|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pochwalmy się swoimi włosami:-)
Cytat:
ale uwierz ze maski nie daja zbyt wiele. mam najlepsze ale... kiedys przekichalam sobie jedna farba i mam do polowy suche.. reszte biegam do fryzjera i to nie czesto znow. raz na dwa miesiece ) maski pomogly mi bo uzywam tylko ich- nie uzywam odzywek- ale nie w takim stopniu jakim powinny. "targajac" sie na kolor jasny blaad trzeba sie liczyc z tym ze ten wlos staje sie sztuczny niestety
|
|
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozjasnienie niestety maltretuje wlosy, nawet przy odpowiedniej pielegnacji moze byc ciezko. a prostownica, suszarka? jezeli uzywasz -odstaw raz na zawsze, bo za pare lat nie bedziesz miala juz czego czesac ![]() plus dobra odzywka po kazdym myciu, maska raz w tygodniu, farbowanie jedynie odrostow i mysle, ze byloby o niebo lepiej
|
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
Truskawkowawiosno, polecasz może jakąś porządną, dobrze nawilżającą maskę?
Ale tak naprawdę, nie tylko z nazwy ![]() Potrzebuję baaardzo, a nic nie działa, choć używam często Pomocy!
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ze sklepowych, ktore regularnie stosowane, dawaly efekt: -maska Dove-granatowa -maska Elseve Loreal- do zniszczonych(zolta), czerwona do farbowanych tez jest bardzo dobra, wlosy po niej bardzo lsnia -Wax klasyczny, ale po dluzszym uzytkowaniu przestal dawac zadowalajace efekty z tanszych masek, ale traktowalam je jak odzywki, moge polecic rossmanowska i taka z Avon-u, do wlosow zniszczonych teraz czekam na legendarna juz maske Gloria Polleny Malwy z szyszek chmielowych bardzo dobre opinie wyczytalam tez o polskim Waxie-wersja do suchych/zniszczonych, jak Gloria okaze sie klapa, kupie na pewno
|
|
|
|
|
#2586 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
:d nie traktuj mnie z gory nie susze wlosow farbuje jedynie odrosty i to co dwa miesiace - czyli bardzo rzadko przy kazdym myciu maska kerastase ducastel matrix biolage odzywki maski serum lub z biosilka conditioner + zawsze jedwab placenta nie wypadaja mi wogole wlosy ![]() i mysle ze wcale zle ne jest
|
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() :conf used:jezeli Cie urazilam, to przepraszam, nie mialam takiego zamiaru Cytat:
![]() byc moze to kwestia slabej jakosci zdjec, ale Twoje wlosy wygladaja na bardzo zniszczone i cienkie, byc moze na zywo wygladaja lepiej, oceniam na podstawie zdjec |
|
|
|
|
#2588 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) no co ty![]() wiesz problem jest w tym ze ludzie od kosmetykow oczekuja cudow- a takowe sie nie zdarzaja ![]() uzywam samych dobrych i oryginalnych rzeczy ale tylko przez to ze mam taka mentalnosc.. ale jest duzo "dobrych" = takiej samej jakosci kosmetykow nie profesjonalnych i tanich..
|
|
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2591 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moje foty tez na fotce sa:P ale mine to mam zawsze nadeta jesli chodzi o zdjecia i podswiadomie "nadymam" sie kiedy jestem kolo lustra- chociaz osobiscie tego nie dostrzegam to wszyscy zawsze sie smieja:P ale tutaj to rzeczywiscie mam konkret dziuba hehe
|
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) usta Nie bierz tego do siebie ale jak raz weszłam przez przypadek na fotke i popatrzyłam jakie ludzie (w sensie dziewczyny )robią tam miny to własnie 90% ma takie
|
|
|
#2593 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem czym to idzie nie umiem powiedziec
ale masz racje 90% takie ma![]() na mnie juz od mlodosci najezdzali w domu ze chodze jak paw jak w zasiegu lustro jest wiec osobiscie nie wiem jak bez dziuba wygladam hehe nie az dziuba ale bez "wydetych" nawet lekko ust.. nie wiem czemu tak mam
|
|
|
|
#2594 |
|
Zadomowienie
|
hmmm zamieszcze też swoje-co prawda dokladnie ich nie widac... nie lubie ich-jak dla mnie zbyt krotkie(lubie bardzo dlugie wlosy), dodam ze suche, zniszczone i jakies takie mysz
owate...ps.zmienilam to zdjecie ktore mnie tak wkurzalo;p Edytowane przez mundziolek Czas edycji: 2008-01-11 o 22:26 |
|
|
|
#2595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) jedna na tydzien. Jesli potrzebujesz super nawilzacza to moze warto zamowic jedna czy dwie na probe a oprocz tego jeden z polecanych przeze mnie kosmetykow.
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Raczkowanie
|
N4ti jakiej farby uzywalas ostatnio? masz cudowny kolor, tez taki chce <serduszka>
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na zdjeciu wygladaja na dosc mocne i geste. jak sa sianowate, to moze jakas odzywka wygladzajaca? a dlugosci zazdroszcze, chcialabym, zeby moje juz takie byly chcesz miec do pasa czy jeszcze dluzsze?
|
|
|
|
|
#2599 |
|
Zakorzenienie
|
no to i ja się pochwalę
