BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=)))) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-19, 14:00   #2431
skorpion91
Gość

Dot.: BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=))))

Cytat:
Napisane przez moniska44444 Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszcie czy wyjdzie mi na srednim/ciemnym blondzie ten kolor champage ?

ja stawiam ze tak, jesli nei masz grubych wlosow
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-19, 14:35   #2432
moniska44444
Raczkowanie

DZIEKUJĘ skorpion91 :-* byłam po farbe w sklepach oblatałam wszystkie jakie sa w Szczecinie i u mnie ta farba jest wycofana champage ferii ;-( zato kupiłam kolorek feria 92 Pani w drogeri powiedziała ze wyjdzie mam nadzieje te ma racje. MAM NADZIEJE ZE BEDZIE ŁADNY

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez monisia :) Pokaż wiadomość
hej słoneczka,
mam do was pytanko, robię sobie włosy w salonie schwarzkopfa fabami igora royal, dodatkowo fryzjerka zrobiłam mi kilka refleksów rozjaśniaczem, dla ładniejszego efektu. I mój problem polega właśnie na tym, ze nie bardzo dobrze czuje się w zółtym odcieniu blondu, a taki wychodzi, robiłam dopiero 2 razy, ale tum razem same odrosty, ponieważ nie chciałam niszczyć moich włosków. Zastanwiam się czy nie zrobić sobie jakas lepsze farbką drogeryjną jakims popielatym blondem, i tu dylemat, czy wyjdzie mi ładny i jaką farbę wybrać, poleciłybyście mi coś byłabym wam bardzo wdzięczna.
najlepsze farby to foreal wiec radziłabym ci zrobic wlasnie nia. ;-) wiec śmigaj do drogeri i wybierz jakiś ładny kolorek
moniska44444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 10:37   #2433
blondi19
Zadomowienie

GG do blondi19

takze sie przylanczam do grona Blondynek

I żyli długo i... ciii.. ! Ty nie jestes z tej bajki ksieżniczko!

blondi19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 18:24   #2434
Anekss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blondi19 Pokaż wiadomość
takze sie przylanczam do grona Blondynek
bardzo nam miło
Witamy kolejną Blondi
Anekss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 20:51   #2435
Monisia :)
Raczkowanie

moniska44444 dziekuje Ci za odpowiedź, niestety już zapózno zrobiłam loreal'em vikingiem i wyszła tragedia, włosy mam szaro-żółto-fioletowe
myłam kilka razy włosy zeby to wypłukac, troche mi sie udało, ale mimo wszystko załuje, mam nadzieje, ze szybko mi sie ten kolor wypłuka... straciłam tylko kase i naraziłam włosy na zniszczenie...
zastanawiam sie jeszcze nad garnierem belle color 111, ale nie chciałabym tego wszytskiego pogorszyc iz zniszczyc włosów bo są bardzp delikatne i cienkie
Monisia :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-20, 20:54   #2436
moniska44444
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monisia :) Pokaż wiadomość
moniska44444 dziekuje Ci za odpowiedź, niestety już zapózno zrobiłam loreal'em vikingiem i wyszła tragedia, włosy mam szaro-żółto-fioletowe
myłam kilka razy włosy zeby to wypłukac, troche mi sie udało, ale mimo wszystko załuje, mam nadzieje, ze szybko mi sie ten kolor wypłuka... straciłam tylko kase i naraziłam włosy na zniszczenie...
zastanawiam sie jeszcze nad garnierem belle color 111, ale nie chciałabym tego wszytskiego pogorszyc iz zniszczyc włosów bo są bardzp delikatne i cienkie
Z tego co wiem to casting loreala nie schodzi szybko..:/ kolezanka ze studiow robiła i nie polecała, ja Ci radze abys zrobiła wodą z rozpuszczona tabletką aspiryny to oczyszcza wloski myśle ze pomoze w znacznym stopniu
Stary 2009-03-20, 21:04   #2437
Raczkowanie

Cytat:
Z tego co wiem to casting loreala nie schodzi szybko..:/ kolezanka ze studiow robiła i nie polecała, ja Ci radze abys zrobiła wodą z rozpuszczona tabletką aspiryny to oczyszcza wloski myśle ze pomoze w znacznym stopniu
to był loreal preference...straciłam nadzieje na ładny kolorek, myslałam ze gorszych włosow niz miałam miec nie bede, nie były złe w porownaniu do tych to niebo załamka

a co myslicie o szamponie przeciwłupieżowym? słyszałam ze wypłuke kolor??

norka27 powiedz mi jak długo trzyma Ci sie ten viking? moze mi cos doradzic

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-20, 21:10   #2438
moniska44444
Raczkowanie

Cytat:
SZAMPON PRZECIWŁUPIEŻOWY ZAWIERA KETONOMAZYLON TZN DZIAŁA NA SKÓRĘ GŁOWY A NIE NA WŁOS... TAK JAK MOWIE SPROBUJ TEJ ASPIRYNY Z WODA... JESTEM PRZYSZLA FARMACETKA I WIEM ZE POMAGA ;-) LUB WODA Z CYTRYNA...polecam i bedzie OK
Stary 2009-03-20, 21:52   #2439
Raczkowanie

Cytat:
SZAMPON PRZECIWŁUPIEŻOWY ZAWIERA KETONOMAZYLON TZN DZIAŁA NA SKÓRĘ GŁOWY A NIE NA WŁOS... TAK JAK MOWIE SPROBUJ TEJ ASPIRYNY Z WODA... JESTEM PRZYSZLA FARMACETKA I WIEM ZE POMAGA ;-) LUB WODA Z CYTRYNA...polecam i bedzie OK

tak jest zastosowałam się do Twich rad, teraz mam mokre jeszcze, zobacze jak jutro beda wygladac
swoja droga to nie zniszczyły sie bardzo te moje włosy ta odzywka dołaczona jest super
moze jutrp bede w stanie pokazac sie na ulicy
Stary 2009-03-21, 09:42   #2440
moniska44444
Raczkowanie

Cytat:
tak jest zastosowałam się do Twich rad, teraz mam mokre jeszcze, zobacze jak jutro beda wygladac
swoja droga to nie zniszczyły sie bardzo te moje włosy ta odzywka dołaczona jest super
moze jutrp bede w stanie pokazac sie na ulicy
Napisz czy pomogło
Stary 2009-03-21, 11:56   #2441
88minka88
Raczkowanie

Podłączam się jak na włosach farbowanych na bardzo jasny platynowy, lekko żółty blond zrobić taki kolorek jak na foto? chcę przyciemnić moje naturalne mam brązik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 111111.jpg (32,7 KB, 90 załadowań)
88minka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-21, 12:01   #2442
88minka88
Raczkowanie

czy majiblond coś da? jeżeli tak, to jaki kolor?
Stary 2009-03-22, 21:23   #2443
kasiunia69kasiunia
Przyczajenie

i ja też blond:P mój naturalny to ciemny blond ale mam pasemka:P nie załuje ze je zrobiłam poza tym że strasznie mam zniszczone włosy nie dosć ze od farbowania to i od prostownicy..
kasiunia69kasiunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 15:05   #2444
Fotomaniaczka
Przyczajenie

Również jestem blondynką. Mam ciemniejszy blond, ale z jasnymi (naturalnymi) refleksami. Jak sądzicie czy powinnam sobie dorobić troche więcej jaśniejszych pasemek za pomocą naturalnych lub sztucznych środków?
Fotomaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 16:18   #2445
88minka88
Raczkowanie

nie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-23, 17:28   #2446
Raczkowanie

Cytat:
Napisz czy pomogło

pomogło, już mam w miare dobre włoski, wymyłam juz tą farbę i mam takie jak miałam tylko troche mniej zółte da się przeżyc
Stary 2009-03-23, 18:15   #2447
moniska44444
Raczkowanie

Cytat:
pomogło, już mam w miare dobre włoski, wymyłam juz tą farbę i mam takie jak miałam tylko troche mniej zółte da się przeżyc
No widzisz ;-) CIESZE SIĘZE CI POMOGLO

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Dziewczyny! Czy ktoraś z was farbowała kiedykolwiek loreal feria 92? Bo kupiłam ta farbe i sie troche boje co mi wyjdzie... Jak coś to piszczie bardzo mi na tym zalezy... ;-)
Stary 2009-03-23, 21:28   #2448
fisch1
Raczkowanie

Cześć Blondaski, ja chciałabym napisać wam tylko jedno - jeżeli długo (albo od zawsze) byłyście blondynkami to dobrze się zastanówcie, zanim zmienicie kolor na ciemny blond (który najczęściej wychodzi bardzo ciemny) lub jakieś brązy Ja byłam przez ostatnie 15 lat jasną, farbowaną blondynką, ale po ciągłym rozjaśnianiu postanowiłam dać wreszcie włosom odpocząć i zrobić sobie ciemny blond. Kolor zrobiła mi fryzjerka, wyszedł śliczny, taki raczej brąz jasny (moim zdaniem) i wszyscy moi znajomi się nim zachwycali. A ja? Mam go na głowie już ok. miesiąca i ciągle rano, kiedy wchodzę do łazienki i patrzę w lustro mam wrażenie, że patrzę na kogoś obcego!!!! Zaznaczam - kolor mam super, ale nie mogę się przyzwyczaić do siebie w tym kolorze. I teraz znowu zrobię blond - tym razem taki średnio - jasny, ale jednak blond... A odrosty i tak widać - bez względu na kolor. Buziaki
fisch1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 10:32   #2449
Fotomaniaczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fisch1 Pokaż wiadomość
Cześć Blondaski, ja chciałabym napisać wam tylko jedno - jeżeli długo (albo od zawsze) byłyście blondynkami to dobrze się zastanówcie, zanim zmienicie kolor na ciemny blond (który najczęściej wychodzi bardzo ciemny) lub jakieś brązy Ja byłam przez ostatnie 15 lat jasną, farbowaną blondynką, ale po ciągłym rozjaśnianiu postanowiłam dać wreszcie włosom odpocząć i zrobić sobie ciemny blond. Kolor zrobiła mi fryzjerka, wyszedł śliczny, taki raczej brąz jasny (moim zdaniem) i wszyscy moi znajomi się nim zachwycali. A ja? Mam go na głowie już ok. miesiąca i ciągle rano, kiedy wchodzę do łazienki i patrzę w lustro mam wrażenie, że patrzę na kogoś obcego!!!! Zaznaczam - kolor mam super, ale nie mogę się przyzwyczaić do siebie w tym kolorze. I teraz znowu zrobię blond - tym razem taki średnio - jasny, ale jednak blond... A odrosty i tak widać - bez względu na kolor. Buziaki
zgodze się w 100% cięzko jest się przyzwyczaić do takiej zmiany. najlepiej nie farbować wcale, albo jak już to na sprawdzony kolorek
pozdrawiam ;*
Fotomaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-24, 14:19   #2450
88minka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fisch1 Pokaż wiadomość
Tak, ale moje włoski już są tak zniszczone, że kolejnego rozjaśniania na platynę nie wytrzymają, poza tym, wydają mi sie za jasne, wolałabym taki jasny blond, neutralny, albo popielato opalizujący (to chyba 8.0 lub 8.12) ale nie wiem, jaka farba byłaby dobra czytałam o pigmentacji, ale nie wiem jak dokładnie to zrobić
Stary 2009-03-24, 20:26   #2451
Raczkowanie

moniska44444
już mało co mi tej farby zostało, także mój eksperyment nie powiódł się, chyba zła farba i niestety wysuszyłam włoski (

spróbuj sobie tą ferię na jakimś pasmku...
ja to już zaczynam wątpić we wszytskie farby drogeryjne, ani razu nie byłam zadowolona z efektu, zazdroszcze dziewczynom, które mają ciemny blond i dzięku farbie sklepowej mają takie cudne blondziki (
Stary 2009-03-24, 20:48   #2452
yes
Zakorzenienie

Cytat:
moniska44444
już mało co mi tej farby zostało, także mój eksperyment nie powiódł się, chyba zła farba i niestety wysuszyłam włoski (

ja to już zaczynam wątpić we wszytskie farby drogeryjne, ani razu nie byłam zadowolona z efektu, zazdroszcze dziewczynom, które mają ciemny blond i dzięku farbie sklepowej mają takie cudne blondziki (

ja też zazdroszczę...

jedyna farba (farbowałam nią raz i kolor wyszedł boooski po prostu) z jakiej byłam zadowolona to Palette Deluxe 100, ale teraz 'ulepszyli' tą farbę i nie ma mojego blondu... A nr 100 rozjaśniał włoski o 4 do 6 tonów

;((
Stary 2009-03-25, 08:48   #2453
moniska44444
Raczkowanie

Cytat:
moniska44444

możesz mieć taki gatunek włosa że poprostu nie przyjmuje żadnej farby, a są takie przypadki...;-(

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
możesz mieć taki gatunek włosa że poprostu nie przyjmuje żadnej farby, a są takie przypadki...;-(
Ja kupiłam loreal feria nr 92... jasny blond beżowo-perłowy i zamierzam sobie w tym tyg zrobić, więc drogie blondyczeki wysle wam fotki
Stary 2009-03-25, 10:20   #2454
moniek
Raczkowanie

GG do moniek

Cześć blondyneczki

Pierwszy raz jestem u "Was" i proszę o pomoc. Mam nadzieję, że mi pomożecie.
Więc zacznę od początku.... Jestem malowaną blondynką ( naturalne ciemny brąz) raz przez pasemka, raz przez balejage... Jakiś czas temu, dokładnie w październiku 2008 pomalowałam u fryzjerki włosy na jednolity blond + pasemka. ( wyszły takie hmm ciepły blond, jak dla mnie trochę za ciepły), potem w grudniu na ten mój ciepły blond z pasemkami i ciemnymi odrostami nałożyłam same pasemka. Już wyglądałam lepiej niż za 1 razem, ponieważ włoski zrobiły się jaśniejsze. Wiadomo, jak się pomalowało włosy w grudniu to w marcu ma się już ok 4 cm odrosty. Dochodzę do sedna sprawy...

Wczoraj byłam u fryzjerki aby zrównać kolory. O rozjaśniaczu nawet nie ma mowy, bo i tak zrobiłam straszny "puch" na głowie przez wcześniejsze rozjaśnianie. Fryzjerka pomalowała mi włosy na jakiś taki hmmm dziwny blond . Tam gdzie miałam swoje naturalne ciemne włosy mam jaśniutkie rude a gdzie wcześniej był taki dosyć jasny blond teraz hmm jakiś taki niezidentyfikowany kolor ( taki siwy blond).

I co ja mam teraz zrobić doradźcie mi kobietki proszę Was bardzo, aby to jakoś wyrównać. Chciałabym uzyskać jakiś taki kolorek jaśniejszego blondu, tylko, nie żółtego...

Chodzi mi o pomalowanie włosów w domu, farbą drogeryjną. Proszę doradźcie jaka firma farby, na jakie kolory zwracać uwagę- na jakieś platynowe blondy ? Bo i tak wyjdzie zapewne ciemniejszy kolor
Czy na odrostach mam trzymać dłużej farbę? ( dziwna zbieżność tu zachodzi, bo jak mam włosy suche to odrosty mam ciemniejsze od reszty, a jak mam mokre to wręcz odwrotnie- odrosty jasne, reszta ciemne).
Farby jakieś rozjaśniające, czy zwykłe blondy,ehhh
Nigdy nie malowałam się sama na blond i zupełnie nie wiem czym mam się kierować...

Rozpisałam się trochę, ale mam nadzieję, że to tylko mi i Wam pomoże.
moniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 10:05   #2455
moniska44444
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniek Pokaż wiadomość
Cześć blondyneczki

Pierwszy raz jestem u "Was" i proszę o pomoc. Mam nadzieję, że mi pomożecie.
Więc zacznę od początku.... Jestem malowaną blondynką ( naturalne ciemny brąz) raz przez pasemka, raz przez balejage... Jakiś czas temu, dokładnie w październiku 2008 pomalowałam u fryzjerki włosy na jednolity blond + pasemka. ( wyszły takie hmm ciepły blond, jak dla mnie trochę za ciepły), potem w grudniu na ten mój ciepły blond z pasemkami i ciemnymi odrostami nałożyłam same pasemka. Już wyglądałam lepiej niż za 1 razem, ponieważ włoski zrobiły się jaśniejsze. Wiadomo, jak się pomalowało włosy w grudniu to w marcu ma się już ok 4 cm odrosty. Dochodzę do sedna sprawy...

Wczoraj byłam u fryzjerki aby zrównać kolory. O rozjaśniaczu nawet nie ma mowy, bo i tak zrobiłam straszny "puch" na głowie przez wcześniejsze rozjaśnianie. Fryzjerka pomalowała mi włosy na jakiś taki hmmm dziwny blond . Tam gdzie miałam swoje naturalne ciemne włosy mam jaśniutkie rude a gdzie wcześniej był taki dosyć jasny blond teraz hmm jakiś taki niezidentyfikowany kolor ( taki siwy blond).

I co ja mam teraz zrobić doradźcie mi kobietki proszę Was bardzo, aby to jakoś wyrównać. Chciałabym uzyskać jakiś taki kolorek jaśniejszego blondu, tylko, nie żółtego...

Chodzi mi o pomalowanie włosów w domu, farbą drogeryjną. Proszę doradźcie jaka firma farby, na jakie kolory zwracać uwagę- na jakieś platynowe blondy ? Bo i tak wyjdzie zapewne ciemniejszy kolor
Czy na odrostach mam trzymać dłużej farbę? ( dziwna zbieżność tu zachodzi, bo jak mam włosy suche to odrosty mam ciemniejsze od reszty, a jak mam mokre to wręcz odwrotnie- odrosty jasne, reszta ciemne).
Farby jakieś rozjaśniające, czy zwykłe blondy,ehhh
Nigdy nie malowałam się sama na blond i zupełnie nie wiem czym mam się kierować...

Rozpisałam się trochę, ale mam nadzieję, że to tylko mi i Wam pomoże.
Hej ;-) z tego co wiem to ładnie pokrywa farba LOREAL FERIA CHAMPANGE NR 84. moja kolezanka kiedyś miała zrobione pasemka ciemno-jasne i poprostu pomalowała sobie juz te pasemka z 3cm odrostami i kolor wyszedł cudowny... wklejam Ci link zebyś poczytała o tej farbie moze sie skucisz ;-) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115303
Stary 2009-03-26, 14:47   #2456
skorpion91
Gość

piekny kolor
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 16:27   #2457
lolitka888
Rozeznanie

Red face Dot.: BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=))))

Witam Blondyneczkiod wczoraj przegladam ten wątek i wlasnie skonczylam82 stronyi sama zachcialam sie podzielic z Wami moimi wlosami...
Jestem naturalna blondynka..Jak bylam mala mialam biale wloski jednak z wiekiem staly sie one ciemniejsze...w wieku 18 lat odbilo mi i zafarbowalam wlosy na 2 odcienie blondu,jeden jasny na gorze a ciemniejszy na dole...Zaluje tego poniewaz odrosty juz byly ciemniejsze niz dotychczas(nie mowiac ze tyle czasu musialam czekac i cierpiec az odrosty odrosna na dlugosc...oj bylo obcinania tych wlosow bylo(

Obecnie mam takie jak w zalączniku,.jednak plakac Mi sie chce na ten kolortaki ciemny blond...(co o nim myslicie?jaki to odcien w ogole?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (15,0 KB, 104 załadowań)
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-26, 17:02   #2458
erina22
Raczkowanie

a ja mam naturalny ciemny blond, czyli nie dość że blonynka to do tego jescze ciemna;P ale i tak chodzę do fryzjera je rozjaśniać. Ostatnio jestem na etapie zachwycania się nordyckim blondem. Prawie białe włoski, cudo.
erina22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-27, 09:42   #2459
moniska44444
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Witam Blondyneczkiod wczoraj przegladam ten wątek i wlasnie skonczylam82 stronyi sama zachcialam sie podzielic z Wami moimi wlosami...
Jestem naturalna blondynka..Jak bylam mala mialam biale wloski jednak z wiekiem staly sie one ciemniejsze...w wieku 18 lat odbilo mi i zafarbowalam wlosy na 2 odcienie blondu,jeden jasny na gorze a ciemniejszy na dole...Zaluje tego poniewaz odrosty juz byly ciemniejsze niz dotychczas(nie mowiac ze tyle czasu musialam czekac i cierpiec az odrosty odrosna na dlugosc...oj bylo obcinania tych wlosow bylo(

Obecnie mam takie jak w zalączniku,.jednak plakac Mi sie chce na ten kolortaki ciemny blond...(co o nim myslicie?jaki to odcien w ogole?
a mi się podoba ten Twoj kolor wlosów ;-) to jakiś blond, lub nawet zloty blond...
Stary 2009-03-27, 14:22   #2460
lolitka888
Rozeznanie

Dziekuje bardzo za mile slowa dla Mnie on wydaje sie taki ciemny..to ze tak blyszcza to przez blysk aparatu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (14,8 KB, 67 załadowań)
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości