Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-26, 17:29   #1081
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

no dziewczyny, kolejna pozycja na liście odhaczona - mam świadkową ale była zaskoczona może dlatego, że tak jak wszyscy spodziewała się, że to będzie moja siostra, no ale ona sie nie zgodziła.

kiedy zaczęłyście szukać zaproszeń na ślub i tych wszystkich innych papierkowych rzeczy, tzn. jak długo przed ślubem? bo ja bym już się chętnie zabrała za to, ale raczej nie ma sensu rok przed ślubem któraś z Was korzystała moze przy tym z allegro?
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 19:03   #1082
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
no dziewczyny, kolejna pozycja na liście odhaczona - mam świadkową ale była zaskoczona może dlatego, że tak jak wszyscy spodziewała się, że to będzie moja siostra, no ale ona sie nie zgodziła.

kiedy zaczęłyście szukać zaproszeń na ślub i tych wszystkich innych papierkowych rzeczy, tzn. jak długo przed ślubem? bo ja bym już się chętnie zabrała za to, ale raczej nie ma sensu rok przed ślubem któraś z Was korzystała moze przy tym z allegro?

Ja robiłam sobie zaproszenia sama a teraz robię dla innych Możesz zobaczyć je na porzednich stronach bo sie nimi chwaliłam
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 20:01   #1083
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Tak widziałam Azakowana Twoje zaproszenia na poprzednich stronach i naprawde podziwiam Cie, bo ja to nie mam wogóle żadnych zdolności w tym kierunku. Robieniem zaproszeń zajmuje się też moja świadkowa i dzisiaj mi to proponowała, ale mnie się kiedyś dawno spodobały takie ze zdjęciem i chyba bym takie chciała tylko akurat te co wklejam to wymagają pewnych modyfikacji, tam gdzie jest bordo musiałby być fiolet jasny no i rzecz jasna na winietkach i zawieszkach mniej tych wycinanych wozrków...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg romantyczny1.jpg (45,6 KB, 52 załadowań)

Mel B 14/14 +
Stary 2008-08-27, 06:49   #1084
aniaa22
Zakorzenienie

ja juz sie rozglądałam ale jeszcze nie zamawiałam. znalazłam ładne właśnie na allegro ale myslę że juz ostatecznie zabiorę się za to koło stycznia (ślub mam w czerwcu)
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 12:25   #1085
Ywanka
Zadomowienie

Dziewczyny macie może nr telefonu do Lotosa - chyba tak ten salon fryzjerski sie nazwa, ten w Rynku!
Ywanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 12:37   #1086
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Ywanka jeśli chodzi Ci o ten salon Lotos przy ulicy Nowej to nr 247 61 27

Mel B 14/14 +
Stary 2008-08-27, 17:33   #1087
Ywanka
Zadomowienie

Ten salon w Rynku.
Dziękuje za nr telefonu.
Stary 2008-08-27, 20:09   #1088
majka2222
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ninuska Pokaż wiadomość
majka2222 nie wstydź się powiedzieć do kogo masz te uwagi i nie dziw sie taką sytuacją bo na pewno nie jedna z nas MUSIAŁA zaprosic kogoś, kto jej nie odpowiadał. Ale sa i egoiści, którzy nie liczą się ze zdaniem innych. Ja szanuję swojego ojca i ciotke zaproszę. Przy 160 osobach wielkiej różnicy mi to nie zrobi a i w domu spokój będę miałą.Chyba się rozumiemy.
Nie wstydzę sie to raz. Dwa: ja na ślub nie muszę zapraszać kogoś, na kogo nie mam ochoty po prostu nie jestem konformistką. Azakowana to nie jak twierdzisz zwykłe ,,podjęcie decyzji" tylko konformizm, lepiej coś zrobić dla świętego spokoju prawda?. I do końca być zależnym. Nie dla mnie. Ja wybrałam inną ścieżkę życiową, Wy może inną, ale i tak konformizm i nie wychylanie się z szeregu, bo tak chcą inni zdumiewa mnie. I pomyśleć, że mamy XXI wiek.
Co do egoizmu, to nie obrażaj mnie, bo egoistką nie jestem. Czy ja obrażam Cię?
Za ślub płacę ja i mój narzeczony, nie wzięłabym pieniedzy od mamy.
majka2222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 08:13   #1089
ninuska
Zadomowienie

majka2222 Oczywiście, że bardzo często lepiej jest zrobic coś świętego spokoju -chyba, że ktoś lubi sobie stwarzać problemy. Ja tak to widzę.Niestety i tak nadal twierdzę, ze jestes egoistką. I uważam, że wcale Cię nie obrażam- to przecież cecha charakteru jak każda inna. Skończmy ten temat bo jak sama zauważyłaś- ty fundujesz sobie wesele a ja-jak pewnie większość z nas muszę liczyc na pomoc rodziców. A taka sytuacja rządzi się swoimi prawami.
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 09:15   #1090
aniaa22
Zakorzenienie

