![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.
oczywiście, że przesąd. Perły na własnych ślubie są coraz bardziej popularne, bo są piękne i dodają klasy, a przy tym szalenie pięknie komponują się z sukniami ślubnymi. Sama chciałam mieć perły, ale "zwyczajem" rodzinnym miałam rubinową kolię prababci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
|
Wystarczy sobie wytłumaczyć, że mogą to być łzy szczęścia.
I już, po kłopocie. Ja miałam perełkowe kolczyki.
![]() |
#1383 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja miałam naszyjnik i kolczyki z perełek, jakoś nie spadła na mnie ślubna klątwa i nie odczuwam jakiegoś pecha,, wręcz przeciwnie. Kolejna przesądowa bzdura ![]() Według mnie perły to bardzo szlachetnie wyglądająca biżu ![]() Ciekawe jak tam Ewelka, pogoda nie rozpieszcza, ale nie ona jest najważniejsza... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1384 |
Raczkowanie
|
Tak wiem jak to jest z przesadami, ale zawsze jakos na opsychike wplywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1386 |
Zadomowienie
|
Oj jest tyle przesądów związanych ze ślubem i weselem ze aż głowy by rozbolała gdyby chcieć wszystkie przestrzegać!
Ja też jestem ciekawa jak tam ewelka111!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1387 |
Raczkowanie
|
czy możecie mi polecić fajną salę ale nie lokal. i potrzebuję dobrej kucharki. aha i jeszcze czy ktoś może słyszał o zespole Alba?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1388 |
Zakorzenienie
|
Oliwkach1985 przeszperaj wątek. Wcześniej pisałyśmy bardzo dużo na temat sal. Aha co to znaczy, że szukasz sali a nie lokalu? Jeżeli szukasz takiego miejsca gdzie można samemu zorganizować wesele to była chyba mowa o sali w Krynkach i w Kałkowie ale nie jestem pewna. Na pewno w Dworku na ul. Folwark Piaski można wynająć salę i resztę zorganizować samemu ale baaaardzo nie polecam tej sali.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1389 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, tu wasza zakichana i zasmarkana... dosłownie....
![]() Witam nową koleżankę.Super, że jest nas coraz więcej ![]() Co do sali to w gożdzielinie można wynająć i zorganizować samemu weselicho. I z tego co my się dowiadywaliśmy jest tam kucharka jak by ktoś nie miał własnej. I kelnerzyt jak i z tym by był problem. A co do Krynek to my płacimy dość niewiele od osoby, choć może i sale można wynająć. Ale tego już nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1390 |
Zakorzenienie
|
Moja znajoma wynajmowała salę w Kałkowie i z tego co wiem była zadowolona.
![]() |
#1391 |
Zakorzenienie
|
Oj ninuska to gdzie się tak załatwiłaś?
![]() To teraz do łóżeczka i grzać się ![]() Ostrowczanko jutro twoja obrona. Jak samopoczucie? Ja swoją obronę wspominam bardzo nieprzyjemnie. I zawsze jak ktoś mówi, że to tylko formalność to mnie ciarki przechodzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Zadomowienie
|
azakowana a jakoś tak na jesień zawsze mnie bierze.
Obrona??? Brrrrrrrr..... aż mam ciarki bo też jeszcze przede mną. Trzymam kciuki za jutro. |
![]() ![]() |
![]() |
#1393 |
Raczkowanie
|
Ja akurat moja obrone wspominam bardzo milo. Co prawda bardzo sie denerwowalam, bo mialam ja na samym koncu i do tego jeszcze sie opoznila, a poza tym wszyscy straszyli nas dziekanem, ktory podobno sie czepia szczegolow, ale jak sie okazalo nie taki diabel straszny. I jeszcze jedno- obrone warto miec chocby dla imprezy poobronnej, ktora sie zdarza raz w zyciu
![]() Tak wiec nie sluchajcie tych przestrog, bo naprawde nie ma szans zeby sie nie udalo. Azakowana, Ty chyba naprawde jakiegos pecha mialas. Jak to mawia moj kuzyn- 5 minut strachu i wstydu, a dyplom na cale zycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1394 |
Zakorzenienie
|
Agula na pewno miałam pecha bo większość z moich znajomych wyszła z obrony zadowolona
![]() A co do imprezy poobronowej to nie wszędzie ona jest. Z tego co się orientuję to przeważnie jest raczej bal magisterski, który odbywa się przez obroną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1395 |
Zakorzenienie
|
U mnie imprezy nie ma. Stresik owszem lekki jest, ale bez przesady. Ja mam świetną komisję - mam więc nadzieję, że minie szybko i bezboleśnie, tym bardziej, że rodzice przyjeżdżają
![]()
![]() |
#1396 |
Raczkowanie
|
Oj bidulko to rzeczywiscie mialas pecha. A co do imprezy to raczej miala ona charakter nieformalny, ale bylo super, bo zjawili sie wszyscy z mojego kierunku. W sumie to ostatnie takie spotkanie, a pozniej kazdy rozjechal sie w swoja strone.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Zadomowienie
|
Hej dziewuszki, wszystkim bidulom zasmarkanym i zakichanym, chorowitkom stawiam po grzancu
![]() Przypomnialo mi sie, a propo Lysicy to mam fotke z widocznym stolem, to zdjecie ze studniowki, same mozecie ocenic czy obfite sa stoly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 |
Zakorzenienie
|
Hm, ja bym rzekła, że oszczędnie
![]()
![]() |
#1399 |
Raczkowanie
|
Katalinka bardzo dziekujemy za zyczenia
![]() ![]() Ewelka, gratulacje i wszystkiego najlepszego! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1400 |
Raczkowanie
|
![]() Agat jestem w totalnym szoku!!!!!!!! teraz to dopiero zaczynam sie martwić o swoje wesele ![]() Niestety nie wydaje mi sie, ze mozna to ujac w umowie :-( Trzeba po prostu liczyc, ze beda sie trzymac danego slowa. A z tym jak sie przekonalam bywa roznie... Nawet jesli wpisze sie to w umowe to i tak nic nie mozna im za to zrobic, jesli przeniosa Wam gosci z apartamentu do dwojki, czy z dwojki do czworki...Ale jest to nie fair. A co do reszty, to po prostu trzeba wszystko samemu sprawdzac i na wszystko miec oko. Ania, na pewno bedzie dobrze! Pan Krzysztof i pan Adrian rzeczywiscie sie staraja. Obsluga jest naprawde ok. Ten caly galimatias z pokojami to wlasciciele i niejaka pani Dorota.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Rozeznanie
|
Widzę,że powstał kalendarz ślubny,więc muszę poprosić o zmianę terminu.Moje wesele ostatecznie będzie 8.08.2009.Miałam problemy z lokalem niestety i byłam zmuszona do zmiany.Miałam niesamowite szczęście,że udało mi się zmienic też termin u kamerzysty i zespołu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 |
Przyczajenie
|
Fajnie, żę można tylu osób się poradzić w kwesti wesela,ja mieszkam poza Ostrowcem i wszystko załatwiam na tel. przez rodziców.
Dziś byliśmy u księdza i czeka nas podpisanie licencji przez proboszcza, a oboje jesteśmy z parafii na Rosochach, a chcemy wziąść ślub na Ogrodach, ksiądz który spisywał protokół stwierdził, że jak proboszcz się dowie to nas "zje" już się boję :-( Życzę powodzenia w obronie i trzymam mocno kciuki, gdyż mnie też to czeka a zwlekam juz rok z obroną, mimo, żę mam pracę juz napisaną. A co do pereł, to uważam, żę to najbardziej elegancka biżuteria na ślub, i pasuje kolorystycznie do każdej sukni i urody (przed chwilą doszkoliłam się w poradniku ślubnym ![]()
#1403 |
Zadomowienie
|
katalinka17 no faktycznie za wiele na tych stolach nie było no ale studniówka to nie wesele, tam inaczej sie płaci i wymaga!
Estrella fajna data! Dobrze ze udało CI się wszystko zgrać! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1404 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dlamnie za 200zl mozna przygotowac wielka uczte ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Wtajemniczenie
|
Uaktualniłam naszą listę i jak widzicie wykreśliłam szczęśliwą mężatkę Ewelkę (gdzie ta relacja
![]() ![]() Ostrowczanko powodzenia jutro na obronie. Niby wiadomo, że wszystko będzie dobrze, każdy mówi, że nie ma się czym denerwować a i tak stres jest ogromny. Ja myslałam, że zemdleje z nerwów czekając przed drzwiami no i oczywiście nie było się czym stresować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Raczkowanie
|
Sybir no ja tez wlasnie bede miec slub na Ogrodach a jestem z Rosoch i mam nadzieje ze nie bedzie problemu z ta licencja.
Mam takie pytanie wiem Ze juz cos bylo o wiazankach z kwiaciarni w waskiej uliczce ale nie chce mi sie tyle czytac od nowa.Ile tam kosztuja mniej wiecej wiazanki i dekoracja na samochod? |
![]() ![]() |
![]() |
#1407 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1408 |
Zadomowienie
|
Ewelka musi pewnie dojsc do siebie po imprezie
![]() ![]() ![]() ![]() ostrowczanko TRZYMAM KCIUKI za twoja obrone, to juz jutro, na pewno bedzie co opijac na wizazu ![]() ![]() ![]() Czekamy na relacje.... ![]() Edytowane przez katalinka17 Czas edycji: 2008-09-15 o 19:43 Powód: poprawki |
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam teraz pytanie w temacie powiedzmy " okołoślubnym"
![]() Jak po ślubie zwracacie/będziecie się zwracały do swoich teściów? Mamo/Tato, po imieniu? To chyba w pewnym stopniu zależy od tego jakie stosunki panują między Wami i teściami. Chyba ![]() Ta sprawa jakoś ostatnio zaprząta moje myśli, mój S. mówi do rodziców różnie, najczęściej po imieniu (moja teściowa jest dość nowoczesną kobitką, ale też nie zawsze, teść się do niej dostosowuje chociaż w sumie jest staroświecki ![]() ![]() Niektóre dziewczyny starają się mówić bezosobowo, ale na dłuższą metę to chyba ciężko... Ale mam dylematy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1410 |
Zadomowienie
|
W imieniu Eweliki jako jej świadek i siostra ( no w końcu ktoś jej to forum pokazał
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.