Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-24, 13:40   #2101
Igoolek
Rozeznanie

GG do Igoolek Send a message via Skype™ to Igoolek
Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

No i tutaj nie ma mowy o zakazie przymierzania! Wręcz przeciwnie! Panie proszą o kontakt wcześniej i podanie ewentualnych kryteriów co do sukni i wymiarów żeby mogły znaleźć pasujące modele i ułatwić wybór. I to się nazywa fachowa obsługa!

P.S. Buty będę mieć prawie całkiem odkryte (sandałki na paseczkach) i nie boję się że coś przez nie wyleci ślub biorę latem a poza tym to sprawdzone butki które się świetnie spisują
Igoolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 13:41   #2102
olajka
Zadomowienie

kasiuni_a dzięki Ci, jakby co to napisze Zaczne mierzyć i rozglądać się po Nowym Roku, bo może akurat jakieś nowe kolekcje bedą.

W sumie to nie wiem ile wcześniej tak trzeba za tą suknią się rozglądać. Na internecie troche polukałam i kilka modeli mi się podoba . Takie z rękawkami nisko na ramionach np. Ja nie jestem wysoka więc model też musi być dopasowany A podobają Wam się diademy na głowe do welonu?

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 13:51   #2103
Igoolek
Rozeznanie

GG do Igoolek Send a message via Skype™ to Igoolek

A podobają Wam się diademy na głowe do welonu?

Mnie się podobają tylko że naprawdę fajny diadem to spory wydatek... ja się rozglądałam i te które mi się podobały kosztowały ok 500 -600 zł a to dużo za dużo... no a byle-diadem mija się z sensem Już lepsze coś innego ale porządnego bo w końcu mamy być NAJ tego dnia
Igoolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 13:52   #2104
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

olajka andrzejki spedze w szkole,akurat mam zjazd,z reszta odkad studiuje zawsze miałam w tym czasie zjazdy,a na sylwestra nie planujemy nic,w ubiegłym roku bylismy w Przystani,a 2 lata temu na Wichrowym
Co do diademu to ja jestem jak najbardziej za, podoba mi sie to. Po rzuceniu welonem panna młoda nie wyglada tak "pusto"na głowie. Ja na pewno bede miec
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 14:01   #2105
olajka
Zadomowienie

Oczywiście chodzi mi o krótki rękawek lub taka obniżona na ramionach. Gorsety też są ładne. Tutaj są rodzaje sukien :
http://www.suknie-slubne.cudownewesele.pl/ , jakie Wam się podobają?

A co do bucików to chyba jak się zakupi to trzeba je przetestować wcześniej co by stópki nie bolały, bo później Pan Młody może być za zmęczony żeby wymasować

Igoolek to strasznie dużoo :-o Mi też się podobają te diademy tylko nieraz mają takie wielkie do tego welony, że ma się wrażenie, że troche za wiele jest na tej głowie.

justys1358 po zdjęciu welonu na głowie widać te ładne kwiatuszki wpiete w fryzurę My nie byliśmy jeszcze nigdy na takim Sylwestrze na sali ;/ A w tym roku byśmy chcieli jakby coś interesującego się znalazło. Na internecie trudno znaleźć. A na mieście to niedawno plakat widziałam Restauracji Novum, że zaprasza na Andrzejki. Trzeba by może w Ostrowieckiej coś poszukać

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2008-11-24 o 14:08
Stary 2008-11-24, 14:12   #2106
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

olajka My tak myslelismy,ze mamy ostatnia okazje isc na sylwestra i przetestowac sale "od kuchni"ale jakos nie za bardzo nam sie chce, poza tym, moze gdyby wiecej znajomych szło to bysmy sie zdecydowali, bo wczesniej idac na sylwestra nie myslelismy jeszcze pod tym kątem.
Stary 2008-11-24, 14:19   #2107
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Olajka ja mam ślub 29.08 i miałam zamiar w marcu zacząć się rozglądać za suknią, ale byłam teraz na targach ślubnych w Kielcach (hmm... ta nazwa to zbyt wyszukana, jak na to co tam miało miejsce ) i w dwóch miejscach Panie mi powiedziały, że w lutym się powinnam zdecydować.

Co do Andrzejek czy Sylwestra, to narazie nie mamy żanych planów i pewnie tak zostanie. Nie lubimy typowych dyskotek i to napewno odpada. Na Sylwestra byliśmy już trzy razy na takim balu na sali, w tym raz na tej gdzie będzie nasze wesele. Zawsze się super wybawiałam, ale tym razem nam troche kaski szkoda

Mnie osobiście diademy się nie podobają, zresztą wydaje mi się, że pasują tylko do określonych typów sukien, a ja na pewno nie będę mieć modelu klasycznego, litery A ani princessy ( wg klasyfikacji ze strony którą podała Olajka). Zakochałam się w sukniach, które nie są dostępne w Polsce wogóle, jedynie w Irlandii i USA, to link do strony
http://www.jimhjelmbridal.com/jim_br/index.php
ja dostaje oczopląsów, bo nie wiedziałabym na co się zdecydować. Moje 3 faworytki:
http://www.jimhjelmbridal.com/jim_br...1&multimatch=x

http://www.jimhjelmbridal.com/jim_br...4&multimatch=x

http://www.jimhjelmbridal.com/jim_br...3&multimatch=x

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2008-11-24 o 14:28 Powód: dopisek
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 14:37   #2108
oliwkach1985
Raczkowanie

wiecie co już tyle tych stron przeglądałam że już w sumie niewiem jaka konkretnie powinna być ta moja suknia. Kurcze chciałabym te odkryte butki

co do sylwestra to niewiem czy coś z tego wyjdzie bo odkładamy na wesele( sami za wszystko płacimy) i chyba posiedzimy w domu

http://www.wyjdzzamnie.pl/suwaczki/suwaczek-63210.png

Edytowane przez oliwkach1985
Czas edycji: 2008-11-24 o 14:43
oliwkach1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 14:43   #2109
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

oliwkach1985 My w przyszłym roku nie chcemy nigdzie jechac na wakacje,by za to w podróz poslubna gdzies pojechac w lepsze miejsce albo na dłuzej,bo teraz 3 lata pod rzad bylismy. Z reszta w tym roku to tez wakacje nie były planowane, ale to był ciezki rok dla nas wiec odpoczynek nalezał sie nam wiec wyjechalismy na tydzien
Rozumiem Cie, ze oszczedzacie, my juz to czynimy od nie całego roku i za "wydatki" typu suknia, garnitur, obraczki i takie tam sami zapłacimy. Niestety na całosc nie stac nas.
Stary 2008-11-24, 15:07   #2110
Ywanka
Zadomowienie

Co do tej nieprzyjemniej kobity to wiem o którą chodzi. Ja chodziłam po salonach z mamą wiec pani nawet mila była ale suknie okropne tam ma! Do tego powiedziała ze tylko ona ma nowe suknie, bo w innych salonach to są używane a tylko wyprane itp.
A zauważyłyście kartkę z zakazem używania telefonu w sklepie

kasiuni_a piękne te suknie, najbardziej nr 1 i 3 mi sie podoba. Cudo!

Co do andrzejek i sylwestra to chyba nic z tego nie wyjdzie. Chcieliśmy gdzieś na Andrzejki pójśc ale znajomi nie ida wiec sami nie pójdziemy.
W Gazecie Ostrowieckiej jest trochę ogłoszen.
Stary 2008-11-24, 15:39   #2111
olajka
Zadomowienie

Nom te suknie co podałaś kasiuni_a są piękne i takie też mi się podobają. Ja jestem niewysoka a taka sprawia, że można wydać się wyższą do tego śliczne pantofelki na szpilce Wydaje mi się, że są u nas o podobnym kroju. Czyli tak z 7-8 mies.przed ślubem już najlepiej jakąś suknie wybrać trzeba

Ywanka ja nie wiem w jakim celu taki zakaz używania telefonu w sklepie może boi się babsko, że ktoś ją nagra albo fotke jakiejś sukni zrobi. dobre

My też chyba w te wakacje nie pojedziemy nigdzie bo należy oszczędzać
Miło by było natomiast gdzieś dalej udać się w podróż poślubną

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 15:44   #2112
katalinka17
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny, wpadłam tak przelotem do was

Tak się cieszę, że wątek się rozrasta,juz ponad 2 tysiące postów nastukałyśmy
Witam wszystkie nowe Panny Młode!!

Kasiuniu super te suknie wkleiłaś, ja bardzo lubie koronkowe, sama miałam suknie częściowo z koronki, a wogóle to trzeba przyznać, że ciężkawe są.

Acha, z doświadczenia wiem, że najlepiej orientować się w sprawie sukni tak w okolicach lutego, wtedy jest dużo przecen i można coś fajnego ustrzelić.

SYN

Edytowane przez katalinka17
Czas edycji: 2008-11-24 o 15:45
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 15:50   #2113
olajka
Zadomowienie

O właśnie! Dziewczyny, które już przeżyły przygotowania do ślubu prosze pisać Rady mile widziane. Wiem, że już tu dużo pisałyście ale nam jako tym ,,przed" trudno niektórych rzeczy odszukać a poza tym możemy zapomnieć o coś Was spytać, dlatego jak macie jakieś rady np.na co zwracać uwagę itp. to piszcie

Stary 2008-11-24, 16:08   #2114
aniaa22
Zakorzenienie

kasiunia fajne te suknie

my wybieramy się na targi do wawy ale w styczniu i tam się porozglądam za suknią

co do Sylwestra to my właśnie chemy się wybrać na jakiś niby bal tylko nie wim czy jeszcze damy radę coś znaleźć a ceny w Trójmieście są raczej kosmiczne no ale zobaczymy
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 16:16   #2115
karolina403
Raczkowanie

Dziewczyny strasznie duzo tych stron sie narobilo-ale juz wszystko przeczytałam.

Kasiunia mi podobaja sie suknia 1 i 3 a 3 jest swietna skromna ale ma cos w sobie.

Jesli chodzi o Andrzejki to imprezka w domu, a na Sylwestra wybieramy sie do tej restauracji Novumciekawe jak bedzie, w tamtym roku bylismy w Goździelinie i bardzo fajnie było.
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 16:26   #2116
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Wiem właśnie dziewczyny, że super te sukienki, dlatego chyba poszukam krawcowej żeby mi coś takiego uszyła. Ale jak narazie to nie mam żadnych namiarów. Może Wy pomożecie?

Nie pochwaliłam się jeszcze, że wczoraj wreszcie byliśmy u księdza. Zamówiliśmy godzinę 16 i niby wszystko ok, ale ksiądz tak jakby nie był zadowolony i ciągle się dopytywał dlaczego w mojej parafii nie bierzemy ślubu, tylko w parafii TŻ.
A żeby nie było tak miło mojego TŻ brat powiedział, ze nie będzie świadkiem i mamy mały problem
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 17:49   #2117
ArS
BAN stały

GG do ArS

Jezeli drogie PAnie maja taki problem z sukniami to zareczam , ze wystarczy wybrac sie 6 i 7 grudnia na torwar w warszawie, duze dobrze zrobione targi z pokazem mody, z ofertami zespolow, operatorow video, fotografikow i wizazystow itd.itp. JAko fotografik bywam tam co roku i naprawde warto, mozna tanio dostac od reki nawet (!) suknie, dodatki. Wiec mysle, ze nie ma co abyscie zawracaly sobie glowe Ostrowcem czy Kielcami bo prawda jest taka, ze to konkurencja wymusza niski poziom cen i jakosc a konkurencja w osrodakch klasy wawka jest jak wiemy x razy wieksza niz u nas. To tlumaczy chyba i poziom kultury niektorych i ich oferte cenowa... Proste. Link do info : http://www.modanaslub.pl/?s=3;artID=352
ArS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 18:22   #2118
mehja
Zakorzenienie

oliwkach1985 moja siostra cioteczna miała teraz wesele i miała odkrytebuciki i ładnie to wyglądało.

Jeśli chodzi
o suknie ślubne to ja pojadę do Lublina i Kielc i na pewno coś wybiorę bo tym wstrętnym babskom od nas nie dam zarobić.Ten nasz Ostrowiec to jednak dziura, w sklepach w większym mieście takie postępowanie byłoby nie do pomyślenia, sklep splajtowałby od razu.Ale skoro te sklepy u nas tak długo prosperują to jednak ludzie muszą kupować sukienki bez przymierzania

Co do Sylwestra to orientowałam się tylko że w Red kosztuje 400zł za parę

Dziewczyny a kiedy tak naprawdę trzeba kupić suknię?bo jak powiedziałam mamie że w styczniu musimy się rozejrzeć to powiedziała że zwariowałam, 3 miesiące przed weselem wystarczy.

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2008-11-24 o 18:35
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 18:40   #2119
domelowa1
Raczkowanie

Dziewczynki ja jestem jedną z pierwszych dziewczyn na tym forum, która w przyszłym roku bierze ślub. Wzor swojej sukni znalazłam w internecie (nie pamiętam juz dokładnie na jakiej stronie, ale to była jakaś z USA), będzie ona szyta przez panie z ul. Reja - tam jest salon, komis, wypozyczalnia i możliwość uszycia. Ja od początku wiedziałam, że będę mieć szytą sukienkę, byłam tam w zeszłym tyg, panie są b. miłe i podchodzą bardzo profesjonalnie do tego co robią, widać, że znaja sie na rzeczy. Od razu powiedziały mi jak widzą te moją sukienkę, z jakich materiałów ma byc uszyta itp. Dużym plusem jest to że sukienki u nich szyte przyjmują potem w komis (innych nie przyjmują). Myślę, że chyba warto je polecić.
domelowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-24, 18:45   #2120
domelowa1
Raczkowanie

mehja jeśli chodzi o termin kupowania sukienki to myślę, że Twoja mama miała rację. Chyba, że ktoś ma gdzie trzymać taka suknię i chce się na nią dokładnie do ślubu napatrzeć . Ale jeśli chodzi o takie patrzenie to moze sie znudzic, wię jest ryzyko. Ja biore ślub w maju, a na dokładne mierzenie na ul. Reja idę w styczniu.
domelowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 18:47   #2121
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina403 Pokaż wiadomość
Dziewczyny strasznie duzo tych stron sie narobilo-ale juz wszystko przeczytałam.

Kasiunia mi podobaja sie suknia 1 i 3 a 3 jest swietna skromna ale ma cos w sobie.

Jesli chodzi o Andrzejki to imprezka w domu, a na Sylwestra wybieramy sie do tej restauracji Novumciekawe jak bedzie, w tamtym roku bylismy w Goździelinie i bardzo fajnie było.

Karolina403 piszesz, że idziecie w tym roku na sylwestra do Novum tak z ciekawości spytam ile od pary biorą i czy widziałaś może menu na ten bal sylwestrowy co takiego dobrego przygotowują?
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 18:53   #2122
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domelowa1 Pokaż wiadomość
mehja jeśli chodzi o termin kupowania sukienki to myślę, że Twoja mama miała rację. Chyba, że ktoś ma gdzie trzymać taka suknię i chce się na nią dokładnie do ślubu napatrzeć . Ale jeśli chodzi o takie patrzenie to moze sie znudzic, wię jest ryzyko. Ja biore ślub w maju, a na dokładne mierzenie na ul. Reja idę w styczniu.

Tutaj się nie zgodzę, moim zdaniem powinno zacząć się rozglądać tak z 5-6 miesięcy przed ślubem.
Byłam w wielu salonach slubnych i w większości suknie są sprowadzane, np suknie Pronovias- trzeba na nie czekać do 4 miesięcy a co za tym idzie trzeba o wiele wcześniej zamówić, bo przecież być może potrzebne będą poprawki.
A poza tym lepiej rozglądać się na spokojnie niż potem szukać na szybko i brać co popadnie.

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 19:50   #2123
aniaa22
Zakorzenienie

kurde szkoda że nie będę mogła pojechać do wawy na te targi w grudniu jedziemy tam ale 11 grudnia więc nie będziemy tak jeździć co chwilę. trudno ale na te w styczniu w Pałacu Kultury na pewno się wybierzemy. może też coś się znajdzie.

tutaj ceny na sylwestra zaczynają się od 250 zł/os
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-24, 20:29   #2124
karolina403
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość
spytam ile od pary biorą i czy widziałaś może menu na ten bal sylwestrowy co takiego dobrego przygotowują?
Elsi81 cena jest nawet nie taka bardzo wysoka bo 350zl od pary, a co do menu to jeszcze nie mam pojecia bo sie nie pytalam ale bede jechac chyba w czwartek dac zaliczke wiec bym sie dowiedziala, jak juz bede cos wiedziec dokladnie dam znac
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 08:01   #2125
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

350 zł.od pary to nie jest tak zle,kwota jak najbardziej przystepna jak na sylwester.
Stary 2008-11-25, 08:29   #2126
oliwkach1985
Raczkowanie

mehja bo właśnie te odkryte buty są najbardziej praktyczne bo można jeszcze w nich później pochodzić.

co do sukienki to też tak myślałam żeby się po nią wybrać tak z 3 miesiące przed ślubem. A czy to prawda że u nas się płaci za przymierzanie?
oliwkach1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 09:35   #2127
Elsi81
Zakorzenienie

Też się zgadzam ze 350 zł to akurat jak na sylwestra ,myślałam że więcej będzie zważając jak w tym Hotelu Red wysoko się cenią nie wiem dokładnie ile bo jak słyszę to każdy mówi co innego że 400 ktoś inny że 500 .

Dzięki za info karolina403
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-25, 12:57   #2128
Andromedaa
Rozeznanie

Dziewczyny, na dniach wybieram się do Ostrowca aby pozałatwiać jednocześnie kilka spraw, a nie mam fotografa... dzwoniłam w parę miejsc, ale są już rezerwacje. Może macie 'jakiś' pomysł? Z góry dzięki za info

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-25, 12:58   #2129
olajka
Zadomowienie

W Gazecie Ostrowieckiej są ogłoszenia o imprezach. W Impresji- Andrzejki są organizowane ale ceny nie podali, w Novum i Venus to samo. A z Sylwestowych ogłoszeń to jest w Domu Weselnym w Goździelinie gdzie bedzie grał zespół Calvados. Jest jeszcze w Pasji gdzie gra Champion i cena od pary 390 zł. Są też ogłoszenia na Sylwestra w Pensjonacie Wichrowe Wzgórza gdzie ma grać zespół Orion i w Dworku.

Stary 2008-11-25, 13:01   #2130
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Na wichrowym Wzgórzu byłam 2 lata temu na sylwestrze i było dobre jedzenie,nazwy zespołu nie pamietam,tylko ttyle ze spiewała jakas kobitka i ładnie grali
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości