BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=)))) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-03, 15:52   #1891
johnw57
BAN stały

Dot.: BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=))))

A teraz ja mam pytanie, nie jest to odnośnie koloru, ale dotyczy jednak włosów. Może wiecie, czym regenerować takie małe krótkie i odstające włoski od czubka, bo ja też mam bardzo mało takich krótkich odstających włosków a tak to są zdrowe. Wiem, że od amoniaku robią się takie małe, odstające włoski. Nie chodzi mi o efekt wizualny tylko czym to można zregenerować? Ja myślałam o cemencie.
johnw57 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-05, 23:16   #1892
johnw57
BAN stały

No tak, nikt mi nie odpowiedział. Napiszę, może komuś przyda się to. Otóż wystarczyło potrzymać bardzo długo maskę naszpikowaną bardzo porządnie ceramidami. Mam w 100% już zdrowe włosy a są koloru bardzo bardzo jasnego w odcieniu dziecięcej platyny, lekko ciepłej, bo ociepliłam trochę, bo jestem typem urody wiosny

Lara144, średni blond jest ciemnym kolorkiem.

Edytowane przez 'Estelle'
Czas edycji: 2008-10-10 o 09:16 Powód: Post pod postem, proszę edytować wypowiedzi!!!
Stary 2008-10-06, 11:13   #1893
cybercat11
Rozeznanie

johnw57 zazdroszczę zdrowych włosków.Może napiszesz jak je pielęgnujesz?
Moje są wysuszone jak słoma.
Sama nie wiem już jak je pielęgnować i układać by wyglądały normalnie.
cybercat11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 13:10   #1894
dagirll
Wtajemniczenie

Wczoraj zrobiłam włosy Recital Preference Z2 Stockholm Bardzo ,Bardzo Jasny Blond Opalizujący, wklejam zdjecia jakby ,ktos sie interesowal tym kolorem

Pierwsze zdjecie - przed koloryzacja ,swiatlo dzienne

Drugie zdjecie - przed ,swiatlo sztuczne

Trzecie zdjecie po swiatlo dzienne

Zdjecie czwarte (dodaje bo taki jest w innym sztucznym swietle)

Zdjecie 6 - po ,swiatlo sztuczne

Ogolnie ,kolor na zdjeciach w swietle dziennym wydaje sie duzo jasniejszy .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.JPG (15,3 KB, 121 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg przedd.JPG (6,1 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po stockholmie.JPG (37,4 KB, 174 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w szttucznym.JPG (39,2 KB, 232 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg farba.JPG (23,7 KB, 124 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moje wlosy stockholm.JPG (43,4 KB, 276 załadowań)

Edytowane przez dagirll
Czas edycji: 2008-10-06 o 22:45
dagirll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-06, 18:58   #1895
johnw57
BAN stały

Dagirll, wyszło przepięknie Nabardziej podoba mi się na 4 fotce. I piękny blask

Sorki, przecież podobają mi się twoje a o opakowaniu nie piszemy

Edytowane przez johnw57
Czas edycji: 2008-10-09 o 17:47 Powód: ważny dopisek
Stary 2008-10-06, 20:13   #1896
dagirll
Wtajemniczenie

dziekuje johnw57 ,ale w rzeczywistosci sa ciemniejsze nieco

Stary 2008-10-06, 20:18   #1897
dziuniaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez johnw57 Pokaż wiadomość
A teraz ja mam pytanie, nie jest to odnośnie koloru, ale dotyczy jednak włosów. Może wiecie, czym regenerować takie małe krótkie i odstające włoski od czubka, bo ja też mam bardzo mało takich krótkich odstających włosków a tak to są zdrowe. Wiem, że od amoniaku robią się takie małe, odstające włoski. Nie chodzi mi o efekt wizualny tylko czym to można zregenerować? Ja myślałam o cemencie.
Te antenki to nowe, odrastające włoski (przecież włosy nam wypadają i odrastają), nie ma czym tego zregenerować, muszę same urosnąć. Możesz je jedynie wygładzić jakimś balsamem wygładzającym, żeby nie było odstawania widać.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-07, 23:04   #1898
Agula 88
Zakorzenienie

Hej dziewczyny robiła któraś z was tą farbą włosy
http://www.allegro.pl/item454946781_...ie_kolory.html
kolor:Koleston Perfect 10/16 popielato - fioletowy rozświetlony jasny?
Jeżeli tak to może podzieliła by się zemną informacją jak te farby wpływają na włosy i czy kolorki wychodzą takie jak na próbniku?
Z góry dziękuje

Cytat:
No tak, nikt mi nie odpowiedział. Napiszę, może komuś przyda się to. Otóż wystarczyło potrzymać bardzo długo maskę naszpikowaną bardzo porządnie ceramidami. Mam w 100% już zdrowe włosy a są koloru bardzo bardzo jasnego w odcieniu dziecięcej platyny, lekko ciepłej, bo ociepliłam trochę, bo jestem typem urody wiosny
A jaka to maską ? może podzielisz się nazwą?

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2008-10-08 o 20:10 Powód: post pod postem/korzystaj z opcij edycij i multicytowania.
Agula 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-08, 09:22   #1899
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dagirll Pokaż wiadomość
Wczoraj zrobiłam włosy Recital Preference Z2 Stockholm Bardzo ,Bardzo Jasny Blond Opalizujący, wklejam zdjecia jakby ,ktos sie interesowal tym kolorem

Pierwsze zdjecie - przed koloryzacja ,swiatlo dzienne

Drugie zdjecie - przed ,swiatlo sztuczne

Trzecie zdjecie po swiatlo dzienne

Zdjecie czwarte (dodaje bo taki jest w innym sztucznym swietle)

Zdjecie 6 - po ,swiatlo sztuczne

Ogolnie ,kolor na zdjeciach w swietle dziennym wydaje sie duzo jasniejszy .
Wtrącę się nieco w wątek, ale sama jestem od niedawna blondynką i wczoraj właśnie farbowałam tym samym odcieniem Wcześniej farbowałam L`Oreal Excellence Creme(jasny blond perłowy - efekt wyszedł nieco żółtawy). Za to po tej farbie odcień wyszedł bardziej zimny, choć nadal ma złotawe przebłyski dzięki czemu moje włosy nie są ani złoto-żółte ani siwo-platynowe Są takie w sam raz, również nie za bardzo jasne(więc nie wyglądają sztucznie). Wg. mnie wyglądają po prostu naturalnie.
Jestem też zadowolna z tej dołączonej do farby odżywki do stosowania po farbowaniu, jest boska

EDIT: Załączam foto moich włosów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy - październik 2008.jpg (63,7 KB, 325 załadowań)

Edytowane przez isa666
Czas edycji: 2008-10-08 o 11:24 Powód: foto
isa666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-08, 15:57   #1900
dagirll
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Wtrącę się nieco w wątek, ale sama jestem od niedawna blondynką i wczoraj właśnie farbowałam tym samym odcieniem Wcześniej farbowałam L`Oreal Excellence Creme(jasny blond perłowy - efekt wyszedł nieco żółtawy). Za to po tej farbie odcień wyszedł bardziej zimny, choć nadal ma złotawe przebłyski dzięki czemu moje włosy nie są ani złoto-żółte ani siwo-platynowe Są takie w sam raz, również nie za bardzo jasne(więc nie wyglądają sztucznie). Wg. mnie wyglądają po prostu naturalnie.
Jestem też zadowolna z tej dołączonej do farby odżywki do stosowania po farbowaniu, jest boska

Wyszly Ci duzo jaśniejsze niz moje ,pewnie mialaś kolor wyjsciowy jasniejszy Ladnie ,ale zupelnie inaczej niz moje , ja teraz wyproboje inna farbe zalezy mi na takim jak stockholm jest w probniku taki srebrzysty

Stary 2008-10-08, 16:34   #1901
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Wyszly Ci duzo jaśniejsze niz moje ,pewnie mialaś kolor wyjsciowy jasniejszy Ladnie ,ale zupelnie inaczej niz moje , ja teraz wyproboje inna farbe zalezy mi na takim jak stockholm jest w probniku taki srebrzysty
Mi taki srebrzysty wyszedł po Garnierze 100% Color Ultrajasny popielaty blond(jakoś tak, nie pamiętam dokładnie nazwy).

Moje włosy w ciągu pół roku przeszły metamorfozę z ciemnego blondu z domieszką spranego rudawego brązu(bo byłam kiedyś czarnowłosa i to była po nim pozostałość). Najpierw miałam robiony 2-kolorowy balejaż(blond z brązem), potem znów zrobiła balejaż, ale tylko jasny, potem we wakacje farbowałam sama tym Garnierem, we wrześniu L`Orealem Excellence Creme i teraz tym Preferance

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-08, 16:57   #1902
dagirll
Wtajemniczenie

Garnier 100% color mowisz? A masz moze zdjecie wloskow po nim ?Wkleilabys ?

Stary 2008-10-08, 17:17   #1903
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Garnier 100% color mowisz? A masz moze zdjecie wloskow po nim ?Wkleilabys ?
Proszę, tu na tle moich opalonych pleców
Tylko, że mi się ten odcień nie podobał(na blond pasemkach wyszedł siwawo a na odrostach przy głowie rudy ).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bez☠tytułu.jpg (18,6 KB, 235 załadowań)
Stary 2008-10-08, 17:56   #1904
annn160
Przyczajenie

Ja również się przyłączam. dagirll, śliczny kolor.
annn160 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-08, 17:58   #1905
blue_cat
Rozeznanie

Czy któraś z Was używała farby l'oreala recital preference odcienia copenhagen jasnego popieatego blondu? Chciałam nieco przyciemnić włosy,by wyglądały naturalnie(teraz mam odceń bardzo bardzo jasnego popielatego blondu 03 les blondissims recital preferenc l'oreala). Czy ten jasny popielaty wychodzi bardzo ciemno?
blue_cat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-08, 18:06   #1906
dagirll
Wtajemniczenie

Cytat:
Proszę, tu na tle moich opalonych pleców
Tylko, że mi się ten odcień nie podobał(na blond pasemkach wyszedł siwawo a na odrostach przy głowie rudy ).
Ale fajny wlasnie mniej wiecej o cos takiego mi chodzi to tez bede miala problem ,bo jak odrost mi sie rozjasni troche ,to pewnie wlasnie na rudo. I co tym wtedy zrobic

Cytat:
Napisane przez annn160 Pokaż wiadomość
Ja również się przyłączam. dagirll, śliczny kolor.
dziekuje

Stary 2008-10-08, 18:40   #1907
johnw57
BAN stały

Cybercat dziękuję za miłe słowa. Cybercat i Agula (jeśli troszkę przekręciłam Wasze nicki to nie gniwajcie się - jestem po wymianie okien i z tej wymiany wyszedł niezły remont )
Otóż jak dbam o włosy - mam na nie hopla , który na szczęście już mija Oczywiście zawsze będę o nie dbać. Napiszę tak, z natury mam bardzo gęste i średnio-grube włosy, które po farbach blond niestety robią mi się cieńsze. Mam średnio-jasny blond naturalny z białawymi pasemkami, które mam od dziecka. Moje włosy mają srebrzysto a na słońcu lekko słoneczny poblak a końcówki falują w grube-falo-loki. Jak wiadomo o fale trzeba bardziej dbać niż o proste włosy, bo takie mają większą tendencjędo wysuszania a ja dodatkowo farbuję włosy na bardzo lub bardzo bardzo jasne blondy o różnym połysku (ciepłym i zimnym).

Jak dbam o włosy - po pierwsze farbuję je, koloryzuję, ale nie rozjaśniam, dlatego żyją. Używam zawsze nowe odżywki i maski.
Pozdrawiam

A i jeszcze jedna sprawa jasny blond Recitala (popielaty). Wychodzi dosyć ciemnawo, raczej jak na jego próbniku niż na opakowaniu, bo jasny blond nie jest takim jasnym kolorkiem...

Dagirll, widzę, że to nietylko ja tak mam, że w jedym oświetleniu wychodzą mi włosy bardzo bardzo jasne i mega zimne a na drugim są ciemniejsze i w bardziej ciepłym odcieniu.

Edytowane przez johnw57
Czas edycji: 2009-02-03 o 01:01 Powód: Post pod postem, proszę edytować wypowiedzi!!!
Stary 2008-10-08, 19:41   #1908
anielka22oln
Przyczajenie

Blond......... Blond

Cześć laseczki

Mam do was takie pytanko:

Chcę przyciemnić lekko swój kolorek włosów jasny blond, wcześniej farbowałam farbą Wellaton 9.1 Rozświetlony Popielaty Blond (śliczny kolor - polecam), chciałam teraz zafarbować na kolor 8.1 Jasny popielaty blond i nie wiem czy wogóle będzie efekt przyciemnienia. Jedynym minusem tych farb jest to, że posiadają wode 9%.

Więc prosze o porade jak ładnie i nie zamocno przyciemnić włosy na ZIMNY ODCIEŃ BLOND, żeby był jasny ale nie takie "tleniony" prosze o wasze propozycje odcieni farb i firm, które posiadaja najładniejsze odcienie farb )
anielka22oln jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-08, 20:23   #1909
dagirll
Wtajemniczenie

Cytat:

A i jeszcze jedna sprawa jasny blond Recitala (popielaty). Wychodzi dosyć ciemnawo, raczej jak na jego próbniku niż na opakowaniu, bo jasny blond nie jest takim jasnym kolorkiem...

Dagirll, widzę, że to nietylko ja tak mam, że w jedym oświetleniu wychodzą mi włosy bardzo bardzo jasne i mega zimne a na drugim są ciemniejsze i w bardziej ciepłym odcieniu.

Tak , dużo zalezy od swiatła

Stary 2008-10-09, 00:12   #1910
johnw57
BAN stały

Co do mocnej pielęgnacji i regeneracji, to używajcie masek z ceramidami, masek z aminokwasami, masek z proteinami i podstawa to keratyna - takie rzeczy wyczytałam kiedyś w Twoim Stylu. A jak włosy są bardzo zniszczone, to powinien nimi zająć się fachowiec - przede wszystkim wystarczy podciąć je nawet o 1cm a włosy są bardziej podatne na regenerację a fachowiec w odpowiedniej kamerze zobaczy poziom zniszczenia i zaleci odpowiednie zabiegi (np. saunę ozonową, rytuały Kerastase itp. itd.). Dziewczyny pisały na Wizażu, że te zabiegi im bardzo bardzo pomagają. I jest taka zasada - najpierw naprawiamy zniszczenia włosa a później go mawilżamy i natłuszczamy.
Pozdrówka

Cytat:

isa, to już super jasny blond w tonacji natualnej. Bo bardzo jasny blond jest o wiele ciemniejszy od tego, które umieściłaś na fotce. Pamiętaj, że nazwy kolorów to te, które są na próbnikach-to są nazwy właściwe, bo na opakowaniu to są pfotoshopy, światła, rojaśnianie kolorów, to nie jest wogóle adekwatne do kolorów z próbników, bo patrzymy na próbnik i wg tego określamy jasność koloru.
Pozdro

Czas edycji: 2008-10-10 o 09:15 Powód: Post pod postem, proszę edytować wypowiedzi!!!
Stary 2008-10-09, 08:02   #1911
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajny wlasnie mniej wiecej o cos takiego mi chodzi to tez bede miala problem ,bo jak odrost mi sie rozjasni troche ,to pewnie wlasnie na rudo. I co tym wtedy zrobic
Ja się ratowałam szamponem z fioletową płukanką Ale tu też trzeba uważać, bo można mieć potem fioletowe włosy jak się niedokładnie spłuka płukankę albo za długo ją potrzyma

Cytat:
isa, to już super jasny blond w tonacji natualnej. Bo bardzo jasny blond jest o wiele ciemniejszy od tego, które umieściłaś na fotce. Pamiętaj, że nazwy kolorów to te, które są na próbnikach-to są nazwy właściwe, bo na opakowaniu to są pfotoshopy, światła, rojaśnianie kolorów, to nie jest wogóle adekwatne do kolorów z próbników, bo patrzymy na próbnik i wg tego określamy jasność koloru.
Pozdro
Wiem wiem Ja się sugeruję zawsze bardziej nazwą odcienia niż zdjęciem na opakowaniu, bo jak widzę w nazwie "popielaty" to wiem, że wyjdzie odcień zimny a "słoneczny" to z kolei coś żółtawego.
Stary 2008-10-09, 14:18   #1912
johnw57
BAN stały

Isa666, jeśli nie chcesz, aby wychodził rudawy a może bardziej złotawy odcień na odrostach, to powinnaś używać silniejszej wody % na odrosty a słabszej już na końcówki włosów, bo są już jasne i można je tylko ten kolorek odświerzać. Zobacz może jak będą wychodziły odrosty po wybranej farbie blond z 9% wodą w stężeniu (zacznij od tego) np. 60ml farby a 90ml wody 9%, jeśli nadal będzie nie tak na odrostach, to trzeba 60ml do 120ml wody 9%, czyli 1:2 i powinno już być ok, bo wtedy ta 9 zyskuje o wiele większą moc rozjaśnienia a płukanki są okropne... mniew bardzo wysuszają włosy. Ja zamiast płukanek polecam coś co nie wysusza włosów a dobrze je nawilża, nabłyszcza, ma bardzo dobry skład to Faruok Silver Lights szampon i odżywka i najważniejsze ochładza kolor i nie przyciemnia jak płukanka, bo po płukance to mam strasznie popielate włosy...
A po Farouk jest śliczna platyna (nie bbiała, ale taka w stylu Catharine Deneuve).
Pozdro

A ciekawi mnie, czy ktoś używał Power Shine Blonde Loreal Professionel to ampułka, która rekonstruuje włosy i wymywa żółć z włosa? Na KWC jest niestety tylko jedna opinia.

Czas edycji: 2008-10-10 o 09:13 Powód: Post pod postem, proszę edytować wypowiedzi!!!
Stary 2008-10-09, 14:39   #1913
blue_cat
Rozeznanie

Czy na pewno ten jasny popielaty blond wyjdzie tak ciemno?Chciałabym uzyskać kolorek jak na tym zdjęciu: http://e.lansik.pl/la730/1e0c9359001274e848ad78bb
Oto link do całej sesji: http://www.lansik.pl/8827/adriana-i-...n-w-bieliznie/

Dodam,że mam jasną, lekko zaróżowioną cerę, a ten kolor wydaje się być zimnym. Mój wyjściowy kolor to bardzo bardzo jasny popielaty blond l'orela recital preference les blondissimes. Kolor jest ładny, jednak chcę je przyciemnić do takich jak ma Doutzen na tej sesji,a konkretnie na tamtym zdjęciu. Pomóżcie,jutro mam zamiar kupić farbę.Najlepiej,gdyby była z l,oreala,bo mam zaufanie do tej firmy.
Stary 2008-10-09, 15:03   #1914
johnw57
BAN stały

blue_cat, jeśli wybrałaś les blondisimes to masz super jasny blond (taki jest o wiele jaśniejszy od bardzo jasnego blondu, zapewniam Cie nie masz bardzo jasnego blondu, bo ta dziewczyna z tej sesji zdjęciowej ma bardzo jasny blond zimny wydaje się być z perłowo-popielatym połyskiem. Wiesz zdjęcia też trochę przekłamują odcień). Ty masz super jasny a ta dziewczyna ma bardzo jasny blond zimny, dlatego sprawia to wrażenie, że niby ma ciemniejsze włosy przez ten chłodny pigment. Teraz ważne jest, jaką farbę, chciałabyś nałożyć do przyciemnienia. Jest taka zasada - przyciemnić to możesz jasnym blondem zimnym, ale on wyjdzie Ci jak bardzo jasny blond, bo nakładasz go na włosy już superjasne, więc wypłucze się do bardzo jasnego odcienia, ale jeśli chcesz kłaść na odrosty to wyjdzie jasny blond a jasny blond jest ciemnawym kolorkiem (mówimy tu o naturalnym kolorze). Jaki odciń chcesz położyć??
Czy to Ty pisałaś o copenhagen Loreala? Muszę Cię zmartwić, bo on w sobie nie ma odcienia popielu za dużo. Recital ma mało odcienia popielatego, ale trochę mocniej rozjaśnia zaś Loreal Excellence mniej trochę rozjaśnia natomiast ma więcej niebieskiego-zimnego odcienia. Ale znowu Cię zmartwię ten jasny blond Loreal Excellence 8.1 (popielaty) u mnie i mojej Mamy, która ma siwe i jasny mysi blond trzyma się ten jasny popielaty blond max. 3 miesiące a później mocno ozłaca się i wtedy to dopiero problem jest, bo trzeba to farbą rozjaśnić.

Ta modelka ma robione profesjonalnymi farbami a wiedz, że takie trzymają i trzymają zimny odcień i ta dziewczyna ma wybrany odcień na poziomie 9- czyli bardzo jasnego zimnego blondu
Blue, nie patrz proszę na zdjęcia modelek na farbach, tam to jest przekłamanie koloru, pfotoshopy, prawdziwy jasny blond np. popielaty zobaczysz na próbniku, jest naprawdę ciemnym kolorem.

Ja na Twoim miejscu przyciemniłambym dobrą profesjonalną farbą (masz superjasne, więc jak położysz zimny jasny blond, to wypłucze się do bardzo jasnego zimnego blondu, powinno być ok), ale odrosty rób tylko bardzo jasnym zimnym blondem. Polecam profy.
Stary 2008-10-09, 15:45   #1915
blue_cat
Rozeznanie

3 miesiące to chyba długo. Mój blond ma popielaty odcień,a farbowałam recitalem 3 miesiące temu,poźniej dwa razy robiłam odrosty. Skoro mam jasne włosy,a chcę je przyciemnić chcę wybrać ciemniejszą farbę. Dlatego mój odcień włosów utrzymuje się na poziomie 10,lepiej wybrać farbę 8.1 jasny popielaty blond niż farbę na poziomie 9,gdyż kolor może wyjść jaśniej. Farbowałam już włosy excellence perłowym blondem,kolor wyszedł zupełnie inny niż na opakowaniu,w ciepłej tonacji,mimo,iż powinien być zimny,a moje wlosy miały odcień jasnego popielaego blodu. Po prostu mam złe przeczucie co do tej farby,jednak boję się,iż odcień 9.1 excellence równie szybko wyplowieje co ten bardzo bardzo jasny perłowy blond.

Mam zamiar położyć profesjonalną farbę,ale na razie nie mam czasu i pieniędzy,w środę jadę na wycieczkę na kilka dni,a farbowanie moich długich włosów u nawet dobrego fryzjera kosztuje 150zł,a jak to przeciętna 18nastolatka, nie stać mnie na regularny comiesięczny odpływ gotówki z mojego kieszonkowego,gdyż w miesiącu nie dostaję nawet połowy z tego na moje wydatki.
Stary 2008-10-09, 15:51   #1916
johnw57
BAN stały

Blue_cat, 9.1 bardzo jasny blond popielaty utrzymuję mi się latami zimny odcień, ale 9.1 nie przyciemni. On jest taki, że zawsze rozjaśnia na coraz jaśniejszy natomiast na odrosty jest idealny, bo chłodny odcień mam i mam latami a wtedy farbuję tylko odrosty.
10.21 ten perłowy Loreal Excellence wyszedł mi jak na opakowaniu a po 3 miesiącach zszedł na rudawy poblask. Jak zobaczysz dobrze testerek tego perłowego, to zobaczysz, że coś tam rudawego w nim jest i pewnie dlatego mnie tak ocieplił się a Tobie nie wyszedł.
Naprawde nie polecam Ci tego 8.1 jasnego blondu popielatego - najpierw piękny, ale późnie po ok. 3 mieiącach (u mojej Mamy-ma siwe i jasny blond popielaty, więc wogóle nie powinien ocieplić się) kolor ozłocił się i nawet zrudział. Nawet moja Babcia stwierdziła, że miałyśmy wtedy "brzydkie blondy"po 8.1.
Przyciemnij jasnym blondem, bo wypłucze się do bardzo jasnego, ale odrosty rób tylko bardzo jasnym a jak wybierzesz, np. Goldwella lub Voila masz gwarancję cały czas zimnego blondu.

Blue, przykład Mama robiła 8.1 Loreal Excellence (jasny popielaty blond) kolor na początku piękny, ale, że kładzie na siwe i jaśniutkie mysie otrzymuje bardzo jasny zimny blond, który po 3 miesiącach staje się wręcz ohydny i rudawy. Na zdjęciach ten 8.1 jest strasznie ciemny i bardzo nieładny kolor, wyjątkowo brzydki.

Edytowane przez johnw57
Czas edycji: 2009-02-03 o 01:37 Powód: Post pod postem, proszę edytować wypowiedzi!!!
Stary 2008-10-09, 16:53   #1917
blue_cat
Rozeznanie

To jaką farbę mam w końcu zastosować?Oczywiście chodzi mi o drogeryjne farby. Który popielaty mam wybraća może Belle Color z Garniera?

Farbuję oczywiście całe włosy,gdyż chcę je przyciemnić.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-09, 16:55   #1918
johnw57
BAN stały

Ja polecałam profy a Garniera nie znam, więc w tym nie pomogę :/ Ja mogę pomóc tylko w doborze profesjonalnej farby.
Stary 2008-10-09, 17:10   #1919
blue_cat
Rozeznanie

A farby wellaton migdałowego blondu bądź jasnego popielatego blondu któraś z Was używała?
Stary 2008-10-09, 17:23   #1920
johnw57
BAN stały

Ja też mam pytanko (pewnie w złym wątku o to pytam, ale może Ktoś będzie wiedział, gdzie szukać tych kosmetyków, bo są już dostępne w PL)
"
Ten - linia kosmetyków do pielęgnacji włosów Alterna

Słowa kluczowe: kosmetyki, pielęgnacja, włosy, Alterna
Wywodząca się z Beverly Hills marka Alterna to czołówka luksusowych produktów pielęgnacyjnych do włosów. Firma jako pierwsza zastosowała w kosmetykach do włosów osiągnięcia naukowe w dziedzinie pielęgnacji skóry. Produkty zawierają kompleks terapii enzymatycznej Enzymetherapy, technologię będąca ukierunkowanym systemem enzymów wspomagających skuteczność dostarczania skórze podstawowych składników. Efekt jest taki, że włosy stają się grubsze i mocniejsze. Prezentowana linia Ten to połączenie dziesięciu kluczowych składników z całego świata. Afrykański kakaowiec, kwas hialuronowy, oparty na kawiorze kompleks przeciwdziałający starzeniu się Caviar Age-Control Complex, system Color Hold, olejek z białych trufli, olejek z pestek winogron z Szampanii, pierwiosnek bułgarski, arabska żywica olibanum, wyciąg z kory marokańskiego drzewa kwillaja i kwiat arniki składają się na profesjonalną i kompleksową linię udoskonalającą. Kosmetyki chronią włosy przed promieniowaniem UVA i UVB, w wyraźny sposób poprawiają ich wygląd i komfort i zapewniają wzmocnioną produkcję keratyny niezbędnej dla ich siły i zdrowia. Ceny: Ten Shampoo (250ml): 265 zł Ten Conditioner (200ml): 265 zł Ten Hairspray (200ml): 155 zł Ten Hair Masque (150 ml): 265 zł www.alterna.com "

Ciekawe, gdzie można w Pl je kupić. ??

Podobno są świetne, ja chciałabym je przetestować, ale kupić w normalnym sklepie

Stronka www też niestety nie działa :/

Edytowane przez johnw57
Czas edycji: 2008-10-09 o 17:42 Powód: dopisek
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości