- na pewno będzie miał wzięcie na śluby. A sam niech się do tego baraku przeprowadz. 20 lat pieniądze zbierane a tu ledwo fundamenty. Dobra, bez komentarza bo juz się denerwuję...............: baba:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Raczkowanie
|
Agat który ksiądz udzielał Ci ślubu w Michale
![]()
#1012 |
Raczkowanie
|
No jest, i ciekawe ploty o nim chodzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczyny! Dziekuje bardzo za zyczenia
![]() ![]() Co do fotek to probowalam juz wczoraj cos wrzucic ale mi sie nie udalo:-( Postaram sie cos pokazac w ciagu najblizszych dni. Zwijam sie jednak do rodziny do Szkocji na tydzien wiec moze mnie troche nie byc na forum, za co z gory przepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Raczkowanie
|
[quote=ninuska;8662330]Agat77 Nic sie nie przejmuj tymi muszkami, bo tak sie zdarza jak jest ciepło.
Byłam w ten weekend na weselu, jako kelnerka i powem,Ci że owoce wyłozyłam na stóły dosłownie 20 min przed przyjazdem Państwa Młodych, ale to i tak nic nie dało. Muszki i tak się pojawiły i to dość szybko. Naprawdę tez mnie to wkurzało. To sa poprostu uroki lata i nic sie na to nie poradzi, tym bardziej jak nie ma sie klimy w pomieszczeniu.eh....... A gdzie miałaś wesele?? Czesc Ninuska. Dzieki. Troche mnie pocieszylas. No coz bylo duszno itd. Impreza i tak byla udana pomimo much. Chyba nikt sie nimi nie przejal tylko ja. Wesele bylo na Kuzni w Palacyku Tarnowskich |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Raczkowanie
|
Oto fotki z naszego pleneru, ktory zrobil nam moj brat w Ujezdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Zadomowienie
|
Witaj Julka27
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny o czym wy w ogóle mówicie ![]() Ja właśnie jestem z tej parafii na Kolonii Robotniczej. Na tego proboszcza nie działa nic. Już tysiąc razy na ogłoszeniach parafialnych najeżdżał na "gówniarzy, którzy uciekają do innych kościołów, żeby wziąć ślub, a na swój nie chcą pieniędzy wykładać" (tak poza tym ogłoszenia trwają tyle ile kazanie). Jak jestem w Ostrowcu to patrze tylko jak coraz mniej osób do kościoła przychodzi. A ja to załatwiłam w inny sposób. Ten Ksiądz nawet nie wie, że ślub wzięłam. Powiedziałam, że nie mam zamiaru się z nim użerać. A ponieważ licencja nie musi być z parafii panny młodej więc nie było problemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zadomowienie
|
agat77 piękne zdjęcia. Ślicznie się prezentowaliście!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Raczkowanie
|
Agat świetne bardzo ładne zdjęcia, ja własnie tez chcę robic sobie plener w Ujeździe i jeszcze w paru innych miejscach.Bardzo ładnie wygladaliście i bardzoładna miałaś sukienkę taka skromniejszą i tez bym taką wolała.
Julka27 witam na forum. Jeśli chodzi o podróż poślubną to my będziemy jechać gdzieś za granice w ciepłe kraje, ale jeszcze dokładnei nie wiemy gdzie czy na Cypr, do Turcji albo do Egiptu ale to jeszcze mamy czas do zastanowienia.Jeśli chodzi o sale w Panoramie na 100osob to bedzie swietnie bo nie bedzie scisku i kadzy bedize mial swobode, ogolnie sala jest ok. A co do fryzjera to chyba lepiej wcz4eśniej sie zapisać niż potem myśleć do kogo by tu isc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.