Ostrowieckie Panny Młode cz. I :) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-03, 20:31   #2821
Ywanka
Zadomowienie

Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Główka do góry!!!!
Stary 2009-01-03, 20:59   #2822
Daisy89
Raczkowanie

Coraz powazniej zastanawiam sie nad malym przyjeciem...

Tak to jest z miłoscia, ze nigdy nie wiadomo czy pierwsza jest ostatnia, czy ostatnia pierwsza...
Daisy89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 21:47   #2823
devoted
Przyczajenie

Witam w Nowym Roku i też życze wszystkiego NAJ!
Witam tez nowe dziewczyny
Daisy89,mnie tez wydaje się że troche sporo wyniosą Was zwłaszcza obrączki,i ta limuzyna z bryczką.Co do obrączek to my np.robimy ze swojego złota,ale wiem ze w lombardzie mozna tez kupic i zanieść do jakiegos jubilera.wychodzi taniej,no ale to też zalezy od :
-lombardu,jak sobie cenia gram złota,
-jubilera,trzeba pochodzić i popytać za ile wykonują parę obrączek,porównać ceny.
Podejrzewam ze cena jaka napisalas to chyba w jakims znanym salonie,to wtedy placisz za nazwe a nie obraczke.Podobnie jak waniliaania2009 myślę ze mozesz sie zdecydować na wybor albo bryczki albo limuzyny.Poza tym zastanawia mnie fakt tych okolo 38tys za całośc bo to chyba dzielicie tą kwotę na pół z rodzina Twojego narzeczonego?ale nie masz co sie martwic na zapas,zobaczysz ze wszytsko sie uda i bedzie dobrze
mehja,moi rodzice byli na sylwka w Leśnych i średnio byli zadowoleni z muzyki,sama muza,gra a zwłaszcza śpiew wszystkim sie podobał,ale chodziło o sam repertuar,były to podobno głównie klimaty muzyki "cygańskiej".moze tak chciała włascicielka albo zespol stwierdzil ze ludzie db bawia sie przy takiej muzie,ale wiem ze na moim weselu nie bedzie takich piosenek,cieszy mnie wiec to ze maja spory repertuar,wiec jest co wybrac. nawiasem mowiac te wszystkie bale to chyba są przeznaczone nadal dla naszych rodziców,bo ja bylam 2 lata temu na balu,tez byla kiepska muza,nie pamietam jaki to zespol ale cala noc lecial repertuar "wawele",nie przypominam sobie tez zebym kiedykolwiek od znajomych slyszala ze byla inna muza niz z lat 70 i 80-tych.
Co do sylwestra w lesnych katach to podobno bylo malo ludzi jak na tą sale i wydawalo sie pusto,jedzenia nie brakowalo,calkiem smaczne,minusy to to ze bylo podobno okropnie zimno i jak juz ktos kiedys pisal,do picia byl "krzys".
devoted jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 21:51   #2824
kinga1701
Zakorzenienie

Też mam ten sam proble jak liczyłam to wesele wyniesie około 49 tysięcy co jest nie dopomyślenia dla rodziców, a moj narzeczony musi sam na wszystko uzbierać, niewiem czy wogule ten ślub się odbędzie to jeszcze 1.5 roku ale żeby uzbierać taką sumę to stanowczo za mało.
Więc nie martw sie nie jesteś sama.
A mogę spytać jak dzielicie się kosztami pół na pół czy każdy płaci za swoich gości?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 21:52   #2825
kinga1701
Zakorzenienie

Pomyłka 40 tysiecy nie 49
Stary 2009-01-03, 21:56   #2826
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
(Ale mi sie wydaje ze zdjecie tej kuzynki z rozmairem 44 jest troszke dziwne- na zdjeciu wyglada na najwiecej 38 jak nie szczuplej)
Sama pisałaś, że gorset wyszczupla Ucieszyłaby się, że oceniasz ją na 38.

Aż zadzwoniłam do tej kuzynki tak mnie zjechałyście o ten rozmiar sukienki. I faktycznie 42 nosi.

Devoted no ja też nie lubię tej cygańskiej muzyki ale to dobrze, że umieją i tak zagrać

Daisy89 my podobnie jak Devoted przetapiamy swoje złoto i to nas sporo mniej wyniesie. Samochód też pożyczymy od kolegi (ma Audi). Tniemy wydatki, bo chcemy się zmieścić w 20tys. Ale wątpię czy się uda
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 22:02   #2827
kinga1701
Zakorzenienie

A ile takie obraczki z przetapianego złota mniejwięcej kosztują?
Stary 2009-01-03, 22:06   #2828
mehja
Zakorzenienie

kinga1701 nam jubiler na Słonecznym powiedział, że 300zł za parę. Któraś z dziewczyn pisała, że na Rynku też przetapiają i max 500zł jak mają być ze wzorkami. Niedługo będę szła się dowiedzieć o szczegóły, bo już najwyższa pora.
Stary 2009-01-03, 22:07   #2829
Daisy89
Raczkowanie

kinga1701 u nas to dosc skomplikowane bo teoretycznie od moich rodzicow dostalismy 15 tys ale je zainwestowalam wiec teraz jestem gola i wesola :P od jego rodzicow nie wiem ile dostaniemy a na reszte mial zarobic moj chlopak

Tak to jest z miłoscia, ze nigdy nie wiadomo czy pierwsza jest ostatnia, czy ostatnia pierwsza...
Stary 2009-01-03, 22:08   #2830
kinga1701
Zakorzenienie

To faktycznie dużo taniej jak ja patrzyłam w Kielcach to tak 1500 trzeba dać za obraczki i to nie jakies rewelacyjne.
Stary 2009-01-03, 22:13   #2831
mehja
Zakorzenienie

No niestety drogie są teraz obrączki. Mam nadzieję że z takiego przetapianego da się zrobić jakieś na prawdę ładne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-03, 22:13   #2832
devoted
Przyczajenie

Z własnego złota jest to tylko koszt robocizny jubilera,i najlepiej pochodzic i popytac u roznych jubilerow ile taka usluga wynosi,kiedys juz na forum ktos pisal ceny, chyba 300zl najtaniej za pare obraczek.gram zlota roznie sie ksztaltuje,chyba coś okolo 80-90zl,ale slyszalam ze mozna nawet za 60zl kupic,najlepiej popytac w lombardach o tzw.zlom,zniszczone łancuszki itp,wtedy troche taniej jest.albo popytac dziadkow czy nie maja na stanie swoich starych obraczek
Jesli chodzi o biale zloto to nie wiem niestety ile kosztuje,ale chyba nie jest duzo drozsze od zoltego.ale moge sie mylic.choc dla mnie wyglada ono jak srebro
mehja, w sumie niby dobrze ze maja taki zroznicowany repertuar,ale ja jednak wiem jakiej muzyki bym nie chciala .a co do obraczek,ja juz z "naszym" jubilerem rozmawiałam i powiedział ze taki wzor jaki chcemy spokojnie da sie zrobic wiec nie martw sie,wszytsko sie da zrobic,kwestia koloru zlota bo zloto stare,od dziadkow czy cos to mialo troche inny kolor niz teraz.

Edytowane przez devoted
Czas edycji: 2009-01-04 o 09:16
devoted jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-03, 22:52   #2833
Daisy89
Raczkowanie

I moga zrobic każdy wzór jaki się tylko chce?

Stary 2009-01-03, 23:25   #2834
ninuska
Zadomowienie

Super, że powiększa nam sie grono A to ja pisałam o tych obraczkach i faktycznie warto jest popytać u jubilera bo jak juz pisałam- na rynku obok banku powiedzieli nam maź 500zł( jakieś wzorki, czy dodatek iałego złota) a w wąskiej tk na wysokości św. Michała...800zł.... porażka.

Co do tego kosztorysu no to trochę mi szczęka opadła. Naprawdę sporo jak dla mnie. napewno mam tańszegy zespół-2.800 za 2 dni, samochodzik bedzie w granicach 500 zł. no i obrączki-myślę że do 500zł sie wyrobimy(oczywiście myślimy o przetapianych z obrączek, które przezorma "teściowa"kupiła spory czas temu. Kamerzystę mam za 1000zł. Dekoracja też jak dla mnie o dużo za dużo.
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 08:05   #2835
aga2428
Przyczajenie

Question Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Witam ,jestem tu nowa ale forum czytam od dłuzszego czasu.Dziewczyny macie moze zdjecia z Panoramy koło Ostrowca?Chciałabym wiedziec jak tam jest ?A zespół jaki mogłybyscie zaproponowac?Planujemy wesele w 2010 ale nie wiem jak to z salami bedzie.Ja i mój przyszły mąz pracujemy razem za granicą i mozemy dopiero w lipcu tego roku przyjechac na urlop.Wtedy bym chciała zarezerwować wszystko.
aga2428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 08:41   #2836
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Macie racje obraczki w sklepie sa drogie ale mozna ze starego zlota przetopic je u jubilera. My np. mamy wielki zloty sygnet ktorego nikt nie uzywal, taka pamiatka rodzinna. Moja mama tez nam zaproponowala ze jak chcemy to da nam troszke zlota.
Moja kolezanka przetapiala stare, zlote obraczki swoich wlasnych rodzicow i zrobili jej z bialego zlota- zalacze wam rysunek. Jubiler ze zlota moze nawet zmienic jego kolor i wykonac naprawde ciekawe obraczki Ona zaplacila 300 zl od pary rok temu. W rzeczywistosci wygladaja lepiej bo chyba zdjecie jakies kiepskie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obraczki.jpg (11,7 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2009-01-04 o 08:43
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 09:19   #2837
mehja
Zakorzenienie

waniliaania2009 a wiesz może gdzie przetapiali te obrączki?

aga2428
witamy w naszym gronie Co do Panoramy to Ostrowczanka będzie pomocna
Stary 2009-01-04, 09:27   #2838
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga2428 Pokaż wiadomość
Witam ,jestem tu nowa ale forum czytam od dłuzszego czasu.Dziewczyny macie moze zdjecia z Panoramy koło Ostrowca?Chciałabym wiedziec jak tam jest ?A zespół jaki mogłybyscie zaproponowac?Planujemy wesele w 2010 ale nie wiem jak to z salami bedzie.Ja i mój przyszły mąz pracujemy razem za granicą i mozemy dopiero w lipcu tego roku przyjechac na urlop.Wtedy bym chciała zarezerwować wszystko.
Mogę ci wysłać zdjęcia na PW z naszego wesela - muszę tylko pogrzebać i znaleźć takie, na których będzie widać salę. Ja byłam z niej bardzo zadowolona - poza pewnymi malutkimi minusikami (np. wczesne wyłączenie klimy) było naprawdę OK.

Co do obrączek - to chyba złoto podrożało od czasu, gdy my kupowaliśmy nasze. Zamawialiśmy bez swojego materiału i para kosztowała nas 850 zł. Wzór o taki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg w_8_jpg.jpg (5,7 KB, 15 załadowań)

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.

Edytowane przez Ostrowczanka
Czas edycji: 2009-01-04 o 09:29
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 09:53   #2839
aga2428
Przyczajenie

[quote=Ostrowczanka;103336 67]Mogę ci wysłać zdjęcia na PW z naszego wesela - muszę tylko pogrzebać i znaleźć takie, na których będzie widać salę. Ja byłam z niej bardzo zadowolona - poza pewnymi malutkimi minusikami (np. wczesne wyłączenie klimy) było naprawdę OK.
Bardzo by mi to pomogło .A jaki zespół miałas,co mozesz polecic?
Stary 2009-01-04, 10:46   #2840
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Wieczorem prześlę ci trochę zdjęć. Co do zespołu ja miałam Amigosów z Lublina - i mogę ich w 100% polecić. Ich strona : www.amigos.hg.pl.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 12:49   #2841
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Oj dziewczyny, ale naprodukowałyście stron Troche posiedziałam i przeczytałam wszystko na szczęście.

Witam nowe koleżanki Jak będę miała trochę więcej wolnego to uzupełnie listę o Wasze terminy i wstawię jeszcze raz.

Co do budżetu weselnego to zrobiliśmy rozpiskę jakiś czas temu, żeby wiedzieć ile mniej więcej nas to wyniesie. Wesele dwudniowe na 180 osób - ok. 40 tys. Każda strona płaci w lokalu za swoich gości, a cała reszta jest dzielona na pół.
Mniej więcej tak to sie przedstawia:

lokal (wesele + poprawiny) - 25tys.
alkohol - 4 tys.
opłaty za ślub - 800zł
muzyka - 3 tys.
fotograf+kamerzysta 1,8tys
zaproszenia+winietki+zawi eszki+menu - 750zł
stroje - 5 tys
dekoracje (+ kwiaty) - 1 tys.
obrączki - 600 zł
pozostałe (auto, noclegi, itd.) - 1tys.

Alkohol już mamy, wyszło prawie tak jak w planach , zespół bierze 3 tys., drukowane materiały wszystkie zamówione w tej własnie cenie, obrączki takie które nam się podobają w Aparcie kosztują za parę 1200 zł, ale mamy swoje złoto więc pójdziemy do złotnika żeby nam zrobił takie same. Z wynajmowania auta chcemy zrezygnować, szukamy własnie kogoś w rodzinie. Dekoracje wszystkie wymyśla i robi moja siostra, kwiaty kupujemy u znajomej hurtowo, ona też zrobi bukiety. Jakieś inne oszczędnosci też by się przydały, ale raczej myśle że ten koszt wzrośnie, a nie zmaleje, bo zawze jakieś niespodziewane wydatki się pojawiają

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 13:10   #2842
Marcia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga2428 Pokaż wiadomość
Witam Aga2428 ja mam kilka fotek tego lokalu. Zamieszczam je poniżej. No i podzielę się z Tobą swoją wiedza na jego temat. Otóż moja kuzynka zamówiła ten lokal na kwiecień tego roku. Była niedawno tam na weselu i...zrezygnowała, gdyż było za ciasno;/ nie pamiętam tylko dokładnie, ile osób było na tym weselu. W każdym razie zdecydowała się na inny lokal. Jak dowiem się bliższych szczegółów to jeszcze napiszę co i jak Ogólnie sala robi miłe wrażenie, ładna, nowoczesna. Miejsce dla kapeli jest, jak to moja mama powiedziała- "w niebie" tak wysoooooko, jest to przedstawione na jednej z fotek zresztą Najlepiej Aga jak sama tam pojedziesz, popytasz, pooglądasz, bo wiadomo- fotki jak fotki, nie oddadzą w pełni rzeczywistości.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie043.jpg (80,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie044.jpg (45,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie045.jpg (64,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie046.jpg (72,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie047.jpg (76,6 KB, 13 załadowań)
Marcia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 13:21   #2843
kinga1701
Zakorzenienie

"Wesele dwudniowe na 180 osób - ok. 40 tys"

Widze że mniejwięcej tyle samo osób co i u mnie budzet też podobny tylko że my chcemy wynajać sam lokal i kucharki to wyniesie troche taniej, samochód odpada bo znajomy pojedzie.
A powiedzcie czy sale dekorujecie sami czy wynajmujecie jakaś firme.
Stary 2009-01-04, 13:25   #2844
azakowana
Zakorzenienie

Kurcze dziewczyny aleście naskrobały ostatnio
Witam oczywiście nowe dziewczęta na forum
Daisy89 Jeżeli chodzi o suknie w większych rozmiarach to jak na mój gust takie falbany nie pasują. Ja sama jestem osobą w rozmiarze 46/48 więc potrzebowałam właśnie suknie dla puszystych osób. Możesz sobie zobaczyć na 15 stronie forum moją suknię.
Ja ją kupowałam w salonie Mari Mar. To to samo o czym wspominała chyba Ywanka (pisała Maxi Mar ale naprawdę nazywa się Mari Mar)
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 13:37   #2845
mehja
Zakorzenienie

aga2428 wydaje mi się, że jeśli będziecie zamawiać Panoramę dopiero w lipcu to może nie być już terminów na przyszły rok 2010. Ja z narzeczonym jak szukaliśmy sali we wrześniu 2008 to na rok 2009 mieli tylko październik wolny.
Stary 2009-01-04, 13:39   #2846
Marcia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny aleście naskrobały ostatnio
Witam oczywiście nowe dziewczęta na forum
Daisy89 Jeżeli chodzi o suknie w większych rozmiarach to jak na mój gust takie falbany nie pasują. Ja sama jestem osobą w rozmiarze 46/48 więc potrzebowałam właśnie suknie dla puszystych osób. Możesz sobie zobaczyć na 15 stronie forum moją suknię.
Ja ją kupowałam w salonie Mari Mar. To to samo o czym wspominała chyba Ywanka (pisała Maxi Mar ale naprawdę nazywa się Mari Mar)

Dziewczyny powiem Wam, co mnie poradziła sprzedawczyni w salonie w sukniami śłubnymi. Ja co prawda mam rozmiar 36-38, ale mówiła kobitka o dziewczynach które do niej przychodzą zrozpaczone, bo są w ciąży lub okrąglutkie. Ta pani powiedziała, że ona im poleca suknie wystawne, w których "dużo się dzieje", aby tym sposobem odwrócić uwagę od wydatnego brzuszka. W sumie zabrzmiało przekonująco i rozsądnie. Pokazała mi przy tym modele, które właśnie pasują dla takich dziewczyn. Nie mam niestety żadnych fotek bo nie zezwala się na fotografowanie w salonach, ale być może uda mi się znaleźć cos podobnego, to załączę fotki. A co Wy o tym myślicie?
Marcia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-04, 14:10   #2847
aga2428
Przyczajenie

Wink gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Wieczorem prześlę ci trochę zdjęć. Co do zespołu ja miałam Amigosów z Lublina - i mogę ich w 100% polecić. Ich strona : www.amigos.hg.pl.
Z góry dziekuje.Tez myslimy o tym zespole ,a ile płaciłas za ten zespół z poprawinami czy bez?A w Panoramie to ile płaciłas za osobe?

Cytat:
Napisane przez Marcia23 Pokaż wiadomość
Witam Aga2428 ja mam kilka fotek tego lokalu. Zamieszczam je poniżej. No i podzielę się z Tobą swoją wiedza na jego temat. Otóż moja kuzynka zamówiła ten lokal na kwiecień tego roku. Była niedawno tam na weselu i...zrezygnowała, gdyż było za ciasno;/ nie pamiętam tylko dokładnie, ile osób było na tym weselu. W każdym razie zdecydowała się na inny lokal. Jak dowiem się bliższych szczegółów to jeszcze napiszę co i jak Ogólnie sala robi miłe wrażenie, ładna, nowoczesna. Miejsce dla kapeli jest, jak to moja mama powiedziała- "w niebie" tak wysoooooko, jest to przedstawione na jednej z fotek zresztą Najlepiej Aga jak sama tam pojedziesz, popytasz, pooglądasz, bo wiadomo- fotki jak fotki, nie oddadzą w pełni rzeczywistości.

dziekuje, my chcemy tak ze 100 osób to moze nie bedzie ciasno.Bardzo chetnie zobacze ale nie wczesniej niz w lipcu bo mamy wtedy dopiero urlop.

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2009-01-04 o 16:11 Powód: post pod postem - proszę używać opcji EDYTUJ!
Stary 2009-01-04, 16:21   #2848
Daisy89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Byc moze ale wydaje mi sie ze taka duzo grubsza od tej Pani ze zdjecia, ktore wstawilam nie jestem zreszta jak przymierze to zobacze w czym mi dobrze
Dołączam swoje zdjęcia ze 100dniowki dla orientacji jak wygladam w sukience "A"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6004895.jpg (52,1 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 125.jpg (47,7 KB, 49 załadowań)

Stary 2009-01-04, 16:25   #2849
Daisy89
Raczkowanie

I jeszcze jedno Ja to ta w fioletowej sukience :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aaaa.jpg (48,1 KB, 51 załadowań)

Stary 2009-01-04, 16:46   #2850
azakowana
Zakorzenienie

Daisy jaka ty młodziutka jesteś
Zawsze się zastanawiałam co takie młode dziewczęta ciągnie do małżeństwa
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości