|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Dot.: BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=))))
Hej,Dziewczynki,zgłaszam się z pytaniem,tylko proszę nie krzyczeć,bo korzystałam z wyszukiwarki i w KWC też nie znalazłam...
Nadchodzi lato,macie może jakieś, skutecznie chroniące przed kompletnym wyblaknięciem włosów blond,preparaty z filtrami UV? Mam jasny kolor naturalny i co za tym idzie mega delikatne,takie dziecinne włosy,które po słońcu jeszcze bardziej jaśnieją (blakną właśnie) i w ogóle smutek i desperacja. Ostatnio miałam coś z linii słonecznej L Oreala i średnio się spisał. Może coś polecicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2642 |
Organizatorka
|
dziewczyny bardzo prosze was o pomoc
![]() wczoraj farbowalam wlosy castingiem 810 - perlowy blond. mialam odrosty ok. 8 cm. mojego sredniego blondu, a nizej bardzo jasne blond pasemka. trzymalam farbe tak jak jest w ulotce ![]() i teraz wygladam jak katastrofa ![]() ![]() u nasady mam wlosy wpadajacy w rudy kolor, bardzo cieply odcien ![]() ![]() tam, gdzie mialam pasemka to raz, ze ledwo mi zlapalo, dwa ze odcien jest dosc ciemny, i wpada w kolor srebrny, niebieskawy ![]() ![]() ten eksperyment ma co prawda jeden plus - uswiadomilam sobie, ze jest mi duzo lepiej w chlodnych odcieniach niz cieplych. tylko nie wiem co mam teraz zrobic ![]() ![]() prosze pomozcie ![]()
![]() |
#2643 |
Rozeznanie
|
radziłabym fryzjera niech Ci zrobi jakieś blond pasemka na całych włosach
![]()
![]() |
#2644 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jedynie fryzjer , chociaż pewnie i tak będą przeswitywaly rude. (kolezanka tak miala , chcialA blond wyszly jej w domu jak robila rude. poszla do fryzjera. powiedzieli ze nie moge calej glowy blond zrobic tylko pasemka , wiec rudy trochę pozostanie. ale zrobili jej b. ladnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2645 | ||
Organizatorka
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2646 |
Rozeznanie
|
to idź do jakiegoś zaufanego fryzjera lepiej się przemęczyć te kilka dni i być później zadowoloną na dłużej
![]()
![]() |
#2647 |
Wtajemniczenie
|
Ja dawno tutaj nie zaglądałam farbowalam wlosy na braz w nadziei, ze odpuszcze swoje, wlosy odpoczna, bo mam zniszczone, fakt troche doszly do siebie nawet urosly troche
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2648 |
Raczkowanie
|
Hej Dagirll
Ja z ciemnego blondu schodziłam do jaśniutkiego blondu przez około pół roku. Robiłam wtedy pasemka u fryzjera a teraz tylko same odrosty. Nie robiłabym tego samodzielnie w domu bo to ryzykowne..Włoski mam w bardzo dobrej kondycji ale kosztuje to mnie mnóstwo pieniędzy i czasu ale czego się nie robi dla ładnych i zadbanych włosów... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2649 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki za odpowiedz ![]() Ja tylko własnie ten pierwszy raz na probe, czy sie rozjasnia sama zrobilam, teraz zamierzam robic tylko i wylacznie u fryzjera. Pół roku, to nie tak dużo, spokojnie wytrzymam.. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2650 |
Raczkowanie
|
Ja już od kilku lat swój blond uzyskuję u fryzjera. Mam robiony baleyage rozjaśniaczem Goldwella. Fajnie wychodzi kolorek, ale minus tego że za miesiąc są widoczne odrosty, a tak stowę co miesiąc zostawiać u fryzjera to mi się nie uśmiecha...Chciałabym jakąś farbę fajną znaleźć, ale takiej jeszcze nie znalazłam....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2651 |
Przyczajenie
|
oj skąd to znam, dlatego teraz jednak pofarbuje ciemniej by odrosty były mniej widoczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 |
Organizatorka
|
a ja bylam dzis u fryzjera
![]() ![]() generalnie kolor mi sie podoba mimo, e nigdy tak ciemnych wlosow nie mialam ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#2653 |
Wtajemniczenie
|
Violka33
Masz sliczny kolor, jesli, to Ty w avatarku ![]()
![]() |
#2655 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To super, w miare szybko ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2656 |
Raczkowanie
|
ja tez sie przyłączam do forum.ja z bardzo ciemnego brązu (prawie czarne)zeszłam do bardzo jasnego blondu w 2 dni.włosy specjalnie nie ucierpiały na tej metamorfozie a muszę powiedzieć że do najzdrowszych nie należały-wcześniej często je farbowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2657 |
Rozeznanie
|
ja tez w sparwie majiblond 900s. czy ktoras z was uzywala ten odcien? a jelsi tak jaki dal efekt na wlosach. ja jak do tej pory od paru miesiecy uzywam 901s. ostatnio mieszam go z 8.1 majirel. ale wlasnie ciekawilaby mnie ta 900s;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2659 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2660 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() u nasady tam, gdzie wczesniej po moim nieudanym farbowaniu w domu byl ewidentny rudy odcinajacy sie calkowicie od dolnej czesci (srebrno mysiej z przeswitujacymi pasemkami) teraz nadal jest troszke rudawy odcien ![]() ![]() ten kolor na reszcie wlosow (nie u nasady ![]() jednak prawde mowiac boje sie, ze z dnia na dzien ten rudy u nasady stanie sie bardziej intensywny ![]() ![]() ![]() aha i dodam, ze fryzjerka nie chciala mi polozyc pasemek, bo mam strasznie cienkie wlosy i sie bala, ze jak polozy na cale wlosy to mi wsyztsko wyleci ![]()
Edytowane przez Aerith Czas edycji: 2009-05-05 o 17:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2661 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2662 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() u mnie na szczęście żadnej rudości póki co nie ma- i mam nadzieję, że nie będzie, tylko on ciut za ciemny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2663 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dagirll ja robiłam pasemka co 2 miesiące więc po ok 3 wizytach u fryzjera miałam jednolity blondzik. Wrzucam zdjęcia Pierwsze zdj .jest w trakcie "pasemkowania", drugie aktualny stan: |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2664 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pieeekne włosy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2665 |
Zadomowienie
|
Od 2 lat robiłam rozjaśniaczem 12% pasemka i teraz naszło mnie by pomalować całość, ale boje się, że mi wyjdą odrosty inne a reszta inna. Fryzjerka powiedziała, że może mi pomalowac odrosty rozjaśniaczem, a potem całość farbą ale to może spalić włosy..
Może coś doradzicie, żebym nie chodziła z żółtym kurczakiem tylko wellatonem 12/1 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2666 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2667 |
Wtajemniczenie
|
W sklepach w ogóle znów można dostać Wellaton 12/0 b. bardzo jasny naturalny blond
![]() ToTyLkoJa2 Jeśli fryzjerka powiedziała Ci, że mogą sie spalic to moze niech sama zaproponuje cos innego albo idz do innego fryzjera, a jaki masz kolor wlosow teraz?
![]() |
#2668 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo
![]() Dagirll polecam wątki o pielęgnacji suchych i zniszczonych włosów. Na pewno możesz polepszyć ich stan, ja polecam stosowanie Waxa polskiego i olej kokosowy. Gdy juz osiągniesz wymarzony kolorek to rób tylko same odrosty wtedy włoski będą w dobrej kondycji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2669 |
Zadomowienie
|
Dagirll aktualnie jasne, platynowe, plus ciemne blond odrosty..
zaproponowała że najpierw tym właśnie wellatonem 12/1 a potem farbą innej firmy. Myślicie, że to dobre rozwiązanie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2670 |
Raczkowanie
|
Zgłaszam się
![]() Mam włosy jasny blond farbowane z naturalnego ciemnego brązu. Ostatnio miałam robiony odrost (dość duży przyznaję) i efekt jest.... Hmmm.... ![]() Czy jest tu wątek taki jak na "Paznokciach"-"Prace pseudostylistek" tylko dotyczący włosów? Wstawiłam bym zdjęcie tego co wyszło.... ![]() Niestety widać dużą różnicę między farbowanym odrostem a resztą włosów,w dodatku odcień na odroście ma "kurczakowaty" kolor jeśli wiecie co mam na myśli. Ostatnio dopadła mnie "czarna seria"-najpierw odpadające i odpryskujące świeżo po zrobieniu tipsy (na szczęście już zmienione u innej stylistki) a teraz jeszcze włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.