|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.
Jak tak wstepnie liczylismy to taniej by nas wyniosło sala+kucharka przy wiekszej liczbie gosci. Tylko to zalezy ile by kosztował wynajem sali i ile by kucharka sobie policzyła. Sala o której myslimy w Goździelinie nie jest az tak droga, ale pewnie cos wzrosnie jak wszystko. Moze na sylwestra tam sie wybierzemy to wybadamy jak tam jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
Zakorzenienie
|
My z rodzicami przerobiliśmy oba przypadki - jak za mąż wychodziła moja siostra wynajęli sale i zapłacili kucharce a jak ja wychodziłam za mąż to wybraliśmy druga opcję. Mogę śmiało stwierdzić, że o wiele bardziej opłaca się płacenie za osobę, mimo że przeważnie wychodzi drożej. W przypadku wesela mojej siostry trzeba było wszystkiego dokładnie pilnować, kupić wszystkie produkty, jeździć i załatwiać wszystko po kolei nie mówiąc tym, że tydzień przed weselem dla wszystkich był wyjęty z życia. I na weselu moja siostra już wcześnie czuła się zmęczona tymi wszystkimi przygotowaniami.
Na naszym weselu prawie wszystko było zorganizowane przez właściciela. My tylko ustaliliśmy menu. Jedzenie, które zostało a zostało naprawdę dużo dostaliśmy w całości z powrotem. Także ja jestem raczej za płacenie od osoby. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Zakorzenienie
|
Nie no wiadomo, ze trzeba dopilnowac wszystkiego. A gdzie miałas wesele? Bo juz tyle tu sie wyczytałam, ze nie kojarze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Zakorzenienie
|
Nie no wiadomo, ze trzeba dopilnowac wszystkiego. A gdzie miałas wesele? Bo juz tyle tu sie wyczytałam, ze nie kojarze
![]() http://www.suwaczek.pl/cache/bc3362866a.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Zakorzenienie
|
W Pałacu Tarnowskich a siostra w Dworku Kośli
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Przyczajenie
|
Fotki zamieszczę dziś lub jutro, przepraszam, ale jakoś jeszcze sprawy poweselne zajmują sporo czasu tzn. zmiana meldunku, nazwiska itp. Witam nowe koleżanki
#1867 |
Zakorzenienie
|
Sybir w takim razie czekamy
![]() justys ja bym chyba też radziła płacenie od osoby. i tak dużo jest spraw do załatwienia przed ślubem więc nie ma sensu jeszcze sobie tych spraw dokładać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
Sybir w takim razie czekamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Wtajemniczenie
|
Witaj Justys1358
![]() Z tego co się orientowałam, to nieco taniej wychodzi wynajęcie osobno sali i osobno kucharki, zwłaszcza jeśli wesele ma byc na dużą liczbę osób. No ale tak jak już dziewczyny pisały, w takim wypadku jest dużo więcej bieganiny, załatwiania i wszystkiego trzeba bardziej dopilnować. Dlatego trzeba zdecydować, czy chce się troszke taniej czy przyjść już na gotowe ![]() Sybir11 nie moge się już doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Zakorzenienie
|
Ja tez wolałabym isc na gotowe, ale rodzice jakos nie sa za tym. Musimy na spokojnie usiąść i jeszcze raz przeliczyc i przegadac temat. Ach, na sama mysl o wyborze lokalu ciarki mi przechodzą i jesli chodzi o wybór orkiestry. Ale na pierwszy rzut idzie sala, potem orkiestra.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Raczkowanie
|
Witaj Justys1358
![]() Ja byłam na weselu w Goździelinie w lipcu tego roku, u mojej przyjaciółki. Już się wypowiadałam na ten temat na wizażu, ale specjalnie dla Ciebie napisze kilka słów. ![]() Wesele z kucharka wyniosło koleżankę dużo taniej niż moje za które płaciłam od osoby, sala w Goździelinie bardzo fajna klimatyzowana (najlepsza z sal z kucharką). Jedzenie też było bardzo smaczne. Wiadomo trzeba dobrze się zorganizować przed weselem, zakupu i te sprawy. Jeśli możesz liczyć na pomoc rodziny, z wszystkim się można uporać. Dzień przed weselem ktoś musi pilnować w nocy sali, bo przeważnie jest już przywieziony alkohol. Mamy czasem pomagają kucharką w kuchni przed weselem. Opcja sala+ kucharka jest dobra jeśli ktoś chce trochę zaoszczędzić ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez ewelka111 Czas edycji: 2008-11-04 o 12:32 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Zakorzenienie
|
Mojej mamy kolezanka z pracy tam miała wesele tez własnie w lipcu i własnie poleca ta sale. Szczerze powiedziawszy to chcemy zaoszczedzic ale nie na wszystkim sie da.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
Prawda nie na wszystkim się da zaoszczędzić ale wszystko ma swoje plusy i minusy.Jeśli Twoi rodzice czują się na siłach organizować Wam takie wesele to czemu tego nie zrobić ale zgadzam się ze wszystkimi dziewczynami że mimo iż taniej wyniesie to trzeba jednak nad wszystkim myśleć i zaplanować do ostatniego szczegółu, trochę to męczące bo zamiast się rozluźnić przed tak ważnym dniem będziesz myślała czy aby o wszystkim pomyśleliście i czegoś nie przeoczyliście.Dla chcącego nic trudnego więc życzę powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam dziewczyny za te rady. Z jednej strony wydaje mi, ze mamy jeszcze troche czasu, ale wiem ze to juz czas na zaklepanie sali tym bardziej, ze slub checemy miec w czerwcu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Rozeznanie
|
Azakowana i Justys1358 bardzo Wam dziękuję za pomoc
![]() Azakowana odnalazłaś mój wpis na forum Ostrowca ![]() ![]() ja również podzielam zdanie, iz płacenie od osoby ma swoje plusy, jest nie tylko wygodniejsze, ale nie przysparza aż tylku dodatkowych obowiązków młodym i ich rodzinom, poza tym domy weselne w większości stoją na wysokim poziomie i dbają o to, by klienci byli zadowoleni, ale by również polecali dany lokal swoim znajomym... więc Justys nie martw się, na pewno wybierzecie najoptymalniejsze dla Was rozwiązanie ![]()
#1876 |
Raczkowanie
|
W Gozdzielinie bylam na sylwestra w tamtym roku i faktycznie jedzenie bylo smaczne, kelnerki tez wporzadku. Ogolnie daje pozytywna opinia, chociaz mi na wesele sala nie odpowiadala ze wzgeldu na schodki ale to przeciez kazdemu co innego sie podoba, a jesli moge ci doradzic o zespol to lepiej zebys miala najpierw orkiestre zarezerwowana a dopiero sale bo z orkiestra jest ciezej niz myslisz,ale to juz jak chcesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Zakorzenienie
|
Hehe
Andromeda ja nawet nie spojrzałam na daty ![]() Myślałam, że to jakiś stary temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z Karoliną, że najlepiej orkiestry poszukiwać równocześnie z salą i zgrać wolne terminy, bo naprawde ciężko z terminami u tych naprawde polecanych i fajnych zespołów, tym bardziej jeśli się ma już jakiś konkretny na oku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak najbardziej świeży hehe ![]()
![]() |
#1880 |
Wtajemniczenie
|
Tyle nowych dziewczyn się ostatnio tutaj pojawiło, a ja ciągle listy nie uaktualniłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Zadomowienie
|
Ja też słyszałam pochlebne opinie na temat sali w Goździelinie, choć sama tam nigdy nie byłam.
Aha, w Hotelu RED też jest mała sala - może tam?
#1882 |
Zadomowienie
|
Witam Was Dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, które miały wesela w najbliższym czasie niech pochwalą sie fotkami!!! ![]() kasiuni_a a więc moja data to 3.10.09 r. ![]() Jeśli chodzi o moje sprawy to..nie zamówiliśmy jeszcze u księdza godziny naszego ślubu ![]() ![]() W związku z tym nasuwa mi się pytanie do już mężatek ile wcześniej zamawiałyście godzinę?? Obawiam się, żeby ksiądz nie powiedział nam że jeszcze mamy czas itp.. zależy nam teraz. ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez olajka Czas edycji: 2008-11-04 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Raczkowanie
|
Olajka ja jeszcze nie jestem mezatka ale godz u ksiedza zamawialam sobie w maju a wesele we wrzesniu2009 i nic ksiadz nie mowil ze za wczesnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Zadomowienie
|
Olajko my godzinę ślubu zamawialiśmy na początku stycznia, a slub był w lipcu, ale to wszystko zależy od daty i "popularności" danego kościoła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o datę, to ja mam 01.08.2009r.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Zakorzenienie
|
Olajka ja miałam ślub w Michale. Termin zamawialiśmy pod koniec września 2007 na 7 czerwca 2008. Jak byliśmy w sierpniu to ksiądz powiedział, że jeszcze nie mają kalendarza na 2008 rok. A jeżeli chodzi o zapowiedzi to dacie Księdzu kasę jak będziecie szli prosić o wygłoszenie czyli gdzieś około miesiąca, półtora przed ślubem.
My płaciliśmy razem za wydanie licencji i za zapowiedzi ale już po wygłoszeniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki, no, nareszcie mamchwilę wolnego, żeby sobie z wami podyskutować
![]() Co do sali to juz chyba wszystkie zostały wymienione, więc nie pomogę. Jeśli chodzi o dylemat czy robić samemy czy wynajmowac salę i kucharkę to powiem ( napiszę )tak.... Pracuję od czasu do czasu jako kelnerka gdzie zamawiana jest kucharka i robią ludziska sami wesele. I zawsze jest ten sam scenariusz..... cały tydzień przed -wyjęty z zyciorysu, nie przespane ostatnie 3 noce przed weselem bo jeszcze tyyyyle trzeba dowieść artykułow bo zawsze czogoś brakuje (na szczęscie tesco całodobowe mamy), rodzice wyglądają jak cienie a w dzień wesela siedza do 14 i z językiem na brodzie biegnie mama panny młodej i pana młodego do fryzjera, w międzyczasie sie maluje a finał jest taki, ze i tak ma podkrążone oczy i ok 23 usypia przy stole. Nie wiem, może to jakas dezorganizacja, może da się jakoś inaczej to wszystko pozałatwaić ale w praktyce tak to wyglada. Dobra, już kończę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Zakorzenienie
|
My planujemy slub na 26 czerwca 2010r. a w najblizszych dniach zaczynamy rozglądania za sala tak wstępnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Zadomowienie
|
Justys1358 My tez chieliśmy tę datę, ale niestety tam, gdzie robimy ten termin był już niestety zajęty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.