|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pudry, cienie, korektory mineralne - wątek ogólny
Pewnie ze chcemy, ale albo jestem slepa albo nie sa napisane skladniki?
#4472 |
Zadomowienie
|
Anecko, ja zaufałam na słowo..no trudno, w każdym razie je polubiłam
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kasiaen1 Czas edycji: 2010-02-06 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zakorzenienie
|
mi na maila o skład i firmę odpisali w 1 dzień,
wkleiłam przecież ![]() razem z odsyłaczem do aukcji.
#4477 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie używałam praktycznie cieni do powiek, ale rozważam zaczęcie
![]() Jakiej firmy cienie lubicie najbardziej? Ktore są najtrwalsze Waszym zdaniem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lubię bardzo miki z Kolorówki.com ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz nigdy nie zamienie cieni sypkich na prasowane, ale tylko dlatego ze jak mialam prasowane to zawsze ta pacynka musialam tak trzec i trzec zeby kolor nabrac.. a tak to pomaczam pedzelek i juz ![]() Moja kolezanka z kolei nie lubie sypkich bo jej sie osypuje choc twierdzi ze duzo nie nabiera na pedzelek.. a uzywa baze Lumene..
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Kurde ale jestem wkurzona, dalej nie mam zamowien styczniowych
![]()
#4481 |
Raczkowanie
|
połączenie kosmetyków minerlanych i tradycyjnych
Czy kosmetyki mineralne można łączyć z tradycyjnymi?
Mam podkład z La Roche i chciałabym kupić sobie : róż, puder matujący i korektor pod oczy czy możecie mi jakieś dobre polecić? Czy to prawda, że minerlne są zdrowsze dla cery? A dlaczego do nakładania tych minerlnych komsetyków potrzeba odpowiednich pendzli? Czy tymi normalnymi się nie da czy jak? ;/
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: połączenie kosmetyków minerlanych i tradycyjnych
Wystarczy po prostu przeczytac podwieszone wątki
![]()
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
biegam dla Zabawy
|
Nawet nie wiem w jakim wątku to umieścić - właśnie na TVN Style trafiłam na program SOS Uroda - spory fragment jest o kosmetykach mineralnych i dowiedziałam się, że : pod minerały nie można stosować kremu, bo go zastępują
![]() Jak to Tvn S. pewnie jeszcze nie raz to powtórzą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Organizatorka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a uzasadnienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zadomowienie
|
Uświadomi ktoś mineralnego laika?
![]() Do czego służy primer? To rodzaj bazy? Jest niezbędny przy minerałkach?
Edytowane przez Noc(nik) Czas edycji: 2010-02-19 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Organizatorka
|
tak, to inaczej nazwana baza, nie jest konieczna, nie musi byc mineralna- np. na silikonowych bazach mineraly swietnie leżą. Poprostu na niektorych kremach, skorach przy primerze lepiej i dluzej sie trzymaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Rozeznanie
|
Zerknij na ten wątek : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387248
#4490 |
Organizatorka
|
rozwielitka
może należałoby przypomniec, ze cytowane teksty w postach po angielsku wartoby przetlumaczyc, bo coraz czesciej się pojawiją nietlumaczone a \nie kazdy... a drugie serdecznie prosze o przypomnienie na zamówieniowym zasady ze organizatorki nie maja obowiązku przesylac tony probek i odsypek tylko dlatego ze zamowienie skladaly i ze organizatorki na tym nie zarabiają bo niby to wszystko takie oczywiste a rozne glosy slyhac po kątach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Moderator
|
Dot.: Mineraly vs tradycyjna kolorowka
nie wiem, czy w dobrym miejscu pytam, ale jakby co widzę że tez offtopujcie więc co mi tam