Majka jeśli stać cie na to żebyś sama zorganizowała sobie wesele to gratuluję. Nie każdy ma takie możliwości. Ja na przykład tez może i mogła bym zapłacić za wesele sama ale moi rodzice chyba by sie obrazili. To juz chyba taka tradycja że rodzice urządzają albo pomagaja urządzić swoim dzieciom wesele.
jak napisała ninuska większość z nas musi liczyc na pomoc rodziców (moja mama czuje sie szczęśliwa że może nam pomóc w przygotowaniach do ślubu) więc poprostu zaakceptuj to a jeśli Ci to nie odpowiada to poprostu tutaj nie zaglądaj, zamiast wyrażać swoje zdanie próbując coś sklecić z wyszukanych słów i jeszcze nas pouczać co czym jest a czym nie

a tak wogóle to to forum chyba nie jest przeznaczone do przemyśleń nad ścieżkami życiowymi...
Stary 2008-08-28, 09:42   #1091
ninuska
Zadomowienie

aniaa22 strzeliłaś w 10 z tymi ścieżkami.... przepraszam, nie mogłam się powstrzymać

Dobra, wracamy do naszych spraw bo nie będziemy sie nad sensem zycia rozwodzic. Zamówilismy salę wczoraj. Fajny terminek-26.06. A że nie było właściciela to nas ta miła kobietka zapisała tak na karteczce. A tu dzis dzwoni pani, że CAŁY czerwiec w 2010 jest u nich zajety. Noooooooormalnie myslałam że nie wiem co zrobię. Nastawiłam sie na ten termin a tu nici. I zamówilismy następny wolny-03,07. Eh...... A jeszcze słyszę jak rodzice mówia byśmy sie tak nie spieszyli, że to jeszcze o dużo za wczesnie...... i proszę co siędzieje. W niedziele jesteśmy umówieni z zespołem
Stary 2008-08-28, 09:56   #1092
aniaa22
Zakorzenienie

no to nieźle chyba bym się wkurzyła. my też chcieliśmy inny termin 27-06-2009 ale też był zajęty izdecydowaliśmy sie na 06-06-2009 tez fajny. zespołu który chciałam (sukces) nie było już szans zamówić no i staneło na tym że mamy zespół o którym nic nie wiem i nawet nie słyszałam jak grają ale moi rodzice i siostra mówią że ok. muszę im zaufać w tej kwestii

ale że nie ma juz miejsc na czerwiec 2010 to jestem w szoku!!!!! masakra
Stary 2008-08-28, 10:03   #1093
ninuska
Zadomowienie

Powaznie ania. Juz nie jedna osoba dziwnie na mnie spojrzała jak powiedziałam że juz jest problem z terminamina 2010. Ja to chce tylko, żeby nie lało. I będzie dobrze. A zespół mamy z Rzepina-Metamorfoza się nazywa. Z tego co wiem to na ten moment biorą niewiele za 2 dni. Byłam na weselu, na którym grali i całkiem całkie. A najlepsza jest ich "ciotka z Ameryki"
Stary 2008-08-28, 10:12   #1094
aniaa22
Zakorzenienie

heh a na mnie ludzie patrzyli dziwnie jak mówiłam że rok i 3 miesiące wcześniej zamawiałam salę
Stary 2008-08-28, 10:58   #1095
Ywanka
Zadomowienie

Normalnie szok ze tak wcześnie trzeba wszystko rezerwować!

Ja brałam ślub w październiku więc miesiąc niezbyt popularny, to takich problemów nie było.
Stary 2008-08-28, 10:59   #1096
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Ludzie, którzy nie zajmują się teraz przygotowaniem ślubu i wesela to wogóle nie mają pojęcia jak to jest z tymi terminami. Przyznam, że i dla mnie był to szok, że 1,5 roku wcześniej moge już nie zarezerwować sali, którą bym chciała...
my ninuska chcieliśmy koniecznie wrzesień, a w końcu ze względu na sale jest sierpień, no ale cóż, nasza wina - mogliśmy przecież zacząć poszukiwania wcześniej mielibyśmy wszystko co nam się podoba, gdyby rezerwować zaraz po tym jak sie poznaliśmy

czy któraś z Was ma namiary na jakąś naprawde dobrą krawcową? tylko naprawde sprawdzoną?

Mel B 14/14 +
Stary 2008-08-28, 11:22   #1097
ninuska
Zadomowienie

kasiuni_a........nasza wina - mogliśmy przecież zacząć poszukiwania wcześniej mielibyśmy wszystko co nam się podoba, gdyby rezerwować zaraz po tym jak sie poznaliśmy

o dokladnie-strzał w 10, naprawde powinno sie tak robić. To ile było u nas gadania, że za wcześnie. Jej........ A tu co się dzieje?? Pewnie też bym sie zdziwiła,ze tak wcześnie, gdybym się tym sama nie zajmowała. Mówię wam, ale sie wkurzyłam, że ten termin jest zajęty. Przecież nie pojechaliśmy tak późno no ale cóż- tydzień w te, czy w te. A niech będzie.
Stary 2008-08-28, 11:33   #1098
Ywanka
Zadomowienie

My za to śmiejemy sie ze już trzeba rezerwować salę na wesele naszej córeczki.

kasiuni_a jeszcze raz dzięki za nr telefonu, już umówiłam męża do fryzjerki, bo suszy mi głowę od kilku dni.
Stary 2008-08-28, 11:36   #1099
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Salę zamawiałam dokładnie półtora roku przed ślubem i wtedy były w sierpniu wolne 2 terminy ( a sobót było 5).

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-28, 12:05   #1100
ninuska
Zadomowienie

Fajnie, że ktoś człowieka rozumie.Eh...... tak mnie jeszcze ksiądz zastanawia... znajoma zamawiała rok przed ślubem.Myślę teraz czy nie za późno..... może już powinniśmy się do niego zgłosić?? co wy na to??
Stary 2008-08-28, 12:11   #1101
azakowana
Zakorzenienie

My rezerwowaliśmy sale we wrześniu 2007 na czerwiec 2008 i jeszcze była jedna sobota czerwcowa wolna
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 12:13   #1102
Ywanka
Zadomowienie

ninuska a kiedy termin ślubu?
Stary 2008-08-28, 12:30   #1103
ninuska
Zadomowienie

na początku był haossssss.............
potem termin 07.08.2010.......
ale, że będzie z 3 wesela u nas w rodzinie w 2010 to przesunęlismy termin na 26.06.2010........
ale, że juz sala zajęta na te sobote i na wszystkie inne w czerwcu to wzięliśmy pierwszy wolny -03.07.2010......
do trzech razy sztuka jak mówią, to myślę że juz tak zostanie, choć umowy nie podpisaliśmy jeszcze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-08-28, 12:31   #1104
Ywanka
Zadomowienie

Nie to jeszcze chyba za wcześnie żeby do księdza iść.

A faktycznie mieliście przeprawę z datami!
Stary 2008-08-28, 12:32   #1105
Nina w
Przyczajenie

Cześć wszystkim! Mam mieć ślub 22 sierpnia 2009 r. i poszukuje fajnego zespołu. Może wiecie coś o zespole Komfort z Ostrowca? Proszę o szybką odpowiedź jeśli to tylko możliwe ))
Nina w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 12:54   #1106
aniaa22
Zakorzenienie

witaj Nina w

ja niestety nie wiem nic o tym zespole więc nie pomogę ale czy coś juz kiedys nie było o nim w tym wątku?
Stary 2008-08-28, 13:04   #1107
ninuska
Zadomowienie

Z tym księdzem to też myślę ze za wcześnie. Poprostu tak się trzeba ze wszystkim spieszyć , że oszaleć można.
Oj niestety nie wiem co to za zespół.
Stary 2008-08-28, 13:21   #1108
Nina w
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny Naprawdę duży problem jest z tymi zespołami, już dzwoniliśmy do 5-ciu zespołów i wszyscy zajęte mają terminy, ale coś napewno znajdziemy.
Nina w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-28, 13:30   #1109
Ywanka
Zadomowienie

Nina w niestety ja też nie pomogę, ale przejrzyj sobie cały watek, tam dziewczyny polecają fajne zespoły!
Stary 2008-08-28, 14:16   #1110
kasiuni_a
Wtajemniczenie

ninuska u nas tak samo jak u Was dopiero trzecia data będzie tą ostateczną (mam nadzieje, nigdy nic nie wiadomo) i nto będzie już czwarte wesele w tym roku w rodzinie mojego S. Od jutra zostanie dokładnie rok do ślubu, a u księdza jeszcze nie byliśmy, bo mnie stresuje ta wizyta i jakoś tak odwlekam, chociaż już długo się nie da...
Nina w ja też niestety nic nie wiem o tym zespole, ale dużo musisz zespołów obdzwonić żeby coś znaleźć na ten termin, bo ja na tydzień później dopiero niedawno zaklepałam, a wykonałam wcześniej mase telefonów i wszyscy byli zajęci. Pocieszające jest to, że w końcu napewno się uda Powodzenia!
Ywanka nie ma sprawy i polecam się na przyszłosć

Mel B 14/14 +
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości