Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-04, 10:28   #1861
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358
Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Jak tak wstepnie liczylismy to taniej by nas wyniosło sala+kucharka przy wiekszej liczbie gosci. Tylko to zalezy ile by kosztował wynajem sali i ile by kucharka sobie policzyła. Sala o której myslimy w Goździelinie nie jest az tak droga, ale pewnie cos wzrosnie jak wszystko. Moze na sylwestra tam sie wybierzemy to wybadamy jak tam jest.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 10:37   #1862
azakowana
Zakorzenienie

My z rodzicami przerobiliśmy oba przypadki - jak za mąż wychodziła moja siostra wynajęli sale i zapłacili kucharce a jak ja wychodziłam za mąż to wybraliśmy druga opcję. Mogę śmiało stwierdzić, że o wiele bardziej opłaca się płacenie za osobę, mimo że przeważnie wychodzi drożej. W przypadku wesela mojej siostry trzeba było wszystkiego dokładnie pilnować, kupić wszystkie produkty, jeździć i załatwiać wszystko po kolei nie mówiąc tym, że tydzień przed weselem dla wszystkich był wyjęty z życia. I na weselu moja siostra już wcześnie czuła się zmęczona tymi wszystkimi przygotowaniami.
Na naszym weselu prawie wszystko było zorganizowane przez właściciela. My tylko ustaliliśmy menu.
Jedzenie, które zostało a zostało naprawdę dużo dostaliśmy w całości z powrotem.
Także ja jestem raczej za płacenie od osoby.
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 10:49   #1863
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Nie no wiadomo, ze trzeba dopilnowac wszystkiego. A gdzie miałas wesele? Bo juz tyle tu sie wyczytałam, ze nie kojarze
Stary 2008-11-04, 10:53   #1864
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Nie no wiadomo, ze trzeba dopilnowac wszystkiego. A gdzie miałas wesele? Bo juz tyle tu sie wyczytałam, ze nie kojarze

http://www.suwaczek.pl/cache/bc3362866a.png
Stary 2008-11-04, 11:12   #1865
azakowana
Zakorzenienie

W Pałacu Tarnowskich a siostra w Dworku Kośli
Stary 2008-11-04, 11:15   #1866
Sybir11
Przyczajenie

Fotki zamieszczę dziś lub jutro, przepraszam, ale jakoś jeszcze sprawy poweselne zajmują sporo czasu tzn. zmiana meldunku, nazwiska itp. Witam nowe koleżanki
Stary 2008-11-04, 11:24   #1867
aniaa22
Zakorzenienie

Sybir w takim razie czekamy
justys ja bym chyba też radziła płacenie od osoby. i tak dużo jest spraw do załatwienia przed ślubem więc nie ma sensu jeszcze sobie tych spraw dokładać
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-04, 11:34   #1868
azakowana
Zakorzenienie

Sybir w takim razie czekamy
Stary 2008-11-04, 11:50   #1869
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Witaj Justys1358
Z tego co się orientowałam, to nieco taniej wychodzi wynajęcie osobno sali i osobno kucharki, zwłaszcza jeśli wesele ma byc na dużą liczbę osób. No ale tak jak już dziewczyny pisały, w takim wypadku jest dużo więcej bieganiny, załatwiania i wszystkiego trzeba bardziej dopilnować. Dlatego trzeba zdecydować, czy chce się troszke taniej czy przyjść już na gotowe Moi rodzice powiedzieli od razu, że lepiej zapłacić od osoby i nie latać za tym wszystkim.

Sybir11 nie moge się już doczekać

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 11:57   #1870
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ja tez wolałabym isc na gotowe, ale rodzice jakos nie sa za tym. Musimy na spokojnie usiąść i jeszcze raz przeliczyc i przegadac temat. Ach, na sama mysl o wyborze lokalu ciarki mi przechodzą i jesli chodzi o wybór orkiestry. Ale na pierwszy rzut idzie sala, potem orkiestra.
Stary 2008-11-04, 12:31   #1871
ewelka111
Raczkowanie

Witaj Justys1358
J
a byłam na weselu w Goździelinie w lipcu tego roku, u mojej przyjaciółki. Już się wypowiadałam na ten temat na wizażu, ale specjalnie dla Ciebie napisze kilka słów.
Wesele z kucharka wyniosło koleżankę dużo taniej niż moje za które płaciłam od osoby, sala w Goździelinie bardzo fajna klimatyzowana (najlepsza z sal z kucharką). Jedzenie też było bardzo smaczne. Wiadomo trzeba dobrze się zorganizować przed weselem, zakupu i te sprawy. Jeśli możesz liczyć na pomoc rodziny, z wszystkim się można uporać. Dzień przed weselem ktoś musi pilnować w nocy sali, bo przeważnie jest już przywieziony alkohol. Mamy czasem pomagają kucharką w kuchni przed weselem.
Opcja sala+ kucharka jest dobra jeśli ktoś chce trochę zaoszczędzić

Edytowane przez ewelka111
Czas edycji: 2008-11-04 o 12:32 Powód: literówka
ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 12:54   #1872
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Mojej mamy kolezanka z pracy tam miała wesele tez własnie w lipcu i własnie poleca ta sale. Szczerze powiedziawszy to chcemy zaoszczedzic ale nie na wszystkim sie da.
Stary 2008-11-04, 13:05   #1873
Elsi81
Zakorzenienie

Prawda nie na wszystkim się da zaoszczędzić ale wszystko ma swoje plusy i minusy.Jeśli Twoi rodzice czują się na siłach organizować Wam takie wesele to czemu tego nie zrobić ale zgadzam się ze wszystkimi dziewczynami że mimo iż taniej wyniesie to trzeba jednak nad wszystkim myśleć i zaplanować do ostatniego szczegółu, trochę to męczące bo zamiast się rozluźnić przed tak ważnym dniem będziesz myślała czy aby o wszystkim pomyśleliście i czegoś nie przeoczyliście.Dla chcącego nic trudnego więc życzę powodzenia.
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 13:21   #1874
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Dziekuje Wam dziewczyny za te rady. Z jednej strony wydaje mi, ze mamy jeszcze troche czasu, ale wiem ze to juz czas na zaklepanie sali tym bardziej, ze slub checemy miec w czerwcu.
Stary 2008-11-04, 13:34   #1875
Andromedaa
Rozeznanie

Azakowana i Justys1358 bardzo Wam dziękuję za pomoc

Azakowana odnalazłaś mój wpis na forum Ostrowca wczoraj zadałam tam pytanie i cieszę się że inni pozytywnie wypowiedzieli się odnośnie tego lokalu
ja również podzielam zdanie, iz płacenie od osoby ma swoje plusy, jest nie tylko wygodniejsze, ale nie przysparza aż tylku dodatkowych obowiązków młodym i ich rodzinom, poza tym domy weselne w większości stoją na wysokim poziomie i dbają o to, by klienci byli zadowoleni, ale by również polecali dany lokal swoim znajomym... więc Justys nie martw się, na pewno wybierzecie najoptymalniejsze dla Was rozwiązanie

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 13:40   #1876
karolina403
Raczkowanie

W Gozdzielinie bylam na sylwestra w tamtym roku i faktycznie jedzenie bylo smaczne, kelnerki tez wporzadku. Ogolnie daje pozytywna opinia, chociaz mi na wesele sala nie odpowiadala ze wzgeldu na schodki ale to przeciez kazdemu co innego sie podoba, a jesli moge ci doradzic o zespol to lepiej zebys miala najpierw orkiestre zarezerwowana a dopiero sale bo z orkiestra jest ciezej niz myslisz,ale to juz jak chcesz.
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 14:18   #1877
azakowana
Zakorzenienie

Hehe
Andromeda ja nawet nie spojrzałam na daty
Myślałam, że to jakiś stary temat
Stary 2008-11-04, 14:22   #1878
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Zgadzam się z Karoliną, że najlepiej orkiestry poszukiwać równocześnie z salą i zgrać wolne terminy, bo naprawde ciężko z terminami u tych naprawde polecanych i fajnych zespołów, tym bardziej jeśli się ma już jakiś konkretny na oku.

Mel B 14/14 +
Stary 2008-11-04, 15:58   #1879
Andromedaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Hehe
Andromeda ja nawet nie spojrzałam na daty
Myślałam, że to jakiś stary temat

Jak najbardziej świeży hehe

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 16:33   #1880
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Tyle nowych dziewczyn się ostatnio tutaj pojawiło, a ja ciągle listy nie uaktualniłam Bardzo więc proszę o jakieś daty w miarę możliwośći

Mel B 14/14 +
Stary 2008-11-04, 18:40   #1881
Ywanka
Zadomowienie

Ja też słyszałam pochlebne opinie na temat sali w Goździelinie, choć sama tam nigdy nie byłam.

Aha, w Hotelu RED też jest mała sala - może tam?
Stary 2008-11-04, 19:50   #1882
olajka
Zadomowienie

Witam Was Dziewczynki Dawno mnie tu nie było Jeśli chodzi o wybór organizacji wesela,to ja również jestem za płaceniem jednak od osoby. Wiadomo, że nie trzeba się już matrwić o wszystko bo to leży w interesie restauracji Jeśli jednak dacie radę z pomocą rodzinki i możecie liczyć na ich pomoc to czemu nie..? napewno trochę taniej wyjdzie Życzę by udało się Wam wszystko pozamawiać.

Dziewczyny, które miały wesela w najbliższym czasie niech pochwalą sie fotkami!!!

kasiuni_a a więc moja data to 3.10.09 r.

Jeśli chodzi o moje sprawy to..nie zamówiliśmy jeszcze u księdza godziny naszego ślubu Może jutro uda nam się to wreszcie załatwić
W związku z tym nasuwa mi się pytanie do już mężatek ile wcześniej zamawiałyście godzinę?? Obawiam się, żeby ksiądz nie powiedział nam że jeszcze mamy czas itp.. zależy nam teraz.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2008-11-04 o 19:55
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 20:27   #1883
karolina403
Raczkowanie

Olajka ja jeszcze nie jestem mezatka ale godz u ksiedza zamawialam sobie w maju a wesele we wrzesniu2009 i nic ksiadz nie mowil ze za wczesnie.
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 20:32   #1884
katalinka17
Zadomowienie

Olajko my godzinę ślubu zamawialiśmy na początku stycznia, a slub był w lipcu, ale to wszystko zależy od daty i "popularności" danego kościoła.

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 20:54   #1885
Elsi81
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o datę, to ja mam 01.08.2009r.
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-04, 21:12   #1886
olajka
Zadomowienie

Dziękuję za odpowiedzi Właśnie ten Św. Michała jest dosyć popularny... oby jutro udało się nam to załatwić. Jeszcze mam takie pytanie czy trzeba już na jutro dać pieniążki na zapowiedzi,jakbysmy zaklepywali godzinę? Jeśli tak to ile się daje tak mniej wiecej, bo ja zielona jestem w tym temacie a nie mam kogo się też dowiedzieć więcej co i jak.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 08:21   #1887
azakowana
Zakorzenienie

Olajka ja miałam ślub w Michale. Termin zamawialiśmy pod koniec września 2007 na 7 czerwca 2008. Jak byliśmy w sierpniu to ksiądz powiedział, że jeszcze nie mają kalendarza na 2008 rok. A jeżeli chodzi o zapowiedzi to dacie Księdzu kasę jak będziecie szli prosić o wygłoszenie czyli gdzieś około miesiąca, półtora przed ślubem.
My płaciliśmy razem za wydanie licencji i za zapowiedzi ale już po wygłoszeniu.
Stary 2008-11-05, 09:14   #1888
ninuska
Zadomowienie

Hej dziewczynki, no, nareszcie mamchwilę wolnego, żeby sobie z wami podyskutować Witam nowe Koleżanki i bardzo mi miło, że powiększa się grono kibietek, które planuja weselicho na 2010 rok.

Co do sali to juz chyba wszystkie zostały wymienione, więc nie pomogę.

Jeśli chodzi o dylemat czy robić samemy czy wynajmowac salę i kucharkę to powiem ( napiszę )tak.... Pracuję od czasu do czasu jako kelnerka gdzie zamawiana jest kucharka i robią ludziska sami wesele. I zawsze jest ten sam scenariusz..... cały tydzień przed -wyjęty z zyciorysu, nie przespane ostatnie 3 noce przed weselem bo jeszcze tyyyyle trzeba dowieść artykułow bo zawsze czogoś brakuje (na szczęscie tesco całodobowe mamy), rodzice wyglądają jak cienie a w dzień wesela siedza do 14 i z językiem na brodzie biegnie mama panny młodej i pana młodego do fryzjera, w międzyczasie sie maluje a finał jest taki, ze i tak ma podkrążone oczy i ok 23 usypia przy stole. Nie wiem, może to jakas dezorganizacja, może da się jakoś inaczej to wszystko pozałatwaić ale w praktyce tak to wyglada. Dobra, już kończę jednym słowem płacę za osobe bo i ja i moja mamuśka chcemy, byśmy potem z przyjemnością obejrzały płytke z wesela i foteczki
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-05, 09:52   #1889
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

My planujemy slub na 26 czerwca 2010r. a w najblizszych dniach zaczynamy rozglądania za sala tak wstępnie
Stary 2008-11-05, 10:55   #1890
ninuska
Zadomowienie

Justys1358 My tez chieliśmy tę datę, ale niestety tam, gdzie robimy ten termin był już niestety zajęty
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości