|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
BAN stały
|
Dot.: BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=))))
A teraz ja mam pytanie, nie jest to odnośnie koloru, ale dotyczy jednak włosów. Może wiecie, czym regenerować takie małe krótkie i odstające włoski od czubka, bo ja też mam bardzo mało takich krótkich odstających włosków a tak to są zdrowe. Wiem, że od amoniaku robią się takie małe, odstające włoski. Nie chodzi mi o efekt wizualny tylko czym to można zregenerować? Ja myślałam o cemencie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1892 |
BAN stały
|
No tak, nikt mi nie odpowiedział. Napiszę, może komuś przyda się to. Otóż wystarczyło potrzymać bardzo długo maskę naszpikowaną bardzo porządnie ceramidami. Mam w 100% już zdrowe włosy a są koloru bardzo bardzo jasnego w odcieniu dziecięcej platyny, lekko ciepłej, bo ociepliłam trochę, bo jestem typem urody wiosny
![]() Lara144, średni blond jest ciemnym kolorkiem. Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-10-10 o 09:16 Powód: Post pod postem, proszę edytować wypowiedzi!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1893 |
Rozeznanie
|
johnw57 zazdroszczę zdrowych włosków.Może napiszesz jak je pielęgnujesz?
Moje są wysuszone jak słoma. Sama nie wiem już jak je pielęgnować i układać by wyglądały normalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1894 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj zrobiłam włosy Recital Preference Z2 Stockholm Bardzo ,Bardzo Jasny Blond Opalizujący, wklejam zdjecia jakby ,ktos sie interesowal tym kolorem
![]() Pierwsze zdjecie - przed koloryzacja ,swiatlo dzienne Drugie zdjecie - przed ,swiatlo sztuczne Trzecie zdjecie po swiatlo dzienne Zdjecie czwarte (dodaje bo taki jest w innym sztucznym swietle) Zdjecie 6 - po ,swiatlo sztuczne Ogolnie ,kolor na zdjeciach w swietle dziennym wydaje sie duzo jasniejszy .
Edytowane przez dagirll Czas edycji: 2008-10-06 o 22:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1895 |
BAN stały
|
Dagirll, wyszło przepięknie
![]() ![]() Sorki, przecież podobają mi się twoje a o opakowaniu nie piszemy ![]() Edytowane przez johnw57 Czas edycji: 2008-10-09 o 17:47 Powód: ważny dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1898 | |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny robiła któraś z was tą farbą włosy
http://www.allegro.pl/item454946781_...ie_kolory.html kolor:Koleston Perfect 10/16 popielato - fioletowy rozświetlony jasny? Jeżeli tak to może podzieliła by się zemną informacją ![]() Z góry dziękuje Cytat:
Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2008-10-08 o 20:10 Powód: post pod postem/korzystaj z opcij edycij i multicytowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem też zadowolna z tej dołączonej do farby odżywki do stosowania po farbowaniu, jest boska ![]() EDIT: Załączam foto moich włosów ![]()
Edytowane przez isa666 Czas edycji: 2008-10-08 o 11:24 Powód: foto |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1900 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyszly Ci duzo jaśniejsze niz moje ,pewnie mialaś kolor wyjsciowy jasniejszy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje włosy w ciągu pół roku przeszły metamorfozę z ciemnego blondu z domieszką spranego rudawego brązu(bo byłam kiedyś czarnowłosa i to była po nim pozostałość). Najpierw miałam robiony 2-kolorowy balejaż(blond z brązem), potem znów zrobiła balejaż, ale tylko jasny, potem we wakacje farbowałam sama tym Garnierem, we wrześniu L`Orealem Excellence Creme i teraz tym Preferance ![]()
![]() |
![]() |
#1902 |
Wtajemniczenie
|
Garnier 100% color mowisz? A masz moze zdjecie wloskow po nim ?Wkleilabys ?
![]()
![]() |
#1903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko, że mi się ten odcień nie podobał(na blond pasemkach wyszedł siwawo a na odrostach przy głowie rudy ![]()
![]() |
![]() |
#1904 |
Przyczajenie
|
Ja również się przyłączam.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1905 |
Rozeznanie
|
Czy któraś z Was używała farby l'oreala recital preference odcienia copenhagen jasnego popieatego blondu? Chciałam nieco przyciemnić włosy,by wyglądały naturalnie(teraz mam odceń bardzo bardzo jasnego popielatego blondu 03 les blondissims recital preferenc l'oreala). Czy ten jasny popielaty wychodzi bardzo ciemno?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1906 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dziekuje ![]()
![]() |
![]() |
#1907 |
BAN stały
|
Cybercat dziękuję za miłe słowa. Cybercat i Agula (jeśli troszkę przekręciłam Wasze nicki to nie gniwajcie się - jestem po wymianie okien i z tej wymiany wyszedł niezły remont
![]() Otóż jak dbam o włosy - mam na nie hopla ![]() ![]() Jak dbam o włosy - po pierwsze farbuję je, koloryzuję, ale nie rozjaśniam, dlatego żyją. Używam zawsze nowe odżywki i maski. Pozdrawiam A i jeszcze jedna sprawa jasny blond Recitala (popielaty). Wychodzi dosyć ciemnawo, raczej jak na jego próbniku niż na opakowaniu, bo jasny blond nie jest takim jasnym kolorkiem... Dagirll, widzę, że to nietylko ja tak mam, że w jedym oświetleniu wychodzą mi włosy bardzo bardzo jasne i mega zimne a na drugim są ciemniejsze i w bardziej ciepłym odcieniu. Edytowane przez johnw57 Czas edycji: 2009-02-03 o 01:01 Powód: Post pod postem, proszę edytować wypowiedzi!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1908 |
Przyczajenie
|
Blond......... Blond
Cześć laseczki
![]() Mam do was takie pytanko: Chcę przyciemnić lekko swój kolorek włosów jasny blond, wcześniej farbowałam farbą Wellaton 9.1 Rozświetlony Popielaty Blond (śliczny kolor - polecam), chciałam teraz zafarbować na kolor 8.1 Jasny popielaty blond i nie wiem czy wogóle będzie efekt przyciemnienia. Jedynym minusem tych farb jest to, że posiadają wode 9%. Więc prosze o porade jak ładnie i nie zamocno przyciemnić włosy na ZIMNY ODCIEŃ BLOND, żeby był jasny ale nie takie "tleniony" prosze o wasze propozycje odcieni farb i firm, które posiadaja najładniejsze odcienie farb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak , dużo zalezy od swiatła ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1910 | |
BAN stały
|
Co do mocnej pielęgnacji i regeneracji, to używajcie masek z ceramidami, masek z aminokwasami, masek z proteinami i podstawa to keratyna - takie rzeczy wyczytałam kiedyś w Twoim Stylu. A jak włosy są bardzo zniszczone, to powinien nimi zająć się fachowiec - przede wszystkim wystarczy podciąć je nawet o 1cm a włosy są bardziej podatne na regenerację a fachowiec w odpowiedniej kamerze zobaczy poziom zniszczenia i zaleci odpowiednie zabiegi (np. saunę ozonową, rytuały Kerastase itp. itd.). Dziewczyny pisały na Wizażu, że te zabiegi im bardzo bardzo pomagają. I jest taka zasada - najpierw naprawiamy zniszczenia włosa a później go mawilżamy i natłuszczamy.
Pozdrówka ![]() Cytat:
isa, to już super jasny blond w tonacji natualnej. Bo bardzo jasny blond jest o wiele ciemniejszy od tego, które umieściłaś na fotce. Pamiętaj, że nazwy kolorów to te, które są na próbnikach-to są nazwy właściwe, bo na opakowaniu to są pfotoshopy, światła, rojaśnianie kolorów, to nie jest wogóle adekwatne do kolorów z próbników, bo patrzymy na próbnik i wg tego określamy jasność koloru. Pozdro Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-10-10 o 09:15 Powód: Post pod postem, proszę edytować wypowiedzi!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1911 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1912 |
BAN stały
|
Isa666, jeśli nie chcesz, aby wychodził rudawy a może bardziej złotawy odcień na odrostach, to powinnaś używać silniejszej wody % na odrosty a słabszej już na końcówki włosów, bo są już jasne i można je tylko ten kolorek odświerzać. Zobacz może jak będą wychodziły odrosty po wybranej farbie blond z 9% wodą w stężeniu (zacznij od tego) np. 60ml farby a 90ml wody 9%, jeśli nadal będzie nie tak na odrostach, to trzeba 60ml do 120ml wody 9%, czyli 1:2 i powinno już być ok, bo wtedy ta 9 zyskuje o wiele większą moc rozjaśnienia a płukanki są okropne... mniew bardzo wysuszają włosy. Ja zamiast płukanek polecam coś co nie wysusza włosów a dobrze je nawilża, nabłyszcza, ma bardzo dobry skład to Faruok Silver Lights szampon i odżywka i najważniejsze ochładza kolor i nie przyciemnia jak płukanka, bo po płukance to mam strasznie popielate włosy...
A po Farouk jest śliczna platyna (nie bbiała, ale taka w stylu Catharine Deneuve). Pozdro A ciekawi mnie, czy ktoś używał Power Shine Blonde Loreal Professionel to ampułka, która rekonstruuje włosy i wymywa żółć z włosa? Na KWC jest niestety tylko jedna opinia. Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-10-10 o 09:13 Powód: Post pod postem, proszę edytować wypowiedzi!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1913 |
Rozeznanie
|
Czy na pewno ten jasny popielaty blond wyjdzie tak ciemno?Chciałabym uzyskać kolorek jak na tym zdjęciu: http://e.lansik.pl/la730/1e0c9359001274e848ad78bb
Oto link do całej sesji: http://www.lansik.pl/8827/adriana-i-...n-w-bieliznie/ Dodam,że mam jasną, lekko zaróżowioną cerę, a ten kolor wydaje się być zimnym. Mój wyjściowy kolor to bardzo bardzo jasny popielaty blond l'orela recital preference les blondissimes. Kolor jest ładny, jednak chcę je przyciemnić do takich jak ma Doutzen na tej sesji,a konkretnie na tamtym zdjęciu. Pomóżcie,jutro mam zamiar kupić farbę.Najlepiej,gdyby była z l,oreala,bo mam zaufanie do tej firmy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1914 |
BAN stały
|
blue_cat, jeśli wybrałaś les blondisimes to masz super jasny blond (taki jest o wiele jaśniejszy od bardzo jasnego blondu, zapewniam Cie nie masz bardzo jasnego blondu, bo ta dziewczyna z tej sesji zdjęciowej ma bardzo jasny blond zimny wydaje się być z perłowo-popielatym połyskiem. Wiesz zdjęcia też trochę przekłamują odcień). Ty masz super jasny a ta dziewczyna ma bardzo jasny blond zimny, dlatego sprawia to wrażenie, że niby ma ciemniejsze włosy przez ten chłodny pigment. Teraz ważne jest, jaką farbę, chciałabyś nałożyć do przyciemnienia. Jest taka zasada - przyciemnić to możesz jasnym blondem zimnym, ale on wyjdzie Ci jak bardzo jasny blond, bo nakładasz go na włosy już superjasne, więc wypłucze się do bardzo jasnego odcienia, ale jeśli chcesz kłaść na odrosty to wyjdzie jasny blond a jasny blond jest ciemnawym kolorkiem (mówimy tu o naturalnym kolorze). Jaki odciń chcesz położyć??
Czy to Ty pisałaś o copenhagen Loreala? Muszę Cię zmartwić, bo on w sobie nie ma odcienia popielu za dużo. Recital ma mało odcienia popielatego, ale trochę mocniej rozjaśnia zaś Loreal Excellence mniej trochę rozjaśnia natomiast ma więcej niebieskiego-zimnego odcienia. Ale znowu Cię zmartwię ten jasny blond Loreal Excellence 8.1 (popielaty) u mnie i mojej Mamy, która ma siwe i jasny mysi blond trzyma się ten jasny popielaty blond max. 3 miesiące a później mocno ozłaca się i wtedy to dopiero problem jest, bo trzeba to farbą rozjaśnić. Ta modelka ma robione profesjonalnymi farbami a wiedz, że takie trzymają i trzymają zimny odcień i ta dziewczyna ma wybrany odcień na poziomie 9- czyli bardzo jasnego zimnego blondu Blue, nie patrz proszę na zdjęcia modelek na farbach, tam to jest przekłamanie koloru, pfotoshopy, prawdziwy jasny blond np. popielaty zobaczysz na próbniku, jest naprawdę ciemnym kolorem. Ja na Twoim miejscu przyciemniłambym dobrą profesjonalną farbą (masz superjasne, więc jak położysz zimny jasny blond, to wypłucze się do bardzo jasnego zimnego blondu, powinno być ok), ale odrosty rób tylko bardzo jasnym zimnym blondem. Polecam profy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1915 |
Rozeznanie
|
3 miesiące to chyba długo. Mój blond ma popielaty odcień,a farbowałam recitalem 3 miesiące temu,poźniej dwa razy robiłam odrosty. Skoro mam jasne włosy,a chcę je przyciemnić chcę wybrać ciemniejszą farbę. Dlatego mój odcień włosów utrzymuje się na poziomie 10,lepiej wybrać farbę 8.1 jasny popielaty blond niż farbę na poziomie 9,gdyż kolor może wyjść jaśniej. Farbowałam już włosy excellence perłowym blondem,kolor wyszedł zupełnie inny niż na opakowaniu,w ciepłej tonacji,mimo,iż powinien być zimny,a moje wlosy miały odcień jasnego popielaego blodu. Po prostu mam złe przeczucie co do tej farby,jednak boję się,iż odcień 9.1 excellence równie szybko wyplowieje co ten bardzo bardzo jasny perłowy blond.
Mam zamiar położyć profesjonalną farbę,ale na razie nie mam czasu i pieniędzy,w środę jadę na wycieczkę na kilka dni,a farbowanie moich długich włosów u nawet dobrego fryzjera kosztuje 150zł,a jak to przeciętna 18nastolatka, nie stać mnie na regularny comiesięczny odpływ gotówki z mojego kieszonkowego,gdyż w miesiącu nie dostaję nawet połowy z tego na moje wydatki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1916 |
BAN stały
|
Blue_cat, 9.1 bardzo jasny blond popielaty utrzymuję mi się latami zimny odcień, ale 9.1 nie przyciemni. On jest taki, że zawsze rozjaśnia na coraz jaśniejszy natomiast na odrosty jest idealny, bo chłodny odcień mam i mam latami a wtedy farbuję tylko odrosty.
10.21 ten perłowy Loreal Excellence wyszedł mi jak na opakowaniu a po 3 miesiącach zszedł na rudawy poblask. Jak zobaczysz dobrze testerek tego perłowego, to zobaczysz, że coś tam rudawego w nim jest i pewnie dlatego mnie tak ocieplił się a Tobie nie wyszedł. Naprawde nie polecam Ci tego 8.1 jasnego blondu popielatego - najpierw piękny, ale późnie po ok. 3 mieiącach (u mojej Mamy-ma siwe i jasny blond popielaty, więc wogóle nie powinien ocieplić się) kolor ozłocił się i nawet zrudział. Nawet moja Babcia stwierdziła, że miałyśmy wtedy "brzydkie blondy"po 8.1. Przyciemnij jasnym blondem, bo wypłucze się do bardzo jasnego, ale odrosty rób tylko bardzo jasnym a jak wybierzesz, np. Goldwella lub Voila masz gwarancję cały czas zimnego blondu. Blue, przykład Mama robiła 8.1 Loreal Excellence (jasny popielaty blond) kolor na początku piękny, ale, że kładzie na siwe i jaśniutkie mysie otrzymuje bardzo jasny zimny blond, który po 3 miesiącach staje się wręcz ohydny i rudawy. Na zdjęciach ten 8.1 jest strasznie ciemny i bardzo nieładny kolor, wyjątkowo brzydki. Edytowane przez johnw57 Czas edycji: 2009-02-03 o 01:37 Powód: Post pod postem, proszę edytować wypowiedzi!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1917 |
Rozeznanie
|
To jaką farbę mam w końcu zastosować?Oczywiście chodzi mi o drogeryjne farby. Który popielaty mam wybraća może Belle Color z Garniera?
Farbuję oczywiście całe włosy,gdyż chcę je przyciemnić. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1918 |
BAN stały
|
Ja polecałam profy a Garniera nie znam, więc w tym nie pomogę :/ Ja mogę pomóc tylko w doborze profesjonalnej farby.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1919 |
Rozeznanie
|
A farby wellaton migdałowego blondu bądź jasnego popielatego blondu któraś z Was używała?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1920 |
BAN stały
|
Ja też mam pytanko (pewnie w złym wątku o to pytam, ale może Ktoś będzie wiedział, gdzie szukać tych kosmetyków, bo są już dostępne w PL)
" Ten - linia kosmetyków do pielęgnacji włosów Alterna Słowa kluczowe: kosmetyki, pielęgnacja, włosy, Alterna ![]() Ciekawe, gdzie można w Pl je kupić. ?? Podobno są świetne, ja chciałabym je przetestować, ale kupić w normalnym sklepie ![]() Stronka www też niestety nie działa :/ Edytowane przez johnw57 Czas edycji: 2008-10-09 o 17:42 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.