![]() |
#1051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.
No to nieźle
![]() My nie musieliśmy się bardzo spieszyć, bo jak pojechaliśmy sale oglądać to jeszcze było kilka ładnych wolnych w dogodnych terminach. Z tym, że my nie mieliśmy konkretnego terminu, w którym chcielibyśmy wziąć ślub. Dlatego łatwiej było się dostosować. A gości zaproszonych tez mieliśmy 160 ale na miesiąc przed weselem mieliśmy już 120. Zawsze trzeba wziąć poprawkę na to, że część gości nie przyjedzie. A którą salę rezerwujecie? A tak A propos "Wichrowych" to nam się ta sala bardzo nie podobała - podłoga pozdzierana, miejsca mało według nas i na dodatek podarte, pożółknięte firanki i pajęczyny w oknach - a oglądaliśmy w piątek - czyli dzień przed jakimś weselem. Jedyne co nam się tam spodobało to otoczenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Zadomowienie
|
Te nasze 160 ludzisków to najblizsza rodzina, wiec raczej dopiszą.Fajnie jest mieć dużą rodzine, tylko czasami troche to przeszkadza. My ogladalizmy chyba wszystkie sale w Ostrowcu no i zdecydowaliśmy sie na sale w Krynkach. Naprawde nam się spodobała. I sala i otoczenie. No i cena również- nie ukrywam, że konkurencyjna. Jutro znajoma mojej mamuski bedzie tam na weselu i zda nam relacje co i jak. Jestem strasznie ciekawa jaka będzie jej ocena.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Raczkowanie
|
niniuska wiem cos o duzej rodzinie bo u mnie rowniez jest spora rodzinka od samej mamy strony jest ponad 100 a gzdie jeszcze strona taty. U mnie na weselu tez gdzies bedzie kolo 150-160osob nie da sie tez tak wszystkich zaprosic, a poza tym z niektorymi widuje sie tylko raz na rok albo mniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Zadomowienie
|
A no właśnie, mam taką ciotke, w Łodzi mieszka i ją z 5 lat temu ostatnio widziałam.A zaprosić i tak trzeba bo zaraz by sie tatuń mój obraził. Przerąbane ale na szczęscie ta sala, którą wybraliśmy chyba sie sprawdzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Raczkowanie
|
tanie noclegi-ma ktoś namiar?
Niestety goście nie pomieszczą mi się w domu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam takie pytanko czy wiecie moze gzdie by mozna wypozyczyc bryczke na slub bo z moim narzeczonym wlasnie chcielibysmy bryczka jechac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Wtajemniczenie
|
no dziewczyny, na tydzień człowiek wyjeżdża, a po powrocie tyle stron upisane
![]() ![]() a co do przygotowań ślubno-weselnych to musze w przyszłym tygodniu wybrać się do księdza, ale chcemy brać ślub w innej parafii (tzn. nie w mojej i nie w S.) i wiem, że będzie ciężko, bo mój ksiądz jest bardzo trudnym człowiekiem i każda stracona złotówka jest dla niego tragedią... |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Raczkowanie
|
Czesc Ewelka. Bardzo dziekuje za mile slowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Raczkowanie
|
![]()
kobietki potrzebuję info o fajnych salach na wesele. Bardzo was proszę o odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Raczkowanie
|
No juz wczesniej pisalysmy na forum jakie sa fajne, ale dla przypomnienia:
- sala Pod Różą - Pałacyk na Kuźni sobie chwala - sala w Smykowie i na Boksycce - Panorama -Venus -Impresja jak narazie tyle pamietam jak jeszcze mi sie przypomni to dam znac , acha jeszcze podobno w Kałkowie jest bardzo łada sala. |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
BAN stały
|
Co do Impresji mogę powiedzieć, że sala ładna, ale obsługa jest nijaka.
Byłam tam nie na żadnym weselu, ale na posiłek. Obsługa do d... Co do jednej forumowiczki to aż oczy przecierałam ze zdumienia, bo czy normalne, że dorosła kobieta zaprasza na SWóJ śLUB kogoś, bo ,,tata się obrazi". omg |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 |
Zakorzenienie
|
Ja płaciłam 700 zł - za fotografię ślubu i wesela - tylko prezentacja na CD, ale jestem absolutnie zachwycona zdjęciami, a i pan Grzegorz jest miłym i solidnym człowiekiem.
![]() |
#1063 |
Zadomowienie
|
majka2222 nie wstydź się powiedzieć do kogo masz te uwagi i nie dziw sie taką sytuacją bo na pewno nie jedna z nas MUSIAŁA zaprosic kogoś, kto jej nie odpowiadał. Ale sa i egoiści, którzy nie liczą się ze zdaniem innych. Ja szanuję swojego ojca i ciotke zaproszę. Przy 160 osobach wielkiej różnicy mi to nie zrobi a i w domu spokój będę miałą.Chyba się rozumiemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Zadomowienie
|
ostrowczanko wielkie dzięki. Miałam okazję poznać tego fajnego człowieczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolina bryczkę chyba możesz wypożyczyć od właściciela Pałacu Tarnowskich. Musiałabyś tam zadzwonić i zapytać, wiem że oni mają dwie bryczki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz majka2222 DOROSŁA KOBIETA może podejmować takie decyzje, jakie uważa za słuszne i Tobie nic do tego. "Normalne" jest pojęciem względnym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Zakorzenienie
|
Ja sie podpisuję pod Waszymi uwagami do majki. Tez będę musiała kilka osób zaprosić których nie widziałam całe lata, ale w sumie to przeciez rodzice wyprawiaja nam wesele i maja prawo zaprosić kogo chcą (tym bardziej jeśli to rodzina). trzeba tez ich zrozumieć... Może dla nas ta osoba być mało ważna a dla rodziców bardzo prawda?
azakowana nawet nie wiedziałam że tam mają bryczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Raczkowanie
|
Azakowana dzieki bardzo a masz moze do nich jakis numer. A widzialas moze jak wygladaja te bryczki, czy tylko slyszalas?
Jak mysliscie czy na wrzesien jechac bryczka nie bedzie za zimno? Ania ja tez mam troszke do sali, bo 15km wiec napewno tez troche by zeszlo zanim dojedziemy ale trzeba to przemyslec. |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
Na zdjęciu masz ich bryczkę - zdjęcie pochodzi ze strony p. Kalety-fotografa. A telefon do właściciela jet na ich stronie:
http://www.palac.tara.kielce.pl/kontakt.html A jeśli chodzi o pogodę we wrześniu to może być różnie. Ja bym się na Waszym miejscu rzeczywiście zastanowiła nad taką bryczką. |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Raczkowanie
|
Azakowana dziekuje bardzo ładna ta bryczka. No niestety trzeba bedzie pomysleć w zależności jaka bedzie pogoda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Zadomowienie
|
Super bryczka, chyba też sie nad taka zastanowie. Bardzo ładnie sie prezentuje
![]() No i juz się zastanowiłam, nic z tego nie będzie- za daleko do sali mam przeciez . Ta pogoda teraz to taka w kratke, ale moze warto spróbować?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Raczkowanie
|
A ty ninuska kiedy masz słlub?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Zakorzenienie
|
my z samego kościoła mamy daleko, a mój Misiek ma do mnie 70 km wiec i tak musi przyjechać autem to nie ma sensu. myśleliśmy żeby się przesiąść w bryczkę pod bramą Pałacu (nie wiemy czy Hummer się zmieści) ale już Hummerem chyba nie będziemy jechać więc nie wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Zadomowienie
|
jeszcze trochę karolinko-26.06.2010
|
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Zakorzenienie
|
Aniu ta para, która jest na zdjęciu w bryczce miała ślub w Wiernej Rzece (nie wiem gdzie to jest). Do granic Ostrowca jechali samochodem a przy wjeździe do miasta przesiedli się do bryczki i nią dojechali pod Pałac Tarnowskich.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Zadomowienie
|
Jedynie czasu jest sporo jesli chodzi o to czym pojedziemy, bo jeśli chodzi o inne rzeczy to juz jest gorzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Tyle bedzie miał tylko w dniu ślubu bo mieszkamy razem w Gdańsku ![]() ninuska ale i tak dobrze że tak wcześnie zaczęłaś szukać wszystkiego. My ponad rok przed ślubem mogliśmy pomarzyć o zespole i kamerzyście których chcieliśmy ![]() a co do auta to teraz znowu mamy problem czym jechać ale pewnie się zastanowimy nad tą bryczką na granicy Ostrowca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w sobotę byliśmy z mężem na weselu, gdzie wynajęty był barman. Miał swoje alkohole kolorowe (różne, różniste
![]() ![]() I pochwalę się nieskromnie, że moje winietki (bo państwo młodzi poprosili mnie o zrobienie) też zrobiły furorę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Zakorzenienie
|
azakowana bo te wszystkie twoje "robótki"
![]() fajny pomysł z tym barmanem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.