Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-22, 09:33   #1051
azakowana
Zakorzenienie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

No to nieźle
My nie musieliśmy się bardzo spieszyć, bo jak pojechaliśmy sale oglądać to jeszcze było kilka ładnych wolnych w dogodnych terminach. Z tym, że my nie mieliśmy konkretnego terminu, w którym chcielibyśmy wziąć ślub. Dlatego łatwiej było się dostosować. A gości zaproszonych tez mieliśmy 160 ale na miesiąc przed weselem mieliśmy już 120. Zawsze trzeba wziąć poprawkę na to, że część gości nie przyjedzie.
A którą salę rezerwujecie?

A tak A propos "Wichrowych" to nam się ta sala bardzo nie podobała - podłoga pozdzierana, miejsca mało według nas i na dodatek podarte, pożółknięte firanki i pajęczyny w oknach - a oglądaliśmy w piątek - czyli dzień przed jakimś weselem. Jedyne co nam się tam spodobało to otoczenie.
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 10:28   #1052
ninuska
Zadomowienie

Te nasze 160 ludzisków to najblizsza rodzina, wiec raczej dopiszą.Fajnie jest mieć dużą rodzine, tylko czasami troche to przeszkadza. My ogladalizmy chyba wszystkie sale w Ostrowcu no i zdecydowaliśmy sie na sale w Krynkach. Naprawde nam się spodobała. I sala i otoczenie. No i cena również- nie ukrywam, że konkurencyjna. Jutro znajoma mojej mamuski bedzie tam na weselu i zda nam relacje co i jak. Jestem strasznie ciekawa jaka będzie jej ocena.
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 16:07   #1053
karolina403
Raczkowanie

niniuska wiem cos o duzej rodzinie bo u mnie rowniez jest spora rodzinka od samej mamy strony jest ponad 100 a gzdie jeszcze strona taty. U mnie na weselu tez gdzies bedzie kolo 150-160osob nie da sie tez tak wszystkich zaprosic, a poza tym z niektorymi widuje sie tylko raz na rok albo mniej.
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-22, 19:34   #1054
ninuska
Zadomowienie

A no właśnie, mam taką ciotke, w Łodzi mieszka i ją z 5 lat temu ostatnio widziałam.A zaprosić i tak trzeba bo zaraz by sie tatuń mój obraził. Przerąbane ale na szczęscie ta sala, którą wybraliśmy chyba sie sprawdzi
Stary 2008-08-23, 06:35   #1055
monikinda
Raczkowanie

GG do monikinda
tanie noclegi-ma ktoś namiar?

Niestety goście nie pomieszczą mi się w domu.
monikinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 15:52   #1056
karolina403
Raczkowanie

Dziewczyny mam takie pytanko czy wiecie moze gzdie by mozna wypozyczyc bryczke na slub bo z moim narzeczonym wlasnie chcielibysmy bryczka jechac.
Stary 2008-08-23, 18:49   #1057
kasiuni_a
Wtajemniczenie

no dziewczyny, na tydzień człowiek wyjeżdża, a po powrocie tyle stron upisane ale nadrobiłam zaległości i jestem na bieżąco
a co do przygotowań ślubno-weselnych to musze w przyszłym tygodniu wybrać się do księdza, ale chcemy brać ślub w innej parafii (tzn. nie w mojej i nie w S.) i wiem, że będzie ciężko, bo mój ksiądz jest bardzo trudnym człowiekiem i każda stracona złotówka jest dla niego tragedią...
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-08-23, 21:50   #1058
agat77
Raczkowanie

Czesc Ewelka. Bardzo dziekuje za mile slowa Na slubie i weselu mialam fryzure. Wrzuce niedlugo jeszcze kilka fotek. Srednio bylam z niej zadowolona, bo mialam czesc wlosow sciagnieta do gory, a ja sie sobie tak nie podobam :-(
agat77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 09:17   #1059
oliwkach1985
Raczkowanie

Smile Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

kobietki potrzebuję info o fajnych salach na wesele. Bardzo was proszę o odpowiedz
oliwkach1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 11:03   #1060
karolina403
Raczkowanie

No juz wczesniej pisalysmy na forum jakie sa fajne, ale dla przypomnienia:
- sala Pod Różą
- Pałacyk na Kuźni sobie chwala
- sala w Smykowie i na Boksycce
- Panorama
-Venus
-Impresja
jak narazie tyle pamietam jak jeszcze mi sie przypomni to dam znac , acha jeszcze podobno w Kałkowie jest bardzo łada sala.
Stary 2008-08-24, 11:57   #1061
majka2222
BAN stały

Co do Impresji mogę powiedzieć, że sala ładna, ale obsługa jest nijaka.
Byłam tam nie na żadnym weselu, ale na posiłek. Obsługa do d...
Co do jednej forumowiczki to aż oczy przecierałam ze zdumienia, bo czy normalne, że dorosła kobieta zaprasza na SWóJ śLUB kogoś, bo ,,tata się obrazi".
omg
majka2222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-24, 17:03   #1062
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość
minikinda a wiesz może jak się ceny mają u pana Grzeska Skiby-fotografa??
Ja płaciłam 700 zł - za fotografię ślubu i wesela - tylko prezentacja na CD, ale jestem absolutnie zachwycona zdjęciami, a i pan Grzegorz jest miłym i solidnym człowiekiem.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 07:50   #1063
ninuska
Zadomowienie

majka2222 nie wstydź się powiedzieć do kogo masz te uwagi i nie dziw sie taką sytuacją bo na pewno nie jedna z nas MUSIAŁA zaprosic kogoś, kto jej nie odpowiadał. Ale sa i egoiści, którzy nie liczą się ze zdaniem innych. Ja szanuję swojego ojca i ciotke zaproszę. Przy 160 osobach wielkiej różnicy mi to nie zrobi a i w domu spokój będę miałą.Chyba się rozumiemy.
Stary 2008-08-25, 07:58   #1064
ninuska
Zadomowienie

ostrowczanko wielkie dzięki. Miałam okazję poznać tego fajnego człowieczka i faktycznie jest bardzo miły. Mie wiedziałam tylko jak sie przedstawiają ceny u Niego. Jeszcze raz dzieki za odp
Stary 2008-08-25, 08:00   #1065
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina403 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytanko czy wiecie moze gzdie by mozna wypozyczyc bryczke na slub bo z moim narzeczonym wlasnie chcielibysmy bryczka jechac.

Karolina bryczkę chyba możesz wypożyczyć od właściciela Pałacu Tarnowskich. Musiałabyś tam zadzwonić i zapytać, wiem że oni mają dwie bryczki.
Stary 2008-08-25, 08:09   #1066
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka2222 Pokaż wiadomość
Co do jednej forumowiczki to aż oczy przecierałam ze zdumienia, bo czy normalne, że dorosła kobieta zaprasza na SWóJ śLUB kogoś, bo ,,tata się obrazi".
omg

Wiesz majka2222 DOROSŁA KOBIETA może podejmować takie decyzje, jakie uważa za słuszne i Tobie nic do tego. "Normalne" jest pojęciem względnym.
Stary 2008-08-25, 09:44   #1067
aniaa22
Zakorzenienie

Ja sie podpisuję pod Waszymi uwagami do majki. Tez będę musiała kilka osób zaprosić których nie widziałam całe lata, ale w sumie to przeciez rodzice wyprawiaja nam wesele i maja prawo zaprosić kogo chcą (tym bardziej jeśli to rodzina). trzeba tez ich zrozumieć... Może dla nas ta osoba być mało ważna a dla rodziców bardzo prawda?

azakowana nawet nie wiedziałam że tam mają bryczki też bym chciała ale niestety to odpada bo ślub mam 25 km od Ostrowca
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 10:09   #1068
karolina403
Raczkowanie

Azakowana dzieki bardzo a masz moze do nich jakis numer. A widzialas moze jak wygladaja te bryczki, czy tylko slyszalas?

Jak mysliscie czy na wrzesien jechac bryczka nie bedzie za zimno?

Ania ja tez mam troszke do sali, bo 15km wiec napewno tez troche by zeszlo zanim dojedziemy ale trzeba to przemyslec.
Stary 2008-08-25, 10:27   #1069
azakowana
Zakorzenienie

Na zdjęciu masz ich bryczkę - zdjęcie pochodzi ze strony p. Kalety-fotografa. A telefon do właściciela jet na ich stronie:

http://www.palac.tara.kielce.pl/kontakt.html

A jeśli chodzi o pogodę we wrześniu to może być różnie. Ja bym się na Waszym miejscu rzeczywiście zastanowiła nad taką bryczką.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Clipboard01.jpg (74,4 KB, 51 załadowań)
Stary 2008-08-25, 10:41   #1070
karolina403
Raczkowanie

Azakowana dziekuje bardzo ładna ta bryczka. No niestety trzeba bedzie pomysleć w zależności jaka bedzie pogoda.
Stary 2008-08-25, 11:10   #1071
ninuska
Zadomowienie

Super bryczka, chyba też sie nad taka zastanowie. Bardzo ładnie sie prezentuje
No i juz się zastanowiłam, nic z tego nie będzie- za daleko do sali mam przeciez . Ta pogoda teraz to taka w kratke, ale moze warto spróbować??
Stary 2008-08-25, 11:31   #1072
karolina403
Raczkowanie

A ty ninuska kiedy masz słlub?
Stary 2008-08-25, 11:36   #1073
aniaa22
Zakorzenienie

my z samego kościoła mamy daleko, a mój Misiek ma do mnie 70 km wiec i tak musi przyjechać autem to nie ma sensu. myśleliśmy żeby się przesiąść w bryczkę pod bramą Pałacu (nie wiemy czy Hummer się zmieści) ale już Hummerem chyba nie będziemy jechać więc nie wiem
Stary 2008-08-25, 11:36   #1074
ninuska
Zadomowienie

jeszcze trochę karolinko-26.06.2010
Stary 2008-08-25, 11:41   #1075
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
my z samego kościoła mamy daleko, a mój Misiek ma do mnie 70 km wiec i tak musi przyjechać autem to nie ma sensu. myśleliśmy żeby się przesiąść w bryczkę pod bramą Pałacu (nie wiemy czy Hummer się zmieści) ale już Hummerem chyba nie będziemy jechać więc nie wiem
Aniu ta para, która jest na zdjęciu w bryczce miała ślub w Wiernej Rzece (nie wiem gdzie to jest). Do granic Ostrowca jechali samochodem a przy wjeździe do miasta przesiedli się do bryczki i nią dojechali pod Pałac Tarnowskich.
Stary 2008-08-25, 11:56   #1076
karolina403
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość
jeszcze trochę karolinko-26.06.2010
E no to faktycznie jeszcze macie duzo czasu do namyslu ale jak w czerwcu to zazwyczaj ładna pogoda jest.

Ania no to własnie tak mozecie zrobic jak napisala azakowana fajnie tak. No kawałek ma Twoj ukochany do Ciebie
Stary 2008-08-25, 12:15   #1077
ninuska
Zadomowienie

Jedynie czasu jest sporo jesli chodzi o to czym pojedziemy, bo jeśli chodzi o inne rzeczy to juz jest gorzej.
Stary 2008-08-25, 12:43   #1078
aniaa22
Zakorzenienie

Wink Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Cytat:
Napisane przez karolina403 Pokaż wiadomość
E no to faktycznie jeszcze macie duzo czasu do namyslu ale jak w czerwcu to zazwyczaj ładna pogoda jest.

Ania no to własnie tak mozecie zrobic jak napisala azakowana fajnie tak. No kawałek ma Twoj ukochany do Ciebie

Tyle bedzie miał tylko w dniu ślubu bo mieszkamy razem w Gdańsku

ninuska ale i tak dobrze że tak wcześnie zaczęłaś szukać wszystkiego. My ponad rok przed ślubem mogliśmy pomarzyć o zespole i kamerzyście których chcieliśmy

a co do auta to teraz znowu mamy problem czym jechać ale pewnie się zastanowimy nad tą bryczką na granicy Ostrowca świetny pomysł. żeby tylko pogoda dopisała
Stary 2008-08-25, 13:44   #1079
azakowana
Zakorzenienie

Dziewczyny w sobotę byliśmy z mężem na weselu, gdzie wynajęty był barman. Miał swoje alkohole kolorowe (różne, różniste). Było bogate menu i drinki na własne życzenie. Stwierdziliśmy, że to bombowy pomysł. Akurat na tym weselu, na którym my byliśmy zrobił furorę

I pochwalę się nieskromnie, że moje winietki (bo państwo młodzi poprosili mnie o zrobienie) też zrobiły furorę Doszłam do wniosku, że zacznę się chyba ogłaszać z moimi zaproszeniami, winietkami i zawieszkami na wódkę. Tylko kurcze na allegro tyle tego jest, że chyba niewielką siłę przebicia będę miała
Stary 2008-08-26, 10:54   #1080
aniaa22
Zakorzenienie

azakowana bo te wszystkie twoje "robótki" naprawdę świetnie wyglądają. może spróbuj na początek gdzieś na serwisach ślubnych

fajny pomysł z tym barmanem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości