Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-09, 09:35   #2341
ewelka111
Raczkowanie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Co do wodki to u mnie na weselu byl Bols, goscia bardzo smakowala. Ja nie jestem szmakoszem wodki, przyznam sie wam, ze na weselu nie napilam sie ani kropli. Toasty pilam woda, byla wlana do butelki z wodki. Z alkoholi bylo rowniez biale wino, ktore bardzo lubie. Dlatego dziewczyny warto by byl na weselu jakis inny alkohol niz wodka, bo nie wszyscy za nia przepadaja

Natomiast jesli chodzi o wystroj sali, to mnie nic nie obchodzilo, wystroj byl juz w cenie, takie rozwiazanie jest bardzo wygodne mozna zaoszczedzic czas i troche kasy.

Edytowane przez ewelka111
Czas edycji: 2008-12-09 o 09:38 Powód: literowka
ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 10:44   #2342
mehja
Zakorzenienie

Co do wystroju sali to u mnie też chyba jakiś jest ale nie spytałam czy dodatkowo płatny. Będę musiała się dowiedzieć.

A wódki nienawidzę i też nie wezmę jej do ust na weselu. Będę piła wodę tak jak ewelka111 albo wino czerwone, które uwielbiam.

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2008-12-09 o 13:16
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 10:53   #2343
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grunia22 Pokaż wiadomość
Elsi a kiedy masz slub. bo ja mam w tej samej sali 6 czerwca 2009. co do wystroju sali uważam, że jest sliczna aczkolwiek nie podoba mi się jak jest przybrana sciana nad Państwem Młodym i ten stół tez słabo się wyróznia gdzie młodzi beda siedzieli. Ja rezerwowałam sale w sierpniu i nie płace za ubranie krzeseł, tak wynegocjowalismy. Widziałas może jak ta sala wyglada z okrągłymi stołami, bo my sie własnie zastanawiamy ale zdjęcia na ich stronie internetowej sa tylko ze zwykłymi stołami, achciałabym zobaczyć jak to bedzie wygladało z okragłymi.
Co do wódki to my się zastanawiamy nad Polska Wódką, ja się nie znam ale chalą ją sobie i nie jest droda w porównaniu z Panem Tadeuszem.

Z tego co wiem to oni jeszcze nie mają tych owalnych stołów na razie, więc nie wiem jak to może wyglądać bo powiem Ci ,że i my nad tymi owalnymi stolami myślimy ale jak podpisywaliśmy umowę to babka mówiła ze za rok to nawet wystrój się może nieco zmienić wspominała coś, że będzie można wybierać dekorację stołów .Mnie też się sala podoba ale rzeczywiście stół młodych specjalnie się nie wyróżnia może inaczej z tymi owalnymi stołami będzie wyglądać.A ślub mam 1.08.2009 r tak więc moja droga Ty pierwsza zdasz relację jak tam było.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 11:08   #2344
grunia22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to oni jeszcze nie mają tych owalnych stołów na razie, więc nie wiem jak to może wyglądać bo powiem Ci ,że i my nad tymi owalnymi stolami myślimy ale jak podpisywaliśmy umowę to babka mówiła ze za rok to nawet wystrój się może nieco zmienić wspominała coś, że będzie można wybierać dekorację stołów .Mnie też się sala podoba ale rzeczywiście stół młodych specjalnie się nie wyróżnia może inaczej z tymi owalnymi stołami będzie wyglądać.A ślub mam 1.08.2009 r tak więc moja droga Ty pierwsza zdasz relację jak tam było.

relację na pewno zdam, jak my pytalismy to nam powiedziali, że owalne stoły juz maja tylko udzie sa przyzwyczajeni to tych standardowych i nie biorą. Troche wkurza mnie cena, tzn. fakt , że będzie ona ustalona 2 tygodnie przed slubem, więc cięzko mi policzyc koszty. Nie wybrałam jeszcze menu bo nie mogę sie zdecydowac. a wy juz ustaliliście? Mysle, tez nad jakimiś atrakcjami, bo ostatnio byłam na weselu i naprawde mieli fajne pomysły ale nie moge ich powtórzyc bo Ci sami goście będą i u nas. Może Ty masz jakieś sugestie.
grunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 11:27   #2345
olajka
Zadomowienie

A tam dziewczyny co Wy takie abstynentki Ja napewno pare kieliszków wypiję nawet dla tego rozluzowania, bo w taki dzień o to troszke trudno U nas też będą buteleczki winka, no i może jakies drinki czy Martini. Na drugi dzień piwko..na kacyka

Wydaje mi się, że tak czy tak, to od strony lokalu jakieś bukieciki na stole prezentowałyby się ładnie

grunia22 hmm a jakie atrakcje masz na myśli Chodzi Ci np. o pokaz fajerwerków, fontanna z czekolady czy rzeźba lodowa?

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 11:55   #2346
Elsi81
Zakorzenienie

Grunia22Powiem Ci że ja nawet menu nie miałam w rękach, mieli na e-maila przesłać i chyba zapomnieli a mnie wkurza tam to "korkowe"my się na to nie zgadzamy a Wy?Fakt że nawet nie wiadomo ile nas to weselisko tam kosztować będzie też mnie to denerwuje, mam nadzieje że oni się tam dopracują no trzeba się liczyć że 200 zł od osoby z poprawinami wyniesie.A jeśli chodzi o atrakcje to nawet o tym nie myślałam może dziewczyny coś podpowiedzą? bo szczerze mówiąc to byłam na jednym weselu gdzie atrakcją był taniec ognia, fajnie to wyglądało ale ja bym czegoś takiego nie chciała rzecz gustu.

Stary 2008-12-09, 13:15   #2347
Andromedaa
Rozeznanie

Ja menu miałam już w rękach na wstępnym spotkaniu , kiedy nie wiedzieliśmy tak po prawdzie czy właśnie tam urządzimy nasze przyjęcie. Było kilka minut czytane, omawiane, ale, że sporo tego mieli, niewiele zostało mi w głowie na pewno muszę zastanowić się nad ilością dań...

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-09, 13:22   #2348
mehja
Zakorzenienie

My dostaliśmy menu przy podpisywaniu umowy. Konkretne dania wybierzemy tydzień przed ślubem. Ale ja już teraz wiem które chciałabym u siebie. Mniam

A nad pokazem fajerwerków też się zastanawiałam ale to co, musiałabym wyganiać wszystkich gości na dwór żeby obejrzeli?
Stary 2008-12-09, 13:31   #2349
rusalka27
Przyczajenie

Witam wszystkich
Dopiero sie zarejestrowalam, ale przyznam ze od dluzszego czasu sledze wasze wypowiedzi na tymze forum Bardzo sie ciesze, ze sa ludzie z Ostrowca..
My planujemy nasze wesele w 2010r. Sale juz prawie mamy..i zespol tez tzn jestesmy umowieni na podpisywanie umow wstepnych.
Co do zespolu nie jestem jeszcze przekonana w 100%
Jesli ktos cos wie na temat zespolu Riva Bend z Ostrowca lub Prestige z Opatowa to prosze napiszcie
Z gory dziekuje!
rusalka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 13:37   #2350
mehja
Zakorzenienie

Witaj rusalka27, fajnie że jest nas coraz więcej. Jeśli chodzi o zespół to Riva Band fajnie grają.

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2009-01-13 o 20:30
Stary 2008-12-09, 13:45   #2351
rusalka27
Przyczajenie

Dzieki mehja wlasnie jestem juz z nimi wstepnie umowiona..
Ja tez sie ciesze, ze jest nas coraz wiecej.
rusalka27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-09, 14:12   #2352
olajka
Zadomowienie

My również widzieliśmy menu podczas podpisywania umowy. Dokładniej będziemy ustalać bliżej ślubu

Riva Band fajnie grają. Nie polecam napewno Champion, tam gra jeden z Riva Band bo sie z nimi rozstał i strasznie zawodzi

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 15:01   #2353
Elsi81
Zakorzenienie

Witaj rusalka27 no nasze grono się powiększa
Już moje menu widziałam(dzięki grunia22 ) i powiem że smakowite te dania mają ale jeszcze czasu na zastanowienie się jest więc na pewno u mnie 5 dań gorących będzie myślę, że tyle wystarczy w zupełności.

Stary 2008-12-09, 15:06   #2354
Andromedaa
Rozeznanie

Witam nową koleżankę, ja również przyłączam się do pochlebnych opinii na temat tego zespołu

Stary 2008-12-09, 16:45   #2355
nefeli
Raczkowanie

jeśli chodzi o wódkę to my będziemy mieli wyborową, choc chcieliśmy finlandie ale raczej z niej zrezygnujemy ze względu na cenę. Natomiast jeśli chodzi o atrakcje to teraz nowościa jest fontanna czekoladowa, może słyszalyście. Tylko nie wiem gdzie mozna wynająć w ostrowcu. Z tego co wiem to fontanny robią wrazenie na weselach i maja "wzięcie"
nefeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 17:04   #2356
ewelka111
Raczkowanie

Witaj rusalka27

Nefeli ta fotanna czekoladowa to calkiem fajna sprawa, ale nie wiem czy mozna ja znalezc gdzies w Ostrowcu

ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 17:55   #2357
mehja
Zakorzenienie

Fontannę czekoladową miała moja kuzynka na weselu w Przystani w lipcu tego roku. A druga fontanna była z musu truskawkowego. Pychota. Spytam się jej gdzie wypożyczali.
Stary 2008-12-09, 18:19   #2358
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Fontannę czekoladową miała moja kuzynka na weselu w Przystani w lipcu tego roku. A druga fontanna była z musu truskawkowego. Pychota. Spytam się jej gdzie wypożyczali.
Brzmi ciekawie i apetycznie dowiedz się o te namiary może się skorzysta ale przyznam nigdy czegoś takiego nie widziałam tylko słyszałam więc nie bardzo wiem jak to wygląda i jak się z tego korzysta

Stary 2008-12-09, 19:42   #2359
Andromedaa
Rozeznanie

Cytat:
Brzmi ciekawie i apetycznie dowiedz się o te namiary może się skorzysta ale przyznam nigdy czegoś takiego nie widziałam tylko słyszałam więc nie bardzo wiem jak to wygląda i jak się z tego korzysta
ja widziałam i miałam okazję zakosztować z takiej czekoladowej fontanny, były to kruche miniaturki ciasteczek oraz świeże truskawki, które za pomocą długich pałeczek trafiały pod strumienie ciepłej czekolady. Całość prezentowała się wykwintnie i elegancko i nie przesadzę jeśli powiem, że była to przepyszna atrakcja przyjęcia

a wygląda to tak: (chciałam wkleić link, ale jest jakaś blokada, więc wpiszcie w google - fontanna czekoladowa i pojawi się nazwa Carmen)

Edytowane przez Andromedaa
Czas edycji: 2008-12-09 o 19:48
Stary 2008-12-09, 19:49   #2360
mehja
Zakorzenienie

U mojej kuzynki maczało się winogrona i rurki waflowe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Mini-Fontanna-Czekolady-o227.jpg (12,8 KB, 22 załadowań)
Stary 2008-12-09, 20:26   #2361
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Na targach ślubnych w Kielcach dopadłam taką własnie fontannę czekoladową Rzeczywiście przepyszna mleczna czekolada (można wybrać rodzaj) i do maczania przeróżne rzeczy: ciasteczka, owoce świeze i suszone, galaretki, waflowe rurki. Bardzo mi się to spodobało, ale jeśli dobrze pamiętam (mogłam coś pokręcić) to koszt takiej fontanny to ok. 800 zł, wystarcza na całą noc podobno przy mniej więcej 70 gościach.
Sałyszałam też głosy, że czasem na weselach ludzie wręcz tłoczą się przy tym stoliku z fontanną i jest to dla nich główna atrakcja. Trzeba też uważać, bo łatwo można się pokapać czekoladą (sama się uciapałam) i potem np. niechcący pannie młodej suknie uplamić.

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2008-12-09 o 20:29
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 21:07   #2362
michel82
Wtajemniczenie

Co do wódki, to jeszcze nie wiemy jaką będziemy mieć, myśleliśmy o wódce Nemiroff, chodziła nam też pogłowie Finlandia i Bols. A na którą się zdecydujemy to się jeszcze okaże. Mamy jeszcze tochę czasu.
Jeśli chodzi o menu, to dostaliśmy przy podpiswaniu umowy, mam je w domu i nie wiem na co się zdecydować, wszystko brzmi tak smacznie. Będziemy je ustalać bliżej wesela, a dokładnie na tydzień przed.
Ta fontanna czekoladowa robi wrażenie, ale u nas raczej tego nie będzie, może zdecydujemy się na pokaz sztucznych ogni. W ubiegłym roku we wrześniu byliśmy na weselu u mojej kuzynki, na której był około pół godzinny pokaz sztucznych ogni - jako prezent niespodzianka od rodziców pani młodej. Wyglądało to rewelacyjnie, szczgólnie, gdy na koniec zapłonęło serce z pierwszymi literami imion młodej pary.

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 21:16   #2363
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj rusalka27 no nasze grono się powiększa
Już moje menu widziałam(dzięki grunia22 ) i powiem że smakowite te dania mają ale jeszcze czasu na zastanowienie się jest więc na pewno u mnie 5 dań gorących będzie myślę, że tyle wystarczy w zupełności.
U nas w cenie 130zł/os ma być 6 dań gorących, w tym obiad z dwóch dań. Jednak nie wiem, czy nie zrezygnujemy z jednego dania gorącego na rzecz czegoś innego (np.grilla) a to tylko dlatego, że ślub mamy dosyć późno bo o 18.00 To wszystko jest jeszcze do ugadania się z właścicielką (w końcu sama to zaproponowała, ale wtedy jak podpisywaliśmy umowę, to jeszcze nie wiedzieliśmy o której będzie ślub)

Maja jest już z nami
08.04.2012

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-09, 21:17   #2364
Andromedaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez michel82 Pokaż wiadomość
Co do wódki, to jeszcze nie wiemy jaką będziemy mieć, myśleliśmy o wódce Nemiroff, chodziła nam też pogłowie Finlandia i Bols. A na którą się zdecydujemy to się jeszcze okaże. Mamy jeszcze tochę czasu.
Jeśli chodzi o menu, to dostaliśmy przy podpiswaniu umowy, mam je w domu i nie wiem na co się zdecydować, wszystko brzmi tak smacznie. Będziemy je ustalać bliżej wesela, a dokładnie na tydzień przed.
Ta fontanna czekoladowa robi wrażenie, ale u nas raczej tego nie będzie, może zdecydujemy się na pokaz sztucznych ogni. W ubiegłym roku we wrześniu byliśmy na weselu u mojej kuzynki, na której był około pół godzinny pokaz sztucznych ogni - jako prezent niespodzianka od rodziców pani młodej. Wyglądało to rewelacyjnie, szczgólnie, gdy na koniec zapłonęło serce z pierwszymi literami imion młodej pary.
rzecz gustu, ale pokaz sztucznych ogni to nie dla nas

Stary 2008-12-09, 21:35   #2365
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Katalinka a Ty miałaś tę żołądkową czystę deluxe na swoim weselu? W jakiej ona jest mniej więcej cenie? I czy ma dozownik?

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2008-12-09 o 21:38 Powód: dopisek
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 21:55   #2366
nefeli
Raczkowanie

fajnie by było gdyby ktoś podał namiary gdzie można wypożyczyć fontanne w ostrowcu, bo ja wiem gdzie można w kielcach ale mają dojazd do 50km, widzę że jest to coraz popularniejsze a taki pokaz sztucznych ogni co napisałaś michel82 wiesz może przez jaką firmę było organizowany? zorientowałam bym się jaka jest cena,ale chyba jednak wolę fontanne
nefeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-09, 21:59   #2367
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Niedawno w Makro była taka nieduża fontanna za bodajże 100 zł.
Na Allegro kosztuje niecałe 80 zł - myślę, że z zakupem czekolady też nie byłoby kłopotu, a fontannę potem można odsprzedać, albo pożyczać .
http://allegro.pl/item498094751_hit_...czekolady.html

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-09, 22:59   #2368
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Niedawno w Makro była taka nieduża fontanna za bodajże 100 zł.
Na Allegro kosztuje niecałe 80 zł - myślę, że z zakupem czekolady też nie byłoby kłopotu, a fontannę potem można odsprzedać, albo pożyczać .
http://allegro.pl/item498094751_hit_...czekolady.html

Dobry pomysł z tą fontanną dziewczyny takiego smaka mi narobiłyście, że chyba się na nią zdecyduję i rzeczywiście taniej wyniesie jej kupno niż wypożyczenie.

michel82 a gdzie masz to wesele w Venus? jeśli dobrze pamiętam Jej to tanio za osobę wychodzi przy 6 daniach, u mnie najmniejsza opcja to 150 a największa 175 w tym 5 dań ale my robimy też poprawiny a to koszt 40-50 zł za osobę więc 200zł za osobę muszę płacić na 2 dni.

Stary 2008-12-10, 08:41   #2369
oliwkach1985
Raczkowanie

widzę że mamy słodki temat może to nie to samo co fontanna ale kiedyś jadłam deser który właśnie składał się z podgrzewanej od spodu czekolady( takimi małymi podgrzewaczami) a na talerzyku były świeże owoce. Naprawde pyszne

A powiedzcie mi co do alkoholu to gdzie jest u nas jakaś dobra hurtownia w której mogę go kupić? poza tym robimy wesele ze swoimi kucharkami więc namiar na hurtownie spożywczą byłby mile widziany

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100821310217.html
oliwkach1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-10, 09:42   #2370
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nefeli Pokaż wiadomość
fajnie by było gdyby ktoś podał namiary gdzie można wypożyczyć fontanne w ostrowcu, bo ja wiem gdzie można w kielcach ale mają dojazd do 50km, widzę że jest to coraz popularniejsze a taki pokaz sztucznych ogni co napisałaś michel82 wiesz może przez jaką firmę było organizowany? zorientowałam bym się jaka jest cena,ale chyba jednak wolę fontanne
Niestety nie wiem ale z tego co pamiętam to koszt takiego pokazu to około 3 000zł więc trochę sporo, napewno czekoladowa fontanna wyjdzie dużo taniej

Maja jest już z nami
08.04.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości