|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
BAN stały
|
Dot.: BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=))))
Wczoraj byłam w Lorealu, wyszło super, balejaz cudo. Potem wkleje fotkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba jednak wolałabym iśc do fryzjera, żeby "zdjął" mi tą farbę z włosów niż tak katowac włosy. Potem okaże się, że będziesz żałowac.
![]() |
![]() |
#843 |
Raczkowanie
|
ja jestem naturalna ciemną popielatą blondynką
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 | |
BAN stały
|
Cytat:
Polecam stosowanie farb Diacolor Loreal w naturalnym kolorze, odżywiają włosy i nie pozostawiają odrostów. Prawie natura. Ja w wakacje mam zamiar pomalować włosy Diacolorem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Raczkowanie
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 |
Podróżniczka
|
Witam Was kobietki
![]() i tak w sumie od razu pytanko... fabruję włosy na blond ale balejażem .... i ostatnimi czasy ciągle jestem niezadowolona wychodze z jakimś czyms dziwnym na głowie sama też nie farbuję , bo wlosy mi sie ciezko rozjaśniają i mam pozniej żółtko na odrostach...farbowałam juz kilkoma farbami kiedyś i tak samo...czasem tylko mniejsze żółtko ![]() no i moje pytanko w koncu...jak by można było połączyć blond z innym kolorem pasemek...ożywić je...zaznaczam , że mam dość brązów i czarnych,co też tak długi czas miałam....myslałam nad np czerwonym , miedzianym ....z może wy macie jakieś propozycje? z góry dzięki za rady! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 |
Raczkowanie
|
a to jest szampon czy farba koloryzująca ? I czy przy zmywaniu się "tego" będzie mi schodziła z włosów stara farba czy jak? Bo tak to opisałaś , że myślę, że to jakiś cud i że jest jeszcze jakaś nadzieja dla mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#848 | |
BAN stały
|
Cytat:
To jest farba bez amoniaku, trochę sie spłukuje po jakimś tam czasie, ale malując nia np co 2 miesiące dojdziesz szybciej do naturalnego. Starej farby raczej niczym nie wypłuczesz. Tylko najważniejsze czym robiłaś wcześniej włosy, wszystkie farby Shwarzkopf gryza się z Lorealem i efekt może wyjść nieprzewidywalny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
Raczkowanie
|
używałam farb loreala bez amoniaku , tylko zapomniałam dokładnie jaka była nazwa tych farb ...juz mam : Loreal Casting Creme Gloss
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
BAN stały
|
Tak Casting, ale to farba nieprofesjonalna. A Diacolor to jak juz wspominałam farba bez amoniaku, po niej mozna rozjasniać włosy jak na naturalnych, jest bardzo odżywcza. Obecnie mam kilka pasemek swojego ciemnego blondu robionego Diacolorem a reszta kremem rozjasniającym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 |
Raczkowanie
|
to teraz mam przeokropny dylemat czy spróbować, czy moze farbować tym lorealem ... a chciałabym żeby włosy były zdrowe i nie wiem jak to uczynić farbując włosy ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#852 | |
BAN stały
|
Cytat:
Farbując DICOLOREM (OK 80Zł za całościowe farbowanie) uzyskuje odcień taki jak naturalny, włosy rosną ale odrostu już nie ma. Farba z blondu będzie sie wypłukiwać dlatego trzeba by było powtórzyć farbowanie. Powtarzasz farbowanie i włosy dalej odrastają naturalne. Najlepiej zajść do Loreala i się zapytać fryzjerki. Ja w lecie przejdę do naturalnych, a jak mi sie znudzą znowu zrobię blond balejaż. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#853 |
Rozeznanie
|
Ja wczoraj farbnęłam sobie włosy na świetlisty blond-troszkę mi się włosy przyciemniły, ale rudy odcień zniknął. Dziewczyny jak myślicie-gdy zmyje mi się ta farba, tak za 2-3 miesiące, to będę mogła rozjaśnic swoje włosy sprayem z joanny? tym reflex blond?co o tym myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#854 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#856 |
Raczkowanie
|
na początku rozjaśniaczem , potem blondami ciemnymi garniera, a na koniec farba loreala i tak narazie zostawiłam, bo to bardzo aldny kolor, tylko mam własnie problem z tym żeby były ładne i wyglądały na zdrowe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 | |
BAN stały
|
Cytat:
To jak najbardziej polecam Diacolor, są odcienie z refleksami i bez refleksów. Z refleksami bardzo ładnie wyglądają i na prawdę nie niszczą włosów. Podejdz do salonu i sie wypytaj co i jak. Szczerze polecam ta koloryzację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 |
Raczkowanie
|
okej, jeśli się zdecyduję to opisze wrażenia , dziekuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiecie jak uzyskać taki kolor? Jakąś dobrą farbe znacie? To są balejaże czy jak?
Edytowane przez dziuniaaa Czas edycji: 2008-02-14 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
o Chryste, ta dziewczyna jest straszna
![]() dziuniaaa, zależy jaki masz swój kolor. Z reguły rozjaśniacz daje taki efekt, ale tylko na w miarę jasnych włosach ![]() Ja taki miałam po Kopenhadzkim blondzie L'Oreal Feria chyba.
![]() |
#861 |
Zakorzenienie
|
Ja mam swoje rozjaśniane rozjaśniaczem, robię teraz ostatni raz balejaż i praktycznie całe włosy będą blond, ale jak sobie później z odrostami radzić, żeby nie wyszło coś starsznego?
Mój naturalny to ciemny blond, łatwo się rozjaśnia. Farby rozjaśniające używać czy jak? Ile procent mają w nich utleniacze? Forum przeglądam pod kątem blondów już 3 dzień i jak narazie dalej szukam.
Edytowane przez dziuniaaa Czas edycji: 2008-02-14 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
Raczkowanie
|
lacze sie z wami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 |
BAN stały
|
Mam pytanko do kobitek tz. ciemnych blondynek : przed farbowaniem miałam taki kolor tz. szary , nijaki ale jednak z tych jaśniejszych. Puzniej zaczełam farbować i od dłuższego czasu rozjaśniam . Zauważyłam że włochy po tych wszystkich zmianach poprostu mi zciemniały. Czy wy też coś takiego zaobserwowałyście ????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
Zadomowienie
|
![]()
Dziunia a co ty tak bronisz tej dziewczyny w krótszych włosach i wszedzie wklejasz jej fotki? Moze to poprostu ty jestes i chcesz sie dowartosciowac...A na marginesie to ta w dłuzszych jest sto razy ładniejsza od tej drugiej która jest poprostu tandetna i ma 2 włosy na krzyż.Wiem ze ostro ale nie moge juz patrzec na te foty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
Wklejam (wszędzie? <lol>), bo nie chcę zakładać nowego wątku skoro o blondzie jest takich mnóstwo. Po co forum zaśmiecać? Wolę się podpiąć.
Co jedna osoba to inny gust. Bronię ![]() ![]()
![]() |
#866 |
Zadomowienie
|
![]()
Nie wiem tak mi sie wydaje ze cały czas chcesz ta dziewczyne pokazywac jak by byla osmym cudem swiata a jest naprawde mniej niz przecietna jak dla mnie.Moze jestem przewrazliwiona ale ....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() moze moglabys mi cos rodadzic, prosze ![]() jestem właśnie na etapie podjecia decyzji, czy farbowac wlosy dalej (mam bardzo jasny, tleniony blad, wychodzilam niedawno z ciemnego brazu) czy zapuszczac odrost do naturalnego koloru, bo taki mi sie marzy ![]() ![]() myslisz ze ten Diacolor nadawalby sie dla mnie? mozna nim naprawde zapusczac odrost? jestes pewna? moj naturalny kolor to sredni-jasny blad, trudno okreslic. moze moglabym wkleic zdjecia i ocenilabys co? ![]() tylko ze to chyba nie jest watek "porady" edit: a oto moje wlosiska ![]() Edytowane przez ~refleksyjna Czas edycji: 2008-02-13 o 17:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Zadomowienie
|
dziuniaaa chcesz taki blondzik tak?
A więc tak albo idż do fryzjera. Rozjaśni Ci włosy stopniowo.To jest wersja, żeby włosy się bardzo nie zniszczyły. albo kup sobie rozjaśńiacz Joanna do pasemek i zrób sobie pasemka-trzymaj pół godziny po nałożeniu. Jest to silny rozjaśniacz więc powinien je rozjaśnić dość mocno. Mimo tego odcień żółtego będziesz miała. Więc powinnaś albo zainwestować w szampon Welli Renegal koszt 20zł. Jest on fioletowy i niwieluje odcień żółci od razu i są bialutkie. Albo kupić poprostu farbę Loreala popielaty blond i nałożyć na te pasemka, które rozjaśńiłaś. Przy następnym farbowaniu odrostów dokłądasz pasemka, aż masz całą główę białą. ![]()
![]() |
#870 |
Wtajemniczenie
|
Dziuniaa Fajne te kolorki ,ktore wkleilas fajne .Ale ja lepiej nie patrze na blondziki ,teraz swoje odpuszczam wloski
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.