Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-14, 17:54   #2011
ewelka111
Raczkowanie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Dziewczyny kilka dni do Was nie zaglądałam, a wy taaak się rozpisałyście. Mam spore zaległości.
Andromedaa ciesze się, ze spodobał Ci się ten lokal "Pod parowozem". Jak szukałam sali na swoje wesele to znalazłam ten lokal w internecie. Bardzo nam się tam spodobało, ale niestety sala była za mała

Co do kamerzysty to mogę polecić tego który kręcił u mnie, bierze niedrogo a nagrywa profesjonalnie. Nazywa się L. Pietrzykowski- była już mowa o nim na forum. Jeśli kogoś interesuje dam namiary na pv.

Co do zabaw weselnych, to my mieliśmy takie: rzucanie welonu, zabawa z krzesłami i zbieranie na wózek. Nie chcieliśmy mieć żadnych "głupawych zabaw typu. poznawanie żony po biuście" dlatego ustaliliśmy wcześniej zabawy z orkiestrą

Edytowane przez ewelka111
Czas edycji: 2008-11-14 o 18:18 Powód: Dopis
ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 18:16   #2012
katalinka17
Zadomowienie

Oczywiście większość zabaw jest nie w moim guście,większość obleśne i chamskie.
Wkleiłam po prostu wszystko co miałam, może komuś się przyda

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 18:26   #2013
mehja
Zakorzenienie

KATALINKA17 dzięki za te zabawy, na pewno coś wybiorę dla siebie, niektóre są naprawdę fajne
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 18:29   #2014
ewelka111
Raczkowanie

Katalinka na pewno Twoje zabawy przydadzą się przyszłym panią młodym Niektóre z tych zabaw są całkiem fajne.

ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-14, 22:15   #2015
olajka
Zadomowienie

Fajne są oprócz tych co napisałam Byłam na weselu gdzie chłopak ,który złapał musznik przeciągał dziewczynie,. która złapała welon ..kabelek pod sukienką...zeby wyjąć go górą... masakra bo ona jeszcze nie miała stanika!! Nie podoba mi się też to pompowanie balonika siadając na pompke panom na kolanach.. bleee ;/ hehe

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 17:34   #2016
aniaa22
Zakorzenienie

katalinka sporo tego

ja polecam Wam karetę byliśmy w tym roku na weselu gdzie była ta zabawa i naprawdę fajnie to wyglądało i wszyscy się świetnie bawili
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 19:05   #2017
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Na moim weselu najbardziej podobała się gościom zabawa z workiem - ludzie stają w kółku, i gdy gra muzyka podają sobie worek. Gdy muzyka ucichnie, osoba która aktualnie ma go w rękach wyciąga coś ze środka i zakłada na siebie - ze względu na zawartość worka (hełmofon, wieeeelki stanik, różowe barchany, peruka afro itp.) - było bardzo śmiesznie .

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-15, 23:20   #2018
angela1983
Przyczajenie

Witajcie dziewczynki!!! Poszukuję fajnego zespołu na swoje wesele. Co prawda planuję je w 2010 roku ale wiem że trzeba to wszystko zaplanować przynajmniej z rocznym wyprzedzeniem bo potem to lipa jest, trudno zgrać salę z zespołem. Co polecacie?? Wesele ma być w Ostrowcu, co do lokalu to myślałam o Impresji, Leśnych Kątach i ewentualnie Pasji - też trudno mi jest się zdecydować ;-) Ale najpierw chciałabym zaklepać zespół, narzeczony koniecznie chce z saksofonem, szczerze mówiąc ja też bym wolała, no i żeby jeszcze jakaś klientka śpiewała bo same chłopy to nie za bardzo ;P
Tak więc czekam porad
angela1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-15, 23:51   #2019
azakowana
Zakorzenienie

Witaj angela1983. Przejrzyj wątek, bo już bardzo dużo zespołów było tu omówione.
Ja miałam na swoim weselu zespół z Cedzyny i tam są dwie panie i dwóch panów. Grają też na saksofonie. Jak byś była zainteresowana to daj znać.
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 12:52   #2020
angela1983
Przyczajenie

