Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-31, 10:40   #2701
ninuska
Zadomowienie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

olajka ja sie wybieram na Sylwestra za Opatów. Ten lokal nazywa sie Skorpion.Jest zaraz za Opatowem przy tarsie na Sandomierz.

mehja ta srodkowa suknia była wystawiona ostatnio na allegro- ktoś z Ostrowca sprzedawał. Nowa-likwidacja salonu z tego co pamietam.
Usłyszałam ostatnio, że Sylwester w RER to 450zł mniej w portwelu. Masssakra....
A ja czekam na księdza" po kolędzie " żeby porozmawiać-przy okazji kiedy można zamawiac godzinę. I wogołe tosie strasznie ciesze, że już 2009 za chwile bedzie bo ludziska przestana tak głupio reagowac na te naszą datę tzn... "...2010?? za 2 lata dopier a wy już wszystko załatwiacie?? a nie wiadomo czy dożyjemy....." :/ no zabic idzie normalnie:/
I witam nowa koleżankę
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 11:35   #2702
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
azakowana a jak już zamówiłaś suknię to pozwolili ci przymierzyć tą z wystawy?
nie pytałam czy mogę przymierzyć, bo ja jestem osobą raczej kulistą w rozmiarze 46/48 a takich sukienek na stanie nigdy w salonach nie mają. Więc nawet jak bym chciała cokolwiek przymierzać to nic by z tego nie wyszło. Ale tak szczerze powiedziawszy nie zależało mi bardzo na przymierzaniu. Znam swój typ urody i przeważnie wiem w czym mi będzie dobrze a w czym gorzej (lata praktyki w zamawianiu obrań bez przymierzania)
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 12:45   #2703
mehja
Zakorzenienie

ninuska a nie wiesz czy jest jeszcze ta sukienka dostępna czy sprzedana juz?

Życzę wszystkim Udanej zabawy sylwestrowej i pomyślności w nowym roku!

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2008-12-31 o 12:46
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 13:22   #2704
Ostrowczanka
Zakorzenienie

No to życzenie ode mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Fajerwerki-Wianki-3.jpg (82,4 KB, 10 załadowań)

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 15:11   #2705
waniliaania2009
Wtajemniczenie

mehja- ta srodkowa sukienka jest do kupienia na allegro- kup teraz 999 str
http://www.allegro.pl/item514117052_..._na_miare.html

numer-
(numer 514117052)
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-31, 15:22   #2706
mehja
Zakorzenienie

waniliaania2009 dzięki za tą stronkę, niektóre z tych sukienek są prześliczne, ale nie odważę się kupić bez przymiarki
Stary 2008-12-31, 16:01   #2707
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Ja też bym się nie odważyła, tym bardziej, że fotografie pochodzą z oficjalnych stron firm, od których kopiująa wzory - to nie są fotki szytych przez nich sukien (tzw. real foto).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-01, 09:09   #2708
Ywanka
Zadomowienie

Marzeń o które warto walczyć.
Radości, którymi warto się dzielić,
przyjaciół z którymi warto być
i nadziei bez której nie da się żyć.
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2009!!!!
Stary 2009-01-01, 13:19   #2709
azakowana
Zakorzenienie

Dziewczyny to ode mnie też życzenia Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2009 roku a tym, które w tym roku ślubują Najpiękniejszego ślubu i udanego wesela
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 13:50   #2710
waniliaania2009
Wtajemniczenie

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU 2009

Czy ktoras z Was ma moze slub na Piaskach 4 lipca?
Stary 2009-01-01, 14:13   #2711
przeddzidzie
Raczkowanie

Ja również życzę Wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku!!
Zdecydowaliśmy się w finale niestety na ślub i wesele w mojej parafii a nie w Ostrowcu jak to miało być. Przemyśleliśmy wszystkie za i przeciw i u mnie wyjdzie sporo taniej ponieważ ceny w mieście są dużo wyższe niż u mnie
Za osobę wyjdzie 150 zł za dwa dni podczas gdy w Ostrowcu prawie wszędzie 160 zł za jeden dzień, stół wiejski za 1300 zł a wszędzie w Ostrowcu za 2 tyś. Trochę mi szkoda, ale trzeba być ekonomicznym

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-01, 14:49   #2712
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przeddzidzie Pokaż wiadomość
Zdecydowaliśmy się w finale niestety na ślub i wesele w mojej parafii a nie w Ostrowcu jak to miało być. Przemyśleliśmy wszystkie za i przeciw i u mnie wyjdzie sporo taniej ponieważ ceny w mieście są dużo wyższe niż u mnie
Czyli gdzie macie teraz ślub i wesele?

Dziewczyny ja wam później opiszę wrażenia po Sylwestrze w Przystani. Teraz tylko powiem, że jestem bardzo rozczarowana
Stary 2009-01-01, 14:53   #2713
przeddzidzie
Raczkowanie

Cytat:
Czyli gdzie macie teraz ślub i wesele?
Zdecydowaliśmy się na ślub w mojej miejscowości czyli w Stąporkowie
Stary 2009-01-01, 15:45   #2714
katalinka17
Zadomowienie

Przeddidzie wydaje mi sie, ze wystarczyło by poszukac dobrze, nie wszystkie lokale są tak drogie, moze jednak poszukajcie jeszcze troche.
Troche mnie dziwią ceny ktore teraz sobie naliczają własciciele lokali, ja za 2 dni zaplacilam 160 zł, a musiałam miec tylko swoj alkohol, reszta byla w cenie, stol wiejski tez.

A z innej beczki, to Wszystkiego najlepszego w NOWYM ROKU, dla dziewczyn zamężnych, aby ten rok obfitował w równie piękne chwile jak 2008.

A dla dziewczyn, które wychodzą za mąż w 2009 roku, może dziwnie to zabrzmi, ale życze wam by czas płynął wam jak najwolniej, abyście mogły delektowac się tym szczególnym dniem, bo najprzyjemniejsze jest czekanie

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 15:57   #2715
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
kilka osob polecalo mi kwiaciarnie w waskiej uliczce, podobno dobra. Czy slyszalyscie cos o niej?
Ja takze moge Ci polecic kwiaciarnie w waskiej uliczce. Pani Jola robi sliczne wiazanki, ja zamawialam swoja wlasnie u niej. Mialam troche skomplikowany bukiet, ale bez problemu zostal w tej kwiaciarni wykonany. Mozesz go obejzec na 49 stronie tego forum
Waniliaania2009 bardzo dobra sale wybralas, ja mialam wesele w "Przystani" we wrzesniu 2008 i bylam bardzo zadowolona, sala bardzo ladna, jedzenie pyszne, a co do pokoji to mozna dogadac sie z wlascicielem. Wogole wlasciciel bardzo sympatyczny, jeszcze dzien przed weselem moglam zmniejszyc liczbe gosci o kilka osob (nie musialam za nie placic)

Wszystkim wizazystka w 2009 roku zycze Wszystkiego Najlepszego

ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 16:56   #2716
waniliaania2009
Wtajemniczenie

(bardzo dobra sale wybralas, ja mialam wesele w "Przystani" we wrzesniu 2008 i bylam bardzo zadowolona, sala bardzo ladna, jedzenie pyszne, a co do pokoji to mozna dogadac sie z wlascicielem. Wogole wlasciciel bardzo sympatyczny, jeszcze dzien przed weselem moglam zmniejszyc liczbe gosci o kilka osob (nie musialam za nie placic)

no to sie ciesze
A czy wlasciciel przed weselem dal ci spis potraw do wyboru? -jak tak to ktore sa warte polecenia?
Czy wiesz jakie sa pokoje w Przystani- czy dwu pokojowe czy wieksze i w jakiej cenie.
Aha- i czy mialas fajerwerki bo podobno oni w Przystani sami je proponuja ale nie wiem czy to tylko plotka?
Czy masz jakies zdjecia z sali jak juz byla przystrojona?

ewelka111`twoj bukiet byl trudny do wykonania a wyszedl rewelacyjnie

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2009-01-01 o 17:01
Stary 2009-01-01, 20:34   #2717
olajka
Zadomowienie

Dziewczynki i już po Sylwestrze, Nowy Rok powitany mam nadzieję, że będzie o niebo lepszy od poprzedniego mimo, że i w nim zdarzyło się kilka fajnych wydarzeń, dla mnie bardzo ważnych np. nasze zaręczyny Naleciało mnie na taki mały bilansik hehe Zostało mi 10 miesięcy do ślubu Mam nadzieję, że będzie wszystko super
Wracając do Sylwestra to siedzieliśmy w domku w 5 osób. Przyszła para znajomych, a Nowy Rok witał z nami też tata mojego narzeczonego Było fajnie, a myślałam, że będzie nudno trochę
Niedługo zacznę pierwsze oglądanie za suknią Z jednej strony się ciesze z tego, ale z drugiej trochę denerwuje,że będą problemy z tymi przymiarkami i nie bedzie leżało jak trzeba itp.

Dziewczyny więc OBY TEN ROK 2009 PRZYNIÓSŁ NAM WIECEJ TYCH WSPANIAŁYCH CHWIL. DZIEWCZYNOM, KTÓRE WYCHODZĄ W TYM ROKU ZA MĄŻ ŻYCZE CUDOWNEGO ŚLUBU I WESELICHA A DZIEWCZYNOM, KTÓRE CZEKAJĄ NA SWÓJ DZIEŃ DO JESZCZE PRZYSZŁEGO ROKU WYTRWAŁOŚCI W CZEKANIU I RÓWNIE WSPANIAŁEGO ŚLUBU I WESELA

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2009-01-01 o 20:37
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-01, 21:17   #2718
Ywanka
Zadomowienie

Co do fryzjera to NIE POLECAM nowego zakładu Avangarda na Rynku!!!!! Po prostu katastrofa!!!!
Za to fajne solarium mają!
Stary 2009-01-01, 21:18   #2719
ewelka111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
A czy wlasciciel przed weselem dal ci spis potraw do wyboru? -jak tak to ktore sa warte polecenia?
Czy wiesz jakie sa pokoje w Przystani- czy dwu pokojowe czy wieksze i w jakiej cenie.
Aha- i czy mialas fajerwerki bo podobno oni w Przystani sami je proponuja ale nie wiem czy to tylko plotka?
Czy masz jakies zdjecia z sali jak juz byla przystrojona?
Waniliaania2009 co do potraw to nie dostalam wczesniej spisu, ale gdy wybieralismy potrawy wlasciciel mial taki spis, wiec jak poprosisz jakis czas wczesniej to napewno Ci udostepni Wszystkie glowne potrawy, ktore wybralismy sa godne polecenia, niestety na obecna chwile dokladnych nazw nie pamietam, z pokojami sytuacja wyglada podobnie(chyba jest 7 pokoji), nazwy potraw mam zapisane w umowie. Narazie jednak nie ma mnie w domu i niestety nie moge sprawdzic i Ci napisac, wiecej informacji udziele Ci okolo 6 stycznia jak wroce (mam to wszystko gdzies tam zapisane nic sie nie martw)
Co do fajerwerek, to nic takiego mi nie proponowali, moze wprowadzili to od niedawna.
Jakies tam fotki sali mam, ale tez musisz poczekac do 6, jesli jeszcze nie widzialas sali ubranej, to warto zajechac tam w sobote okolo 14-15 jak juz wszystko jest przygotowane do wesela, rozstawione stoly itp.
Wiem od wlasciciela ze lokal ma strone internetowa, ale jakos trudno ja znalezc, mi sie do tej pory nie udalo
Wiecej pomoge Ci po powrocie.

ewelka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 07:49   #2720
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

W Nowym Roku zycze Wam Kochane wszystkiego dobrego

Edytowane przez justys1358
Czas edycji: 2009-01-02 o 07:49 Powód: dopisek
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 10:31   #2721
Marcia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelka111 Pokaż wiadomość
Waniliaania2009 co do potraw to nie dostalam wczesniej spisu, ale gdy wybieralismy potrawy wlasciciel mial taki spis, wiec jak poprosisz jakis czas wczesniej to napewno Ci udostepni Wszystkie glowne potrawy, ktore wybralismy sa godne polecenia, niestety na obecna chwile dokladnych nazw nie pamietam, z pokojami sytuacja wyglada podobnie(chyba jest 7 pokoji), nazwy potraw mam zapisane w umowie. Narazie jednak nie ma mnie w domu i niestety nie moge sprawdzic i Ci napisac, wiecej informacji udziele Ci okolo 6 stycznia jak wroce (mam to wszystko gdzies tam zapisane nic sie nie martw)
Co do fajerwerek, to nic takiego mi nie proponowali, moze wprowadzili to od niedawna.
Jakies tam fotki sali mam, ale tez musisz poczekac do 6, jesli jeszcze nie widzialas sali ubranej, to warto zajechac tam w sobote okolo 14-15 jak juz wszystko jest przygotowane do wesela, rozstawione stoly itp.
Wiem od wlasciciela ze lokal ma strone internetowa, ale jakos trudno ja znalezc, mi sie do tej pory nie udalo
Wiecej pomoge Ci po powrocie.

Witam Was dziewczyny w Nowym Roczku jak sie w nim czujecie?? Dla niektorych to TEN rok dla mnie tez bedzie TEN wyjatkowy poza slubem czekaja mnie w nim jeszcze dwa wazne zyciowe wydarzenia- w tym obrona pracy magisterskiej
Jeśli chodzi o tą przystań, to też chętnie skorzystam z tych fotek itd bo tez tam bede miec wesele tez mam fotki tej sali, zalaczam je ponizej. Tylkoone byly robione na tygodniu, nie w dniu wesela, wiec nie wiem jak to sie ma do dnia wesela. Ale mysle ze moze byc tylko lepiej Aaa no i piszcie dziewczyny o Przystani po sylwestrze bo ciekawa jestem jak to wyglada

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie006.jpg (46,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie014.jpg (54,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10122008153.jpg (56,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie004.jpg (65,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie008.jpg (43,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie010.jpg (61,4 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez Marcia23
Czas edycji: 2009-01-02 o 10:56
Marcia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 11:04   #2722
mehja
Zakorzenienie

Dziewczyny teraz ja wam coś napiszę o Przystani. Gdy moja kuzynka miała tam wesele w lipcu, byłam zachwycona. Sala jest pięknie udekorowana, romantycznie w tiulach i różach. Otoczenie również fajne. Jedynie jedzenie nie za bardzo dobre. Ale i tak polecałam tą salę wszystkim. Zmieniłam zdanie po tegorocznym sylwestrze. Jedzenia brakowało, goście byli głodni, zabrakło chleba, wędlin... Jedzenie przygotowywano w takich warunkach, że sanepid powinien zamknąć ten lokal. Byłam w szoku np. żeby starczyło strogonowa dla wszystkich, kucharki dolewały wody i rosołu, który został z pierwszego dania! Nie będę więcej pisała, bo boję się... podsumowując- sala piękna, wesele się uda ale lepiej nie dotykać jedzenia.
Stary 2009-01-02, 11:27   #2723
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Mehja
ja byłam rok temu na sylwestrze w Przystani, jedzenie było takie sobie,nie najgorsze, ale boje sie myslec jak oni to robili jak teraz tak napisałas. Bleee.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-02, 11:32   #2724
katalinka17
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny teraz ja wam coś napiszę o Przystani. Gdy moja kuzynka miała tam wesele w lipcu, byłam zachwycona. Sala jest pięknie udekorowana, romantycznie w tiulach i różach. Otoczenie również fajne. Jedynie jedzenie nie za bardzo dobre. Ale i tak polecałam tą salę wszystkim. Zmieniłam zdanie po tegorocznym sylwestrze. Jedzenia brakowało, goście byli głodni, zabrakło chleba, wędlin... Jedzenie przygotowywano w takich warunkach, że sanepid powinien zamknąć ten lokal. Byłam w szoku np. żeby starczyło strogonowa dla wszystkich, kucharki dolewały wody i rosołu, który został z pierwszego dania! Nie będę więcej pisała, bo boję się... podsumowując- sala piękna, wesele się uda ale lepiej nie dotykać jedzenia.

Noniestety, ja słyszałam, że z jedzeniem w przystani jest tak średnio. Znajoma kiedys była na weselu, było tak mało jedzenia, że goście chodzili do baru w tym samym budynku, żeby nie byc głodnym.
A sala...mnie się kojarzy z sutereną, nie lubie tak nisko umiejscowionych sal. Ale ładnie ustrojone filary.

Własciciele są ok, noclegi jak najbardziej ok, czysto (spałam tam po swoim slubie), ale niestety rano nie było szans umyć głowy, bo ciepła nie dochodziła także mam mieszane uczucia

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-02, 11:38   #2725
mehja
Zakorzenienie

katalinka17 a gdzie ty robiłaś wesele bo wypadło mi z głowy?

Dziewczyny, na tym Sylwestrze grał zespół Ballados czy jakoś tak. Głosy przeciętne, jak każdy z nas, troszkę za dużo wypili...
Stary 2009-01-02, 12:04   #2726
Ywanka
Zadomowienie

Nigdy nie byłam w Przystani ale po tych fotkach to mi się tam nie podoba, szczególnie ta podłoga ......
Stary 2009-01-02, 12:22   #2727
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ywanka Pokaż wiadomość
Nigdy nie byłam w Przystani ale po tych fotkach to mi się tam nie podoba, szczególnie ta podłoga ......
Byłam tam oglądając nasze lokalne sale i nie przypadła mi ona do gustu ze względu na to piwniczne umieszczenie - jakoś tam ciemno i ponuro.

Stary 2009-01-02, 12:30   #2728
mehja
Zakorzenienie

"Przystań" na tych zdjęciach faktycznie nie wygląda zbyt ładnie ale jak jest już przybra na wesele to prezentuje się na prawdę ładnie. Zapalają dużo świateł i małych lampek i jest fajnie i nastrojowo, taki romantyczny klimat
Stary 2009-01-02, 12:41   #2729
Ywanka
Zadomowienie

ewelka111 czy to przypadkiem nie TY jesteś na stronce salonu "Marta"?
Stary 2009-01-02, 12:47   #2730
kinga1701
Zakorzenienie

Witam.
Jestem nowa
Mam prośbe planuje ślub w Ostrowcu ja jestem z Lipska a narzeczony z Łagowa wybraliśmy Ostrowiec bo jest w połowie drogi
Tylko ma problem ze znalezieniem sali, ponieważ my byśmy chcieli wynajac sama sale bez obsługi i "jedzenia" czy takie w Ostrowcu wogule są?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości