Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-22, 13:12   #1741
olajka
Zadomowienie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Monikinda i Sybir ja również Wam gratuluje,i życzę oczywiście wszystkiego co najlepsze Aggie22 Tobie również wszystkiego dobrego przed Wielkim Dniem i Ważnymi Chwilami w życiu

My dzisiaj mamy spotkanie z panem fotografem, przyjezdża do nas do domku, ciekawe jak i co dokładnie.. Wrażenia opiszę później.

Co do stołu wiejskiego, to u mnie ma być tak, że kosztuje 650 zł w restauracji, ale można i samemu go przygotować. Jeszcze mamy sporo czasu to zadecydujemy potem. Choć oni mają dobre wedlinki

Dziewczyny a może była któraś z Was w tym Salonie Mody Ślubnej co jest tam, na Okólnej gdzie był kiedyś Troll? Pisze na szyldzie, że jest : Dla Niej i Dla Niego

Aggie23 a gdzie zamawiałaś suknie?

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 13:17   #1742
Sybir11
Przyczajenie

Drogie dziewczyny, pomóżcie mi wklejić zdjęcia do mojego profilu, a nigdy tego nie robiłam, proszę o podanie kilku wskazówek w skrócie.

DZIĘKI JESZCZE RAZ ZA WSZYSTKIE ŻYCZENIA
Stary 2008-10-22, 13:20   #1743
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Masz u góry po lewej zakładkę ustawienia. Klikasz w nią i otworzy ci się menu, po lewej będzie w menu Networking " Zdjęcia & albumy" - a tam dalej już musisz sama .

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-22, 16:54   #1744
aggie23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Monikinda i Sybir ja również Wam gratuluje,i życzę oczywiście wszystkiego co najlepsze Aggie22 Tobie również wszystkiego dobrego przed Wielkim Dniem i Ważnymi Chwilami w życiu

My dzisiaj mamy spotkanie z panem fotografem, przyjezdża do nas do domku, ciekawe jak i co dokładnie.. Wrażenia opiszę później.

Co do stołu wiejskiego, to u mnie ma być tak, że kosztuje 650 zł w restauracji, ale można i samemu go przygotować. Jeszcze mamy sporo czasu to zadecydujemy potem. Choć oni mają dobre wedlinki

Dziewczyny a może była któraś z Was w tym Salonie Mody Ślubnej co jest tam, na Okólnej gdzie był kiedyś Troll? Pisze na szyldzie, że jest : Dla Niej i Dla Niego

Aggie23 a gdzie zamawiałaś suknie?
Dziekuje Olajka.

ja mam suknie z salonu Maja w Krakowie. Ale nie kupiona tylko wypozyczona. Juz sie nie moge doczekac kiedy ja zaloze. Od dzis juz jestem bez neta wiec jakis tydzien po slubie opisze wszystko skrzetnie
cel 2: 72
cel 3: 67
aggie23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 10:24   #1745
olajka
Zadomowienie

Aggie23 napewno będziesz pieknie wygladała

Dziewczyny jak szybciej wchodzić by pisać w okienku zaawansowane opcje w tym z emotikonkami ? bo trzeba je aktywować i klikać na odp w postach. Czy jest jakiś sposób na szybsze wejscie, by cos napisać?

Co do fotografa, miałam wczoraj opisać, ale tak zeszło ..
Pan był u nas 2 godziny, w tym czasie pokazywał filmy, bo również razem z żoną kamerują, i bardzo ładnie i elegancko wszystko zrobione Ogladaliśmy także album ze zdjęciami i książke ze ślubu i wesela. Zapomniał natomiast zabrać tego albumu tradycyjnego , który my chyba wybierzemy. Tam są zdjęcia wklejone, ale widziałam u koleżanki i suuuper Pan fotograf wygadany niesamowicie i oczywiście umie wszystko zachwalić. Fajne jest to ,że podczas kręcenia i ujęć daje pomocne rady aby wszystko jak najlepiej wyszło. Poza tym dowiedzieliśmy się, że ksiądz na Ogrodach nie pozwala często filmować kazania podczas ślubu a tego sobie nie wyobrażamy Ogólnie fajne wrażenie zrobił na nas. I już zaczynają go zamawiać na 2010!

Stary 2008-10-23, 11:23   #1746
aniaa22
Zakorzenienie

olajka to fajnie że znalazłaś fotografa z którego jesteś zadowolona ale z tymi wskazówkami to trzeba uważać bo jak byłam ostatnio na weselu to pan kamerzysta odliczał mlodym kiedy mają wyjść z kościoła albo napić się szampana i rzucić kieliszki. chyba trochę przesadzał bo wszystko wychodziło jak reżyserowane. mi się to nie podobało wcale. acha on był z Opatowa ale nie wiem jak się nazywa
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 11:46   #1747
michel82
Wtajemniczenie

Witam wszystkich gorąco!!!
Od kilku dni czytam wasze wypowiedzi a dopiero dzisiaj postanowiłam się zalogować.

Jestem tym wszystkim przerażona Nie sądziłam że tak długo trzeba na wszystko czekać, że z takim wyprzedzeniem trzeba wszystko zamawiać. Boję się czy nie zaczęliśmy trochę za późno

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-10-24 o 05:32 Powód: proszę nie pisać post pod postem i korzystac z funkcji "edytuj", w celu dodawania wypowiedzi
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-23, 12:01   #1748
olajka
Zadomowienie

Hmmm no mam nadzieję, że aż tak to by nie było Ten pan nie jest z Opatowa . Większość dziewczyn już jest tutaj po ślubie lub niedługo już będą A nam jeszcze trochę zostało mi w sumie sporo.

Znalazłam stronke z zaproszeniami, gdyby ktoś potrzebował :
http://www.cartalia.com.pl/main/partnerzy.php# , tu jest adres w Ostrowcu tej firmy, można na tej stronce od razu pooglądać jakie zaproszenia wykonują

Czy może ktoś poradzić jak zacząć rozmawiać z księdzem, bo chcemy zamówić już godzinę. Nie mamy kursu ale niebawem sie wybieramy na niego.

michel82 witaj Jak już pewnie zdążyłaś się zorientować to teraz niektórzy zamawiają z wyprzedzeniem kilku lat:-o A kiedy planujecie Wasz ślub i co już zamówiliście?

Stary 2008-10-23, 12:11   #1749
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Michel - nie ma się co obawiać, jeśli bierzecie ślub w mniej popularnych miesiącach, to nie trzeba aż tak dużo wcześniej wszystkiego zaklepywać.
Napisz kiedy macie ślub i wesele i co juz macie zamówione.

Stary 2008-10-23, 13:02   #1750
Ywanka
Zadomowienie

Ja tak nieśmiale dodam ze dziś moja 4 rocznica ślubu!
Ale paskudna pogoda, a 4 lata temu było piękne słoneczko!

olajka ja też słyszałam ze któryś ksiądz zabrania filmowania kazań. Ale dobry kamerzysta nagra dyskretnie!
Stary 2008-10-23, 13:09   #1751
aniaa22
Zakorzenienie

Ywanka no to wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

a u nas w Gdańsku słoneczko świeci tylko strasznie zimno

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-23, 13:09   #1752
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Ywanka - dużo szczęścia i miłości z okazji rocznicy .
W Lublinie szaro, buro i ponuro .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 926.jpg (70,9 KB, 6 załadowań)

Stary 2008-10-23, 13:25   #1753
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ywanka Pokaż wiadomość
Ale paskudna pogoda, a 4 lata temu było piękne słoneczko!
olajka ja też słyszałam ze któryś ksiądz zabrania filmowania kazań. Ale dobry kamerzysta nagra dyskretnie!
Ywanka no to wszystkiego najlepszego!!! Planujecie zapewne to jakoś uczcić.., My też bierzemy ślub w październiku, ale na początku i troche boję się o pogodę z nią nigdy nic nie wiadomo Choć te ostatnie dzionki były piękne,słoneczne,złoto-jesienne..

A z tym kamerzystą..
Hehe no nie wiem czy by tak dało radę
Jednak chyba pozostaje moja parafia, tak chyba bardziej ,,pasuje"
Ostatnio babcia nam pojechała tekstem, że jakis tam przesąd jest żeby ślubu nie brać w parafii Pana Młodego.U niego też nam się w parafii podoba. Kurde, ale tyle tych przesądów, że człowiek by się sam zaplątał jakby chciał wierzyć. Co do mojej to kłopot z udekorowaniem znowu może być

Stary 2008-10-23, 13:44   #1754
aniaa22
Zakorzenienie

no z tymi zabobonami jest ciężko ale ja w te bzdury nie wierzę i sukni będę szukać z moim skarbem
Stary 2008-10-23, 15:14   #1755
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ywanka Pokaż wiadomość
Ale paskudna pogoda, a 4 lata temu było piękne słoneczko! !

Ywanko wszystkiego najlepszego z okazji 4 rocznicy Szykujecie coś specjalnego na ten dzień

ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 15:47   #1756
felek
Przyczajenie

Smile Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Hej, chciałam zapytać czy ktoś może był lub słyszał coś o restauracji Impresja na Sandomierskiej? Planuję tam wesele i chciałabym wiedzieć jak najwięcej o tej sali, czyli czy jedzonko jest dobre, jaka obsługa itd. Za wszystkie informacje z góry dziękuję i będę wdzięczna.
felek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 19:27   #1757
Ywanka
Zadomowienie

Dziękuje ślicznie za życzenia!
Nic nie planowaliśmy (wróciłam z nocki z pracy i przespałam dzień), dostałam za to bukiet kwiatów od męża

olajka pogody niestety nigdy nie da się przewidzieć.

felek o sali Impresja była już mowa, poczytaj wcześniejsze posty.
Stary 2008-10-23, 22:03   #1758
Elsi81
Zakorzenienie

Kurcze co Wy piszecie dziewczyny ksiądz na Ogrodach nie pozwala kręcić kazania a ja tam mam w planach brać ślub.Chyba jakiś stremowany ten ksiądz musi być,szkoda, że nie wymyślił wykupywanie praw autorskich jego kazania.

Ywanka ja też Ci życzę wszystkiego naj naj najlepszego z okazji 4 rocznicy ślubu. Pewnie myślisz jak ten czas szybko leci nie?
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 08:56   #1759
michel82
Wtajemniczenie

No właśnie chodzi o to dziewczyny że my jeszcze nic nie mamy poza wybraną datą będzie to albo 15.08.2009 albo 26.09.2009 tylko nie wiem czy uda nam się wszystko tak szybko załatwić

Chciałam zapytać jak to jest z lokalami. Czy jak jechałyście oglądać lokale to czy wcześniej umawiałyście się z właścicielami czy jechałyście w ciemno?? I drugie pytanie kiedy to najlepiej zrobić na tygodniu czy w weekend?? Pytam bo my mamy w planach jechać w najbliższą niedzielę.
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 09:08   #1760
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Ja jechałam w ciemno. Jeździliśmy w piątek z tego co pamiętam, bo uznaliśmy, że w sobotę są wesela, a w niedzielę poprawiny.
Ze swojej strony mogę polecić lokal Panorama - sama miałam tam wesele, tylko podejrzewam, że może nie być wolnego terminu.

Stary 2008-10-24, 10:53   #1761
Estrella
Rozeznanie

Z 15.08.2009 mozesz miec duzy problem.Moze we wrzesniu sie jeszcze uda. Panorame maja zajeta do konca pazdziernika juz chyba,bo jak pytalam kilka miesięcy temu to juz tak bylo.Ale teraz buduja/juz wybudowali nowy lokal za Pałacem Tarnowskich i tam może beda miec jeszcze terminy,bo nie robili tak dawno rezerwacji Powodzenia!
Estrella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 11:46   #1762
Elsi81
Zakorzenienie

Michel82 głowa do góry na pewno coś znajdziecie ja też nie dawno zaczęłam szukanie i sale i orkiestrę znalazłam a tez problem z orkiestrą był ale jakoś się udało.Na pewno gdzieś jakąś sale znajdziecie jakaś jest tam Wam pisana i termin będą mieć wolny.Ja mam sale w Novum jak tam będzie to nie wiem ale jak czytam na innych forach co ludzie piszą to na razie same pozytywy widzę, minusem jest to że cenią się bardzo. A jeśli chodzi o kamerzystę to mogę Ci kogoś polecić jeśli byś chciała.
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 12:40   #1763
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez michel82 Pokaż wiadomość
Chciałam zapytać jak to jest z lokalami. Czy jak jechałyście oglądać lokale to czy wcześniej umawiałyście się z właścicielami czy jechałyście w ciemno?? I drugie pytanie kiedy to najlepiej zrobić na tygodniu czy w weekend?? Pytam bo my mamy w planach jechać w najbliższą niedzielę.
Michel my jeździliśmy oglądać lokale właśnie w sobotę, nie umawialiśmy się wcześniej ponieważ nie ma takiej potrzeby. W sobote jest najlepiej oglądać, bo sala jest już przygotowana do wesela, stoły zastawione. Można zobaczyć jak to wygląda w dniu wesela, czasem były już wystawione owoce, placki, napoje. Można zobaczyć jakie są porcje. W zadnym z lokali nie robili problemu

Dziewczyny ciekawe jak tam samopoczucie Aggie, jutro jest jej wielki dzień

ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-24, 12:56   #1764
olajka
Zadomowienie

My także jeździlismy w ciemno, w niektórych lokalach było nakrycie to mozna było mniej więcej zobaczyć jak to wygląda. Myśle, że w Hotelu ,,Gromada" też mogłyby być wolne terminy, bo my tam bylismy pod koniec września i były terminy. My na początku tego miesiąca zamawialiśmy sale i orkiestrę., także w sumie niedawno. Ogladalismy też ta sale w ,,Novum'' ale ona jest strasznie duża, a my nie robimy aż takiego weselicha Ale w środku ładnie. Te kamyczki tylko pod lokalem troche niewygodne do chodzenia w szpilkach ,,Pod Różą" jest ślicznie ale juz na dwa lata pozajmowane,a jeden pan z orkiestry gadał, ze tam słaba akustyka.

michel82 może być czasem tak, że to Wy będziecie musieli dostosować się do wolnego terminu jaki będzie. My zamawiając nie mieliśmy dokładnie sprecyzowanego dnia, tylko mniej więcej. Co do zespołu to- Orion też był wolny jak dzwoniliśmy. Biorą 3500 z poprawinami ale bardzo ładnie grają.

Elsi81 a na Ogrodach to Twoja parafia? Kościół jest sliczny w środku Własnie mi się taki styl podoba kościoła, jak bardziej jest nowoczesny, a niżeli bogato zdobiony.

felek Restaurację ,,Impresja" to ma podobno ten sam facet co bar ,, Słoneczna Weranda", przy Stawkach. Kiedyś ktoś gadał, ze mozliwe że to splajtuje bo ludzi tam nie mają. Ale to mogły być plotki. Tak samo jak ktoś głupoty opowiada, że w Hotelu mało jedzenia dają, co jest wierutnym kłamstwem. I sądze, że moze to ktos z konkurencji powymyslał.

aniaa22 a kiedy rozpoczynasz poszukiwanie za suknią?

Stary 2008-10-24, 13:10   #1765
aniaa22
Zakorzenienie

W sumie to tak patrzyłam troche w necie i jedną znalazłam fajną ale zacznę tak porządnie szukać na początku roku bo może się jakieś nowe kolekcje pojawia. na szczęście tu w Trójmieście jest mnóstwo salonów więc będzie w czym wybierać
Stary 2008-10-24, 13:14   #1766
olajka
Zadomowienie

Ja też tak zrobie, ale raczej będę wybierać z mama i z przyjaciółką . Na necie też znalazłam pare fajnych, zawsze można wydrukować i później pokazać w salonie o co nam mniej więcej chodzi

Ja to już bym chciała iść na ten kurs przedmałżeński i wogóle z księdzem uzgodnić. Chyba po niedzieli się już za to zabierzemy..

Stary 2008-10-24, 13:25   #1767
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak zrobie, ale raczej będę wybierać z mama i z przyjaciółką . Na necie też znalazłam pare fajnych, zawsze można wydrukować i później pokazać w salonie o co nam mniej więcej chodzi

Ja to już bym chciała iść na ten kurs przedmałżeński i wogóle z księdzem uzgodnić. Chyba po niedzieli się już za to zabierzemy..
my mamy te najważniejsze rzeczy typu sala zespół fotograf kamera a reszte zaczniemy od nowego roku zalatwaic. najbardziej boje sie tych kościelnych spraw mam nadzieje ze jakos przebrniemy. no i caly czas sobie obmyslam rozne rzeczy. waham sie czy sama ubierac kosciol czy wynajac firme
Stary 2008-10-24, 14:09   #1768
olajka
Zadomowienie

My mamy to samo już wszystko zamówione Z tymi kościelnymi też nie wiem jeszcze co i jak. Co do ubioru kościoła, to nie wiem czy da rade, bo przeczytałam tutaj na forum, że zakonnica robi z tego problem Jeżeli jednak byłoby wszystko dobrze to fajnie by było wynająć dekoratorke w kilka par, które biorą ślub w ten sam dzień

Dziewczyny, które już to wszystko mają za sobą mogłyby nam coś doradzić co kiedy zamówić a może jakieś rady?? Mają już doświadczenie

Ja nie wiem kiedy i jak w USC się załatwia..chyba jakiś formularz do wypełnienia się stamtąd bierze, jeśli ma być ślub konkordatowy.

Mam pytanie do dziewczyn, które już sa mężatkami. Czy w dzień ślubu nie miałyście w myślach, żeby wszystko się udało jak należy i poszło zgodnie z planem? Wiadomo, że już nie powinni się Państwo Młodzi niczym przejmować tylko odprężyć ale to troche trudno chyba

Stary 2008-10-24, 14:36   #1769
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
felek Restaurację ,,Impresja" to ma podobno ten sam facet co bar ,, Słoneczna Weranda", przy Stawkach. Kiedyś ktoś gadał, ze mozliwe że to splajtuje bo ludzi tam nie mają. Ale to mogły być plotki. Tak samo jak ktoś głupoty opowiada, że w Hotelu mało jedzenia dają, co jest wierutnym kłamstwem. I sądze, że moze to ktos z konkurencji powymyslał.
Co do hotelu to akurat z wlasnego doswiadczenia wiem, ze porcje sa baaaardzo male i nie ma co zaprzeczac temu, poniewaz slyszalam to rowniez z innych zrodel.
Poza tym moja sasiadka ostatnio miala na szybko robione wesele, tylko Lysica im zostala i jak dowiedzielismy sie ile placa i ze tego, tamtego nie m w cenie to sie za glowy zlapalismy.

Z konkurencji nie jestem, obiektywnym okiem goscia patrze na sprawe

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 14:51   #1770
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy to samo już wszystko zamówione Z tymi kościelnymi też nie wiem jeszcze co i jak. Co do ubioru kościoła, to nie wiem czy da rade, bo przeczytałam tutaj na forum, że zakonnica robi z tego problem Jeżeli jednak byłoby wszystko dobrze to fajnie by było wynająć dekoratorke w kilka par, które biorą ślub w ten sam dzień
Olajka czy piszesz może o kościele św. Michała?
Bo jeżeli tak, to raczej wątpię czy taki pomysł przejdzie
My właśnie chcieliśmy na taki układ iść, ale siostra sie nie zgodziła i w ogóle był z nią problem. Nie chciała słyszeć o żadnej dekoracji. Ledwo ją uprosiliśmy o to, żebyśmy mogli własne pokrowce białe na krzesła zarzucić. Tam na każdym ślubie są te wstrętne - moim zdaniem - czerwone. Raz nas nawet wygoniła. a naprawdę nie chcieliśmy wiele (tylko po trzy stojaki z kwiatami z każdej strony i więcej bukietów przy ołtarzu).
Podobny problem był też z siostrą organistką - chyba się na nas baaardzo wkurzyła bo nam nawet marsza mendelssona nie zagrała ani ave maria.
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości