Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-11, 07:23   #1951
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Witaj Madzik1304!!! Mam nadzieję ze i tobie przydadzą się nasze rady

Mehja ja też będę miała obrączkę z kamieniami. jakiś dziwny ten jubiler wydaje mi się że jakieś głupoty opowiada. przecież to chyba tak jak z pierścionkiem tam też są kamienie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 08:16   #1952
mehja
Zakorzenienie

gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

aniaa22 no właśnie mi też się tak wydawało że to dziwne bo ja mam pierścionek z kamieniami ale powiedział że z pierścionkami to inna sprawa, łatwiej niby zmienić rozmiar. może dlatego tak powiedział bo on nie ma w ofercie takich obrączek, narazie to był jeden jubiler który mi tak powiedział, u innych jeszcze nie byłam, pochodze i popytam.

Witam Cię madzik1304!

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-11-11 o 17:05 Powód: post pod postem
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 09:49   #1953
justkaost
Raczkowanie

madzik1304 witam Cię serdecznie

mehja wydaje mi się że po prostu ten jubiler chce Cię zniechęcić do tych obrączek bo ich po prostu nie ma.............radzę Ci iść do innych i popytać.
justkaost jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 09:53   #1954
ninuska
Zadomowienie

Hej madzik1304 witamy w naszym gronie i również mam nadzieję, że przydadzą Ci się nasze rady i my chętnie poczytamy o Twoich( radach oczywiście)

Zerknęłam na rozmowę na temat jubilera, nie wiem czy wam pisałam ale miałam taki motyw jeden, gdy z ciekawości pytaliśmy o cene obrączek. W wąskiej uliczce obok Św. Michała powiedziano nam 800 zł. za przetopienie sygnetu i uformowanie najprostrzej obrączki. A na rynku obok banku ....250zł, chyba,że mają być jakieś wzorki czy inne cudeńkato góra 500.... straszna jest różnica i naprawdo warto popytać nim się zdecydujecie na cokolwiek.
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 11:47   #1955
Elsi81
Zakorzenienie

Witaj wśród nas madzik1304 Jeśli chodzi o obrączki to mnie się zdaje, że ten jubiler głupoty gada niby czemu miałby ten kamyk odlecieć i że nie da się jej zmniejszyć bzdury totalne a jak są jakieś wzorki to tez niby się nie da zmniejszyć .Jakby tak było to nikt by takich obrączek nie projektował bo po co jak z takimi same problemy , po prostu plótł co mu ślina na język przyniosła wiec nie przejmuj się jego gadką.Pewnie tak mówił bo nie ma takich obrączek w swojej ofercie.

Edytowane przez Elsi81
Czas edycji: 2008-11-11 o 11:48
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 13:39   #1956
Andromedaa
Rozeznanie

Witam Cię Madzik1304 i z góry dziękuję za pomoc
znaleźliśmy już jednak z narzeczonym lokal, w którym odbędzie się Nasze przyjęcie weselne to Hotel Pod Parowozem... byliśmy tam wczoraj z moją mamą i zrobił na Nas pozytywne wrażenie. Sympatyczna Pani pokazała nam najpierw restaurację (na dole) ciepłą, przytulną z ludowym klimatem, gdzie wstępnie omówiliśmy podstawowe kwestie... na górze znajduje się sala weselna, ze stojącym zegarem i porcelanową zastawą, wnętrze klasyczne, starodawne, eleganckie... obok mniejsze pomieszczenie na zabawę i tańce. Obejrzeliśmy również apartament małżeński i pokoje o wyższym i średniej klasy standardzie. Z tego, co widzieliśmy mają zaplanowanych kilka wesel na przyszły rok i jeszcze dużo wolnych terminów. Bogata oferta menu, cena od osoby 120zł w zwyż, możliwość zakwaterowania gości, miła obsługa, ogólnie wrażenia na plus.

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 14:04   #1957
Agulaa84
Raczkowanie

Czesc dziewczynki, dawno nie pisalam , ale czytalam was regularnie
Andromedaa mam pytanko odnosnie Tego Hotelu pod Parowozem - ile mniej wiecej osob sie tam zmiesci - tak jak pisalas do 60, czy wiecej?

Ninuska - czy Ty robisz wesele z poprawinami? jesli tak to wiesz jak w Krynkach jest to liczone? czy za poprawiny placi sie za tyle osob ktore beda na weselu, czy tylko za tych, ktorzy przyjda?

Edytowane przez Agulaa84
Czas edycji: 2008-11-11 o 14:40
Agulaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 17:29   #1958
Andromedaa
Rozeznanie

Agulaa84 tak jak wcześniej wspominałam, lokal ten przystosowany i nastawiony jest na mniejsze kameralne przyjęcia lecz nie na duże weseliska. Oficjalnie zmieści się tam 60 osób, maksymalnie do 70-u, jednak trzebaby pertraktować z właścicielem

Stary 2008-11-11, 18:30   #1959
madzik1304
Przyczajenie

Dziękuje wszystkim za bardzo miłe przyjęcie

Podobno dom weselny w Kałkowie miał być rozbudowany. Czy któraś z Was wie coś może na ten temat. Słyszałam opinie, że lokal jest śliczny, tylko troche ciasno.

Mehja - jubiler miał niestety rację. Wiem troszkę o tym (jako studentka pracowałam w sklepie jubilerskim). Przy pierścionkach rzeczywiście inaczej się postępuje przy zmianie rozmiaru, ponieważ zwykle są węższe. Zmiana rozmiaru obrączki z kamieniem odbywa się poprzez uprzednie wyjęcie oczka. I tu zwykle są problemy, bo zwykle zostaje ono uszkodzone i zastąpowane jest innym. Niby co za problem, ale gorzej jak to jest brylant - wtedy oczywiście zastapiony jest drugim, ale często mniej karatowym. Wydaje się to niemożliwe, no ale kto to sprawdzi - był kamień i jest, a takich szczegółow gołe oko nie pozna.
Kamienie w obrączkach wylatują. To były częste reklamacje. W pierscionkach też oczywiście się to zdarza. Najczęściej w tych, w których - tak jak w obrączkach - oczka są wklejane, a nie przytrzymywane dodatkowo przez "obudowę".

Jak się juz tak rozpisałam to może wspomnę jeszcze o "białym złocie". Niestety, w rzeczywistości jest ono w kolorze bladożółtym, a nie "srebrnym". Aby naprało koloru srebra pokrywa się je rodem. Niestety, warstwa ta z czasem się wyciera. Osobom, które nieznoszą koloru złota odradzam, bo może być przykra niespodzianka. A takie reklamacje niestety nie są uznawane. Może lepiej wtedy zamówić obrączki z platyny, ona pozostanie "srebrna" A tak swoją drogą to każdy powinien być o tym informowany podczas wyboru.
madzik1304 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 20:17   #1960
mehja
Zakorzenienie

madzik1304 zasmuciłaś mnie, tak sobie myślęczy rozmiar palcówzawsze się zmienia z wiekiem? Na szczęście mamy jeszcze sporo czasu na przemyślenie jakie obrączki chcemy.
Stary 2008-11-12, 07:33   #1961
Ywanka
Zadomowienie

Andromedaa no to super ze masz już zarezerwowana salę!
Stary 2008-11-12, 07:41   #1962
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Witam nowe dziewczyny
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 08:14   #1963
azakowana
Zakorzenienie

Witam nowe dziewczyny na forum.
Andromedaa cieszę się, że znalazłaś salę na Twoje przyjęcie weselne.
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 11:22   #1964
ninuska
Zadomowienie

Agulaa84 gdy zamawialiśmy sale (sierpień tego roku) za 2 dni cena była 130/os. Powiedziano nam, że troszkę sie podniesie, niestety nie sa w stanie dokładnie sie określić i umowę podpiszemy dopiero zimą(czyli już niegługo) jak już bądą ceny znane. Średnio z tego co sie oreintuje to ok 10 zł na rok podnoszą. A i można przy większej liczbie osób negocjować cenę. Co do poprawin( tez u mnie będą) podaje sie orientacyjnie liczbę osób. Poprostu przy zapraszaniu ludzi musze od razu pytać czy będą na poprawinach. Tak to wygląda. Podaję jedną liczbę osób na 1 dzień i drugą na poprawiny. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania -chętnie odpowiem.
A właśnie, a jak Twojej mamie powiedzieli w związku z cenami??

Edytowane przez ninuska
Czas edycji: 2008-11-12 o 11:27
Stary 2008-11-12, 11:45   #1965
Andromedaa
Rozeznanie

Dzięki wielkie... ja także się cieszę
Dziewczyny, ponawiam swoje pytanie odnośnie kamerzysty... macie może namiary na kogoś wartego polecenia, kto nie 'zedrze' niewiadomo ile ze mnie na pewno macie większe rozeznanie w cenach

Stary 2008-11-12, 11:53   #1966
ninuska
Zadomowienie

Andromedaa ja Ci mogę polecic pana z Opatowa, jak dla mnie fantastycznie potrafi nagrać i zmontować film. Na wielu weselach bałyłam i olbrzymią ilość filmów z wesel oglądałam ale tak zmontowanej płytki jeszcze nie widziałam ale się rymuje Ale poważnie, na 100% właśnie jego zamówimy.
Cofnij się trochę i znajdziesz w postach wątek na temat ostrowieckich kamerzystów.
Stary 2008-11-12, 13:09   #1967
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Nininuska moglabys mi podac na PW nazwisko i namiary na tego kamerzystę?

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 13:12   #1968
ninuska
Zadomowienie

Oczywiście, tylko wieczorkiem bo obecnie w pracy jestem.
Stary 2008-11-12, 13:16   #1969
mehja
Zakorzenienie

ninuska ja też bym poprosiła o namiary na tego kamerzyste z opatowa

elsi81 ja też bardzo chciałam mieć ślub 1.08 ale niestety już wszędzie była ta data zaklepana

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2008-11-12 o 13:39
Stary 2008-11-12, 13:33   #1970
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ninuska ja też bym poprosiła o namiary na tego kamerzyste z opatowa
Ja tez poprosze namiar na tego pana. Lepiej wybrac z kilku dobrych komerzystów i mieć już to załatwione niż potem na osatnią chwile.
Stary 2008-11-12, 13:39   #1971
ninuska
Zadomowienie

Ok, podam wszystkim zainteresowanym.
Stary 2008-11-12, 14:24   #1972
Elsi81
Zakorzenienie

elsi81 ja też bardzo chciałam mieć ślub 1.08 ale niestety już wszędzie była ta data zaklepana [/quote]

mehja bo to bardzo popularna data i dlatego miejsc nigdzie nie było, choć z sala nie było problemów bo Novum na Sudole to nowa sala i dopiero zapisy trwały na przyszły rok ale gorzej już z orkiestra było, że musiałam szukać aż w Kielcach ale tam tak cenami dopiekły że w końcu znaleźliśmy na miejscu.
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 14:44   #1973
Andromedaa
Rozeznanie

Ninuska ja też Cię poproszę o namiar na tego pana i z góry bardzo dziękuję

Stary 2008-11-12, 17:42   #1974
ninuska
Zadomowienie

PV wysłane,mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam a jeśli jeszcze ktoś chce namiar- pisiać

Agulaa84 dzwoniłam dziś do Krynek i mi facecik powiedział, że już można przyjeżdżać podpisywać umowy. I jest tak jak myślałam-150/os/2dni.
To oczywiście cena na 2010

A własnie dziewczyny. Taka umowa to tylko potwierdzenie daty czy trzeba już jakieś konkretne propozycje uwzględniać??
Stary 2008-11-12, 19:16   #1975
Agulaa84
Raczkowanie

Ninuska dzieki za informacje Ale my i tak dopiero w okolicy swiat chcielibysmy podpisac, bo najpierw jednak wolelibysmy zobaczyc to miejsce.
Agulaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 21:29   #1976
mehja
Zakorzenienie

aggie23 nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale ty chyba miałaś ślub na Pułankach? Jeśli tak to proszę powiedz czy kościół jest jakoś ładnie udekorowany na ślub? Bardzo jestem ciekawa a jak na razie to żadna z dziewczyn nie miała tam ślubu.

monikinda oglądałam na wcześniejszych stronach fotki z twoją biżuterią i jestem pod ogromnym wrażeniem! Bardzo mi się podoba.
Stary 2008-11-12, 21:55   #1977
katalinka17
Zadomowienie

Mehja, na Pułankach jest szpaler sztucznych kwiatów, białych, i od nich aż do ziemi jest pociągnięty biały materiał. Jeśli chcesz zobaczyć, to na pasażu na słoneczku, na wystawie u fotografa, na piętrze.

A co do całej ceremonii w kościele, to uważaj na proboszcza, może "zapomnieć" o dekoracji kościoła, nie pozwolić filmować kazania, itd.
Ja radziłabym wziąć któregoś z młodych.

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-12, 22:43   #1978
monikinda
Raczkowanie

GG do monikinda
witam świeżynki

ja już po wszystko wam sie uda, nie trzeba sie niczym martwic, ja duzo rzeczy na ostatnia chwilę miałam i zdążyłam. pozdrowienia z poznania
monikinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 08:18   #1979
ollkka
Przyczajenie

Dot.: witam świeżynki

mam namiary na dobrą kucharkę na wesele,gotowała u mnie jest bardzo dobra i ma profesionalną obsługę kelnerską,a przede wszystkim niedroga,odemnie wzięła 22zł od tależyka z poprawinami.napisz mejla dam namiary.olga-61@o2.pl
ollkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 08:24   #1980
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358
Dot.: witam świeżynki

Cytat:
Napisane przez ollkka Pokaż wiadomość
mam namiary na dobrą kucharkę na wesele,gotowała u mnie jest bardzo dobra i ma profesionalną obsługę kelnerską,a przede wszystkim niedroga,odemnie wzięła 22zł od tależyka z poprawinami.napisz mejla dam namiary.olga-61@o2.pl
Witam, ja chce namiary na ta pania, ponieważ byc moze wezmiemy sale +kucharke, zaraz wysle do Ciebie e-maila.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości