|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Raczkowanie
|
Dot.: BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=))))
a ja mam pytanko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2072 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale tylko te nie wysuszają włosów ![]() Edytowane przez johnw57 Czas edycji: 2008-11-30 o 23:41 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2073 |
Zakorzenienie
|
Jest jeszcze szampon Welli specjalnie do włosów farbowanych nadający srebrną poświatę.
![]() |
#2074 |
Raczkowanie
|
i jak wiecie może jaki to kolor za fotkach które załązyłam??? plis bardzi mi zalezy!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2075 |
Zakorzenienie
|
Gdzie te fotki?
![]() |
#2076 |
Raczkowanie
|
załącze jeszcze raz mam nadzieje ze ktoś zan tek kolorek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2077 |
BAN stały
|
To powinien być bardzo jasny złocisto-beżowy blond. Mieszany beż ze złocistym odcieniem, ale beż jest tu ciepłym odcieniem a złoty nie jest przesadnie napigmentowany złocistym odcieniem. Są różne odcienie złocistego blondu- złoty to w końcu najaśnejszy odcień rudego, więc dodanie go do blond farby powoduje, że włosy są ciepłe. Ten blod nie jest rudy a złocisto-beżowy. Kolor złocisty jest tu spokojnym odcieniem. Powinnaś szukać blondu na poziomie 9-czyli bardzo jasny, ale to mieszanka odcieni.
A tej pani na zdjęciu niestety nie pasuje taki blond:/ Pozdrawiam ![]() Pamiętaj, że kolor na fotkach też przekłamuje kolor w realu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2078 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2079 |
Raczkowanie
|
Johnw, masz piekne włosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2080 |
Zakorzenienie
|
kochane blondyneczki... w celu wytrzymania okresu odrastania włosów w naturalnym kolorze ciemny blond ...pofarbowałam końcówki(wcześniej farbowane) na "ciemny blond" u fryzjerki ale teraz okazuje się że ten ciemny blond fryzjerski to jest jasniejszy od mojego i na dodatek rudzieje
![]() ![]() Polećcie mi szampon który niweluje taki efekt!! ![]() zastanawiam się czy lepszy byłby szampon dający chłodny odcień z MARION czy takowy z JOANNY? Czy któraś może używała obu i może porównać?
![]() |
#2081 |
Raczkowanie
|
używalam obu i po marionie zero efektu ot taki sobie zwykly szampon, natomiast ten z joanny jest bardzo dobry używam raz na jakis czas bo np moja mama stosuje go caly czas i jej blond wlosy nabraly siwego odcienia wiec widac mozna nim przedobrzyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2082 |
Zakorzenienie
|
loll a jak często używasz tego z Joanny?
1 raz w tygodniu? 2 razy w tygodniu? Co 2gie mycie??? ![]()
![]() |
#2083 |
Raczkowanie
|
Sweet_Jelly róznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2084 |
Zakorzenienie
|
myślisz że pomoże on w ochłodzeniu mojego średnio-ciemny blond ...mam taką farbę na końcówkach i niechcę by odrózniało się od naturalnych odrostów które mam popielate!
![]() Szampon kupiłam ten z joanny jednak...Tak jak radzisz. Jutro przetestuje! Kupiłam też srebrną płukankę...
![]() |
#2085 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jean używasz farby czy rozjaśniacza? Bo jeśli używasz rozjaśniacza a później farby to włosy mogą żółknąć. Ja użyłam 4 razy farby blond, bo miałam bardzo ładny naturalnie wyglądający bardzo jasny chłodny blond, ale znudziło mi się, chciałam odmiany i jeszcze jaśniejszych włosów ![]() Nałożyłam farbę na całe włosy i po 3 miesiącach farba zbyt bardzo ociepliła się, po 3 miesiącach znowu farbowałam całość-tym razem blond wyszedł z poświatą błękitu, chociaż nie był biały i daleko mu było do białego blondu, tym razem znowu sięgnęłam po 3 tygodniach, bo błękit nie wymył się, a mnie źle jest w zimnym blondzie (jestem wiosną) i użyłam farby profesjonalnej, która lekko ociepliła mi kolor i było już idealnie. Przed tymi czterokrotnymi farbami, które kładłam na całe włosy-tylko blond był nieco ciemniejszy-nie musiałam używać żadnych masek, ani odżywek a włosy były w takiej kondycji jak te, które pokazałam na zdjęciu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2086 |
Raczkowanie
|
johnw, najpierw rozjaśniałam 2 razy rozjaśniaczem goldwell oxycur platin z wodą 9%, na to dałam farbę z matrixa, jasny popielaty blond, teraz cały czas nią robie, uzywam tez szamponu l'oreal prof. shine blond (ale niewiele mi on daje w sumie). Staram się narazie robic tylko odrost, zebym nie musiała znow obcinac co troche końcówek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2087 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie próbowałaś może Loreal Majiblond?? Ta farba rozjaśnia ładnie nawet brązowe włosy i pnoć tak nie żółknie, bo to alternatywa dla rozjaśniacza i nadaje ładny chłodny kolor. Jeśli mogę coś doradzić to perłowy blond jest jeszcze zimniejszy od popieli i perłowy blond dłużej utrzymuje się jego chłód. Tylko patrz na zimne próbniki perłowe, bo są też perłowe kolorki, które wchodzą w róż-to bardzo ładne kolorki takie jak naturalne, ale jeśli chcesz zimne to patrz na perłowe kolorki a próbnik musi być bardzo zimny i nie może wpadać w róż, ani rudy. Np. taki zimny bardzo bardzo zimny blond ma Alfaparf-poziom 10.21 to bardzo bardzo jasny blond perłowy i jest mega zimny. Są też blondy perłowe tak zimne z tej serii jeszcze jaśniejsze i ciemniejsze bodajże do średniego blondu są te perłowe mega mega zimne blondy. Tylko zastanów się, czy taki pasuje Tobie kolor, bo to odcień dla jasnowłosych zim, nawet typie urody lato-może zbyt ochłodzić twarz. Jeśli jesteś wiosną lub jesienią to nie ma sensu na taki kolorek patrzeć. Bardzo zimne blondy perłowe ma też Kolleston i Loreal prof. Majiblond, Alfaparf i Voila. Te nie wchodzą w róż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2088 |
Raczkowanie
|
O, to muszę popatrzec, bo zawsze wydawało mi sie, ze perłowe blondy są raczej cieple albo takie neutralne (w kierunku białego, jak masa perłowa wlasnie), dlatego stosowałam popielate. Z matrixa jest fajny kolor, ultrapopielaty blond (o symbolu AA, czyli juz taki popiel siwy), bardzo jasny, do uzywania tylko z wodą 12% (więc niestety jednak ta najmocniejsza). Wyglada super, bardzo jasny, już trochę błekitny nawet, ale zrobienie go i nie zniszczenie włosow graniczy z cudem, nie wspomne o odrostach co dwa tygodnie.
Czytałam twoje posty johnw i muszę powiedziec, ze masz trochę fajniej, bo jesteś z natury blondynką, a ja jednak mam wlosy brazowe i odrost zawsze widać szybko, wczesniej farbowalam wlosy na ciemniejsze kolory i potem to rozjasnianie, wrr. Ale tez interesuje sie farbami, tymi dla fryzjerow, w sumie wszystko robie sama, ale zawsze czegos nowego chetnie sie dowiem ![]() Edytowane przez JeanHarlow Czas edycji: 2008-12-03 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A chciałabym by były chłodne i nie odcinały się pod względem ciepło-zimno od odrostów Dlatego zaczęłam od dziś stosować srebrną płukankę i szampon niwelujący żółty odcień.I mam wrażenie że ta płukanka działa ![]() Choć bałam się czy na taki odcień blondu płukanka zadziała..to jednak widać troszeńkę zmianę. Włosy zrobiły się jakby jaśniejsze(akurat nie oto mi chodziło) i nabrały srebrno białego poblasku... ![]() Najfajniejsze jest to że moje odrosty też zrobiły się jakby srebrzyste ![]() Ciekawa jestem jak będą włoski wyglądać przy dłuższym stosowaniu!
![]() |
![]() |
#2091 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2092 |
Rozeznanie
|
kochane powiedzcie mi prosze jaka farba uzyskalabym taki kolorek... bo moje wloski sa delikatnie jasniejsze-bardziej platyna...i przez to ciezko mi uzyskac taki prawdziwy blond sloneczny (ale nie żółty) bo za kazdym razem wloski i tak wychodz jasniejsze niz na opakowaniu
![]()
![]() |
#2093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
„Człowiek myśli, że ważne jest by mieć i nie wie, że ważniejsze jest by być”. Oscar Wilde "Prawdziwe szczęście niewiele kosztuje; jeśli jest drogie, niedobrego jest rodzaju". F.-R. Chateaubriand Edytowane przez morelle Czas edycji: 2008-12-03 o 16:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2094 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2095 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jeszcze ma w sojej ofercie taki blond firma prof. Goldwell, ale Loreal prof. jest lepszy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2096 |
Rozeznanie
|
![]()
a ja się wpraszam do blondyneczek, co prawda nie mega jasnych, ale zawsze
![]() pofarbowałam udanie moje na-rudo-farbowane włosy loreal recital preference 8.1 copenhaga i nie są juz rude. Śliczne i nauralne, co więcej to ta farba chwyciła tak samo ciemnobrązowe odrosty, więc w przyszłości nie będę mieć z ich koloryzacją problemow ![]() na fotkach: 1 przed, rude, ale na poziomie 8 2 i 3 blond
![]() Pisz, zrobię dla Ciebie dredloki! Edytowane przez ...:::kizia:::... Czas edycji: 2008-12-10 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2097 |
Zakorzenienie
|
czy ktoras z Was malowala wlosy jasnym popielatym blondem albo popielatym blondem z loreal recital preference?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2098 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2099 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2100 |
Rozeznanie
|
błagam Cię spójrz wyżej
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.