Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-05, 12:48   #1231
Agripa
Raczkowanie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Jeśli chodzi o ślub w Kościele w Kałkowie to jak my rezerwowaliśmy termin ( chcieliśmy wszystko najważniejsze załatwić za jednym zamachem) to na nasz dzień w październiku była już jedna rezerwacja, a jedna była nawet na sierpień 2010))))
Agripa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 13:11   #1232
7sambra11
Raczkowanie

ostrzezenie!!!

Czesc Dziewczyny,
Chcialabym sie podzielic na forum moimi doswiadczenia z kamerzysta Panem Gierczakiem ku przestrodze innych przyszlych Pan Mlodych, ktore by sie zdecydowaly go wynajac do filmowania.
Niestety nie posluchalam juz wczesniej wyrazanych na tym forum przez innych nieco negatywnych opinii na jego temat i wynajelam do filmowania naszego slubu. Zreszta przeczytalam te opinie juz po tym jam mialam z nim podpisany kontrakt i nie chcialo nam sie szukac, a w sumie jest on uwazany za dobrego 'filmowca', wiec machnelam reka majac nadzieje, ze nie bedzie zle. No a szkoda, bo zaoszczedzilabym sobie sporo nerwow...
Musze powiedziec, ze jesli chodzi o jakosc nagrania to jest w porzadku, ale na tym sie koncza pozytywne rzeczy dotyczace moich kontaktow z Panem Gierczakiem. Dvd ze slubu 'obrobil' wedlug wlasnego gustu nie uwzgledniajac moich zyczen. No i niestety sposob w jaki to zrobil jest dla mnie apogeum bezguscia i braku jakiegokolwiek zmyslu estetycznego. A ze Pan powiedzial, na poczatku, ze jesli cos mi sie nie bedzie podobac to mozna jeszcze zmienic, wiec poprosilam (bardzo uprzejmnie i nie nazywajac tego tak szczerze jak tu) o zmiane. I wtedy sie zaczelo - zostalam zmieszana z blotem za wymyslanie, oczywiscie wszystko moja wina i ze ja niby sie na to zgodzilam, co jest nieprawda, bo powstawial rzeczy, ktorych na oczy nie widzialam i na ktore bym sie z zyciu nie zgodzila. Na koniec laskawie przystal wprowadzic zmiany pod warukniem ze mu dodatkowo zaplace. No i sie zgodzilam, choc mi sie to nie podobalo, ale stwierdzilam, ze juz sie poswiece zeby miec ladna pamiatke ze slubu. Ale jak do niego chcialam zadzwonic w sprawie tych poprawek to wyobrazcie sobie przestal odbierac ode mnie telefony. A kiedy w koncu sie dodzwonilismy w terminie kiedy kopia miala byc gotowa, to on mowi, ze jeszcze nie zrobil bo on musi odpowczac i jedzie na urlop!!!!! Po prostu brak mi slow zeby opisac takie zachowanie!!!!
Tak wiec stanowczo odradzam wynajmowanie tego Pana. A jesli sie ktos juz zdecyduje to naprawde radze ustalic kazdy najmniejszy szczegol jak ma dvd wygladac i jeszcze najlepiej na pismie, bo jak Pan mnie poinformowal, ze jesli ktos do niego przychodzi z pretensjami (choc aj uprzekmie zmiany tylko zasugerowalam) to on jest ubezpieczony i odsyla do adwokata, z ktorym ma kontrakt, a z nikim nie dyskutuje !!! Pan jest bardzo mily i kooperatywny tylko przed zaplata a po zaplacie ma klienta gleboko w.... sorry z ajezyk, ale inaczej tego potrafie wyrazic.
7sambra11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 13:33   #1233
ninuska
Zadomowienie

Oooo no to ładnie. ten pan kręcił u mojej znajomej i powycinał im najfajniejsze ujęcia na oczepinach. eh........ no niestety, nie pociągnie tak długo jak dalej będzie sie tak zachowywał.
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 13:44   #1234
aneta23oc
Raczkowanie

Ninuska przepraszam cos mi sie pomyliło

Agripa nam tez włascicielka powiedziała w ten sam sposób ze sa trzy zestawy i w takich samych cenach.Ja mysle ze jesli chodzi o przyszły rok to ten najdrozszy bedzie kosztowac 160 zł tak nam sie wydaje. A niewiesz co bedzie pod tym zadaszeniem co niedawno powstało?
A jesli chodzi o kosciół to my bylismy w lipcu zaklepac termin to juz na sierpien 2010 było zamówionena nasz termin nikogo nie było jeszcze.JA teraz martwie sie przeprawy z moim proboszczem bo tak łatwo nie bedzie!!!
aneta23oc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 13:44   #1235
katalinka17
Zadomowienie

SKANDAL

Sambro tak bardzo mi przykro, sama nie wiem co powiedzieć, brak mi słów, ja niestety znam "profesjonalistę" Gierczaka i od strony prywatnej również i niczego pozytywnego o nim powiedzieć nie mogę.

Dla każdej Panny Młodej dvd jest rzeczą ważną, dlatego cię rozumiem i bardzo współczuję.

Powiedz mi, jak wkońcu się ta sprawa skończyła?? Czy może jeszcze trwa? Zrobił wam te poprawki??

W każdym razie nie dałąbym mu złamanego grosza, złodziej, to jest jego praca by spełnić każde życzenie klienta i nanosić chociaż najmniejsze poprawki!!

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 13:46   #1236
aneta23oc
Raczkowanie

Agripa a skad masz muzyke?Kamerzyste i fotografa juz masz?a powiedz który zestaw bedziesz wybierac?
Stary 2008-09-05, 13:49   #1237
Agripa
Raczkowanie

Z przodu domu, pod tym zadaszeniem budują grilla, jeśli ktoś będzie chciał w takiej formie np. poprawiny albo np. 18 czy inną uroczystość. Z tego co wiem to będzie to chyba za dodatkową opłatą ale tego nie jestem pewna. Właścicielka nie wiedziała jeszcze czy do następnego roku będzie to gotowe.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-05, 13:53   #1238
Agripa
Raczkowanie

Jeśli chodzi o muzykę to będzie grał zespół Riva Band. Spodobali nam się jako ludzie i na kasetach fajnie się bawią oraz nie spożywają alkoholu. Jeśli chodzi o fotografa i kamerzystę to mamy Pana Huberta i Pana Pietrzykowskiego. Zdecydowaliśmy się na nich bo rok temu byli u naszych znajomych i oni bardzo ich polecali. Poza tym razem współpracują przy wielu projektach więc są zgrani i cenowo też jest ok
Stary 2008-09-05, 13:53   #1239
Ywanka
Zadomowienie

7sambra11 przykro mi ze tak p. Gierczak schrzanił Ci nagranie z tak ważnego wydarzenia!
Wiem jak potrafi schrzanić nagranie bo przejechała sie już na nim męża siostra. Dla przypomnienia i ku przestrodze przyszłych Panien Młodych: moment przysięgi i nakładania obrączek mają nagrane PLECY!!!! Chyba już więcej nie muszę dodawać!

Aha, a kto Wam kręcił, sam Gierczak czy jego ponoć "prawa ręka"????

Na Twoim miejscu poprosiłabym o wersję roboczą, czyli wszystko co nagrał i poszłam bym gdzieś indziej żeby to zmontowali. Trudno 2 razy bym zapłaciła ale to pamiątka na całe życie!!!

katalinka17
brawa dla fotografa!!!!!!

Ywanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 13:56   #1240
Agripa
Raczkowanie

Co do zestawu menu Aneta23oc to jeszcze nie wiemy, pewnie ustalimy za rok A mam pytanie gdzie masz proboszcza, że masz z nim mieć problem? Ja mam na Rosochach i jeśli będzie problem to załatwimy to u narzeczonego ( potrzebna jest tylko jedna licencja) albo w kurii
Stary 2008-09-05, 14:00   #1241
Agripa
Raczkowanie

A co do niezadowolenia z usługi to mam pytanie czy nie ma możliwości zapłaty reszty wynagrodzenia po sprawdzeniu materiału?
Stary 2008-09-05, 14:14   #1242
7sambra11
Raczkowanie

Dzieki dziewczyny za slowa wsparcia i otuchy.

Katalinko sprawa jest nadal w toku. Niestety nie udostepnia on surowej wersji, z ktorej bym mogla zrobic film, juz o tym tez sama pomyslalam. No nic, mam nadzieje, ze jeszcze sie to dobrze skonczy i dostane poprawiona wersje. Ale dobrze bylo o tym powiedziec, zwlaszcza ze widze nie ja jedna jestem niezadowolona i to powodow do niezadowolen jest najrozniejszych u roznych osob. Wiec inni moze sie naucza na naszych bledach...

Ywanko krecil nie on sam, ale jakis inny troche starszy Pan, nie wiem czy jego prawa czy lewa reka

Agripo co do zaplaty to niestety tak wyszlo, ze nie bylo mnie na miejscu i musial odebral za mnie ktos inny kto zaplacil po prostu przy odbiorze. Rzeczywiscie byloby lepiej po, ale powiem szczerze, ze po tych dyskusjach jakie z nim przeprowadzilam watpie czy on dalby te dvd koncowe bez zaplaty.
Stary 2008-09-05, 14:18   #1243
Ywanka
Zadomowienie

Kurcze szkoda ze nie da wersji roboczej.

A ten starszy pan to nie jego "prawa ręka".
Ale chociaż możliwie nagrał?
Bo u męża siostry na weselu "prawa ręka" (taki kurdupel) po godzinie 19 powiedział ze ma już dość materiału nagranego

Ale jak piszesz wątpię żeby dał Wam płyty bez zapłacenia pełnej kwoty!!!
Stary 2008-09-05, 14:21   #1244
7sambra11
Raczkowanie

Nie, tak jak mowilam, samo nagranie jest ok, tylko chodzi jak to zostalo zestawione przez niego i te dodatki, ktore pododawal zeby zrobic z tego jedna calosc. Po prostu "czesc wies", inaczej sie tego nie da opisac.
Stary 2008-09-05, 14:24   #1245
katalinka17
Zadomowienie

Kojarzę tą jego "prawą rękę", taki karzełek, podobno najgorzej jeśli na niego się trafi, szczególnie, jeśli chodzi o koła które tworzą się na weselu, często nagrywa z zewnątrz czyli po prostu tyły osób tańczących

O ile pamiętam to jeszcze chyba ktoś z wątku miał go zamówionego, mam nadzieje, że sytuacja się nie powtórzy...

SYN
Stary 2008-09-05, 14:27   #1246
Agripa
Raczkowanie

No to widzę, że masakra z tym Panem. Niestety dyskusja z takim typem to najczęściej
Stary 2008-09-05, 14:30   #1247
Agripa
Raczkowanie

7Sambra11 mam nadzieję że to sie dobrze skończy, a ten Pan straci trochę obrotu w najbliższym czasie i ponownie przemyśli sobie sposób prowadzenia biznesu
Stary 2008-09-05, 14:31   #1248
Ywanka
Zadomowienie

7sambra11 dzięki bogu ze masz wszystko dobrze nagrane i to tylko kwestia zmontowania!

katalinka17 męża siostra właśnie na niego trafiła, a rozmawiała z Gierczakiem i to on miał kręcić jej wesele!
Ten kurdupel na co dzień obsługuje solarium. Widać jaki z niego fachowiec!
Stary 2008-09-05, 14:32   #1249
katalinka17
Zadomowienie

Sambro a co on ci powstawiał za dodatki?? Tylko nie mów, że jakieś obrazki z painta, animacje rodem z lat 90tych bo za to bym go zlinczowała....

SYN
Stary 2008-09-05, 14:36   #1250
Ywanka
Zadomowienie

Najlepsze są pływające łabędzie
Stary 2008-09-05, 15:46   #1251
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Pływające łabędzie i latające obrączki ale tak serio to nic śmiesznego, to jest straszne poprostu według mnie i od razu powiedziałam mojemu kamerzyscie, że sobie takich rzeczy nie życze, ale na papierze nic nie mam...
I takie efekty to nie tylko w latach 90tych - mój kuzyn żenił się dwa lata temu i ciągle pamiętam jego dvd z łabędziami, gołąbkami, obrączkami, balonikami itp.

Agripa na jaki dokładnie termin mam Cię wpisać na naszą listę?

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 15:49   #1252
ewelka111
Raczkowanie

7sambra11 przykro mi, że nie jesteś zadowolona z kamerzysty, oby najmniej było takich sytuacji
Którego miałaś ślub i gdzie, bo jakoś mi to umknęło

Edytowane przez ewelka111
Czas edycji: 2008-09-06 o 08:55 Powód: literówka
ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-05, 16:03   #1253
aneta23oc
Raczkowanie

Agripa tak sie składa ze moja parafia tez jest na rosochach)co za zbieg okolicznosci!!powiedz mi a w jaki sposób mozna bedzie to załatwic w parafi mojego chłopaka??
Stary 2008-09-05, 20:05   #1254
karolina403
Raczkowanie

Katalinka zdjecia sa bardzo ładne i sukienke tez mialas bardzo ładna skromna fajna bardzo mi sie podobala. DZieki za zdjecia

Jesli chodzi o parafie na Rosochach nie jest juz tak zle ja tez naleze do tej parafii a moju narzeczony na stawki a slub mamy miec na ogrodach i teraz da sie z proboszczem ugadac. A jesli chcesz w parafii narzeczonego to odrazu idziecie do tamtej parafii i zamawiacie godz i tyle nie musisz nic robic w swojej.
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 00:09   #1255
lis
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domelowa1 Pokaż wiadomość
lis mam pytanaie czy ty juz wszystko masz zarezerwowane na swój ślub (salę to pewnie tak, ale zespół, kamerzystę, fotografa, fryzjerkę, kosmetyczkę, godzinę w kościele)?, to pytanie kieruje do Ciebie bo ty jesteś pierwsza na liście na 2009 rok a ja zaraz po Tobie. Bo czytam na forum że dziewczyny na 2010 juz wszystko rezerwuja i nie wiem czy wszystkie tak? Ja w tej chwili mam salę i zespół, za kamerzystą sie rozglądam.
Hej domelowa1 Ja mam salę, zespół i fotografa. Kamerzysty jeszcze nie mam, ale czuję że to ostatni dzwonek... We wrześniu planuje juz na jakiegoś się zdecydować. W kościele jeszcze godziny nie mam, jak chciałam się umówić w maju to ksiądz się roześmiał że nawet książki na 2009 rok jeszcze nie mają (w SW. Michale) i powiedział żeby przyjść jesienią...to może zajde niedługo Za sukienką jeszcze się nie rozglądałam, kosmetyczkę i fryzjerkę to tak chyba będę rezerwować po nowym roku. Myślisz że to za późno???? Oj oj oj nie podoba mi sie ze jestem pierwsza w 2009 roku Poprosze tu zaraz kogoś z terminem na KWIECIEŃ!
lis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 08:30   #1256
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Ja fryzjerkę zamawiałam dosłownie 2 miesiące przed i bez problemu się zapisałam.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 08:52   #1257
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agripa Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o muzykę to będzie grał zespół Riva Band. Spodobali nam się jako ludzie i na kasetach fajnie się bawią oraz nie spożywają alkoholu. Jeśli chodzi o fotografa i kamerzystę to mamy Pana Huberta i Pana Pietrzykowskiego. Zdecydowaliśmy się na nich bo rok temu byli u naszych znajomych i oni bardzo ich polecali. Poza tym razem współpracują przy wielu projektach więc są zgrani i cenowo też jest ok

Agripa bardzo dobrego fotografa i kamerzystę wybrałaś. P. Pietrzykowskiego sama będę mieć u siebie. Co do fotografa to p. Hubert jest bardzo fajny i robi super zdjęcia. W lipcu klikał fotki na ślubie mojej koleżanki. Pisałam w wątku, że zrobił jej taką książkę z ich fotami, cudo Poza tym mieli bardzo dużo zdjęć- reportaż z całej imprezy+ plener
Trochę żałuje, że się na niego nie zdecydowałam

Lis nie ma co panikować, suknie możesz zamówić trzy miesiące wcześniej, tak samo z fryzjerem, co do kosmetyczki to ja zamawiałam chyba półtora miesiąca przed ślubem
Co do terminu ślubu w Michale, to rzeczywiście trzeba przyjść na jesieni. Ja byłam gdzieś we wrześniu. Lis nie musisz być tam osobiście, możesz wysłać mamę Dobrze kombinujesz, bo w tym kościele jest dużo ślubów, do konkretnego dnia na pewno by Cię zapisali, gorzej z godziną. Musiała byś brać te, które zostały.

Stary 2008-09-06, 14:11   #1258
ninuska
Zadomowienie

Domelowa1 zapomniałam na amen o tym adresie do tego kamerzysty z opatowa. już Ci piszę, zajrzyj na skrzynke.
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-06, 19:07   #1259
Agripa
Raczkowanie

z tego co się wstępnie orientowałam to jeśli ślub jest w innym kościele niż panny młodej i pana młodego to wystarczy jedna licencja (zgoda proboszcza na ślub w innym kościele) albo od pana młodego albo od panny młodej (jeśli oboje nie są z jednej) W zależność gdzie jest łatwiej ją uzyskać

Mój termin to 10.10.2009

Ewelka111 dzięki za info, teraz już na pewno mogę spać spokojnie, że dokonałam dobrego wyboru
Stary 2008-09-07, 10:56   #1260
ewelka111
Raczkowanie

Dziewczyny ja jestem już po wieczorze panieńskim muszę powiedzieć, że imprezka się udała, bawiłyśmy się do czwartej Moja starsza spisała się na medal

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości