Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-14, 11:36   #1381
Taverney
Zakorzenienie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Cytat:
Napisane przez Ywanka Pokaż wiadomość
Co do perełek to tylko kolejny przesąd!
oczywiście, że przesąd. Perły na własnych ślubie są coraz bardziej popularne, bo są piękne i dodają klasy, a przy tym szalenie pięknie komponują się z sukniami ślubnymi. Sama chciałam mieć perły, ale "zwyczajem" rodzinnym miałam rubinową kolię prababci.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 13:05   #1382
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Wystarczy sobie wytłumaczyć, że mogą to być łzy szczęścia.
I już, po kłopocie. Ja miałam perełkowe kolczyki.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 13:16   #1383
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina403 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie z Ywanka, pierwszy ladniutki ale on jest z perełek a podobno na slub nie mozna miec perelek bo przynosi pecha.

A ja miałam naszyjnik i kolczyki z perełek, jakoś nie spadła na mnie ślubna klątwa i nie odczuwam jakiegoś pecha,, wręcz przeciwnie. Kolejna przesądowa bzdura
Według mnie perły to bardzo szlachetnie wyglądająca biżu

Ciekawe jak tam Ewelka, pogoda nie rozpieszcza, ale nie ona jest najważniejsza...

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 13:59   #1384
karolina403
Raczkowanie

Tak wiem jak to jest z przesadami, ale zawsze jakos na opsychike wplywa
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 17:06   #1385
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sybir11 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich, jestem nowa i ślub mam 18.10.08 w Pałacu Tarnowskich i jestem lekko zaszokowana, a przede wszystkim zdenerwowana, tym co tam się dzieje, mam nadzieje, że u mnie będzie inaczej.
Mam problem, gdyż nigdzie nie możemy znaleźć stojaka na tort, w Pałacu nie mają, a nikt nie chce wypożyczyć.
Sybir ja na weselu miałam tort pieczony przez panią, która ma super stojaki na torty. Kilka stron wczesniej jest zdjęcie z moim tortem to sobie zobacz. Jak chcesz to mogę dać Ci do niej namiaru na prv. Jak coś to daj znać.
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-14, 17:08   #1386
Ywanka
Zadomowienie

Oj jest tyle przesądów związanych ze ślubem i weselem ze aż głowy by rozbolała gdyby chcieć wszystkie przestrzegać!

Ja też jestem ciekawa jak tam ewelka111!!!
Ywanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 07:46   #1387
oliwkach1985
Raczkowanie

czy możecie mi polecić fajną salę ale nie lokal. i potrzebuję dobrej kucharki. aha i jeszcze czy ktoś może słyszał o zespole Alba?
oliwkach1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 08:13   #1388
azakowana
Zakorzenienie

Oliwkach1985 przeszperaj wątek. Wcześniej pisałyśmy bardzo dużo na temat sal. Aha co to znaczy, że szukasz sali a nie lokalu? Jeżeli szukasz takiego miejsca gdzie można samemu zorganizować wesele to była chyba mowa o sali w Krynkach i w Kałkowie ale nie jestem pewna. Na pewno w Dworku na ul. Folwark Piaski można wynająć salę i resztę zorganizować samemu ale baaaardzo nie polecam tej sali.
Stary 2008-09-15, 08:38   #1389
ninuska
Zadomowienie

Hej dziewczyny, tu wasza zakichana i zasmarkana... dosłownie.... znajoma.
Witam nową koleżankę.Super, że jest nas coraz więcej

Co do sali to w gożdzielinie można wynająć i zorganizować samemu weselicho. I z tego co my się dowiadywaliśmy jest tam kucharka jak by ktoś nie miał własnej. I kelnerzyt jak i z tym by był problem. A co do Krynek to my płacimy dość niewiele od osoby, choć może i sale można wynająć. Ale tego już nie wiem.
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 08:42   #1390
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Moja znajoma wynajmowała salę w Kałkowie i z tego co wiem była zadowolona.

Stary 2008-09-15, 08:42   #1391
azakowana
Zakorzenienie

Oj ninuska to gdzie się tak załatwiłaś?
To teraz do łóżeczka i grzać się

Ostrowczanko jutro twoja obrona. Jak samopoczucie?
Ja swoją obronę wspominam bardzo nieprzyjemnie. I zawsze jak ktoś mówi, że to tylko formalność to mnie ciarki przechodzą
Stary 2008-09-15, 09:10   #1392
ninuska
Zadomowienie

azakowana a jakoś tak na jesień zawsze mnie bierze.
Obrona??? Brrrrrrrr..... aż mam ciarki bo też jeszcze przede mną. Trzymam kciuki za jutro.
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 11:39   #1393
Agulaa84
Raczkowanie

Ja akurat moja obrone wspominam bardzo milo. Co prawda bardzo sie denerwowalam, bo mialam ja na samym koncu i do tego jeszcze sie opoznila, a poza tym wszyscy straszyli nas dziekanem, ktory podobno sie czepia szczegolow, ale jak sie okazalo nie taki diabel straszny. I jeszcze jedno- obrone warto miec chocby dla imprezy poobronnej, ktora sie zdarza raz w zyciu )
Tak wiec nie sluchajcie tych przestrog, bo naprawde nie ma szans zeby sie nie udalo. Azakowana, Ty chyba naprawde jakiegos pecha mialas. Jak to mawia moj kuzyn- 5 minut strachu i wstydu, a dyplom na cale zycie I cos w tym jest!!!
Agulaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 12:08   #1394
azakowana
Zakorzenienie

Agula na pewno miałam pecha bo większość z moich znajomych wyszła z obrony zadowolona. Niestety na mojej obronie nie było mojego promotora a w komisji miałam profesora, który go bardzo nie lubi więc się wyżywał na mnie. Gdyby nie to, że byłam starościną roku i należałam do Rady Wydziału (dzięki czemu bardzo dobrze znałam się z dziekanem, który mnie wybronił) byłoby jeszcze gorzej niż było. Na pewno bym zdała bo mało kto oblewa obronę ale tyle stresu nie życzę nikomu.
A co do imprezy poobronowej to nie wszędzie ona jest. Z tego co się orientuję to przeważnie jest raczej bal magisterski, który odbywa się przez obroną
Stary 2008-09-15, 12:32   #1395
Ostrowczanka
Zakorzenienie

U mnie imprezy nie ma. Stresik owszem lekki jest, ale bez przesady. Ja mam świetną komisję - mam więc nadzieję, że minie szybko i bezboleśnie, tym bardziej, że rodzice przyjeżdżają .

Stary 2008-09-15, 12:35   #1396
Agulaa84
Raczkowanie

Oj bidulko to rzeczywiscie mialas pecha. A co do imprezy to raczej miala ona charakter nieformalny, ale bylo super, bo zjawili sie wszyscy z mojego kierunku. W sumie to ostatnie takie spotkanie, a pozniej kazdy rozjechal sie w swoja strone.
Agulaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 14:40   #1397
katalinka17
Zadomowienie

Hej dziewuszki, wszystkim bidulom zasmarkanym i zakichanym, chorowitkom stawiam po grzancu

Przypomnialo mi sie, a propo Lysicy to mam fotke z widocznym stolem, to zdjecie ze studniowki, same mozecie ocenic czy obfite sa stoly
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg s.jpg (93,8 KB, 46 załadowań)

SYN
Stary 2008-09-15, 14:44   #1398
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Hm, ja bym rzekła, że oszczędnie .

Stary 2008-09-15, 15:53   #1399
agat77
Raczkowanie

Katalinka bardzo dziekujemy za zyczenia i Tobie i Twojemu mezowi tez zyczymy samego szczescia i stu lat razem. Obyscie zawsze czuli sie tak przy sobie jak w dniu Waszego slubu

Ewelka, gratulacje i wszystkiego najlepszego!
agat77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 16:02   #1400
agat77
Raczkowanie

Agat jestem w totalnym szoku!!!!!!!! teraz to dopiero zaczynam sie martwić o swoje wesele jak oni mogą tak postępować!!!??? to jest jakaś paranoja!!! ciekawe czy z tymi rezerwacjami można to jakoś ująć w umowie...

Niestety nie wydaje mi sie, ze mozna to ujac w umowie :-( Trzeba po prostu liczyc, ze beda sie trzymac danego slowa. A z tym jak sie przekonalam bywa roznie...
Nawet jesli wpisze sie to w umowe to i tak nic nie mozna im za to zrobic, jesli przeniosa Wam gosci z apartamentu do dwojki, czy z dwojki do czworki...Ale jest to nie fair.

A co do reszty, to po prostu trzeba wszystko samemu sprawdzac i na wszystko miec oko. Ania, na pewno bedzie dobrze!
Pan Krzysztof i pan Adrian rzeczywiscie sie staraja. Obsluga jest naprawde ok. Ten caly galimatias z pokojami to wlasciciele i niejaka pani Dorota....
agat77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 16:24   #1401
Estrella
Rozeznanie

Widzę,że powstał kalendarz ślubny,więc muszę poprosić o zmianę terminu.Moje wesele ostatecznie będzie 8.08.2009.Miałam problemy z lokalem niestety i byłam zmuszona do zmiany.Miałam niesamowite szczęście,że udało mi się zmienic też termin u kamerzysty i zespołu
Estrella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 16:39   #1402
Sybir11
Przyczajenie

Fajnie, żę można tylu osób się poradzić w kwesti wesela,ja mieszkam poza Ostrowcem i wszystko załatwiam na tel. przez rodziców.
Dziś byliśmy u księdza i czeka nas podpisanie licencji przez proboszcza, a oboje jesteśmy z parafii na Rosochach, a chcemy wziąść ślub na Ogrodach, ksiądz który spisywał protokół stwierdził, że jak proboszcz się dowie to nas "zje" już się boję :-(

Życzę powodzenia w obronie i trzymam mocno kciuki, gdyż mnie też to czeka a zwlekam juz rok z obroną, mimo, żę mam pracę juz napisaną.

A co do pereł, to uważam, żę to najbardziej elegancka biżuteria na ślub, i pasuje kolorystycznie do każdej sukni i urody (przed chwilą doszkoliłam się w poradniku ślubnym
Stary 2008-09-15, 16:48   #1403
Ywanka
Zadomowienie

katalinka17 no faktycznie za wiele na tych stolach nie było no ale studniówka to nie wesele, tam inaczej sie płaci i wymaga!

Estrella fajna data! Dobrze ze udało CI się wszystko zgrać!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-15, 17:55   #1404
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ywanka Pokaż wiadomość
katalinka17 no faktycznie za wiele na tych stolach nie było no ale studniówka to nie wesele, tam inaczej sie płaci i wymaga!

Estrella fajna data! Dobrze ze udało CI się wszystko zgrać!
Ywanko, placi sie podobnie, bo ponad 200zl za pare i to bez napojow.
Jak dlamnie za 200zl mozna przygotowac wielka uczte

SYN
Stary 2008-09-15, 18:13   #1405
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Uaktualniłam naszą listę i jak widzicie wykreśliłam szczęśliwą mężatkę Ewelkę (gdzie ta relacja ?). Do następnych slubów troche sobie poczekamy

Ostrowczanko powodzenia jutro na obronie. Niby wiadomo, że wszystko będzie dobrze, każdy mówi, że nie ma się czym denerwować a i tak stres jest ogromny. Ja myslałam, że zemdleje z nerwów czekając przed drzwiami no i oczywiście nie było się czym stresować Ciesze się, że to już za mną.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 19:31   #1406
karolina403
Raczkowanie

Sybir no ja tez wlasnie bede miec slub na Ogrodach a jestem z Rosoch i mam nadzieje ze nie bedzie problemu z ta licencja.

Mam takie pytanie wiem Ze juz cos bylo o wiazankach z kwiaciarni w waskiej uliczce ale nie chce mi sie tyle czytac od nowa.Ile tam kosztuja mniej wiecej wiazanki i dekoracja na samochod?
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 19:31   #1407
Ywanka
Zadomowienie

Oj strasznie jestem ciekawa relacji i fotek Ewelki111!!!
Mam nadzieje że szybko się tu pojawi!

Stary 2008-09-15, 19:42   #1408
katalinka17
Zadomowienie

Ewelka musi pewnie dojsc do siebie po imprezie

ostrowczanko TRZYMAM KCIUKI za twoja obrone, to juz jutro, na pewno bedzie co opijac na wizazu
Czekamy na relacje....

SYN

Edytowane przez katalinka17
Czas edycji: 2008-09-15 o 19:43 Powód: poprawki
Stary 2008-09-15, 20:13   #1409
kasiuni_a
Wtajemniczenie

A ja mam teraz pytanie w temacie powiedzmy " okołoślubnym" przede wszystkim do dziewczyn już mężatek, ale też do wszystkich pozostałych.
Jak po ślubie zwracacie/będziecie się zwracały do swoich teściów? Mamo/Tato, po imieniu? To chyba w pewnym stopniu zależy od tego jakie stosunki panują między Wami i teściami. Chyba
Ta sprawa jakoś ostatnio zaprząta moje myśli, mój S. mówi do rodziców różnie, najczęściej po imieniu (moja teściowa jest dość nowoczesną kobitką, ale też nie zawsze, teść się do niej dostosowuje chociaż w sumie jest staroświecki ), żona ich drugiego syna mówi Mamo/Tato, a ja się zastanawiam, czy zdołam to z siebie wydusić. Chociaż mamy z teściową naprawde dobry kontakt, to nie jesteśmy psiapsiółkami i nie potrafiłabym chyba powiedzieć do niej po imieniu
Niektóre dziewczyny starają się mówić bezosobowo, ale na dłuższą metę to chyba ciężko...

Ale mam dylematy chyba z nudów ...

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 21:35   #1410
angellka
Zadomowienie

GG do angellka

W imieniu Eweliki jako jej świadek i siostra ( no w końcu ktoś jej to forum pokazał ) to powiem że wesle się udało. Ona sama jeszcze jest bardzo zalatana ale pewnie koło srody zda relacje Pododa troche nie dopisała ale zimno się odczuwało tylko przy składaniu życzeń. Jedzenie bardzo dobre zespół świetny. Pana młoda wyglądała prześlicznie zdjęć mnóstwo ale to już ona niech wstawi Bardzo dużo osób zachwycało sie bukietem w kaształcie wachlarza i piekną suknią. Niestaty mi wesel zleciało bardzo szybko.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości