![]() |
#2431 |
Zadomowienie
|
Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.
Eh... zazdroszcze wam dziewczyny,że już zamawiacie termin. A ja na 2010 to jeszcze poczekam, chociaz chciała bym mieć już zamówioną godzinę mszy. Tak myśle przy okazji Kolędy zagadnąć księdza kiedy by się można pojawić w parafii w związku z tą sprawą. Tym bardziej, że to Piaski i wiele par z Kolonii bierze tu ślub.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A jaki to termin . Ja też będę miała na Stawkach i sama jestem ciekawa ile się teraz płaci. Między świętami mamy zamiar wybrać się do księdza, choć termin już zaklepał tata mojego narzeczonego, ale nie dowiediał się szczegółów. Cytat:
Ja będę miała wesele w Novum. Sale rezerwowaliśmy w sierpniu tego roku i były wolne tylko dwa terminy 6 czerwca i 8 sierpnia. Szczerze mówiąc to ja bym juz zaklepała termin jeśli jesteście zdecydowani, o jak wspomniała jedna z forumowiczek, będzie tam sylwester, a jest to naprawde ładna sala i będzie miała branie jak ludzie zobaczą. Niektórych przerważa cena, dla mnie akurat kiedy robiłam porównanie nie jest wygórowana. Owszem mają jakieś zwyczaje typu korkowe, ale wszystko do dogadania myślę. Ciekawa jestem jak zrobią otozenie tzn. jak to będzie wyglądało. Mam nadzieję, że będzie super., chociaz rzeczywiscie ilosc pokoi to est mankament, ttym bardziej ze sala nie jest położona w samym ostrowcy i moim zdaniem powini miec conajmniej 20 pokoi 3 osobowych z możliwościa dostawek. No ale nic tzeba będzie sobie jaoś poradzić. Pozdrawiam Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-19 o 07:06 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Zakorzenienie
|
Olajka my za ślub daliśmy księdzu 300 zł. A jakby powiedział, że chce więcej to i tak dalibyśmy mu tyle ile zaplanowaliśmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zadomowienie
|
Marcia23 ależ dziękuje
![]() ![]() ninuska trudno powiedzieć dokładnie kiedy najlepiej jest iść zamówić termin w kosciółku. Zależy w którym miesiącu też macie ślub.. Ale uważam, że napewno wczesniej nie zaszkodzi.. My myslelismy, że będą wolne terminy na ten dzień i sam ksiądz też tak myślał a tu oo zdziwko ![]() ![]() ![]() ![]() Ars niektóre zdjęcia wywieraja we mnie jakieś dziwne emocje. Sa jak dla mnie ponure. Czarno-białe, ale nie kojarzą się z tym wspaniałym dniem dla młodej pary, wręcz przeciwnie, cóż nie każdemu podoba sie to samo. Nie ważne czy to elyta czy nie ![]() grunia22 my mamy ślub 3 października ![]() ![]() ![]() przeddzidziemasz nietypowy nick ![]() ![]() ![]() Nie piszecie o swoich stołach wiejskich.. ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez olajka Czas edycji: 2008-12-15 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Zakorzenienie
|
olajka My nie będziemy mieć stołu wiejskiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Zakorzenienie
|
Ja na każdym weselu gdzie byłam to wiejski stół cieszył się wielką popularnością ponieważ królował tam bimber i do tego na zagryzkę wiejski chlebek ze smalcem i ogórkiem kiszonym , szczególnie panów tam nie brakowało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wesele będzie na ok 150 osób, ponieważ ze strony narzeczonego będzie duużo rodziny. Ja chciałabym wiejski stół dlatego ponawiam pytanie w sprawie tego czy któraś z was wie ile on w Novum kosztuje. Ciekawi mnie też ile kosztuje teraz ślub na stawkach, bo właśnie tam będzie najprawdopodobniej mój ![]() A co do koleżanki źle potraktowanej przez księdza to było to u mnie w parafii a ja nie jestem z Ostrowca tylko 80 km od ostrowca.Małaparafia, ksiądz robi co chce. I z weselami i pogrzebami każe płacić tyle że to rozbój w biały dzień. A ludzie się boją sprzeciwić i płacą.... Aaaa i jeszcze jedno: Co to jest KORKOWE??? Edytowane przez przeddzidzie Czas edycji: 2008-12-15 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2438 |
Zakorzenienie
|
Korkowe to opłata w restauracji, jeśli na wesele wnosi się własny alkohol... jakaś tam kwota od butelki, albo ogólna suma za wniesienie własnych trunków.
Knajpy czasem to stosują, więc warto się zapytać o korkowe zanim podpisze się umowę. Na szczęście miejsc, gdzie pobierają korkowe jest coraz mniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Zakorzenienie
|
Ja będę miała wesele w Novum ale prawdę mówiąc to nawet nie wiem ile w Novum zaśpiewają sobie za to
![]() ![]() W Novum korkowe jak to właściciel mówił to opłata za alkohol, czyli trzeba kupić z restauracji po kieliszku wódki dla każdego z gości.Jak dla mnie to totalna głupota. ![]() Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2008-12-15 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Zakorzenienie
|
Elis, to jest wymuszenie... a jak nie kupisz, to co? Wyrzuci wszystkich gości za drzwi? Dziwne to trochę....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Raczkowanie
|
No to niezły absurd bo jak sie ma na weselu 160 gości i przykładowo kieliszek wódki jest po 5 zł to wychodzi dodatkowe 800 zł. W takim razie nie wiem czy urządzanie tam wesela to dobry pomysł... To ciekawe ile w takim razie tam kosztuje ten wiejski sół jak za jakies dziwne rzezcy też sobie liczą.... Chyba będę musiała jednak pomyśleć nad zmianą koncepcji co do sali.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2442 |
Raczkowanie
|
Tak to korkowe to absurd, nie wiem skad oni to wzięli i mam nadzieje ze do przyszłego roku im przejdzie. Ja nie chce wiejskiego stołu bo uważam, ze nie pasuje on do wystroju sali. Myslę, póki coś nad jakims dodatkowym deserem, bo ciasta na weselach nie ciesza się zbytnia popularnościa. Moze macie jakies pomysły.
a co do Kościoła na stawkach to rzeczywiście w środku jest ładnie, ja nie byłam tam jeszcze na slubie, i nie wiem jak jest przybrany. Jesli macie jakies zdjęcia to podesclijcie proszę. Tak w ogole to chciałabym sama go ubrac, ale nie wiem czy ksiadz na to pozwoli. Wesele mam 6 czerwca. Teraz bede to się wszystkiego dowiem. Te kamyczki rzeczywiście przerażajace i raczej nie zanosi się zeby zrobili coś innego. No ale zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Raczkowanie
|
Grunia22 to jak będziesz tam załatwiała (znaczy w kościele na stawkach) to daj znać ile tam księża biorą za ślub. Bardzo ciekawa jestem...
Z tym korkowym to nie wiem czy chcę czekać czy im do 2010 roku przejdzie (bo wtedy planuje śub). Boje się, że podpiszę umowę a oni z tego nie zrezygnują a zadatek już będzie dany i nie będzie odrotu. Za to ile mnie wyniesie to korkowe wychodzi mi 35 butelek wódki w zwykłej hutrowni... Ciekawa jestem też czy korkowe obejmuje wszystkich gości łącznie z dziećmi i np osobami, które nie piją wcale lub piją wino, może w ten sposób możnaby obejść ten dzwiny zwyczaj. |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam wesele 26.09.2009 też na górnej sali, bardziej nam się podobała niż ta dolna, może dlatego, że jest większa i złożona z dwóch osobnych sal. Ta dolna dla nas miała za mały parkiet, a poza tym przy naszej liczbie gości (120osób) napewno byłaby za mała, sama właścicielka nawet tak powiedziała. Co do schodów, to nie wiem jak wyglądają i czy faktycznie są takie straszne, bo my jak oglądaliśmy sale i jak podpisywaliśmy umowę, to wchodziliśmy od strony biura ![]() Też słyszałam, że mają pyszne jedzonko ![]() aggie23 powiedz mi jak to jest z tortem, bo nie zapytaliśmy właścicielki czy samemu wybieramy ten, który nam pasuje??? I jeszcze jedno czy to, co zostanie z wesela zabieramy ze sobą czy nie (bo wiem, że nie we wszystkich lokalach tak jest)??? I czy jest tam jakieś pomieszczenie gospodarcze np.na alkohol, bądź na prezenty??? Bo pokoi w Ziemiańskiej nie mają ![]() olajka my najprawdopodobniej nie będziemy mieć stołu wiejskiego. Stwierdziliśmy, że to dodatkowy koszt - w naszym przypadku 12zł/os. - a na stołach będzie na tyle jedzenia, że dla wszystkich wystarczy. Może i ten stół jest fajny (byłam na trzech weselach, na których on był), ale często zdarza się tak, że dużo jedzenia z tego stołu zostaje i tak naprawdę ono się tylko marnuje później. My nie robimy poprawin, więc u nas stół wiejski nie wchodzi w grę. Witam wszystkie nowe koleżanki na forum.
Razem od 14.02.2006 Mąż i żona 26.09.2009 Mama Aniołków [*]14.02.2010[*]15.01.2011 Maja jest już z nami ![]() 08.04.2012 Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-12-19 o 07:07 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, co do korkowego... to fakt, też o tym nam w Novum muwiono. Od razu skasowaliśmte salę. Piękna jest, ale na jakieś chore wymysły właściciela nie będę się godzić. W życiu nie słyszałam o czyms takim jak "korkowe" i to dla mnie zdzieranie kasy z ludzi.
A co do stołu to mam dylemat. Martwie się,żeby panowie nie pomieszali alkocholi za bardzo. Wiecie o czym mówie:/ eh.... Poza tym na mojej sali jest kącik z barkiem,gdzie można podpiąc beczkę z piwem. No i własnie, piwo,wódka, bimber.... zabójstwo jak dla mnie. Nie wiem co zrobię. |
![]() ![]() |
![]() |
#2446 |
Raczkowanie
|
Witam nowe dziewczyny na forum.
Mam pytanko do dziewczyn , ktore brały ślub na Ogrodach, ile płaciłyście za ślub, czy księża maja juz swoja cene, ktora wołaja. |
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Wtajemniczenie
|
KORKOWE???? Ja pierwsze słyszę o czymś takim.
![]() ![]() ![]()
#2448 |
Wtajemniczenie
|
Ja też nigdy do tej pory nie słyszałam o korkowym
![]() Co do stołu wiejskiego to u nas będzie na pewno. Mój teść przyszły produkuje domowe trunki w dużych ilosciach i w różnych rodzajach, wiec gdzieś to musimy umieścić. Na wszystkich weselach, na których byłam stół wiejski cieszył się dużym powiodzeniem, chociaż ja nigdy nie kosrzystałam ![]() Jeśli chodzi o mieszanie alkoholi na weselu, to zauważyłam, że jak ktoś zaczyna pić czystą wódkę to już taką pije a jak ktoś wybiera bimber to już sie tego trzyma. Mam nadzieje, że nie będzie problemu. A beczkę z piwem na pewno postawimy na poprawinach. |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Raczkowanie
|
2 tys za stół wiejski?? Toż to rozbój w biały dzień. Koleżanka miała ślub z listopadzie i w Kielcach płaciła 1 tys a jedzenia i tak zostało bo tak dużo go było.
Z tego co czytam to właściciele za bardzo się cenią, raczej będę szukała innej sali... dziwi mnie tylko, że ktoś przystaje na warunki i rzeczywiście za to wszystko płaci. Mnie na to raczej nie stać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmm 2000zł... to jakby 'lekka' przesada ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2451 |
Zadomowienie
|
My pojechaliśmy do Novum z myslą, że jak nowy lokal to może jakiś rabat będzie? Jeszcze nie był wykończony nawet wtedy.A tu.... Usłyszeliśmy nie dość,że wystepuje u nich korkowe to jeszcze podali nam nawyższa cenę z chyba wczystkich lokali jakie do tamtej pory odwiedziliśmy:/ Po... raż.....ka.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Zakorzenienie
|
Ten właściciel Novum 3 lata temu wrócił z Kanady i od tej pory nic mu się w Polsce nie podoba, na wszystko narzeka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Raczkowanie
|
Przy takim obrocie sprawy mam do Was pytanie. Jaki jest inny lokal w Ostrowcu, który pomieści 160 osób, sala do tanczenia znajduje się razem z salą na ktorej są stoły, i najlepiej jakby był jeszcze hotel
![]() Patrzyliśmy na Zajazd pod Różą, ale tam sala do tanczenia jest osobno od sali ze stołami a wielka szkoda bo gdyby byo to razem to na pewno zdecydowalibyśmy się robić wesele właśnie tam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Zadomowienie
|
Co do większej sali to niestety nie pomogę. Te więkze racej sa oddzielne. tzn taniec i jedzonko. A nie wiem jakw Red? Tam chyba jest na jednym poziomie wzystko?
A co do tego gościa to może niech on sobie wraca tam, skąd przyjechał i tam niech interes rozwija?? Musi sie niestety dostosować, jak nie chce za szybko interesu zamknąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsza sala jaką mielismy zerezerwowaną to była Ziemiańska ale w Opatwie i tam za stół wiejski powiedzieli na m 2500 zł. W końcu z niej zrezygnowaliśmy ale nie tylko z tego powodu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Zadomowienie
|
kasiuni_a a co było z nią jeszcze nie tak?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2458 |
Zakorzenienie
|
przeddzidzie u nas będzieok.160-170 osób i mamy salę Venus, na górze są piękne pokoje dla gości. Jeszcze Przystań na Boksycce, tam zmieści się nawet 220 osób! I też mają na górze pokoje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Gruniu pisalam ci przecież że mogę wysłać ci fotki z kościoła ![]() Stół wiejski to rewelacyjna sprawa, naprawdę, u mnie praktycznie nic nie zostało z niego i co chwila ktoś tam podchodził. Mało tego powoli robiły się małe spendy ludzi z talerzami w ręku ![]() Ale u nas inaczej to było liczone, nie od osoby. CO do Novum to powiem tylko tyle.............. ![]() Edytowane przez katalinka17 Czas edycji: 2008-12-16 o 13:45 Powód: dopis |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Raczkowanie
|
Ostrowczanka w Panoramie byłam i nie podobały mie się filary na środku sali, które wszystki mi zasłaniały
![]() Ciotka mojego narzeczonego, która robiła tam właśnie wesela dla swojeog syna narzekała na Właścicieli, że też na kasę cięci. Ja chyba zgłupieje zanim coś rzeczywiście załatwimy... ciągle mam nadzieję, że moze będzie można wynegocjować brak "korkowego" w Novum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.