nie no żartuje, nie ma się czym chwalić niestety. no ale co zrobić jak sie kręcą włosy nie tak jak się chce ^^ja i moje siano. voila --> http://img180.imageshack.us/my.php?i...scn1161jk0.jpg |
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzis juz na drugim watku sie spotykamyjesli chodzi o ich gestosc to tak-sa geste.... i grube ostatnio je mocno wycieniowalam wiec na zdjeciu i tak sa rzadsze niz jezeli mialabym rowne... stosuje roznego rodzaju maski i odzywki.... troszke to daje ... moze poprostu mam taki gatunek wlosa.... perfidnie dlugich bym miec nie chciala.... co najwyzej do pasa ale nawet nie wiem czy do pasa chce miec... -troche krotsze chyba niz do pasa ale dluzsze niz mam a twoje sa jakiej dlugosci i jakiej dlugosci chcialabys zeby byly??
|
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy takim cieniowaniu wlosy sie fajnie ukladaja z tylu, szczegolnie jak sa geste. a co do odzywek: no niestety, niektore wlosy maja juz taka sianowata nature mimo stosowania odzywek, ale przy dobrym cieniowaniu i odpowiedniej dlugosci moga wygladac naprawde super. mi sie marzą dlugie do pasa teraz mam krotsze niz Twoje. moje wlosy z natury faluja, fajnie wygladac beda jak zapuszcze z 10cm jeszcze. wtedy dopiero zaczynaja ukladac sie w konkretne fale, a nie puszaka
|
|
|
|
|
#2603 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma sie czym chwalić
ale nic! ![]() dodaje jedno nowe zdjęcie |
|
|
|
#2604 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze troszke z tym poczekam bo nie cale 2 tygodnie temu bylam u fryzjera jak znajdziesz jakas fajna fryzure to prosze pokaz mi bo ja nie moge znalesc nic ciekawego....a mialam wlosy robione na wzor tej, ktora Ci poniezej zamieszcze A wiec nasze wlosy w podobny sposob sa nie sforne, gdyż moje rowniez sie falują, ale z tego powdu nie raz mam istną szope.... ale jedwab mi je troche wygladza.... mam w miare dobra prostownice ale w ogole jej nie uzywam nie lubie sie w to cackac..... ja niestety zostalam ofiara sianowatej natury........ i troche jej pomoglam dodadtkowym rozjasnianiem wlosow ;/ dlatego 1,5 roku temu zrezygnowalam z blondu ale niestety do dzis sa konsekwencje....
|
|
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dobrze, ze odstawilas prostownice. najgorzej przetrwac okres zapuszczania, bo jak sa juz dosc dlugie to wygladaja fajne, sredniej dlugosci tylko wyprostowac albo upiac ![]() nie znalazlam fotek fajnego cieniowania pokazanego od tylu, ale 2 zalaczone fotki mi sie podobaja te wlosy sa co prawda prostowane, ale przy dlugich, lekko falujacych wlosach, mysle, ze takie ciecie fajnie wygladaloby rowniez. oczywiscie przy nawilzonych wlosach |
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie to ja mam podobnie wycieniowane jak na zamieszczonych przez Ciebie fryzurkach-lecz najbardziej bylo to widac tego dnia co wyszlam od fryzjera... teraz tego nie widac poniewaz ja wlosow ani nie ukladam, ani nie stylizuje ...tylko je myje, bawie sie w odzywki, maski i ziola.... i jedwab... i podsuszam je jedynie troszeczke.... (przy moich wlosach suszenie suszarka zajmuje jakies 20 minut;/) .Po rytualach zwiazanych z myciem zyją one wlasnym zyciem... przewaznie je zwiazuje badz spinam klamrą....(z klamrą też mam nie lada problemy bo żadna nie chce spiąc mi wlosów;( wiec musze najpierw zrobic kitke potem ją "zarzucić" w góre i wtedy ewentualnie jakoś cudem spiąć)... Ogólnie to mnie zbobilizowalas do mocniejszego wycieniowania bo u mnie z przodu to takie nie wiadomo co...zresztą zamieszcze... (na tej fotce wlosy wyszly mi sporo krótsze jak mam w rzeczywistosci;/ nie wiem pozawijaly się czy co ....). Ale jak je wymodeluje to widać ze jest fryzurka... jak dzis bede miala chwile to je uloze i cykne zdjecie-wtedy bedzie widac mocne cieniowanie(mialam mocno cieniowane i z przodu stopniowane)...I kusi mnie ostatnio zeby pofarbowac.....
|
|
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
mysza_87 - masz racje niestety, tyle ze skonczyly mi sie pomysły na to... może poleciłybyscie coś nawilżającego do moich włosów? wszelkie maski i odżywki juz mam wypróbowane. kupiłam olejek rycynowy, może coś pomoże
|
|
|
|
#2608 |
|
Wtajemniczenie
|
Przypominam o swych włosach
![]() Myślę nad zmianą koloru... ![]() Edit: Kurcze zdjęc nie moge załadować.. Jak była ta stronka gdzie sie pilk na stronkę wrzucało
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2610 |
|
Wtajemniczenie
|
Narek - Dziękuje bardzo
![]() Więc wklejam swoje fotki, a raczem moich włosów. I tak jak mówiłam, myślę nad zmianą koloru... ![]() http://infobot.pl/r/fcl http://infobot.pl/r/fck
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.

)

Pomocy!

chcesz miec do pasa czy jeszcze dluzsze?
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)