Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-15, 18:54   #2431
ninuska
Zadomowienie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Eh... zazdroszcze wam dziewczyny,że już zamawiacie termin. A ja na 2010 to jeszcze poczekam, chociaz chciała bym mieć już zamówioną godzinę mszy. Tak myśle przy okazji Kolędy zagadnąć księdza kiedy by się można pojawić w parafii w związku z tą sprawą. Tym bardziej, że to Piaski i wiele par z Kolonii bierze tu ślub.
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 20:02   #2432
grunia22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Dziewczynki wreszcie wczoraj zamówiliśmy sobie termin naszego ślubu
Najpierw byliśmy na Ogrodach, ale nie dało rady tam zająć terminu bo akurat na dzień, który chcieliśmy, mają przewidziane jakieś misje itp i żadnych ślubów nie będzie Pojechaliśmy więc do parafii mojego Słoneczka, czyli na Stawki I tam zamówiliśmy Księża są mili. Nas taki młody zapisywał. Wszystko nam powiedział, co trzeba donieść jakie dokumenty i dostalismy juz kartki do spowiedzi i do spotkań na nauki. Nie zapytalismy tylko jaki koszt będzie za slub.. Może któraś z Was dziewczyny wie..
Hejka

A jaki to termin . Ja też będę miała na Stawkach i sama jestem ciekawa ile się teraz płaci. Między świętami mamy zamiar wybrać się do księdza, choć termin już zaklepał tata mojego narzeczonego, ale nie dowiediał się szczegółów.

Cytat:
Napisane przez przeddzidzie Pokaż wiadomość
Witam!
Jestem nowa, ale przeczytałam prawie cały wątek. My z narzczonym chcielibyśmy urządzić ślub z Novum. Martwi nas jednak mała ilość miejsc w hotelu. Był już ten temat poruszany, ale chyba nikt nie podsunął pomysłu jak to rozwiązać i gdzie można gości umieścić.Myśleliśmu o hotelu Pod Róża, ale pewnie będzie tam w tym czasie jakieś wesele. Interesuje mnie rónież koszt wiejskieog stołu w Novum jeżeli ktoś się orientuje bo byliśmy wczoraj tam ale wypadło nam z głowy i nie zapytaliśmy. Właściciel równiez nie wspominał o tym, że mają w posiadaniu owalne stoły a chyba takie bardziej by nas interesowały. Chciałam wedzieć jeszcze czy ta sala jest bardzo oblegana. Właściciel mówił, że tak, ale mozę dlatego żeby się spieszyć zamawianiem. A my ten ślub planujemy dopiero w 2010 roku, więc nie wiem czy już zamawiać czy jeszcze się wstrzymać. Co myślicie? Z góry dziękuję za odp.
Mam jeszcze jedną uwagę odnośnie zespołu RivaBand, byłam na weselu z ich udzialem 1,5 roku temu i mi sie nie podobał. Więcej mieli przerw na jedzenie niż grali. Ale to moje zdanie. Pozdrawiam

Mam jeszcze jedno pytanie Chciałabym brać ślub w parafii narzeczonego (na Stawkach), ale z tego co mi wiadomo to musze mieć świadectwo chrztu i bierzmowania ze swojej parafii!!! Ok 3 lat temu kosztowało to moją koleżankę 300 zl i wyzwiska ze strony księdza, że pobierała za darmo lekcje religii w parafii a teraz się jej wyrzeka. Strach pomyśleć co będzie teraz. Nie da się tego jakos uniknąć? Znaczy tych opłat albo w ogole wyciagania aktu chrztu i bierzmowania? Jacy są księża na Stawkach? Zastanawiam się czy z nimi nie dałoby się jakos załatwić tego żeby nie płacić zate akty w mojej parafii...
Witam Cię na formum

Ja będę miała wesele w Novum. Sale rezerwowaliśmy w sierpniu tego roku i były wolne tylko dwa terminy 6 czerwca i 8 sierpnia. Szczerze mówiąc to ja bym juz zaklepała termin jeśli jesteście zdecydowani, o jak wspomniała jedna z forumowiczek, będzie tam sylwester, a jest to naprawde ładna sala i będzie miała branie jak ludzie zobaczą. Niektórych przerważa cena, dla mnie akurat kiedy robiłam porównanie nie jest wygórowana. Owszem mają jakieś zwyczaje typu korkowe, ale wszystko do dogadania myślę. Ciekawa jestem jak zrobią otozenie tzn. jak to będzie wyglądało. Mam nadzieję, że będzie super., chociaz rzeczywiscie ilosc pokoi to est mankament, ttym bardziej ze sala nie jest położona w samym ostrowcy i moim zdaniem powini miec conajmniej 20 pokoi 3 osobowych z możliwościa dostawek. No ale nic tzeba będzie sobie jaoś poradzić. Pozdrawiam

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-12-19 o 07:06 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"!
grunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 20:48   #2433
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
No tylko, że my wogóle nie mamy rozeznania ile mniej więcej sie daje.. może coś podpowiesz A wogóle to należy dać już tak bliżej ślubu tak? Jakoś tak wczoraj głupio było nam się zapytać
Olajka my za ślub daliśmy księdzu 300 zł. A jakby powiedział, że chce więcej to i tak dalibyśmy mu tyle ile zaplanowaliśmy.
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 21:04   #2434
olajka
Zadomowienie

Marcia23 ależ dziękuje

ninuska trudno powiedzieć dokładnie kiedy najlepiej jest iść zamówić termin w kosciółku. Zależy w którym miesiącu też macie ślub.. Ale uważam, że napewno wczesniej nie zaszkodzi.. My myslelismy, że będą wolne terminy na ten dzień i sam ksiądz też tak myślał a tu oo zdziwko ale u mojego Skarbeńka podoba nam się również w parafii także jest super. Byliśmy także na dwóch tam ślubach i wszystko było pieknie. I dekoracja jest I co z tego, że sztuczna ważne, że jakakolwiek bo w Michale to juz na jakąkolwiek liczyć nie można

Ars niektóre zdjęcia wywieraja we mnie jakieś dziwne emocje. Sa jak dla mnie ponure. Czarno-białe, ale nie kojarzą się z tym wspaniałym dniem dla młodej pary, wręcz przeciwnie, cóż nie każdemu podoba sie to samo. Nie ważne czy to elyta czy nie

grunia22 my mamy ślub 3 października a Wy kiedy? Co idziecie już teraz ustalać??Podoba mi się posadzka w tym kościele, wygląda dość estetycznie tylko te kamyczki przed wejściem... troche niewygodne..

przeddzidziemasz nietypowy nick Robicie spore wesele jak w Novum Sala jest ładna i przestronna. A który to ksiądz tak potraktował tą Twoją koleżankę??

Nie piszecie o swoich stołach wiejskich.. Ja ze swojej strony moge powiedzieć, że w Gromadzie i Pasji robią wyśminity z wyglądu także

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2008-12-15 o 21:05
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 21:41   #2435
mehja
Zakorzenienie

olajka My nie będziemy mieć stołu wiejskiego pani właścicielka poradziła nam, że to wcale nam się nie będzie opłacało. Na stołach będzie mnóstwo kiełbas, wędlin, pieczeni ze śliwkami i morelami, że goście nie ruszą nawet tego co na wiejskim stole. Ja jestem tego samego zdania. Zresztą nigdy mi się jakoś nie podobał ten pomysł.
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 21:57   #2436
Elsi81
Zakorzenienie

Ja na każdym weselu gdzie byłam to wiejski stół cieszył się wielką popularnością ponieważ królował tam bimber i do tego na zagryzkę wiejski chlebek ze smalcem i ogórkiem kiszonym , szczególnie panów tam nie brakowało.U mnie chyba taki stół będzie, jeszcze nie wiem.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 22:10   #2437
przeddzidzie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez [B
przeddzidzie[/B]masz nietypowy nick Robicie spore wesele jak w Novum Sala jest ładna i przestronna. A który to ksiądz tak potraktował tą Twoją koleżankę??
Rzeczywiście nick mam nietypowy, ale to dlatego, że próbowałam wielu innych ale każdy był już zajęty
Wesele będzie na ok 150 osób, ponieważ ze strony narzeczonego będzie duużo rodziny.
Ja chciałabym wiejski stół dlatego ponawiam pytanie w sprawie tego czy któraś z was wie ile on w Novum kosztuje.
Ciekawi mnie też ile kosztuje teraz ślub na stawkach, bo właśnie tam będzie najprawdopodobniej mój
A co do koleżanki źle potraktowanej przez księdza to było to u mnie w parafii a ja nie jestem z Ostrowca tylko 80 km od ostrowca.Małaparafia, ksiądz robi co chce. I z weselami i pogrzebami każe płacić tyle że to rozbój w biały dzień. A ludzie się boją sprzeciwić i płacą....
Aaaa i jeszcze jedno: Co to jest KORKOWE???

Edytowane przez przeddzidzie
Czas edycji: 2008-12-15 o 22:13
przeddzidzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 22:24   #2438
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa i jeszcze jedno: Co to jest KORKOWE???
Korkowe to opłata w restauracji, jeśli na wesele wnosi się własny alkohol... jakaś tam kwota od butelki, albo ogólna suma za wniesienie własnych trunków.
Knajpy czasem to stosują, więc warto się zapytać o korkowe zanim podpisze się umowę. Na szczęście miejsc, gdzie pobierają korkowe jest coraz mniej.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 22:26   #2439
Elsi81
Zakorzenienie

Ja będę miała wesele w Novum ale prawdę mówiąc to nawet nie wiem ile w Novum zaśpiewają sobie za to napisz do nich e-maila z zapytaniem to odpiszą na pewno i zapytaj się przy okazji jakie terminy maja wolne.

W Novum korkowe jak to właściciel mówił to opłata za alkohol, czyli trzeba kupić z restauracji po kieliszku wódki dla każdego z gości.Jak dla mnie to totalna głupota.

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...

Edytowane przez Elsi81
Czas edycji: 2008-12-15 o 22:29
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-15, 22:51   #2440
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość
W Novum korkowe jak to właściciel mówił to opłata za alkohol, czyli trzeba kupić z restauracji po kieliszku wódki dla każdego z gości.Jak dla mnie to totalna głupota.
Elis, to jest wymuszenie... a jak nie kupisz, to co? Wyrzuci wszystkich gości za drzwi? Dziwne to trochę....
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 07:12   #2441
przeddzidzie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość
No to niezły absurd bo jak sie ma na weselu 160 gości i przykładowo kieliszek wódki jest po 5 zł to wychodzi dodatkowe 800 zł. W takim razie nie wiem czy urządzanie tam wesela to dobry pomysł... To ciekawe ile w takim razie tam kosztuje ten wiejski sół jak za jakies dziwne rzezcy też sobie liczą.... Chyba będę musiała jednak pomyśleć nad zmianą koncepcji co do sali.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-16, 08:21   #2442
grunia22
Raczkowanie

Tak to korkowe to absurd, nie wiem skad oni to wzięli i mam nadzieje ze do przyszłego roku im przejdzie. Ja nie chce wiejskiego stołu bo uważam, ze nie pasuje on do wystroju sali. Myslę, póki coś nad jakims dodatkowym deserem, bo ciasta na weselach nie ciesza się zbytnia popularnościa. Moze macie jakies pomysły.

a co do Kościoła na stawkach to rzeczywiście w środku jest ładnie, ja nie byłam tam jeszcze na slubie, i nie wiem jak jest przybrany. Jesli macie jakies zdjęcia to podesclijcie proszę. Tak w ogole to chciałabym sama go ubrac, ale nie wiem czy ksiadz na to pozwoli. Wesele mam 6 czerwca. Teraz bede to się wszystkiego dowiem. Te kamyczki rzeczywiście przerażajace i raczej nie zanosi się zeby zrobili coś innego. No ale zobaczymy.
grunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 08:54   #2443
przeddzidzie
Raczkowanie

Grunia22 to jak będziesz tam załatwiała (znaczy w kościele na stawkach) to daj znać ile tam księża biorą za ślub. Bardzo ciekawa jestem...
Z tym korkowym to nie wiem czy chcę czekać czy im do 2010 roku przejdzie (bo wtedy planuje śub). Boje się, że podpiszę umowę a oni z tego nie zrezygnują a zadatek już będzie dany i nie będzie odrotu. Za to ile mnie wyniesie to korkowe wychodzi mi 35 butelek wódki w zwykłej hutrowni...
Ciekawa jestem też czy korkowe obejmuje wszystkich gości łącznie z dziećmi i np osobami, które nie piją wcale lub piją wino, może w ten sposób możnaby obejść ten dzwiny zwyczaj.
Stary 2008-12-16, 09:06   #2444
michel82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aggie23 Pokaż wiadomość
nie przesadzaj nie trzeba bylo negocjowac: tort, szampan i chlebek sa tam standardowalo za darmo nawet w ulotkach maja to napisane. ja tez tam mialam wesele - niecale 2 miesiace temu. lokal polecam, schody nie takie straszne, jedzonko pyszne - zwlaszcza warto wybrac golonke po bawarsku, wsrod naszych gosci furore zrobila, naprawde byla boska. Malpol to swietna firma kateringowa wiec maja baaaaardzo dobre jedzenie. Ja mialam wesele na gornej sali, widzialam tez wtedy dolna i moim zdaniem gorna troche ladniejsza, ale to kwestia gustu. torcik byl pyszny, my mielismy orzechowy ale jadlam tez z ziemianskiej smietanowy na innym weselu, tez pycha. z wlascicielka sie swietnie mozna dogadac i ogolnie baaardzo polecam ten lokal

Ja mam wesele 26.09.2009 też na górnej sali, bardziej nam się podobała niż ta dolna, może dlatego, że jest większa i złożona z dwóch osobnych sal. Ta dolna dla nas miała za mały parkiet, a poza tym przy naszej liczbie gości (120osób) napewno byłaby za mała, sama właścicielka nawet tak powiedziała. Co do schodów, to nie wiem jak wyglądają i czy faktycznie są takie straszne, bo my jak oglądaliśmy sale i jak podpisywaliśmy umowę, to wchodziliśmy od strony biura
Też słyszałam, że mają pyszne jedzonko
aggie23 powiedz mi jak to jest z tortem, bo nie zapytaliśmy właścicielki czy samemu wybieramy ten, który nam pasuje??? I jeszcze jedno czy to, co zostanie z wesela zabieramy ze sobą czy nie (bo wiem, że nie we wszystkich lokalach tak jest)??? I czy jest tam jakieś pomieszczenie gospodarcze np.na alkohol, bądź na prezenty??? Bo pokoi w Ziemiańskiej nie mają

olajka my najprawdopodobniej nie będziemy mieć stołu wiejskiego. Stwierdziliśmy, że to dodatkowy koszt - w naszym przypadku 12zł/os. - a na stołach będzie na tyle jedzenia, że dla wszystkich wystarczy. Może i ten stół jest fajny (byłam na trzech weselach, na których on był), ale często zdarza się tak, że dużo jedzenia z tego stołu zostaje i tak naprawdę ono się tylko marnuje później. My nie robimy poprawin, więc u nas stół wiejski nie wchodzi w grę.

Witam wszystkie nowe koleżanki na forum.

Maja jest już z nami
08.04.2012

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-12-19 o 07:07 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"!
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 10:03   #2445
ninuska
Zadomowienie

Hej dziewczyny, co do korkowego... to fakt, też o tym nam w Novum muwiono. Od razu skasowaliśmte salę. Piękna jest, ale na jakieś chore wymysły właściciela nie będę się godzić. W życiu nie słyszałam o czyms takim jak "korkowe" i to dla mnie zdzieranie kasy z ludzi.

A co do stołu to mam dylemat. Martwie się,żeby panowie nie pomieszali alkocholi za bardzo. Wiecie o czym mówie:/ eh.... Poza tym na mojej sali jest kącik z barkiem,gdzie można podpiąc beczkę z piwem. No i własnie, piwo,wódka, bimber.... zabójstwo jak dla mnie. Nie wiem co zrobię.
Stary 2008-12-16, 10:06   #2446
karolina403
Raczkowanie

Witam nowe dziewczyny na forum.

Mam pytanko do dziewczyn , ktore brały ślub na Ogrodach, ile płaciłyście za ślub, czy księża maja juz swoja cene, ktora wołaja.
karolina403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 10:23   #2447
michel82
Wtajemniczenie

KORKOWE???? Ja pierwsze słyszę o czymś takim. Według mnie to jest nic innego jak chory wymysł właścicieli lokalu - jak narazie słyszałam tylko o Novum. O żadnym innym lokalu nie było mowy. Owszem sala w Novum jest piękna , ale nie podobała mi się aż tak bardzo, tym bardziej po rozmowie z właścicielem i wszystkimi informacjami, które od niego uzyskaliśmy. Powiem tylko tyle, że o żadnym korkowym nam wtedy nie mówił. Za stół wiejski jak dobrze pamiętam biorą 2 000zł.

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 11:32   #2448
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Ja też nigdy do tej pory nie słyszałam o korkowym Dopiero od Was się o tym dowiaduje. To jest chore! Na wszystkim chcą tylko zrobić kase, ale żeby aż do tego stopnia z ludzi zdzierać? Nigdy bym sie na to nie zgodziła, no chyba że naprawde nie miałabym innej sali do wyboru.

Co do stołu wiejskiego to u nas będzie na pewno. Mój teść przyszły produkuje domowe trunki w dużych ilosciach i w różnych rodzajach, wiec gdzieś to musimy umieścić. Na wszystkich weselach, na których byłam stół wiejski cieszył się dużym powiodzeniem, chociaż ja nigdy nie kosrzystałam Na naszej sali sam stół poprostu dostaniemy, a wszystko co tam trzeba postawić załatwiamy już sobie sami. Tak podobno wychodzi taniej.

Jeśli chodzi o mieszanie alkoholi na weselu, to zauważyłam, że jak ktoś zaczyna pić czystą wódkę to już taką pije a jak ktoś wybiera bimber to już sie tego trzyma. Mam nadzieje, że nie będzie problemu. A beczkę z piwem na pewno postawimy na poprawinach.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 11:47   #2449
przeddzidzie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez michel82 Pokaż wiadomość
Za stół wiejski jak dobrze pamiętam biorą 2 000zł.
2 tys za stół wiejski?? Toż to rozbój w biały dzień. Koleżanka miała ślub z listopadzie i w Kielcach płaciła 1 tys a jedzenia i tak zostało bo tak dużo go było.
Z tego co czytam to właściciele za bardzo się cenią, raczej będę szukała innej sali... dziwi mnie tylko, że ktoś przystaje na warunki i rzeczywiście za to wszystko płaci. Mnie na to raczej nie stać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-16, 11:55   #2450
Andromedaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez michel82 Pokaż wiadomość
KORKOWE???? Ja pierwsze słyszę o czymś takim. Według mnie to jest nic innego jak chory wymysł właścicieli lokalu - jak narazie słyszałam tylko o Novum. O żadnym innym lokalu nie było mowy. Owszem sala w Novum jest piękna , ale nie podobała mi się aż tak bardzo, tym bardziej po rozmowie z właścicielem i wszystkimi informacjami, które od niego uzyskaliśmy. Powiem tylko tyle, że o żadnym korkowym nam wtedy nie mówił. Za stół wiejski jak dobrze pamiętam biorą 2 000zł.

Hmm 2000zł... to jakby 'lekka' przesada i nigdy bym na coś podobnego nie poszła. Generalnie uważam, że właściciele tego lokalu mają zbyt wygórowane mniemanie o sobie i są wierni śmiesznym zasadom, które zaczynają przeszkadzać... zadzwoniłam tam na samym początku, i powiedziano mi, że gdybym bardzo się uparła urządzić tu przyjęcie, musiałabym szykować około 10 tys, by zapłacić za puste miejsca

... moje serce jest pełne Ciebie
jak zboża pełne są spichrza w czas zbioru...

Andromedaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 12:04   #2451
ninuska
Zadomowienie

My pojechaliśmy do Novum z myslą, że jak nowy lokal to może jakiś rabat będzie? Jeszcze nie był wykończony nawet wtedy.A tu.... Usłyszeliśmy nie dość,że wystepuje u nich korkowe to jeszcze podali nam nawyższa cenę z chyba wczystkich lokali jakie do tamtej pory odwiedziliśmy:/ Po... raż.....ka.....
Stary 2008-12-16, 12:07   #2452
mehja
Zakorzenienie

Ten właściciel Novum 3 lata temu wrócił z Kanady i od tej pory nic mu się w Polsce nie podoba, na wszystko narzeka. Takie przyjęcia ślubne robi się ''za wielką wodą" i on się na tym będzie wzorował a ''w Polsce jest zacofanie".
Stary 2008-12-16, 12:20   #2453
przeddzidzie
Raczkowanie

Przy takim obrocie sprawy mam do Was pytanie. Jaki jest inny lokal w Ostrowcu, który pomieści 160 osób, sala do tanczenia znajduje się razem z salą na ktorej są stoły, i najlepiej jakby był jeszcze hotel
Patrzyliśmy na Zajazd pod Różą, ale tam sala do tanczenia jest osobno od sali ze stołami a wielka szkoda bo gdyby byo to razem to na pewno zdecydowalibyśmy się robić wesele właśnie tam.
Stary 2008-12-16, 12:27   #2454
ninuska
Zadomowienie

Co do większej sali to niestety nie pomogę. Te więkze racej sa oddzielne. tzn taniec i jedzonko. A nie wiem jakw Red? Tam chyba jest na jednym poziomie wzystko?
A co do tego gościa to może niech on sobie wraca tam, skąd przyjechał i tam niech interes rozwija?? Musi sie niestety dostosować, jak nie chce za szybko interesu zamknąć.
Stary 2008-12-16, 12:29   #2455
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Pierwsza sala jaką mielismy zerezerwowaną to była Ziemiańska ale w Opatwie i tam za stół wiejski powiedzieli na m 2500 zł. W końcu z niej zrezygnowaliśmy ale nie tylko z tego powodu.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 12:34   #2456
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Przy takim obrocie sprawy mam do Was pytanie. Jaki jest inny lokal w Ostrowcu, który pomieści 160 osób, sala do tanczenia znajduje się razem z salą na ktorej są stoły, i najlepiej jakby był jeszcze hotel
Patrzyliśmy na Zajazd pod Różą, ale tam sala do tanczenia jest osobno od sali ze stołami a wielka szkoda bo gdyby byo to razem to na pewno zdecydowalibyśmy się robić wesele właśnie tam.
Nie wiem czy pomieści 160 osób, ale pozostałe warunki spełnia sala, na której miałam wesele (i byłam zadowolona) - Panorama na Opatowskiej.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 12:40   #2457
ninuska
Zadomowienie

kasiuni_a a co było z nią jeszcze nie tak?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-16, 12:46   #2458
mehja
Zakorzenienie

przeddzidzie u nas będzieok.160-170 osób i mamy salę Venus, na górze są piękne pokoje dla gości. Jeszcze Przystań na Boksycce, tam zmieści się nawet 220 osób! I też mają na górze pokoje.
Stary 2008-12-16, 13:04   #2459
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez grunia22 Pokaż wiadomość
Tak to korkowe to absurd, nie wiem skad oni to wzięli i mam nadzieje ze do przyszłego roku im przejdzie. Ja nie chce wiejskiego stołu bo uważam, ze nie pasuje on do wystroju sali. Myslę, póki coś nad jakims dodatkowym deserem, bo ciasta na weselach nie ciesza się zbytnia popularnościa. Moze macie jakies pomysły.

a co do Kościoła na stawkach to rzeczywiście w środku jest ładnie, ja nie byłam tam jeszcze na slubie, i nie wiem jak jest przybrany. Jesli macie jakies zdjęcia to podesclijcie proszę. Tak w ogole to chciałabym sama go ubrac, ale nie wiem czy ksiadz na to pozwoli. Wesele mam 6 czerwca. Teraz bede to się wszystkiego dowiem. Te kamyczki rzeczywiście przerażajace i raczej nie zanosi się zeby zrobili coś innego. No ale zobaczymy.

Gruniu
pisalam ci przecież że mogę wysłać ci fotki z kościoła

Stół wiejski to rewelacyjna sprawa, naprawdę, u mnie praktycznie nic nie zostało z niego i co chwila ktoś tam podchodził. Mało tego powoli robiły się małe spendy ludzi z talerzami w ręku
Ale u nas inaczej to było liczone, nie od osoby.

CO do Novum to powiem tylko tyle.............. Dziwię się, że ktokolwiek idzie na taki układ....ja w życiu bym się nie zgodziła.

SYN

Edytowane przez katalinka17
Czas edycji: 2008-12-16 o 13:45 Powód: dopis
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 13:07   #2460
przeddzidzie
Raczkowanie

Ostrowczanka w Panoramie byłam i nie podobały mie się filary na środku sali, które wszystki mi zasłaniały
Ciotka mojego narzeczonego, która robiła tam właśnie wesela dla swojeog syna narzekała na Właścicieli, że też na kasę cięci.
Ja chyba zgłupieje zanim coś rzeczywiście załatwimy... ciągle mam nadzieję, że moze będzie można wynegocjować brak "korkowego" w Novum
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości