|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 |
Rozeznanie
|
Dot.: BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=))))
pierwsze slysze...
![]()
![]() |
#1232 |
BAN stały
|
jusiiia konieczne będzie wcześniejsze rozjaśnienie/dekoloryzacja włosów. Żadna farba blond nie pokryje brązu. Miałam identyczną sytuację jak ty - też farbowane na brąz, potem przez 5 miesięcy nie farbowane wcale i na to pasemka rozjaśniane blond. Powinno się już schodzić do blondu pasemkami aby nie zniszczyć włosów, powoli praktycznie wszystkie zostaną pokryte rozjaśniaczem. Ja wybrałam wersje ekstremalna i nałożyłam sobie sama decoloryzator Joanny na całe włosy - wyszły marchewkowe (mimo iż jak pisałam brązowa farba nie była świeżo położona. Dopiero po 2-3 farbowaniach mam normalny a nie pomarańczowo-żółty blond.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1233 |
Raczkowanie
|
veiled
![]() Do farbowania włosy powinny być "dwudniowe", i bez absolutnie żadnych kosmetyków nałożonych po myciu. Mają wtedy naturalną ochronę, i nie ma ryzyka, że poprzedni kosmetyk wejdzie w reakcję z farbą i kolor nie wyjdzie. Może właśnie przez nie przestrzeganie tych zaleceń wiele dziewczyn narzeka na wynik farbowania ![]() P.S. kupiłam natural & easy 522 (jasny srebrzysty blond)...hmm, zobaczymy jak wyjdzie...
![]() |
#1234 |
Rozeznanie
|
ja chcialabym sobie dorobic pare jasnych pasemek na moich blond wlosach(rozjasniacz joanny plus casting swietlisty blond) i przechodzilam kolo Jean Louis David i sie zapytalam czy to by bylo mozliwe na moich dlugich wlosach, ktore nie sa w najlepszym stanie. A uzyskalam informacje, ze oni pasemek w ogole nie robia tylko kontrasty. Na czym dokladnie polegaja te kontrasty?
Tam pracuja na kosmetykach L'oreala, co jest dla mnie bardzo wazne. W Bydgoszczy gdzie mieszkam wiem jeszcze, ze Hair Coif na nich takze bazuje, ale jakos tam nie przepadam chodzic..
![]() |
#1235 |
BAN stały
|
white girl - pokaż zdjęcia jak wyszło to u ciebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1236 |
Raczkowanie
|
.ups wstaw fotki zobaczymy co masz za kolorki tego blondu
![]() urywek wzięty ze str inter "Modne są też kontrasty - gładkie włosy do ramion, z krótką grzywką, farbuje się na jasny brąz, a na końce nakłada ciemny blond, by zaznaczyć kontury fryzury. Całość zdobią pasemka w odcieniu szampana, które raz są cieńsze, a raz szersze. Kto stawia na bardziej naturalny efekt, powinien wybrać trzy odcienie pasemek: miodowy, beżowy i bursztynowy.:" mam nadziejee że pommogłam ![]() Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2008-05-10 o 16:52 Powód: post pod postem,przypominam o edycij i multicytowaniu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1237 |
Przyczajenie
|
Zielonka, bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Faktycznie, zanim pokryje całe włosy farbą, to wcześniej przynajmniej jeszcze raz zrobię na nich pasemka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1238 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mozliwe, nie mowie,ze nie (tylko ja nigdy na to uwagi nie zwracam a zawsze mam taki kolorek jaki jest na opakowaniu, ale jasne moze u innych dziewczyn sie to sprawdza)... jak zrobisz ten 5222 na wloski to wstaw foty koniecznie...bo ja sie nad nim gleboko zastanawiam ![]()
![]() |
![]() |
#1239 |
BAN stały
|
To moje po 522 (tu już jak kolorek się zmywał trochę) - przepraszam za głupią minę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1240 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
o bosheee ![]() ![]() ![]() Po 1 mam dlugie wlosy, z dluga grzywka, sa koloru jasny blond zlocisty, i chcialam dorobic pasemek jeszcze jasniejszych, zeby rozswietlic ten blond troche ![]() Albo ona sama nie wie co mowila, ale juz wiem ze tam nie pojde ![]() Pewnie, ze pomoglas ![]()
![]() |
![]() |
#1241 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() Zgłaszam się jako kolejna blondynka-od jakiegoś miesiąca ![]() ![]() Orientujecie się jakie wody się stosuje w farbach drogeryjnych super rozjaśniających np. Excellence Creme Blonde Supreme czy w Garnierach z wszystkich lini o numeracji 111? Pytam ponieważ one dobrze rozjaśniają mojego jasnego szatyna i to by była wskazówka jakiej wody użyć... Serdecznie dziękuje za poradę i pozdrawiam wszystkie jasnowłose ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1242 |
Zadomowienie
|
Witam blondyneczki
![]() Zgłaszam się jako blondynka naturalna i farbowana, obecnie z baleyagem robionym rozjaśniaczem. Uwielbiam złocisty blond ![]() ![]() Ostatnio usłyszałam od fryzjerki o nowej lini farb L'oreala do włosów blond - LUO. Podobno są łagodne, ale dają piękne świetliste blondy (jest kilka odcieni). Dotychczas żadna farba blond nie chciała łapać na moich włosach, a jeśli już, to wychodziła żółto ![]() ![]() Czy któraś z Was coś o tej linii farb słyszała? A może któraś już nią farbowała włosy? Będę wdzięczna za odpowiedź ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1243 |
Zakorzenienie
|
I ja sie do Ws przylanczam
![]() Nizej moj kolorek, fryz taki bo przed weselem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1244 |
Zakorzenienie
|
boże jakie cudowne włosy!!!!!
czego używasz do pielęgnacji? jestem pod OGROMNYM wrażeniem ![]()
![]() |
#1245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1246 |
Zakorzenienie
|
zakochałam się w Twoich włosach. Moja siostra też
![]() ![]() ![]() Jak ja bym miała takie włosy to nigdy bym ich nie pofarbowała ![]() ![]() ![]() jeezu, no nie mogę się napatrzeć ![]() a fakt- szampon gliss kur świetlisty blond rzeczywiście dość dobry jest ![]()
![]() |
#1247 |
Raczkowanie
|
ja też jestem blond i się z Wami dziś bratam
![]() tylko ja juz się troszke denerwuje na te moje blondy bo mnie w konia robią ![]() kiedyś na moje naturalne, ładne blond włosy kolezanka nalożyła rozjaśniacz z Joanny (miały byś pasemka ale wyszły bardzo grube) i potrafiły sie kempkami wykruszać- takie były suche. Potem się troszke wykaraskały, nakładałam różne odcienie, zawsze starając się żeby nie były żółte, ale i tak nigdy nie osiągnęłam wymarzonej srebrzystej platynki. Robiłam na tym pasemka, stosowałam płukanki i marne efekty. I coś mi odbiło, kupilam brązową farbę, i wyszły alinkowo-różowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I teraz pytanie do kogoś znającego się na żeczy- czy mogę jeszcze raz kupić tą farbę, i dosypać do niej rozjaśniacza? liczę się z tym że znowu zniszcze włosy, ale tyle już przeszly, że to ich nie dobije ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie blodyneczki z Wizażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1248 |
Raczkowanie
|
BBlondyneczkAA - nie mogę się powstrzymać------> pięęęęękne włosy! Cudny kolor!
![]() widać, że mocny i zdrowy ten Twój włos... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1249 |
Raczkowanie
|
Iza..ona ma naturalne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1250 |
Raczkowanie
|
zielonka, veiled - jak farbnę to wstawie na razie czekam na "dobry dzień"
![]() ![]() bblondyneczkaa - to twój naturalny kolor???
![]() |
#1251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
obstawiam że naturalny ![]()
![]() |
![]() |
#1252 |
Rozeznanie
|
ja też
![]() |
#1253 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2008-05-12 o 19:41 Powód: post pod postem/przypominam o edycij i multicytowaniu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() och i ach ![]() i kto mi powie, że jest sprawiedliwość na tym świecie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1256 |
Raczkowanie
|
witam ja 2 dni temu wypróbowałam wreszcie majrel 10 1/2 1 (martini). zdjęcie nie oddaje dokładnie tego koloru-niestety nie mam teraz jak zrobić lepszego. W rzeczywistości są jaśniejsze i maja zdecydowanie chłodny odcień.
pozdrawiam wszystkie blondyneczki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo ładny kolorek ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1258 |
Raczkowanie
|
Dodaje fotki z moim nowym kolorkiem..(przyznam,że nei wyszedłdokonca,bo jest i tak jaśniutki
![]() Jest to farba natural and easy -Orzechowy bardzo jasny złocisty blond. chciałam je troche pociemnić ale jednak jakas siła neichce bym pociemniała je...heh |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1259 |
Raczkowanie
|
dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1260 |
Raczkowanie
|
nie nie, zostań przy tych
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.