![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mój osobisty problem : boczki i biust
Zakładam osobny wątek choć wiem ze już było bardzo dużo wątkow dotyczących tego problemu ale mimo wszystko chcialabym zadac kilka pytac dotyczacych mojego ciala i mojego problemu.
Otóż na załączonych zdjęciach mojego nizbyt pieknego brzucha widac ze mam duzy problem z boczkami. I mam pytanie czy ćwicząc konkretnie na *boczki (zdj. załaczone na obrazku - to ten chipek w czerwonym sweterku), oprocz tego krece na hula hup ok 20-30 min dziennie, na brzuch zaczynam a6w. z aerobow skacze na skakance i od pzyszloego tygodnia zaczynam nauke tańca wiec taniec moze tez pomoze mi w zrzuceniu tluszyku. *Jezeli chodzi o biust (biust mam dosyc duzy - duze D - i malo jedrny czyli tzw zwis ) to czy robiąc pompki, robiąc rozne cwiczenia z handlami(w moim przypadku z wodami mineralnymi bo handli nie posiadam) czy biust mi sie ujedrni i podniesie ?? i czy ma zszanse wygladac np tak jak na zdjeciu tej fitneski ?? co one robią re ich biusty sa takie okragle, podniesione i ladne ?? *Chcialabym tez ogolnie wchudnac z nog z tylka - na to mam temile webb (ty tez mozesz miec takie posladki) no i skakanka *Jezeli chodzi znowu o diete to nie mam jakiejs konkretnej diety po prostu mniej jem, ne jem ziemniakow. slodyczy, jasnego pieczywa, makarony w malych ilosciach i inne "zakazane rzeczy" po prostu zdrowo sie odżywiam.Pije sobie pu-erch, zielona herbatke, mate. Czy cwiczac te wszystkie cwiczenia schudne i pozbede sie tluszczu, zbednych fald i czy moje boczki kiedys w koncu znikna i bede miala wlasnie to miejsce na dole rowne z talia a nie 2 razy wieksze.?? czy cwiczac systematycznie schudne do wakacji i otrzymam wymarzony efekt szczuplych nog, tylka, plaskiego brzucha z ladnie zarysowanymi miesniami, ladnego jedrnego i okroglego biustu i braku boczkow ?? Bardzo prosze o odpowiedzi na moje pytania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mój osobisty problem : boczki i biust
tak juz przejrzalam linkowie ale moze jednak ktos odpowie na moje ppytania ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
up.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jezeli chodzi o biust (biust mam dosyc duzy - duze D - i malo jedrny czyli tzw zwis ) to czy robiąc pompki, robiąc rozne cwiczenia z handlami(w moim przypadku z wodami mineralnymi bo handli nie posiadam) czy biust mi sie ujedrni i podniesie ?? i czy ma zszanse wygladac np tak jak na zdjeciu tej fitneski ?? co one robią re ich biusty sa takie okragle, podniesione i ladne ??
ćwiczenia, które wymieniłaś, a zwłaszca rozpiętki, mogą pomóc podnieść, ujędrnić biust, ale trzeba robić je z głową, by nie przesadzić Chcialabym tez ogolnie wchudnac z nog z tylka - na to mam temile webb (ty tez mozesz miec takie posladki) no i skakanka nie znam skuteczności tego treningu, niemniej jednak stawiałabym na ćwiczenia siłowe, bo mocniej powinny ujędrnić nogi i tyłek czy cwiczac te wszystkie cwiczenia schudne i pozbede sie tluszczu, zbednych fald i czy moje boczki kiedys w koncu znikna i bede miala wlasnie to miejsce na dole rowne z talia a nie 2 razy wieksze.?? jeżeli skakankę potraktujesz jako aeroby, czyli będziesz ćwiczyła około 45 minut, to istnieje duże prawdopodobieństwo, że pozbędziesz się tłuszczu. Nie wspominam tu juz o diecie. Wez też pod uwagę fakt, że przykładowo jedno ćwiczenie wykonywane np na biodra może nie przynieść większych rezultatów. Lepiej byłoby dobrać cały ich zestaw. czy cwiczac systematycznie schudne do wakacji i otrzymam wymarzony efekt szczuplych nog, tylka, plaskiego brzucha z ladnie zarysowanymi miesniami, ladnego jedrnego i okroglego biustu i braku boczkow ?? odłóż gratyfikację na później, przecież chcesz osiągnąć wymarzony cel. Z doświadczenia wiem, że rzeczywiście jędrniejsze ciało uzyskałam dopiero po około roku.
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
suzana : tylko ze na boczki nie ma za bardzo duzo ćwiczen. ja znam jedno. wlasnie to. A naprawde chcialabym sie och pozbyc bo na zdjeciu moze tego za bardzo nie widac ale z rzeczywistosci wygląda to okropnie naprawde bo mam dosyc wąską talie a dol gdzie sa te boczki jest prawie 2 razy wiekszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jest wiele ćwiczeń na boczki - należałoby zdefiniować tę część ciała, ponieważ okazało się, że różnie jest określana. (mówiąc najprościej, bez operowania konkretnymi mięśniami:częśc pleców, biodra itp.) Odwiedz wątki z linkowni:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=69579&hi ghlight=r%EAce http://www.sfd.pl/temat190098/ http://www.kulturystyka.pl/artykul77/
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Więc moje trzy zdania.
Zacznijmy od A6W. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę z tego na co się decydujesz? Bez odpowiedniego zaplecza – staż treningowy – zakatujesz swój organizm, spowodujesz osłabienie mięśni, a w konsekwencji zatrzymasz ich rozwój. Ten trening nie pokrywa się z twoimi oczekiwanymi rezultatami. Nie od dziś wiadomo, że przy tych ćwiczeniach pracują górne płaty mięśnia, słabo rozwijają się dolne, a prawie w ogóle boczne. A6W to trening przeznaczony dla ludzi, którzy chcą poprawić wygląd swoich mięśni, to znaczy mają już potocznie zwany kaloryfer, oraz niski poziom tłuszczu w organizmie (około 8%). A6W nie spala tłuszczu! Od razu przeskoczę do zdjęcia owej pani. Pożal się Boże! Koleżanko ona na tą sylwetkę pracowała minimum 6 lat. A jej biust. Odpowiedz sobie na to pytanie, czy przy wysokim poziomie odtłuszczenia kobieta może mieć naturalny, jędrny biust? Inaczej, czy możliwa jest utrata tkanki tłuszczowej w nodze nie tracąc jej w ręce? Przedstawiasz typowe poglądy sezonowa. Zakatujesz się, spowolnisz metabolizm. Będziesz nie do życia. Zdaj sobie sprawę, że trzymasz kontrolę nad zaledwie kilkoma funkcjami twojego organizmu i twój mózg nie da z siebie robić wariata. Ograniczysz posiłki to on ci wykręci wałek zwany gromadzeniem zapasów. Jeśli nie zmienisz zdania to znów utniesz kilka posiłków. Wejdzie w głodówkę, stracisz całą tkankę mięśniową, zostanie trochę tłuszczu i kości. Coś, jak bohater świata żywych trupów. Z głową dziewczyno, z głową. Nie ma planu makro, który wygląda jak mikro. Musisz opisać cały rok treningowy. Podzielić go na kilka mikro okresów. I za rok tak samo. Prawdopodobnie za 2 lata będziesz wiedziała prawie wszystko na swój temat. Co, jak na ciebie wpływa? Co jest bardziej korzystne? I wtedy porozmawiamy na temat, jak mieć taki brzuch, jak ta pani, jak mieć takie nogi, jak ta pani. Trening brzucha. Na początek polecałbym 8 minut z ABS. Idealne rozwiązanie dla ludzi, który wchodzą w świat ćwiczeń fizycznych. Jeśli ci się to spodoba, to mogę ci dać wszystkie treningi z serii 8 minut (wersja filmowa na komputer). Nogi, uda, pośladki, itd. Trenuj tak do pierwszego marca. Każdego dnia. Tutaj, dokładnie jest to temat mojego autorstwa napisany na podstawie zapisu z kasety wideo. http://www.sfd.pl/temat233657/ Drugi etap trening znajdziesz tutaj, wybierasz podejście holistyczne i tworzysz rozpiszę, autor tego tematu wszystko ci wytłumaczy, poprawi. Tam jest kilka moich wypowiedzi. Jak zobaczysz sama ja też pytam, szukam optymalnych rozwiązań. Kto pytanie nie błądzi. Też dwa miesiące. http://www.sfd.pl/temat199702_strona1/ Trzeci etap. Nie A6W, ale ABS II, znajdziesz go na tej samej stronie co dwa poprzednie. W połowie maja poczytaj trochę na jego temat i określi swój poziom zaawansowania. Ostatnie słowa. Nie ma ćwiczeń bez diety. Dieta to 50% sukcesu. Czytając odpowiednie treści dojdziesz do wymarzonego celu. Czyli nie gazety dla pan z tytułami, jak w 30 dni tak wyglądać (obok zdjęcie dziewczyny po 10 latach treningu). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
na zdjeciu zaznaczylam o jakim miejscu mysle mowiac boczki :
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Wejdź tutaj.
www.sfd.pl Poczytaj o dietach w odpowednim dziale. Napisz własną (na podstawie ustaleń do low-carb), daj tam do oceny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
lonely : dziekuje za wyczerpującą odpowiedź ale troche chcialam sprostowac niektore sprawy. otoz ja nie powiedzialam ze chce wyglądac jak ta pani. dalam to zdjecie jako przyklad czy moj biust moze tak wygladac a nie ze ja bym chciala wygladac jak ona !!
Takze nie powiedzialam nic o ograniczniu posiłkow. a tym bardziej o jakiejs glodówce. Myslę ze odzywiam sie prawidlowo. Niestety na jakas konkretna diete nie moge sobie pozwolic poniewaz chodze do takiej szkoly w ktorej siedze od godziny 7 rano do godziny 19. i zazwyczaj cieply posilek jem dopiero w domu (bo nie mam ochoty jesc codziennie pierogow na zmiane z plackami w szkoolnym buffecie) takze jem rano sniadanie, i do szkoly biore jedzenie jakies kanapki( z ciemnego pieczywa), owoce, jogurty, czerwona herbate. I nie mam mozliwosci stosowania jakiejs konkretnej diety. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
a moglbys mi jakos wyslac te filmiki ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przygotowanie posiłków nie zajmuję niewiadomo ile czasu. Normalna dieta redukcyjna. Śniadanie to płatki owsiane, otręby, warzywa - 2 minuty Drugi posiłek to chleb razowy, ser żółty, zielona sałata - 2 minuty Trzeci posiłek to ryba (mintaj, omega 3), warzywa - 15 miinut w domu i w szkole podgrzać. Czwarty to ser twarogowy chudy, owoce - 1 minuta. Piąty to odżywka białkowa, bądź białko z jaja kurzego - 0, bądź 20 minut. A jak poczytasz to stworzysz dla siebie coś o niebo lepszego ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dobra mam,
Podaj adres skrzynki pocztowej, bo pewnie złamię regulamin, jak dam tu linki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
agatamichalik@op.pl
Tak w szkolnym bufecie jest mikrofala ![]() Co do filmikow nie zapchasz mi tym skrzynki ?? bo moja skrzynka ma mala pojemnosc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Masz prywatną wiadomość.
Na skrzynkę tego nie wyślę - to 200MB. Jak to się nie zgadzają? Jeśli jesteś studentką to pisz podanie do dziekanatu. A jak uczennicą to idź do opiekuna klasy. Przedstaw problem i na pewno ci pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
nie zgadzaja sie bo to jest ich prywatny bufet tylko wynajmuja w szokle pomieszczenie i wszystko jest strasznie drogie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
moglbys mi jeszcze wytlumaczysz po kolei jak to ściągnąc niestety nie jestem anglojezyczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
No, więc i na to znajdziemy radę
![]() W 3 posiłku jedz same warzywa, surówkę, albo wcześniej przygotowaną sałatkę. Mintaj to ryba głębinowa, której mięso głównie składa się z białka i najzdrowszego tłuszczu Omega 3 (nie tuczy). Więc możesz ją zjeść od razu, jak wrócisz do domu. Teraz idę się uczyć. Trzymaj się. Daj znać, jak będziesz miała wszystkie filmy. Napisz, jak ci się ćwiczy i co ogólnie sądzisz o tym zestawie ćwiczeń. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Zrobił się z tego CHAT, ale dobra
![]() 10 sekund... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Wchodzisz na stronę, na dolę masz opcję FREE i nią wybierasz. Po załadowaniu strony zobaczysz licznik. Więc trzeba poczekać 50 sekund.
Wyskoczy "No premium-user. Please enter" i wpisz po prawej stronie liczby z obrazka. Start downloading ![]() ALL |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
ok dzkei bardzo. to jak znajdziesz jeszcze troche czasu to napisz mmi prosze kilka przykladowych dni diety co najlepiej jesc no i co cwiczyc
i co na te okropne boczki !! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Przykładowe dni wybranej diety? A co by było, jakbyś usłyszała, że dużo osób po ułożeniu diety na dwa miesiące (mikro cykl) dzień w dzień jedzą to samo? Niestety taka jest rzeczywistość sportowców. Istnieje pewna wymienność produktów, aby jednak coś zmieniać trzeba mieć bogatą wiedzę. Dlatego proszę ciebie, abyś tak nie uciekała od podanej przeze mnie strony i działu odżywianie. Jest tam kilku specjalistów, którzy nie spali na lekcjach biologii, oraz są studentami Akademii Wychowania Fizycznego. Dowiesz się co to jest BMI, BMR, ile kalorii jest w jednym gramie białka, węglowodanu, tłuszczu, co to jest IG i GI i tak dalej. Poza tym dowiesz się, że spadek wagi z 58 kg do 56 nie oznacza schudnięcia, poznasz miarodajne sposoby określania swojej wagi, stanu twojego ciała. Waga domowa to przeżytek, który kłamie w żywe oczy.
Bez tej wiedzy nic nie zdziałasz. Skup się na dietach nisko-węglowodanowych (ja podałem ci przykład klasycznej diety redukcyjnej opartej na BMR). Co ćwiczyć? Masz cały zestaw ćwiczeń 8 minut, więc rób na razie to. Dwa miesiące. Boczki. Tam masz tłuszcz. Więc napisz dietę nisko-węglowodanową. Daj do oceny na forum. Odpowiedzi dlaczego zminimalizowanie dostawy węglowodanowe prowadzą do utraty tkanki tłuszczowe dowiesz się z tej strony http://www.dobradieta.pl/ Jest tego dużo, nie będę się dalej tworzył. Umowa jest taka. Czytasz, piszesz dietę low carb, dajesz do oceny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Jeśli chcesz, abym sam coś napisał i sam się skonsultował z jakąś osobą, która wie co w trawie piszczy to musisz mi podać BMR, twoje zapotrzebowanie kaloryczne. Na wspomnianym forum znajdziesz wzór. I tylko nie oszukiwać, nic nie odejmować! Proszę.
Dzisiaj porozmawiam z instruktorką. Aha, lubisz tuńczyka w oleju? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
o tak !! jak byś mogł mi ulozyc cos co bedzie dla mnie dobre i mi pomoze to naprawde bardzo chce !! Nie zalezy mi na utracie wagi ale na schudnieciu i pozbyciu sie tluszczu.
Co do waznego pytania to tuńczyk moge zjesc ale w ograniczonych ilościach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
aaa tego zapotrzebowania kalorycznego wyszlo mi : 2130.0 kalorii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() O Boże, z całym szacunkiem, ale prawie spadłam pod biurko z radości ![]() Aż mi się w głowie nie mieści, że kiedyś ludzie jedli co im w łapki wlazło i bywali z tym całkiem, całkiem szczęsliwi. Przyznam, że choć moja figura mnie zdecydowanie nie zachwyca, za kija pana nie zdecydowałabym się na rozpisanie treningu na rok, wyliczanie pokarmów wszelakich tudzież poświęcanie tak ogromnej ilości czasu "prawidłowemu" (w pewnym ujęciu) odżywianiu oraz ruchowi. Bo nie mam ambicji startować na zawodach, chcę tylko sensownie wyglądać i takoż się czuć, pod sklepieniem czaszki zaś kołacze mi się przekonanie, że da się efekt osiągnąć metodami home made. Nemezi_s - masz fantastyczny stosunek talii do bioder ![]() Poza tym, ile masz lat? Nie żeby coś, po prostu jakoś ten problem mi umknął. No naprawdę, czuję się ucieszona. I nawet nie złośliwie - tak jakoś ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
cinnaMoon no wlasnie napisalas ze chcesz sensownie wyglądac i tak sie czuc. A ja sie zle czuje, i uwazam ze nie wyglądam sensownie. I nie czuje sie dobrze z odstajacym brzuczem i tymi okropnymi wylewajacymi sie boczkami uwierz mi ze dla mnie to jest okropne.
I od roku sama probowalam sie odchudzac stosujac diete mniej zrec i cwiczac sobie w domku jakies brzuszki i niestety nic nie poomoglo. ciagle sobie obiecywalam tak wytrzymam, dam rade nie bede jadla slodyczy itd. ale nie mialam silnej woli. a teraz ją mam i chce zmienic swoj wygląda bo jak juz pisalam nie czuje sie w nim dobrze. Wolalabym np zeby to trwalo krocej np pol roku ale jezeli rok da mi wyglad w ktoorym bede sie dobrze czula to mam tyle sily i samozaparcia zeby wytrzymac ten rok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Pięknie, już masz u mnie wielkiego plusa, a przez to dam z siebie wszystko, aby dieta byłą idealna.
Sezonową mówimy nie. To sezonowe myślenia powoduję popadanie w skrajności. Człowiek, który planuję nigdy nie upadnie, nie osłabi swojego organizmu, nie doprowadzi do samo-degradacji, itd. To przecież sezonowy oczekują natychmiastowych efektów. Takie myślenie powoduję niekończącą się opowieść pod tytułem, jak tu stracić kilka kilogramów. A przecież można zrobić to raz, a porządnie tylko w rok. A później przez kolejne lata utrzymywać oczekiwany rezultaty przy minimalnych środkach. A najważniejsze sezonowy przede wszystkim tracą to co najważniejsze mięśnie. Jeśli ktoś myśli, że przez głodówki spala tłuszcz to się grubo myli. Zapraszam do Sportowego Forum Dyskusyjnego, dział Fitness, artykułu Tyki. Idziemy dalej. Ile? 2130 kcal na dzień!? Ja mam 190 centymetrów wzrostu, waga 86-88 kilogramów, poziom tkanki tłuszczowej 15,6%, a moje zapotrzebowanie to 2800 kcal (jadam 3300 kcal, bo mam trening ma masę). A przecież jestem mężczyzną. Współczynnik aktywności w twoim przypadku to 1.1, i masz wszystko pomnożyć razy 0,9 (kobieta). Coś około 1700-1800 kcal brzmi rozsądnie. Patrząc na zdjęcie dałbym mniej. Sprawdź jeszcze raz, albo daj tu swoje wyliczenia. Możesz też wysłac PM. Pozdrawiam. Wychodzę na uczelnie - oj! jak się nie chce... Edytowane przez lonely Czas edycji: 2006-01-05 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
hyh
![]() nie wiem tak mi obliczylo mam 17 lat, 59 kg albo 60 , i 164 cm wzrostu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.