|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=))))
no naprawdę niczym się nie rózni - zreszta nawet mi to powiedziała moja fryzjerka ,że te wszysrkie srebrne szampony jakis tam efekt daja ale ,żeby nie liczyć na dużo i to taki pic na wodę ! Jest to moja kolezanka i powiedz ,ze naprawde najlepsza jest płukanka bo tańsza , starcza na długo i daje super efekty! Powiedz ,że najlepiej to sobie po prostu kupić szampon do włosów farbowanych! A co do farby FERII L'oreala-a to uzywałam jej( jakoś nigdy nie wyszedł mi taki kolor jak na zdjeciu i ładny to on był do 10-go mycia i tyle!) te farby bardzo szybko schodzą - powiedz mi to kolezanki mama . która jest kosmetyczką maja słabiutki pigment koloru i cos tam jeszcze!Sama kiedyś uzywałam tych farb i to samych tych droższych jak np. loreal i całkowicie zrezygnowałam z farbowania włosów w domu! Nigdy to nie było to czego oczekiwałam!
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
jestem naturalną blondynką (ciepły kolorek
![]() ![]() ![]() co byście mi doradziły ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
Ja jestem farbowana blondyneczką
![]() ![]()
![]() |
#274 |
Rozeznanie
|
kolejna blondyneczka się kłania
![]() ![]() "because blondes have more fun" ![]()
![]() |
#275 |
Wtajemniczenie
|
Juz mogę się dopisać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a macie swoje ikonki blondu,wzory blondu do naśladowania? jak ma ich dość sporo,są to m.in:
-oczywiście Marylin Monroe,Bridgett Bardot -nowy kolorek Ilony Felicjańskiej -Sienna Miller -Nicole Richie -Doda -Małgorzata Kożuchowska i wiele innych... zdjątka ślicznych blondów: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
hello.jestem naturalna blondynka od urodzenia. Zima moje wlosy ciemnieja, za to latem sie rozjasniaja. Nie korzystam z jakichs specjalnych kuracji-odzywek ani samponow, ale i tak uwazam ze ten watek jest bardzo fajny-moze czegos nowego naucze sie od was kochane Wizazanki
![]() A to kilka fotek moich wlosow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Wtajemniczenie
|
jami śliczny kolorek!!!i to naturalny...bardzo ładna grzywka na drugim zdjątku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazwyczaj farbuje sama w domu l'oreal feria odcien bezowy blond - choc ostatnio zaszalalam i mam profesjonalny fryzjerski balejaz oczywiscie tez w bezoblondach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
To i ja się przyłączę..!!!
![]() Naturalna blondynka, ktora pozbawila się natury!!! ![]() ![]() ![]() Zawsze mialam włoski złocisty blond, wiadomo z czasem zaczęly mi się sciemniac..i zaczelam experymenty... najpierw pasemka, balejaz, pozniej skusilam się na farbę..a jak się skusilam to juz odwrotu nie bylo, bo stale odrosty i odrosty.. i tak sobie farbuję do dzis!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do pięlęgnacji to uzywam ostatnio szamponu Dove[tego nowego, do wlosow farbowanych] i jestem z niego bardzo zadowolona..a takto zawsze Gliss Kura, do wlosow blond.. Zawsze myję nim wloski, pozniej odzywka Crema al latte firmy Kallos, którą kupilam w salonie fryzjerskim [kocham jej zapach]wloski do czepka, na to turban z ręcznika i tak sobie paraduję po domku, pozniej przeczesuję wlosy i spłukuję zimną wodą..w koncowki wcieram jedwab Biosilk, ktory kupilam w sklepie fryzjerskim..buteleczka jest bardzo malutka,ale wydajna... a pozniej jeszcze cale wloski spsikuję odżywką pielęgnacyjnę 'płynny jedwab' Gliss Kura..Wczesniej przy brąziku stosowalam olejek rycynowy, ktory dolewalam do szamponu, jak mi doradzila fryzjerka..jednak rzeczywiscie przyciemnia on wlosy, wiec narazie muszę zaprzestac tego zabiegu... Narazie mam wloski, do ramion, ale zachorowalam ostatnio na dlugie wlosy, takze jestem w trakcie zapuszczania..!!!! chcialabym takie do pasa... chyba parę lat sobie poczekam.. ![]()
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
ja używam tej serii DOVE mam szampon, odżywkę i ta dwufazową mgiełkę ! bardzo fajne efekty włoski miękkie, miłe w dotyku i jakos tak ich wiecej i kolorek błyszczacy!
![]() |
#285 |
Rozeznanie
|
I ja zrobiłam wielki błąd, jak się okazało
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Rozeznanie
|
hop siup! do góry!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Wtajemniczenie
|
To i ja sie dołacze
![]() ![]() A no i odrosty ...grrr :/...nie chcem juz rozjasniac bo potem bede miala strasznie zniszczone kudelki :/....zastanawiam sie co zrobic zeby ich nie bylo widac.Ale lepiej czuje sie w rozjasnionych pasemkami wlosach niz w naturalnych ![]() A jak dbam o wloski ??>...o kolorek to nie specjalnie wole cos wygladzajacego badz prostujacego ,chociaz napoczatku stosowalam sansilk do blondu nawet troche ozywial ale nieb ylam specjalnie zadowolona a o wloski to -Szampon i odzywka Dove regenerujaca ,bo strasznie zniszczyly mi sie wloski po rozjasnianiu i koncowki juzn ie te same -do tego jedwab w plynie ladnie wygladza i nadaje lekkosc wloskom ,podobno ma tez jakies wlasciwosci regenerujace tak wyczytalam na opakowaniu ![]() -nie zaliczajace sie do pielegnacji ale do wygladu wlosow to jeszcze prostownica bo bez niej to bym sie chyban ie obyla:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Wtajemniczenie
|
no a kolorek jak na fotce moze cut jasniejszy w real
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A bez prostownicy to też ani rusz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Raczkowanie
|
a tak ogolnie to mam do was pytanie:farbowac czy nie????????????plusy i minusy bo nie wiem czy mam sie meczyc z moim nijakim kolorem czy potem ze zniszczonymi wloskami po farbowaniu......[/QUOTE]
Mój mąż przekonał mnie, że nie ważny jest kolor wlosów , lecz by były DŁUGIE I ZDROWE. Wtedy kobieta jest najbardziej pociągająca, taki atawizm seksualny. A Łysiak napisał, że brunetka to tylko innego koloru blondynka. ![]() Więc moja rada: NIE FARBOWAĆ, ZAPUSZCZAĆ! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Wtajemniczenie
|
tripka...ja to wogole mam strasznie delikatne wlosy i od wszystkiego mi sie niszcza koszmarnie :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Wtajemniczenie
|
a co do ikonek blondu to wstawiam kilka fotek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Wtajemniczenie
|
i nastepne ikonki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Wtajemniczenie
|
kolejne piekne kolorki
![]() ![]() mumu-pewnie,ze najładniejsze są i zawsze będą przede wszystkim zdrowe włosy,ale mozna farbować i odpowiednia pielęgnacją zadbać o ich zdrowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
ale mozna farbować i odpowiednia pielęgnacją zadbać o ich zdrowie
![]() Tylko się trzeba pożegnać z długością; ![]() ![]() ![]() Ja tam wolę mieć długie i zdrowe niż krótkie rozjaśnione. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Przyłączam się do was
![]() ![]() Obecnie mam na blowie balejage blond+brąz. Ale chce miec włosy jaśniejsze. Podoba mi się jej kolor. Jak wytłumaczyc fryzjerce takie odcienie blondu?
![]() |
#297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale moze niektórym jest ładniej w krótkich rozjasnionych , niz długich do pasa ![]() Poza tym moja przyjaciółka rozjaśnia włosy od 4 lat i ma cudne włoski za łopatki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Wtajemniczenie
|
MARITI- zgadzam sie z tobą,rzeczywiście długie włosy nie każdemu pasują...mnie sie najbardziej podobają takie średniej długości,wtedy na pewno są łatwiejsze w pielęgnacji i układaniu
MAGDALENAA-wydaje mi się,że na tym zdjęciu to jest balejaż ciemnego i jaśniejszego blondu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
a to ja i mój naturalny blondzik, z którym się nie rozstaję
![]() chociaż teraz jest jaśniejszy-od słoneczka
![]() |
#300 |
Przyczajenie
|
Hej!
Jestem blondynką i jutro wybieram się do fryzjera. Troszkę ostatnio siebie zaniedbałam. Mam włosy średniej długości, delikatne cienkie, ale gęste (włos pojedyńczy bardzo cienki) końcówki do wycięcia. Chciałabym stworzyć coś ciekawego ale łatwego i szybkiego w układaniu. Pomóżcie!!!! Proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.