|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 |
Zakorzenienie
|
Dot.: BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=))))
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3002 |
Raczkowanie
|
dołączam się do tematu
![]() ![]() ![]() ![]()
Ooh Show me heaven Cover me Leave me breathless Ooh oh oh Show me heaven please _________________________ ________________ Żyletką boli,w rzece puchniesz,kwasy plamią a gaz cuchnie,pęka sznur chce się wyć,nie ma wyjścia-muszę żyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3003 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3004 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Radziłabym także wyrównać kształt brwi i zrobić lekką henne.
![]() Zapraszam na bloga: http://eowinymakijaze.blogspot.com/ Edytowane przez Eowina1818 Czas edycji: 2009-11-18 o 15:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3005 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]()
Ooh Show me heaven Cover me Leave me breathless Ooh oh oh Show me heaven please _________________________ ________________ Żyletką boli,w rzece puchniesz,kwasy plamią a gaz cuchnie,pęka sznur chce się wyć,nie ma wyjścia-muszę żyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3006 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
#3007 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Podpisuję sie pod tym i rowiniez czekam na zdjecia. Kolor wydobedzie oczy. A bedzie jeszcze lepiej jak wyregulujesz brwi i uzyjesz henny ( jak juz jakas dziewczyna pisała ![]() Jedyny minus to ten kolor moze podkreślać rumieńce na policzkach. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
Ja rowniez do blondu dochodzilam przez pasemka tylko przez niecaly rok. Jesli mialabym zrobic to jeszcze raz to juz bym nie dochodzila przez pasemka tylko przez fryzjera. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3008 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ooops przepraszam myslalam ze sa naturalne ![]()
mezatka od 20.09.2008 ![]() zapuszczam wlosy stan obecny (19.02.11r.) 54cm Edytowane przez trillinka Czas edycji: 2009-11-18 o 19:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3009 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3010 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3011 |
Raczkowanie
|
właśnie poszukuję dekoloryzatora
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3012 |
Zadomowienie
|
Kasieńko, Ty chyba nie chcesz potraktować teraz swoich włosów dekoloryzatorem
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3013 |
Raczkowanie
|
aha..dobrze,że czytam ze zrozumieniem i wywnioskowałam że lepiej nie ryzykować
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak oglądam farby i nie wiem co na rozjaśnione położyć żeby sobie odrastały bo powinnam już robić odrosty a nie chcę ich męczyć zbytnio..dobrze na moje włosy działają farby joanny więc może coś z tego poszukam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3014 |
Wtajemniczenie
|
ja blo0ndyneczka po przefarbowaniu z brunetki
juz ponad rok |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3015 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3016 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie odnośnie płukanek. Niedługo bede blondynką, ale juz się martwie o pielegnacje
![]() Czy szampon Joanny Ultra Color System nie przyciemni mi włosów? Jest tani i jakoś średnio wierze w jego skuteczność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3017 |
Raczkowanie
|
szampon Joanny jest git i jak masz zzolkniete to Ci je rozjasni do bialego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3018 |
Przyczajenie
|
Ja polecam płukankę Delia Cosmetics do włosów siwych i rozjaśnionych (koniecznie srebrna). Jest rewelacyjna!- przynajmniej dla mnie; jednak dodam, że nigdy nie miałam problemu z "żółtymi włosami", gdyż moje rozjaśniają mi się do bieli; płukanka natomiast daje im piękny połysk i lekko je utwardza, co pomaga w układaniu. Ale powtarzam- tylko dla zwolenniczek białych "arktycznych" włosów...takich jak ja
![]()
![]() |
#3019 |
Zadomowienie
|
Czesc blondyneczki
![]() Przyszlam sie pozegnac ![]() Z blondynki stalam sie ciemnowlosa hehe Bylam u fryzierki i pod wplywem chwili (tak to juz ze mna jest) zdecydowalam przyciemnic wlosy ![]() ![]() Pozdrawiam Was cieplo,czasem bede tu zagladala ![]() Dodam,ze ciaglym farbowaniem ponisczyly mi sie wloski,fryzierka zrobila mi jakas maske i sa w lepszym stanie,juz sie nie pusza i w ogole przyjemniejsze sa w dotyku,wiec odzywiajcie duuuzo swoje piekne blond wloski ![]() pozdrawiam i zycze slonecznego dnia ![]()
![]() |
#3020 |
Raczkowanie
|
a no sloneczko by sie przydalo
![]() odwiedzaj, odwiedzaj Nas i wracaj do blondu :P ![]() ;* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3021 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Otóż ja też mam blond włosy. Chociaż na lato zawsze jaśnieją. Ale są lekko zniszczone, niedawno obcinałam końcówki, ale więcej już nie chcę. Może znacie jakieś szampony, które podobnie jak w reklamach chociaż troche przyczynią się do odbudowania jakoś tych moich włosów. ![]()
![]() |
#3022 |
Przyczajenie
|
Kolejna blondynka się zgłasza.. Naturalna.. Choć jest wiele pokus. Zaczęła mi się podobać fryzurka Jolanty Pieńkowskiej, no i jej słonecznikowy kolorek.. Ale nie! Poczekam do wiosny i będą tak samo jasne
![]() Ja polecam odżywki i szampony garnier fructis volume restructure. Są boskie, nadają włosom objętości i włosy szybko się nie przetłuszczają. Gdyby było coś co sprawiłoby, że szybciej by rosły to byłabym szczęśliwa ![]() ![]()
![]() |
#3023 |
Rozeznanie
|
hey
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aha i mam takie pytanie na szybko bo rano ide sobie kupic farbe i sie zastanawiam nad farba Wellaton?? nigdy nie uzywalam a naczytalam sie na KWC, ze do blondow to ona nie specjalnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3024 |
Zakorzenienie
|
Ja akurat jestem zadowolona z Wellatonu, ale wiadomo ze z farbami to u kazdego inaczej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3025 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tygryska, a z jakiego odcienia uzywasz?? ![]() ![]() ![]()
"SexAppeal jest w jednej połowie tym co masz, a w drugiej tym co inni myślą, że masz..." ![]() ![]() ![]() Edytowane przez veiled Czas edycji: 2009-11-26 o 17:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3026 | |
Zakorzenienie
|
szczerze mowiac to uzywalam troche tych odcieni
![]() obecnie mam przyciemnione wlosy, uzylam sredniego blondu 7/0 co jest dosc ciemnym kolorem ![]() poza tym miewalam jakis na poziomie 8, zloty piaskowiec, roza pustyni, migdalowy blond i jeszcze pewnie jakis ;] a jaki kolor Cie interesuje? ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Cytat:
po pierwsze kolor jakis lepszy mi wychodzi a po drugie to wlosy tez jakos w lepszym stanie byly |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3027 |
Rozeznanie
|
raczej interesuja mnie rozswietlone jasne blondy, sloneczne...
![]() ![]() ![]() chociaz, w sumie tak patrze na niego i mysle ze moze jednak ciut chlodniejszy, ale po ostatnim moim farbowaniu troche boje sie tych chlodnych odcieni bo wychodzi mi taka jakby niebiesko-szara poswiata...
"SexAppeal jest w jednej połowie tym co masz, a w drugiej tym co inni myślą, że masz..." ![]() ![]() ![]() Edytowane przez veiled Czas edycji: 2009-11-26 o 19:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3028 |
Przyczajenie
|
A ja mam taki problem proszę pomóżcie!
![]() Sama farbą mi nie chwyta odrostów i się robią rude, więc robie rozjaśniaczem, a potem farbą. Niestety farby się szybko wypłukują i spód głowy mam bialusieńki a reszte żółtą. Zastanawiam się nad baleyage w odcieniach jasnego blondu np. jakieś platynowe, żółte i ładny ciepły blond, bo nie za dobrze się czuję w prawie białych włosach. http://i6.photobucket.com/albums/y23...ce_webcopy.jpg bardzo poodbają mi się te włosym, i jak myślicie to jest baleyage, pasemka czy refleksy ??? Czy przy takim połączeniu widać różnice między góra a dołem ? Dodam że mam długie włosy i przygnębia mnie to trochę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3029 |
Rozeznanie
|
szczerze to nie mam pojecia ale wydaje mi sie ze to jeden kolor... boooosskiiii odcien
![]()
![]() |
#3030 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Drogie dziewczyny, chciałam zapytać Was o radę i być może któraś z Was miała podobne doświadczenia. Zacznę od początku, aby sprawa była jasna. Byłam 3 dni temu u fryzjera, ponieważ odrosty były już widoczne, a także chciałam zmienić odcień blondu. Wybrałam jasny blond. Niestety po powrocie zauważyłam, że mam żółte odrosty i niektóre partie włosów na mojej głowie uzyskały miodowo rudawy odcień. Zapłaciłam dość sporo za wizytę i niestety nie stać mnie, aby co chwile chodzić naprawiać " szkody ". Obecnie mam różno kolorowe włosy - platynowe pasemka i miodowo rudawy odcień włosów, nie wygląda to nienaturalnie jednak nie taki kolor chciałam uzyskać po wizycie u fryzjera. Używam fioletowego szamponu joanny, po umyciu włosy nie wyglądają tak źle, ale na drugi dzień są już bardziej żółte. Naczytałam się trochę o farbach.. chciałabym uzyskać beżowy lub popielaty blond i biorę pod uwagę takie farby: LOREAL RECITAL PREFERENCE 9 (Y) HOLLYWOOD LOREAL RECITAL PREFERENCE 9,1/Z Viking Bardzo Jasny Blond Popielaty GARNIER COLOR NATURALS 113 - Superjasny Beżowy Blond GARNIER NUTRISSE Farba 101 - Bardzo jasny beżowy blond GARNIER NUTRISSE Farba 111 - Bardzo jasny popielaty blond superrozjaśniający Czy po użyciu któreś z tych farb jest możliwe pozbycie się żółci i uzyskanie koloru jak na opakowaniach ? Czytałam na jednym forum, że farby z Loreala są bardzo dobre i kilka osób miało ten sam problem, użyły bodajże Loreal ( Viking ) i uzyskały wymarzony kolor, jednak chciałabym uzyskać więcej opinii zanim znowu zacznę eksprerymentować z włosami. Bardzo proszę o odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.