![]() czekam na moją pierwszą dostawę minerałków a w przerwach szukam różnych informacji. ![]() zastanawia mnie czy jest fizycznie wykonalne a) użycie np pod oczy korektora mineralnego a na całą twarz tradycyjnego podkładu? b) użycie korektora mint powiedzmy pod klasyczny niemineralny podkład? jeśli nie na sucho (no bo na logikę puder podczas nakładania fluidu się zetrze) to czy np w odrobinie kremu lub na mokro? c) użycie mineralnego różu na tradycyjny podkład? d) uzycie mineralnego podkładu na twarz w kombinacji: filtry + puder matujący niemineralny/sypaniec niemineralny + podkład mineralny? to chyba wszystkie moje pytanka... aaa no i jeszcze intryguje mnie, co to jest ten wspominany wszędzie STF? jest jakiś ślowniczek mineralny? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() b) tutaj nie pomogę c) nie ma przeciwwskazań d) też raczej powinno być ok. Zamiast niemineralnego sypańca mozesz użyć np. pudru bambusowego czy ryżowego czy jeszcze innego ![]() Zajrzyj TU, na bloga Cathy ![]() zajrzyj też TU - dużo o filtrach i minerałach i TU - w drugim poście będzie odpowiedź na pytanie o STF a tak poza tym mam nadzieje, ze już niedługo nie bedziesz zadawala pytan o tradycyjny podklad, bo pokochasz mineralne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zadomowienie
|
Potrzebuje bialego matowego cienia
![]() ![]()
#4494 |
Zakorzenienie
|
kupiłam baze pod cienie REVLON,
owszem nie mineralna ![]() duży słoiczek, bardzo miękka, jakość taka sama jak lumene, u mnie oczywiście. mam też nową z JOKO, ale jeszcze nie testowałam ![]()
#4495 | |
Moderator
|
Oooo tu mnie przenieśli
![]() ![]() dziękuję modki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dziekuje też za linki, od blogu Cathy w ogóle zaczęłam się interesować (parę pytań i koleżanka wysłała mi linka do tego blogu, który dostarczył mi podstawowych wiadomości nt minerałów, takie basics, a dalej sa juz odwołania do konkretnych wątków więc jakoś tak sobie prowadzę rozeznanie, jeszcze nie wiem gdzie o co pytac stąd to przenoszenie...) ![]() mam dość sucha skórę (z lekko przetłuszczającą się strefą T), mimo peelingów bardzo przesuszoną, nie wrażliwą ale po prostu suche skórki na polikach i całym czole itp. Boję się bo poczytałam już o bazach, wykończeniach i całej reszcie i opinie o tych pudrach są takie, że mają tendencję do wysuszania jeszcze bardziej (bambus, ryżyk itp) Wiesz, mam swoje purdy z kolorówki "tradycyjnej" które kocham i nie odstawię bo nie robią mi krzywdy (sypaniec Clinique albo Kanebiak, który wręcz pomaga mi zachować nawilżenie skóry w jakiś magiczny sposób) dzieki też za uswiadomienie mnie w końcu co to jest ten STF ![]() ![]() ![]() mam nadzieję, że podkłady mineralne mi podpasują, ogólnie nie narzekam za bardzo na stan cery, nie mam tłustej, nie mam trądziku, mam nadzieję że nie doswiadczę efektu oczyszczania o którym piszą dziewczyny... chodzi mi głównie o przeniesienie się na coś lekkiego na wiosnę/lato. A dalej jak się ułoży to zobaczymy ![]() dziękuję za pomoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
BAN stały
|
Dot.: Makijaże wykonane kosmetykami mineralnymi
gdzie mogę kupić takie mineralne kosmetyki? w poznaniu i jakie są ceny mnw.?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 |
Jestem groszek... ;)
|
mineralne kosmetyki sprowadzamy z USA, można kupić na allegro.
jest jedna firma polska mineralna ale na razie raczkuje...
#4499 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Raczkowanie
|
(UWAGA BĘDĘ KUSIĆ!)
Przysłała mnie Pastereczka, cobym napisała parę słów o kolejnej firmie mineralnej - Lucy Minerals ![]() Na razie będę wychwalać podkład, bo wg mnie jest mineralnym mercedesem. Zawiera antyoksydanty (ekstrakt z kawy i witaminę C) oraz allantoinę, jest baaardzo kremowy i łagodny, a przy tym stosunkowo trwały. Daje efekt typu full-coverage, jest mocno skoncentrowany z dużą ilością tlenku cynku i trzeba poćwiczyć z nakładaniem, bo łatwo przesadzić i zrobic sobie maskę. Używam próbki dopiero 3 dzień, ale jestem coraz bardziej zachwycona. Ogromny komfort noszenia, zero wysuszenia, skóra jest taka ukojona - myślę, że będzie idealny dla alergików i dla podrażnionej skóry, świetny podkład zimowy. Stosuję razem z Finishing Powder i trzyma się praktycznie cały dzień bez większych poprawek. Czekam jeszcze czy może adorned with Grace to przebije, a jeśli nie to na pewno wezmę biga. Aha - darmowa wysyłka na cały świat ![]() No i kto się ze mną pozachwyca? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.