|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Zadomowienie
|
Dot.: BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=))))
vikuniaa piękny ten Twoj naturalny kolorek, szczegolnie na tej pierwszej fotce, wlosy Ci się tak mienią na złoto
![]() ![]() ![]()
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
A to moje włosy potraktowane silver shampoo z rossmanna.
Nie miałam żółtego koloru, ale wiadomo - kobiecie nie dogodzisz ![]() A te brązowawe cienkie pasemka, to pozostałość brązowego kolorku z zeszłorocznego balejażu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Rozeznanie
|
melduje się kolejna blondynka [farbowano-naturalna]
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Wybieram się niedlugo do fryzjera i pomysłałam, ze zrobie sobie jeden kolor włosów. Zawsze robiłam balejage ale już mi się znudził.
Tylko nie bardzo wiem jaki odcień blondu wybrac. Pomozecie mi wybrac? MAm rożową cere i zielone oczy. Chyba najbardziej pasowałby mi chłodny odcień blondu prawda? Czy któraś z was farbuje sobie sama na jeden kolor? Co prawda ja ide do fryzjera bo 1 raz bede miala to robione ale potem zamierzam sama sobie farbowac ![]() Podoba mi się kolor włosów Anety Zając (przez przypadek ogladalam 1wszą milosc i mi sie sodobał) Czy wiece jak się dokładnie nazywa taki odcień włosów?
![]() |
#305 |
Przyczajenie
|
sunsilk - ten do blond
Witam ;] Mam pytanie, czy któraś z was używa/używała serii sunsilka do blond włosów? Jakie są efekty? Rozświetla włosy? Ja przez rok używałam timotei (ten z wyciągiem z rumianku i bursztyna) i był naprawdę dobry - włosy rozjaśniły się nieco po nim - nabrały ładnego odcienia. A teraz chciałabym coś nowego i się własnie zastanawiam nad sunsilkiem. Proszę o odp. ;]
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Przyczajenie
|
sunsilk, jak większość tych przereklamowanych szamponów jest do dupy. Jedyny szampon, który daje jakieś widoczne efekty to pantene pro V
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Konto usunięte
|
A ja jestem z Sunsilka bardzo zadowolona - sama osobiście refleksów nie zauwazyłam, ale koleżanki tak i nawet pytały się mnie czy włosy rozjaśniałam
![]() Timotei także uzywałam i to prawie dwa lata z przerwami i bardzo sobie chwalę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Konto usunięte
|
A czy któraś z Was uzywała może odzywki Schwarzkopf, Got2b So Blonde, Highlight Enhancing Conditioner - Platinum 2 Ash Blond
podaje link do KWC http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=7237 Zastanawiam sią nad kupieniem jej ale z tego co widze po recenzjach (a są aż dwie ![]() Zaciekawiła mnie równiez odzywka Kuan, Te Tao Chinese Herbal Therapy, Pale Camomile Blonde Natural Colour Protect Conditioner (Odżywka chroniąca kolor włosów blond) http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=5052 Co do tej odzywki mam takie same pytania jak co Schwarzkopfa... Prosze o rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Zadomowienie
|
Do SoBlonde jestem uprzedzona i nie zamierzam stosować. Za to Te Tao rozjaśnia naprawdę ślicznie. Fakt - nie odżywia, ale też i nie obciąża. Zawsze można robić tak, jak pisałam w recenzji - stosować zwykłą odżywkę dla poprawienia kondycji włosów i Te Tao dla kolorku. To mi przypomniało, że warto do niej wrócić, dzięki
![]()
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
Dołączam do grona blondynek, tych naturalnych, jako dziecko mialam włosy bardzo, bardzo jasne, taka platyna, z wiekiem mi nieco ściemniały i zmieniły odcien na bardziej złocisty ale nadal sa jasne i ci co mnie nie znaja mysla, że farbuję
![]() Jesli chodzi o kosmetyki do wlosów blond to wypróbowałam ich wiele ale wlaściwie z żadnego nie jestem zdowolona - nie zauwałym efektow podkreslenia koloru itp. Moze na moje włosy to nie dziala. za to działa słonce - zawsze latem mam kilka tonów jasniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A czy to jest odżywka bez spłukiwania czy nalezy ją spłukać? I czy można ją dostać normalnie w drogierii czy w salonie fryzjerskim ? I na ile czasu starcza jedno opakowanie? A właściwie dlaczego jestes uprzedzona do SoBlonde? Jesli oczywiscie moge zapytać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam pytanko do dziewczyn,które robią regularnie blond pasemka: jak częste własnie je robicie? i czy tylko na odrostach,czy przeciąga wam fryzjerka tez na reszte włosków?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Zadomowienie
|
Ona jest do spłukiwania. Z dostaniem jej są pewne kłopoty - ja dopadłam ją swego czasu w Galerii Centrum [i później kupowałam hurtowo na wszystkich promocjach
![]() ![]() A jeśli chodzi o wydajność, to trudno mi powiedzieć. W każdym razie na początku przerażona jej "znikaniem" zaraz po nałożeniu [nie czujesz, że w ogóle coś nałożyłaś], stosowałam potworne wprost ilości. A nie trzeba. Bo jej nie czuć, ale działa... Sprawy z SoBlonde tak do końca wytłumaczyć nie potrafię. Wbiło mi się w głowę, że o ile na kolor włosów ono może mieć wpływ, to jeszcze większy ma na ich kondycję - tyle że negatywny. Po szamponie w każdym razie zostają sianowate, przesuszone włosy, więc odżywki już próbować nie będę. Ale to też pewnie zależy od kondycji włosów.
![]() |
#314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#315 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ponawiam pytanko...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Rozeznanie
|
jak tylko uda mi sie pomniejszyć zdjęcie to pokaze kolorek swoich włosów
![]()
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Witam zgłasza sie kolejna blond dziewczyna farbowana oczywscie .
Ja uzywam róznych szamponow praktycznie co dzien to inny szampon jaki sie pod łapke nawinie takim myje czasem płukanke fioletowa stosuje,co jakis czas mniej wiecej co 2-3 miesiace stosuje wax , 2-3 razy stosuje go i znow przerwa na jakis czas, a tak to uzywam zwyklych odzywek najczesciej zielona z biedronki ![]() ![]() Jak znajde jakis w miare normalne zdjecie mojego koloru to wkleje
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a wy też tak macie,że trudno wam uzyskać blask i połysk na waszych blond włosach?brunetkom chyba łatwiej o połysk...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#321 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie blond włoski często robią się matowe,bardziej widać na nich brud,kurz.Najlepiej używać chyba kosmetyków nadających blask-podobno Alfaparf seria Semi Di Lino ślicznie nabłyszcza właśnie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co sądzicie o delikatnych Ciemnych cieńkich pasemkach w kolorze kapuczino badz jakims blondzie, czy to fajnie wyglada?
zastanwiam sie mam wlosy całe blond jednego koloru i zstanawiam sie jakby to wygladało ? Bo powiem szczerze ze troche blond misie nudzi -blond jako wiecie taki jasny kolorek
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
zgłasza się kolejna blondynka (naturalna)
![]() ![]() ![]() niestety zimą moje włoski trochę ciemnieja czego najbardziej w nich nie lubię ![]()
![]() |
![]() |
#324 |
Wtajemniczenie
|
Pytanie do dziewczyn robiących regularnie blond pasemka:
jak często rozjaśniacie pasemka?i czy robiecie to tylko na odrostach,czy macie przeciągane też na resztę włosków?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Co do kosmetyków Sunsilk to sa nawet dobre jednak nie rewelacyjne, nie polecam jednak Pantene Pro-V do blond włosów, miałam odżywkę i szampon i strasznie żółkły mi po tym włoski. Nalepszy do włosów blond jest według nie Wax i szampon Wella Regenal szampon do włosów siwych lub blond, tylko trzeba po nim użyc solidnej porcji odżywki. ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Wtajemniczenie
|
Mi fryzjerka właśnie zawsze nakłada na odrosty przede wszystkim,ale przeciąga też trochę na reszte włosów,żeby jakoś to zrównać,żeby u góry nie było jaśniej...ale niewiem czy to nie niszczy włosów?Fryzjerka powiedziała mi,że tylko na odrosty sie nakłąda jak włosy są bardzo zniszczone,a jak są w miare dobrym stanie to mozna przeciagnac na reszte troche...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Konto usunięte
|
Little Princesss a jaki dokładnie szampon profesjonalny poleciła Ci Twoja fryzjerka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.