Właściwie to wolałabym kogoś z Ostrowca kto nie bierze dużo a dobrze gra
Stary 2008-11-16, 14:14   #2021
julla987
Przyczajenie

Cześć
Zobacz zespół riva band . Mają stronkę www.rivaband.pl ja ich chciałam na swoje wesele ale nie wyszło. Nie zgrał się termin.
julla987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-16, 15:29   #2022
angela1983
Przyczajenie

Byłam na ich stronie ale nic poza kilkoma zdjęciami i kontaktem tam nie znalazłam
W dziale mp3 niestety nie mają żadnej piosenki
Stary 2008-11-16, 17:03   #2023
mehja
Zakorzenienie

gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

aniaa22 a na czym polega ta zabawa w karetę?

Hey angela1983 Na moim weselu będzie grał zespół Komfort z Ostrowca. Tu jest ich strona http://www.komfort.az.pl/ śpiewa tam dziewczyna i chłopak i z tego co wiem to na saksofonie też grają. Cenę mają bardzo przystępną, ale grają tylko w jeden dzień, w poprawiny już nie.
Jeśli chodzi o Impresję to znajomi mieli tam wesele w czerwcu i wszyscy byli zachwyceni.Sala była ładnie udekorowana, jedzenie pyszne.I niedrogo. A Pasję i Leśne Kąty sami braliśmy pod uwagę ale w Pasji zraził nas właściciel który wszystko miał w nosie, a o Leśnych słyszeliśmy takie sobie opinie.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-11-16 o 20:40 Powód: PROSZE NIE PISAC POSTOW POD POSTEM!
Stary 2008-11-16, 22:24   #2024
angela1983
Przyczajenie

Dzięki mehja!!! Byłam u nich na stronie. Oglądaliśmy z narzeczonym wszystkie ich filmy. Muszę przyznać że świetną stronkę mają, dużo filmów i nawet jest też kilka mp3-ek. Bardzo nam się podoba śpiew tej dziewczyny. Mojemu narzeczonemu spodobała się bardzo gra na gitarze tego gościa z Komfortu, ale czegoś takiego jak dziewczyna na saksie to nie widziałam na weselu Normalnie zarąbiście!!! Mnie bardzo się podoba jak gra, jak na dziewczynę to w ogóle rewelacja. Słuchałam tam mp3ki jednej na saksie jak grała, chyba nothing gonna coś tam, nie pamiętam dokładnie ale świetnie naprawdę. I poważnie się zastanawiamy nad ich wyborem, dziś to za późno ale jutro do nich zadzwonimy i mam nadzieję że będą mieli wolne terminy na 2010 Jeszcze raz dzięki mehja za podpowiedź zespołu. Dam znać jak coś z nimi ustalę. Co do sali to też myśleliśmy nad impresją, bardzo ładny lokal i właściciel przyzwoity. Pomyślimy też nad ich wyborem, tym bardziej że piszesz że znajomi byli zadowoleni więc spoko. Pozdrówka!!!
Stary 2008-11-16, 22:41   #2025
aniaa22
Zakorzenienie

katalinka dodała opis tej zabawy na poprzedniej stronie przyznam ze nie czytałam bo nie bardzo miałam czas ale jutro przejżę i postaram się opisać jeśli coś się róznilo
Stary 2008-11-17, 09:24   #2026
oliwkach1985
Raczkowanie

hej kobiety
chciałam się spytać czy któraś z was oglądała w środku tą salę weselną na Zagłoby bo byłam w relaksie i strasznie mało miejsca a na Zagłoby było zamknięte. Mam jeszcze pytanie co do opłat w kościele bo ja jestem z parafii św Michała ale będziemy brali ślub na Ogrodach i właśnie niewiem ile sobie ksiądz z mojej parafii może zażyczyć za wydanie papierka.

http://www.wyjdzzamnie.pl/suwaczki/suwaczek-63210.png

i jeszcze chciałam pogratulować tym kobietką które już wyszły przeżyły swój wielki dzień

Edytowane przez oliwkach1985
Czas edycji: 2008-11-17 o 09:27
oliwkach1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 10:24   #2027
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

katalinka17 zabawy które podałas sa fajne i ja na pewno z niektórych skorzystam
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 13:21   #2028
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
katalinka17 zabawy które podałas sa fajne i ja na pewno z niektórych skorzystam

Cieszę się, że mogłam się na coś przydać

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 13:35   #2029
olajka
Zadomowienie

mehja ja mam wesele w Pasji, o co chodzi, że napisałaś iż własciciel miał wszystko w nosie? bo moim zdaniem jest właśnie przeciwnie bo we wszystko się wtrąca Lokal jest śliczny, o wiele piękniej niż przed tym remontem

Dziewczyny wytłumaczcie jeszcze raz tą zabawę z karetą ta z tym workiem jest niezła Później trzeba to jeszcze dogadać z orkiestrą.

Dziewczyny juz po ślubie mam pytanie..czy dogadywałyście z orkiestrą sprawy typu gry i jedzenia, żeby to w miare się zgrywało? Chodzi o to, że np.goście powinni móc w spokoju zjeść ciepłe danie, a okiestra nie powinna w tym czasie grać, napewno nie jakichś podrygujących kawałków Nam pan od orkiestry mówił, że najlepiej jak pierwsza dostaje ciepłe dania orkiestra, bo za nim goscie zjedzą to w tym czasie oni już są po i mogą się przygotowywać do dalszego bawienia gości A tak na marginesie sax w orkiestrze jest fajny

angela1983 fajnym zespołem na wesele z Ostrowca, gdzie śpiewa również pani jest Sukces My go chcielismy ale juz nie było terminu na przyszły rok. Wiem, że na 2010 też już mają zamówienia, ale nie wiem kiedy Wy bierzecie ślub musiałabyś podzwonić i popytać gdybyś była zainteresowana. Następny jest tez Orion. Maja stronkę : http://www.orionband.cba.pl/index2.html

oliwkach1985 piszesz, że bierzesz slub na Ogrodach a nie w swojej parafii czyli w Michale.. Czy Ogrody to parafia Twojego przyszłego męża? Dlaczego zrezygnowaliście z Michała..?

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2008-11-17 o 13:38
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 14:09   #2030
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

oliwkach1985 koscioł na Ogrodach to moja parafia i jedyne co moge CI powiedziec jak narazie to to, ze wydaje mi sie, ze nie bedzie problemow z opłatami i dogadaniem sie, poniewaz tutejszy proboszcz jest bardzo miły i sympatyczny. Ogranista super ma głos i na pewno dobrze zagra, ja tu bede miec slub, ale jeszcze nie zamawiamy daty i godz.bo mamy jeszcze czas na to,a slub w 2010r.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 14:36   #2031
aniaa22
Zakorzenienie

wstawiam wam wersję zabawy w karetę którą ja widziałam:

Potrzebne jest 9 krzeseł i 9 osób

Każda z osób dostaje swoją rolę w karecie:

Woźnica
Biały prawy koń; czarny lewy koń
Przednie kolo lewe; przednie kolo prawe
Król i królowa (państwo młodzi)
Tylne kolo lewe i prawe

Osoba z zespołu lub DJ czyta historię i każdy z karety, w momencie wyczytania jego postaci, musi wstać i obiec krzesło. jeśli ktoś się pomyli lub nie zdąży musi wypić karniaka.

A to historia

Królowa ze swym królem lubili jeździć karetą. Konie króla były to dwa najpiękniejsze konie króla i królowej. królowa powiedziała do króla: królu, o królu, mój kochany królu, mój najukochańszy królu, pojedziemy na przejażdżkę karetą po okolicy. Niech woźnica zaprzęgnie konie. Więc woźnica po ostatnim spacerze na którym miał problemy z prawym tylnym kołem i prawym koniem sprawdził zaprzęg. Po przeglądzie woźnica rzekł do króla: Królu, o nasz królu, kochany królu, konie są gotowe. król z królową wsiedli do karety i pojechali na łąkę. królowa rzekła: Królu mam ochotę wyjść i pospacerować. powiedz woźnicy żeby zatrzymał konie. Woźnica zatrzymał konie i kareta stanęła. Król i królowa poszli podziwiać piękną okolicę należącą do króla. Nagle chmury poczerniały i zaczął padać deszcz. Król z królową wsiedli do karety i ruszyli do zamku. Gdy dotarli na miejsce królowa powiedziała do króla: Królu, kochany królu, najukochańszy królu, dziękuję ci za ten wspaniały dzień. Król uśmiechnął się i udał się na spoczynek ze swą królową. Woźnica rozprzęgł konie z karety i wprowadził je do stajni. Najpierw prawego białego konia a potem czarnego lewego konia. Woźnica posprawdzał koła: prawe przednie koło, lewe tylnie i tak wszystkie cztery koła. Na końcu poszedł spać woźnica.

naprawdę fajna jest ta zabawa tylko pan młody się dużo musi nabiegać

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2008-11-17 o 14:37
Stary 2008-11-17, 14:49   #2032
Igoolek
Rozeznanie

GG do Igoolek Send a message via Skype™ to Igoolek

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o kościół na Piaskach ( byłam na slubie ostatnio), to w porze jesiennej, jak jest już ciemno na dworze, to mimo oświetlenia jest tam ciemnawo.......to mi się nie podoba.
Poza tym dywan przy parze młodej był jakiś stary, wysłużony mogliby pokusić sięo zmianę.

Parafiankom gratuluję proboszcza, co do wnętrza to rzecz gustu, ale jednak odwala kawał dobrej roboty!!Szczególnie jeśli chodzi o zewnętrzny wygląd.

Nasz ślub jest w lipcu więc ciemno nie będzie Rozważamy cały czas opcję Kałkowa ze względu na otoczenie kościoła no i sentyment
Igoolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 16:17   #2033
devoted
Przyczajenie

Duzy wybór zabaw oczepinowych został podany,fajnie,na pewno jest z czego wybrać.
Co do Pasji,to moze i ładnie tam jest ale ja nie zdecydowałabym sie na wesele tam.ten właściciel jednak odstrasza.i to skutecznie.poza tym to nie tylko moja opinia,o pasji juz była kiedys mowa i z tego co pamiętam to nie były to dobre opinie..no chyba ze niektore z nich to tylko plotki i ktoś się nimi nie przejmuje.
Jeśli chodzi o zespół to też mam komfort,spośród wolnych zespołow w których śpiewa dziewczyna tylko oni byli wolni.i po rozmowie z nimi i przejrzeniu a raczej przesłuchaniu płytek z różnych wesel nawet mi się spodobali.i jak jest sax to faktycznie fajnie brzmi.
mam jeszcze małe pytanko.wiem ze kilka razy na forum była mowa o panu kamerzyście z opatowa,ze fajnie kreci.jak sie on nazywa i czy ktoras z was z nim juz moze wspolpracowala?

Edytowane przez devoted
Czas edycji: 2008-11-18 o 08:26
devoted jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 17:27   #2034
Elsi81
Zakorzenienie

Dziewczyny podaję Wam tu linka na dobrego kamerzystę, zobaczcie jego stronkę jeśli Wam sie spodoba to mogę Wam na PW dać namiary na niego.

http://exposureroom.com/members/mirbec.aspx/videos/
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 21:07   #2035
felek
Przyczajenie

Witam. Ja już zamówiłam weselę w Impresji. Sala jest bardzo ładna, cena również przystępna i z właścicielami się można dogadać. Jedyne co mnie martwi, to fakt że oni nie mają profesjonalnej obsługi tylko bazują na stażystach-no a takie osoby się dopiero uczą. Drugą rzeczą jest ilości miejsca do tańca. Planujemy zaprosić 100 osób i tak trochę się obawiam czy nie będzie ciasno.
Opinie słyszałam naprawdę różne na temat tego lokalu, w przewadze tych złych ale pocieszam się faktem że nie wszystkim się dogodzi.
Zespół polecam HDS z Bałtowa, nie ma co prawda solistki ale są bardzo sympatyczni panowie, którzy naprawdę znają się na tym co robią.
felek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-17, 22:51   #2036
angela1983
Przyczajenie

My już z narzeczonym zdecydowaliśmy się konkretnie na zespół Komfort. Dzwoniliśmy do nich i zarezerwowaliśmy wstępnie termin. W tym tygodniu również mamy się spotkać i ustalić wstępne szczegóły. Co do impresji to rozmawiałam dziś z kolegą który miał tam wesele i było lekko ponad 100 osób i podobno nie było najmniejszego problemu. I co do obsługi to raczej pozytywnie się o nich wyrażał, niczego im nie brakowało, jedzenie full wypas, pyszne, zapewniał mnie żebym się o to nie martwiła, że mogę sobie spokojnie tam zaklepywać. I tak właśnie z narzeczonym poważnie o tej Impresji myślimy.
Stary 2008-11-18, 07:20   #2037
ninuska
Zadomowienie

oliwkach1985 piszesz o sali przy ulicy na Zagłoby, czy tej na działkach??

devoted to ja wspominałam o tym kamerzyście. Byłam na weselu, na którym kręcił, oglądałam płytkę i będziemy go zamawiać na 100%. Napisze ci PV z adresem.
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 08:48   #2038
nefeli
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny regularnie czytam Wasze wypowiedzi i naprawdę można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy
jeśli chodzi o salę Impresje to sama ją zamówiłam, mimo że nie znałam żadnych opinii na jej temat. Zdecydowałam się na nią gdyż mi się ona podoba, oraz ceny są konkurencyjne w stosunku do innych sal i nie ma wymaganej liczby gości ( na moim weselu bedzie okolo 80 osob) wydaje mi sie że dla trakiej liczby gości nie będzie ciasno.
[B]felek [B] mam do Ciebie takie pytanie, w Impresji proponuja w podstawowej wersji 4 dania, można zamówić jeszcze 5 za dodatkową opłatą. Zdecydowałaś się na 4 dania czy 5? Bo ja się zastanawiam czy 4 dania to nie za mało.
Jeśli chodzi o zespół HDS z Bałtowa słyszałam że jest bardzo fajny
nefeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-18, 10:14   #2039
mehja
Zakorzenienie

Olajka co do Pasji to 3 razy umawialiśmy się z właścicielem na oglądanie sali a jego nie było, chociaż samochód stał na podjeździe. W końcu udało nam się ją obejrzeć, bardzo mi się podobała ta sala.Ale facet nie pamiętał czy ma jeszcze wolne terminy na przyszły rok, musiałby sprawdzić w kalendarzu a tego znowu nie ma przy sobie. Musieliśmy zadzwonić po południu i okazało się że ma 2 wolne terminy ale zniechęcił mnie swoim zachowaniem, tak jakby mu wogóle nie zależało.A w ten najważniejszy dzień nie chcę się martwić że coś będzie nie tak, że facet nawali itp.

angela1983 cieszę się że się na coś przydałam
Stary 2008-11-18, 11:53   #2040
Ywanka
Zadomowienie

nefeli i felek co do Impresji to mnie też ta sala sie podoba. Byłam tam w zeszłym roku na Andrzejkach i było super, jedzonko mi smakowało wiec nie macie sie czym przejmować!
Co do nieprofesjnalnej obsługi, to wcale nie musi być gorsza! Bedzie dobrze!

nefeli a o której macie ślub? Bo mnie sie wydaje ze 4 gorące dania w zupełności wystarczą!

Odnoścnie zabaw na oczepiny to my rzucaliśmy welonem/musznkiem i zbieraliśmy na podróż poślubną i tyle. Ja jestem przeciwniczną takich zabaw, szczególnie tych obleśnych!

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości