BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=)))) - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-12, 16:12   #2401
Justinka_
Rozeznanie

Dot.: BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=))))

..

Edytowane przez Justinka_
Czas edycji: 2009-08-30 o 09:29 Powód: blad
Justinka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 10:06   #2402
skorpion91
Gość

Cytat:
Napisane przez Justinka_ Pokaż wiadomość
A to moje włoski fo farbie Schwarzkopf .
Ogólnie jestem zadowolona z koloru tylko,ze bardzo mnie denerwuje ten żółty odcien jak farbuje odrosty.Im wlosy sa przy skorze tym sa bardziej zółte .

PRZECUDNY KOLOR ale podobno schwarzkopf niszczy wlosy jakiego koloru uzylas? i jaki masz naturalny? tez zawsze mam zolte odrosty, lae uzywam Garniera ultrajasny popielaty blond
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 16:00   #2403
Justinka_
Rozeznanie

Fajnie,ze Ci sie podoba ten kolorek .
Ja uzywam Schwarzkopf Palette Intensive Color Creme A10 rozświetlony popielaty blond.
Powiem Ci,ze jestem dosc zadowolona z koloru,ale jednak to nie to,czego chcialabym.Na zdjeciu wygladaja fajnie tylko,ze u podstawy sa żółte (np.za uszami),a na koncach czasami az za bardzo blond,takie az miejscami spalone .A ja bardzo chcialabym,zeby mialy jednolita barwę,zeby sie tak nie roznily.
I teraz ostatnio zastanawiam sie czy nie wrocic czasem do naturalnego koloru włosow.Moj naturalny jest taki ciemny blond,ale nie az taki ciemny.Nawet mi sie podobal.Mialam taki jednolity kolorek.A jak farbuje wlosy to ciagle te odrosty,ktore bardzo mnie denerwuja .Przez nie moje wlosy wygladaja okropnie,ale tak ma chyba kazda z nas.

Nie slyszalam o tym,zeby Schwarzkopf niszczyla wlosy.Naprawde?
Stary 2009-03-13, 16:07   #2404
anomalia83
Raczkowanie

Justinka_ bardzo ładny ten kolorek
Mam ten sam problem, odrosty zawsze różnią się od reszty, zwykle są za żółte, nawet jak farbuje odcieniami popielatymi

Czy któraś z Was używała farby Palette 10 min. color 1000 Light Blond ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P10_1000.jpg (10,0 KB, 71 załadowań)

Edytowane przez anomalia83
Czas edycji: 2009-03-13 o 17:49
anomalia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 18:36   #2405
Anne9
Przyczajenie

hej blondynki ! potrzebuję drobnej porady. bardzo chciałabym sobie zrobić grzywkę ale rodzina mi odradza ale myślę że się po prostu przyzwyczaili do mojej obecnej fryzury. Mam wlosy ciemny blond. gdzieś tak do ramion niskie czoło i niebieskie oczy. Jak myślicie mogę sobie pozwolić na grzywkę?
Anne9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 18:47   #2406
anomalia83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anne9 Pokaż wiadomość
hej blondynki ! potrzebuję drobnej porady. bardzo chciałabym sobie zrobić grzywkę ale rodzina mi odradza ale myślę że się po prostu przyzwyczaili do mojej obecnej fryzury. Mam wlosy ciemny blond. gdzieś tak do ramion niskie czoło i niebieskie oczy. Jak myślicie mogę sobie pozwolić na grzywkę?

To pytanie raczej do działu metamorfoz, poza tym musiałabyś dać zdjęcie, łatwiej byłoby powiedzieć czy Ci pasuje czy nie
anomalia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 10:48   #2407
veiled
Rozeznanie

GG do veiled

ja mam rozjasniane wloski i chce je przyciemnic do takiego naturalnego blondu.juz raz probowalam i roznica byla chwilowa i bardzo bardzo malo wyrazna....zwyczajnie mi nie chwycilo... a tez boje sie probowac ciemniejszych brazow bo wiem ze wtedy efekt jest odwrotny- czyli czerń na glowie... czy mozecie mi cos poradzic- moze jakas farbe lub moze ktoras z was ma podobny problem...

P.S. interesuje mnie taki kolorek...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 6091889.jpg (32,7 KB, 136 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-15, 13:32   #2408
skorpion91
Gość

Cytat:
Napisane przez Justinka_ Pokaż wiadomość
Fajnie,ze Ci sie podoba ten kolorek .
Ja uzywam Schwarzkopf Palette Intensive Color Creme A10 rozświetlony popielaty blond.
Powiem Ci,ze jestem dosc zadowolona z koloru,ale jednak to nie to,czego chcialabym.Na zdjeciu wygladaja fajnie tylko,ze u podstawy sa żółte (np.za uszami),a na koncach czasami az za bardzo blond,takie az miejscami spalone .A ja bardzo chcialabym,zeby mialy jednolita barwę,zeby sie tak nie roznily.
I teraz ostatnio zastanawiam sie czy nie wrocic czasem do naturalnego koloru włosow.Moj naturalny jest taki ciemny blond,ale nie az taki ciemny.Nawet mi sie podobal.Mialam taki jednolity kolorek.A jak farbuje wlosy to ciagle te odrosty,ktore bardzo mnie denerwuja .Przez nie moje wlosy wygladaja okropnie,ale tak ma chyba kazda z nas.

Nie slyszalam o tym,zeby Schwarzkopf niszczyla wlosy.Naprawde?
Justinko niestety musze Cie zmartwic ze TAK. Jakiegokolwiek fryzjera bys zapytala, wszyscy odradzaja Schwarzkopfa ze wzgledu na jakies tam jego skladniki. Polecaja L'Oreal i Garniera. Ja sie na tym nie znam, ale faktycznie jakbys porownala opakowania Schwarzkopfa i np Garniera to skklad jest bardzo inny, i co najwazniejsze Garnier ma alkohol na okolo 5 miejscu a Schwarzkopf juz na bodajze 2gim.
No i z wlasnego doswiadczenia. Farbowalam Schwarzkopfem wlosy okolo 5 razy i faktycznie kolor ladny, bardzo jasny (w sumie to byla chyba ta farba co Ty uzywas) ale byly spalone, takie gumiaste i dopeiro po kilkunastu aplikacjach odzywek i maske dochodzily troche do siebie, czyli zaraz przed kolejnym farbowaniem :/ Obecnie stosuje Garnier Ultrajasny popielaty blond i kolor jest troche brzydszy wg mnie , ale TROCHE, a wlosy gumiaste tylko do drugiego mycia po farbowaniu.
Wiec jak robisz?

veiled najpierw mi powiedz czy rozjasniasz (jakim rozjasniaczem / farba) i jaki masz naturalny kolor wlosow i cos poradzimy

Edytowane przez skorpion91
Czas edycji: 2009-03-15 o 13:34
Stary 2009-03-15, 14:24   #2409
veiled
Rozeznanie

GG do veiled

Cytat:
Napisane przez skorpion91 Pokaż wiadomość

veiled najpierw mi powiedz czy rozjasniasz (jakim rozjasniaczem / farba) i jaki masz naturalny kolor wlosow i cos poradzimy

rozjasniam juz od ponad roku najczesciej jest to farba rozjasniajaca palette a ostatnio garnier... naturalne moje wloski to sredni blond... taki naturalny nie za ciemny ale tez nie zbyt jasny...
Stary 2009-03-15, 14:24   #2410
Justinka_
Rozeznanie

Moje wlosy raczej sa w dobrej kondycji,nie mam z nimi wiekszych problemow.Tylko,ze troche sie plątaja przy myciu i nie moge ich rozczesac.Moze to dlatego,ze rozjasniam je dosc rzadko,bo okolo co 2 miesiace.
Ciagle zastanawiam sie nad tym czy nie wrocic do naturalnego kolorku.A jesli bym chciala wrocic,to jakiej farby mam uzyc,jakiego koloru??Poradzcie .
Stary 2009-03-15, 14:28   #2411
skorpion91
Gość

jesli sie zdeecyduejsz na naturalny to bym radzila zainwestowac we fryzjera bo raz mozna a jak sie uprzesz na farbe to raczej garnier albo l'oreal. Platanie wlosow... straszne to jest

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-15, 14:48   #2412
Justinka_
Rozeznanie

Ale jakbym chciala w domu farbowac,to jakimi kolorami powinnam sie zainteresowac?
Stary 2009-03-15, 16:03   #2413
lucky83
BAN stały

nie polecam najjasniejszej farby palette natural and easy oczywiscie do blond wlosow. tez jestem blondynka farbowana, ciemny blond to moj naturalny kolor. nie lubie blondyn typu utlens albo miss perhydlor-tak mowi czesto znany stylista.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

ja nie znam osobiscie zadnego dobrego fryzjera, ktory by polecal farby drogeryjne do utleniania w domu. to jest mniejsze zlo, ale one sa za silne i robia sianko i masakre z wloskow. bardzo je niszcza i im szkodza. lepsze sa matrix, l'oreal-ale profesjonalna lub alfaparf.

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

l'oreala drogeryjne malo rozjasniaja, ja bym radzila isc na dobre strzyzenie i podciac oncowki, bo nie wygladaja najlepiej. to co nam sie wydaje, e ma sie na glowie nie zawsze jest do konca prawda, niech pani idzie do dobrego fryzjera i powie pani co i jak z pani wlosami i z ich kondycja,wybierze kolor odpowiedni bond i je podetnie, bo po palette, to napewno beda wymagaly wzmozonej pielegnacji i podciecia. niestety, jak sie chce miec ladne, dlugie blond wlosy, to sie nie zaoszczedzi w domu na farbie. chyba, ze na krotka mete, ale jak sie je regularnie podcina i uzywa b.dobrych masek itp.
lucky83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 17:03   #2414
sylwiq1
Syla25

Witam Szukam jakiejś nie za drogiej odżywki lub maski do włosów rozjaśnionych w miarę dobrej.
sylwiq1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 19:38   #2415
skorpion91
Gość

Cytat:
Napisane przez sylwiq1 Pokaż wiadomość
Witam Szukam jakiejś nie za drogiej odżywki lub maski do włosów rozjaśnionych w miarę dobrej.
super jest zwykla pantene ta do regeneracji wlosow (ciemna zielen)
Stary 2009-03-16, 11:59   #2416
lucky83
BAN stały

Avon - Advance Techniques - Blonde Anti Brass Treatment - Maseczka rozświetlająca kolor włosów blond, Joanna - Blond System - maseczka intensywnie odbudowująca, L'biotica - Moc Natury - Wax - intensywnie regenerująca maseczka do włosów blond,Marion - Maribell Perfect - maseczka do włosów rozjaśnionych, siwych i blond, Schwarzkopf - Got2b - SoBlonde - Intensywna maska regenerująca do pielęgnacji suchych i zniszczonych włosów blond,najlepsza chyba ta ostatnia-40 zl i avon.
lucky83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 13:58   #2417
moniska44444
Raczkowanie

Hej blondyneczki Piszę poraz pierwszy mam nadzieję że mi pomożecie... aktualnie mam zrobione jasne pasemka na ciemnym blondzie i odrosty ciemny blond marzą mi się włoski takie jak na opakowaniu tego koloru loreal 84 Champagne. Jak myslicie wyjdą mi jasne ? takie jak cche? wklejan link : https://kosmetykionline.iai-shop.com...e/1/6/2961.jpg
http://us.st12.yimg.com/us.st.yimg.c...2043_122800407
piszczecie co o tym myslicie
!!
A NAJBARDZIEJ MARZE O TYM KOLORZE : https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1177357399 <NAPALONY>

Edytowane przez moniska44444
Czas edycji: 2009-03-16 o 14:01
moniska44444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 16:48   #2418
skorpion91
Gość

jesli Twoj ciemny blond nie jest BARDZO ciemny to wyjdą
Stary 2009-03-16, 19:03   #2419
atomowka1987
Przyczajenie

Witam obecnie mam pasemka jasne na głowie , swoje naturalne średni-ciemny blond , podoba mi się natomiast strasznie ten kolor:

niestety ja newiem jaki to jest kolor :/ jest tu coś z blondem ale poblask jakiejś rudości a ja nie lubię rudego i niewiem hmmm:/ pomóżcie coś;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 212_5 [Rozdzielczość Pulpitu].jpg (45,8 KB, 45 załadowań)
atomowka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 08:35   #2420
elficzeq
Zadomowienie

GG do elficzeq Send a message via Skype™ to elficzeq

Mi to wygląda na orzechowy ale taki jasny blond, nigdy nie szłam w tym kierunku więc farby nie wskażę. A swoją drogą piękna fryzura, pięknie obcięte włosy. Ja mam za ciężkie a zawsze marzyłam o takiej fryzurce

elficzeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-17, 16:21   #2421
moniska44444
Raczkowanie

Zgadzam się z elficzeq ale jest także farba miodowy blond, tez pod to podchodzi

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Dziewczyny moj naturalny blond to coś takiego 7.0 http://www.cyrkonie.eu/_var/gfx/0cfa...493ffd8fe2.jpg myslicie ze napewno wyjdzie taki ? https://wizaz.pl/forum/attachment.php...0&d=1177 357399 ? wiem ze marudze ale to juz ost wiadomsc

Edytowane przez moniska44444
Czas edycji: 2009-03-17 o 16:23
Stary 2009-03-17, 20:49   #2422
atomowka1987
Przyczajenie

Dziewczyny czy szampon REGENAL Wella , do włosów blond i rozjaśnianych wycofano???? Bo ostatnio nie mogę go dostać, a po Joannie efekt jest gorszy, regenal był świetny. Liczę na odpowiedzi. pozdrawiam.
Stary 2009-03-17, 21:09   #2423
yes
Zakorzenienie

regenala niestety wycofali :/

ja za szamponem joanny ultra color system tez nie przepadam- moj blond sie robi taki szary :/

ale dzis w gazecte Natury widzialam odżywka joanna ultra color system! ciekawe jak działa i czy nadaje ładny odcien blondu
Stary 2009-03-17, 21:31   #2424
renata00
Raczkowanie

Ja używam szamponu swiss o-par silver tylko nie wiem czy można go kupić w Polsce. Wiem że w rossmanie są odżywki do włosów tej firmy to może szampon też jest
Stary 2009-03-18, 12:09   #2425
atomowka1987
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez yes Pokaż wiadomość
regenala niestety wycofali :/

ja za szamponem joanny ultra color system tez nie przepadam- moj blond sie robi taki szary :/

ale dzis w gazecte Natury widzialam odżywka joanna ultra color system! ciekawe jak działa i czy nadaje ładny odcien blondu
Mam dokładnie tak samo z tym szamponem Joanny. Regenal robił platynkę, a szampon z Joanny robi szare coś. Dlatego nie używam już. Może ktoś poleci coś co można znaleść w polskich sklepach
Stary 2009-03-18, 12:17   #2426
sintagma
Wtajemniczenie

loreal dla wlosów blond w różowej butelce-polecam
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 13:26   #2427
elficzeq
Zadomowienie

GG do elficzeq Send a message via Skype™ to elficzeq

Cytat:
Napisane przez sintagma Pokaż wiadomość
loreal dla wlosów blond w różowej butelce-polecam
oo zapomniałam o nim! Dostałam jakiś czas temu, w mini butelce-próbkę od fryzjerki i nawet go nie używałam. Zaraz go wyszperam i wypróbuje

elficzeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-18, 13:32   #2428
moniska44444
Raczkowanie

Dziewczyny piszcie czy wyjdzie mi na srednim/ciemnym blondzie ten kolor champage ?
Stary 2009-03-18, 14:18   #2429
madziutka68
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez veiled Pokaż wiadomość
a czy ktoras z farbowanych blondyneczek uzywala kiedys farby popielaty blond- bo ten popiel to wychodzi taki szaro niebieskawy jakby (takie przeswity) i ja chcialam zapytac szanowne panie czy to sie troszke chociaz zmyje czy musze uzyc innej farby zeby to ukryc?
a czy próbowałaś taki szampon z JOANNY "Srebrny pył" ??? jak dla mnie rewelka
madziutka68 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 22:08   #2430
Monisia :)
Raczkowanie

Hej Słoneczka,
mam do Was pytanko, robię sobie włosy w salonie Schwarzkopfa fabami igora royal, dodatkowo fryzjerka zrobiłam mi kilka refleksów rozjaśniaczem, dla ładniejszego efektu. I mój problem polega właśnie na tym, ze nie bardzo dobrze czuje się w zółtym odcieniu blondu, a taki wychodzi, robiłam dopiero 2 razy, ale tum razem same odrosty, ponieważ nie chciałam niszczyć moich włosków. Zastanwiam się czy nie zrobić sobie jakas lepsze farbką drogeryjną jakims popielatym blondem, i tu dylemat, czy wyjdzie mi ładny i jaką farbę wybrać, poleciłybyście mi coś byłabym Wam bardzo wdzięczna.
Monisia :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości