|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 |
Zadomowienie
|
Dot.: gdzie urządzić wesele w Ostrowcu Św.
Główka do góry!!!!
#2822 |
Raczkowanie
|
Coraz powazniej zastanawiam sie nad malym przyjeciem...
#2823 |
Przyczajenie
|
Witam w Nowym Roku i też życze wszystkiego NAJ!
Witam tez nowe dziewczyny Daisy89,mnie tez wydaje się że troche sporo wyniosą Was zwłaszcza obrączki,i ta limuzyna z bryczką.Co do obrączek to my np.robimy ze swojego złota,ale wiem ze w lombardzie mozna tez kupic i zanieść do jakiegos jubilera.wychodzi taniej,no ale to też zalezy od : -lombardu,jak sobie cenia gram złota, -jubilera,trzeba pochodzić i popytać za ile wykonują parę obrączek,porównać ceny. Podejrzewam ze cena jaka napisalas to chyba w jakims znanym salonie,to wtedy placisz za nazwe a nie obraczke.Podobnie jak waniliaania2009 myślę ze mozesz sie zdecydować na wybor albo bryczki albo limuzyny.Poza tym zastanawia mnie fakt tych okolo 38tys za całośc bo to chyba dzielicie tą kwotę na pół z rodzina Twojego narzeczonego?ale nie masz co sie martwic na zapas,zobaczysz ze wszytsko sie uda i bedzie dobrze ![]() mehja,moi rodzice byli na sylwka w Leśnych i średnio byli zadowoleni z muzyki,sama muza,gra a zwłaszcza śpiew wszystkim sie podobał,ale chodziło o sam repertuar,były to podobno głównie klimaty muzyki "cygańskiej".moze tak chciała włascicielka albo zespol stwierdzil ze ludzie db bawia sie przy takiej muzie,ale wiem ze na moim weselu nie bedzie takich piosenek,cieszy mnie wiec to ze maja spory repertuar,wiec jest co wybrac. nawiasem mowiac te wszystkie bale to chyba są przeznaczone nadal dla naszych rodziców,bo ja bylam 2 lata temu na balu,tez byla kiepska muza,nie pamietam jaki to zespol ale cala noc lecial repertuar "wawele",nie przypominam sobie tez zebym kiedykolwiek od znajomych slyszala ze byla inna muza niz z lat 70 i 80-tych. Co do sylwestra w lesnych katach to podobno bylo malo ludzi jak na tą sale i wydawalo sie pusto,jedzenia nie brakowalo,calkiem smaczne,minusy to to ze bylo podobno okropnie zimno i jak juz ktos kiedys pisal,do picia byl "krzys". |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 |
Zakorzenienie
|
Też mam ten sam proble jak liczyłam to wesele wyniesie około 49 tysięcy co jest nie dopomyślenia dla rodziców, a moj narzeczony musi sam na wszystko uzbierać, niewiem czy wogule ten ślub się odbędzie to jeszcze 1.5 roku ale żeby uzbierać taką sumę to stanowczo za mało.
Więc nie martw sie nie jesteś sama. A mogę spytać jak dzielicie się kosztami pół na pół czy każdy płaci za swoich gości? |
![]() ![]() |
![]() |
#2825 |
Zakorzenienie
|
Pomyłka 40 tysiecy nie 49
|
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż zadzwoniłam do tej kuzynki tak mnie zjechałyście o ten rozmiar sukienki. I faktycznie 42 nosi. Devoted no ja też nie lubię tej cygańskiej muzyki ale to dobrze, że umieją i tak zagrać ![]() Daisy89 my podobnie jak Devoted przetapiamy swoje złoto i to nas sporo mniej wyniesie. Samochód też pożyczymy od kolegi (ma Audi). Tniemy wydatki, bo chcemy się zmieścić w 20tys. Ale wątpię czy się uda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Zakorzenienie
|
A ile takie obraczki z przetapianego złota mniejwięcej kosztują?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2828 |
Zakorzenienie
|
kinga1701 nam jubiler na Słonecznym powiedział, że 300zł za parę. Któraś z dziewczyn pisała, że na Rynku też przetapiają i max 500zł jak mają być ze wzorkami. Niedługo będę szła się dowiedzieć o szczegóły, bo już najwyższa pora.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Raczkowanie
|
kinga1701 u nas to dosc skomplikowane bo teoretycznie od moich rodzicow dostalismy 15 tys ale je zainwestowalam wiec teraz jestem gola i wesola :P od jego rodzicow nie wiem ile dostaniemy a na reszte mial zarobic moj chlopak
#2830 |
Zakorzenienie
|
To faktycznie dużo taniej jak ja patrzyłam w Kielcach to tak 1500 trzeba dać za obraczki i to nie jakies rewelacyjne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2831 |
Zakorzenienie
|
No niestety drogie są teraz obrączki. Mam nadzieję że z takiego przetapianego da się zrobić jakieś na prawdę ładne.
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2832 |
Przyczajenie
|
Z własnego złota jest to tylko koszt robocizny jubilera,i najlepiej pochodzic i popytac u roznych jubilerow ile taka usluga wynosi,kiedys juz na forum ktos pisal ceny, chyba 300zl najtaniej za pare obraczek.gram zlota roznie sie ksztaltuje,chyba coś okolo 80-90zl,ale slyszalam ze mozna nawet za 60zl kupic,najlepiej popytac w lombardach o tzw.zlom,zniszczone łancuszki itp,wtedy troche taniej jest.albo popytac dziadkow czy nie maja na stanie swoich starych obraczek
![]() Jesli chodzi o biale zloto to nie wiem niestety ile kosztuje,ale chyba nie jest duzo drozsze od zoltego.ale moge sie mylic.choc dla mnie wyglada ono jak srebro ![]() mehja, w sumie niby dobrze ze maja taki zroznicowany repertuar,ale ja jednak wiem jakiej muzyki bym nie chciala ![]() ![]() Edytowane przez devoted Czas edycji: 2009-01-04 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2833 |
Raczkowanie
|
I moga zrobic każdy wzór jaki się tylko chce?
#2834 |
Zadomowienie
|
Super, że powiększa nam sie grono
![]() Co do tego kosztorysu no to trochę mi szczęka opadła. Naprawdę sporo jak dla mnie. napewno mam tańszegy zespół-2.800 za 2 dni, samochodzik bedzie w granicach 500 zł. no i obrączki-myślę że do 500zł sie wyrobimy(oczywiście myślimy o przetapianych z obrączek, które przezorma "teściowa"kupiła spory czas temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam ,jestem tu nowa ale forum czytam od dłuzszego czasu.Dziewczyny macie moze zdjecia z Panoramy koło Ostrowca?Chciałabym wiedziec jak tam jest ?A zespół jaki mogłybyscie zaproponowac?Planujemy wesele w 2010 ale nie wiem jak to z salami bedzie.Ja i mój przyszły mąz pracujemy razem za granicą i mozemy dopiero w lipcu tego roku przyjechac na urlop.Wtedy bym chciała zarezerwować wszystko.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2836 |
Wtajemniczenie
|
Macie racje obraczki w sklepie sa drogie ale mozna ze starego zlota przetopic je u jubilera. My np. mamy wielki zloty sygnet ktorego nikt nie uzywal, taka pamiatka rodzinna. Moja mama tez nam zaproponowala ze jak chcemy to da nam troszke zlota.
Moja kolezanka przetapiala stare, zlote obraczki swoich wlasnych rodzicow i zrobili jej z bialego zlota- zalacze wam rysunek. Jubiler ze zlota moze nawet zmienic jego kolor i wykonac naprawde ciekawe obraczki ![]() Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2009-01-04 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2837 |
Zakorzenienie
|
waniliaania2009 a wiesz może gdzie przetapiali te obrączki?
aga2428 witamy w naszym gronie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do obrączek - to chyba złoto podrożało od czasu, gdy my kupowaliśmy nasze. Zamawialiśmy bez swojego materiału i para kosztowała nas 850 zł. Wzór o taki:
![]() Edytowane przez Ostrowczanka Czas edycji: 2009-01-04 o 09:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Przyczajenie
|
[quote=Ostrowczanka;103336 67]Mogę ci wysłać zdjęcia na PW z naszego wesela - muszę tylko pogrzebać i znaleźć takie, na których będzie widać salę. Ja byłam z niej bardzo zadowolona - poza pewnymi malutkimi minusikami (np. wczesne wyłączenie klimy) było naprawdę OK.
Bardzo by mi to pomogło .A jaki zespół miałas,co mozesz polecic? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2840 |
Zakorzenienie
|
Wieczorem prześlę ci trochę zdjęć. Co do zespołu ja miałam Amigosów z Lublina - i mogę ich w 100% polecić. Ich strona : www.amigos.hg.pl.
![]() |
#2841 |
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczyny, ale naprodukowałyście stron
![]() Witam nowe koleżanki ![]() Co do budżetu weselnego to zrobiliśmy rozpiskę jakiś czas temu, żeby wiedzieć ile mniej więcej nas to wyniesie. Wesele dwudniowe na 180 osób - ok. 40 tys. Każda strona płaci w lokalu za swoich gości, a cała reszta jest dzielona na pół. Mniej więcej tak to sie przedstawia: lokal (wesele + poprawiny) - 25tys. alkohol - 4 tys. opłaty za ślub - 800zł muzyka - 3 tys. fotograf+kamerzysta 1,8tys zaproszenia+winietki+zawi eszki+menu - 750zł stroje - 5 tys dekoracje (+ kwiaty) - 1 tys. obrączki - 600 zł pozostałe (auto, noclegi, itd.) - 1tys. Alkohol już mamy, wyszło prawie tak jak w planach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
Zakorzenienie
|
"Wesele dwudniowe na 180 osób - ok. 40 tys"
Widze że mniejwięcej tyle samo osób co i u mnie budzet też podobny tylko że my chcemy wynajać sam lokal i kucharki to wyniesie troche taniej, samochód odpada bo znajomy pojedzie. A powiedzcie czy sale dekorujecie sami czy wynajmujecie jakaś firme. |
![]() ![]() |
![]() |
#2844 |
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny aleście naskrobały ostatnio
![]() Witam oczywiście nowe dziewczęta na forum ![]() Daisy89 Jeżeli chodzi o suknie w większych rozmiarach to jak na mój gust takie falbany nie pasują. Ja sama jestem osobą w rozmiarze 46/48 więc potrzebowałam właśnie suknie dla puszystych osób. Możesz sobie zobaczyć na 15 stronie forum moją suknię. Ja ją kupowałam w salonie Mari Mar. To to samo o czym wspominała chyba Ywanka (pisała Maxi Mar ale naprawdę nazywa się Mari Mar) |
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
Zakorzenienie
|
aga2428 wydaje mi się, że jeśli będziecie zamawiać Panoramę dopiero w lipcu to może nie być już terminów na przyszły rok 2010. Ja z narzeczonym jak szukaliśmy sali we wrześniu 2008 to na rok 2009 mieli tylko październik wolny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2846 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny powiem Wam, co mnie poradziła sprzedawczyni w salonie w sukniami śłubnymi. Ja co prawda mam rozmiar 36-38, ale mówiła kobitka o dziewczynach które do niej przychodzą zrozpaczone, bo są w ciąży lub okrąglutkie. Ta pani powiedziała, że ona im poleca suknie wystawne, w których "dużo się dzieje", aby tym sposobem odwrócić uwagę od wydatnego brzuszka. W sumie zabrzmiało przekonująco i rozsądnie. Pokazała mi przy tym modele, które właśnie pasują dla takich dziewczyn. Nie mam niestety żadnych fotek bo nie zezwala się na fotografowanie w salonach, ale być może uda mi się znaleźć cos podobnego, to załączę fotki. A co Wy o tym myślicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | ||
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
dziekuje, my chcemy tak ze 100 osób to moze nie bedzie ciasno.Bardzo chetnie zobacze ale nie wczesniej niz w lipcu bo mamy wtedy dopiero urlop. ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2009-01-04 o 16:11 Powód: post pod postem - proszę używać opcji EDYTUJ! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dołączam swoje zdjęcia ze 100dniowki dla orientacji jak wygladam w sukience "A"
![]() |
#2849 |
Raczkowanie
|
I jeszcze jedno
![]()
#2850 |
Zakorzenienie
|
Daisy jaka ty młodziutka jesteś
![]() Zawsze się zastanawiałam co takie młode dziewczęta ciągnie do małżeństwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.