![]() |
#271 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja parę dni temu użyłam salicyl z paroma kropelkami mlekowego i glikolowego i ładnie mi się złuszcza skóra ![]()
![]() |
#274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i powiedz mi jak stosowac ten kwas?? na umyta twarz wieczorem?? na jak dlugo pozostawic na twarzy ?? zmywac nie zmywac?? jak cos to czym woda, mleczkiem?? i jak duzo na twarz tego nalozyc?? i mniej wiecej jak bedzie skora sie luszczyc to nawilzac twarz czyms czy pozostawic samej sobie?? a i zwykle masci jakie uzywam np davercin acnederm odstawic? Edytowane przez kalaaga Czas edycji: 2010-02-07 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny chcialam sie was poradzic.
otoz pokrotce: mecze sie z tradzikiem mniej wiecej 8-9 lat (teraz mam prawie 24). na poczatku przez kilka lat odwiedzalam mnostwo dermatologow, tych panstwowych i tych prywatnie, leczylam sie roznymi masciami, kremami, gotowymi i tymi "do zrobienia" na zamowienie, leczylam sie takze antybiotykiem doustnie (bardzo dlugo, moja mama twierdzi ze rok, ale nie jestem pewna czy to prawda-kilka dobrych miesiecy na pewno). wszystko to nie pomagalo, a jesli pomagalo to nieznacznie i za chwile wszystko wracalo. mniej wiecej 2-2,5 roku temu trafilam do gina z nieregularnymi miesiaczkami, a ze tradziku trudno nie zauwazyc to gin na te dwa problemy dala mi Cyprest (bez zadnych badan - hormonalnych czy jakichkolwiek), w sumie wzielam chyba 11 opakowan (pomoglo, cera byla na pewno ladniejsza, skutkow ubocznych brak), ostatnie opak skonczylam w zeszlym roku w maju. przez lato bylo ok, na jesieni znow zaczely sie pojawiac krosty. wtedy trafilam z innym problemem do innej pani gin ale w tej samej przychodni, ktora powiedziala ze hormony po odstawieniu same sie ustabilizuja. ale sadzac po stanie cery jakos nie chcialy sie ustabilizowac:/ chcialam znow zaczac brac Cyprest ale naskoczyla na mnie ze w zyciu mi go nie wypisze. badan zadnych hormonalnych tez nie chciala dac bo "nie ma wskazan". odeslala mnie do dermatologa, a jak powiedzialam ze leczylam sie u wielu, i roznymi sposobami to stwierdzila tylko ze "trzeba zmienic dermatologa" ![]() w zasadzie to teraz jest coraz gorzej ![]() i teraz sie zastanawiam czy isc do dermatologa? wydawac kase i probowac leczyc sie jakimis kolejnymi masciami? konsultowalam sie z mama i stwierdzilysmy zebym zrobila odplatnie badania hormonalne i jak cos bedzie nie tak to pojde z tym do gin. a jesli hormony okaza sie w porzadku - pojde do dermatologa. problem w tym ze nie wiem jakie badania powinnam zrobic, czy ktoras z was robila i moglaby mi napisac? czy to w ogole dobre rozwiazanie? bo chcialabym sie w koncu pozbyc tradziku raz na zawsze ![]() sorry, nie dalo sie krocej napisac ;]
#276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
w sumie racja z tym wymazem z krosty, tylko gdzie to mozna wykonac?
a z hormonow to tylko poziom testosteronu?
#278 |
Zakorzenienie
|
Skoro masz nieregularne miesiączki i podczas brania tabletek antykoncepcyjnych cera się poprawiła to zapewne trądzik ma podłoże hormonalne. Oczywiście bardzo możliwe, że nakładają się na to również inne czynniki (chociażby wspomniany gronkowiec czy inne: zła dieta, zła pielęgnacja, stres, itd.).
Rzeczywiście najlepszym pomysłem w twoim wypadków byłoby zbadanie poziomu hormonów. Ale może najpierw pójdź go gina (do engokrynologa będzie trudniej), naświetl problem i spróbuj wysępić skierowanie na badania ![]() Po badaniach wracasz z wynikami do gabinetu i już wiadomo co i jak. Jeśli poziom hormonów byłby w normie (szczerze mówiąc to średnio mi się to widzi na podstawie twojego postu, ale wszystko w końcu możliwe), to eliminujesz ten trop i bierzesz się za inne. Do dermatologa powinnaś potem iść bez względu na wyniki hormonów (jeśli okaże się, ze to ich sprawka to i tak musisz zewnętrznie zająć się cerą). Wymaz jest dobrym pomysłem. Na pewno nie zaszkodzi, a chociaż będziesz wiedziała czy to nie to. Oczywiście musisz zadbać też o dietę i zastanowić się nad pielęgnacją (nic nie napisałaś na ten temat, piszę profilaktycznie).
![]() |
#279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
ok dziekuje za wskazowki, postaram zrobic sie ten wymaz i badania hormonow, tylko najpierw musze dowiedziec sie ile to kosztuje bo czytalam ze hormony tanie nie sa:/
co do tych hormonow jeszcze to wiem wlasnie ze robi sie je w okreslonych dniach cyklu i mam nadzieje ze panie w rejestracji laboratorium powiedza mi co i jak.. co do regularnosci @ kiedys (przed Cyprestem) bylo tak ze raz cykl trwal dwadziescia kilka dni a raz czterdziesci, teraz nie ma takich rozbieznosci, np przedostatni cykl 33 dni, ostatni 39dni, a obecnie jest 33 dzien i narazie @ ani widu ani slychu wiec 40 dni bedzie na pewno. ale jakby nie patrzec cykle sa wydluzone. moje ginekolozki, a sa dwie o ktorych pisalam, zadna nie da mi skierowania bo "nie ma wskazan", a po prostu te panstwowe nie chca tak chetnie dawac, musi sie chyba naprawde ewidentnie cos dziac zeby dostac skierowanie na jakies badanie. najgorzej to trafic do lekarza akurat wtedy gdy cera jest "uspokojona" i dla lekarza 'nie wyglada tak zle'...
#281 |
Zakorzenienie
|
Zbadanie każdego z hormonów to koszt ok. 30 zł w zależności od miejsca. Także najlepiej najpierw sprawdzić ceny w kilku.
Cykle rzeczywiście masz przydługie. O tyle dobrze, że w ogóle są. Zdaję sobie sprawę z tego, że lekarze nie chcą wypisywać skierowań na badania. Niestety ![]() ![]()
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a jak sadzicie atrederm by pomogl na moje okropne blizny????????? Magica zamowilam sobie na allegro ale eh zanim przyjdzie to pewnie z 2 tyg wiec pokombinuje moze z atredermem wyczytalamw necie ze radzi sobie z bliznmi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Atrederm na pewno pomógł by na blizny.
Ale: --po pierwsze - większe efekty można zobaczyć dopiero po kilku miesiącach regularnego stosowania (nie masz co zaczynać skoro masz 2 tygodnie) --po drugie - to niezły kiler, złuszcza skórę, na początku najlepiej stosować 1-2 w tygodniu, konieczne jest ciągłe nawilżanie, koniecznie filtry(!) --po trzecie - nie nadaje sie do cery ze skłonnością do naczynek. Ja stosuję na plecy od czasu do czasu i są efekty. Na twarz też stosowałam i pomagał, ale niestety pojawiło się naczynko i odstawiłam. Przede wszystkim kaalaga to nie przejmuj się tak ![]() ![]() ![]()
![]() |
#284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko niestety panie nie wiedzialy kiedy, w jakich dniach cyklu te badania trzeba wykonac, wiec musze sie tego jakos dowiedziec..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
Z tego co się orientuję (ale na wszelki wypadek zapytaj lekarza):
Testosteron i androstendion - męskie hormony, przez cały cykl utrzymują podobny poziom, więc dzień badania nie ma znaczenia. Prolaktyna - 3-5 dzień cyklu Progesteron - 21-23 (czasem ciężko trafić, to norma dla ok. 30-dniowych cykli, ale i tak powinno coś tam zawsze wyjść) Luteotropina - nie pamiętam, robiłam dawno. A czy ty masz zrobić? Jak chcesz. Na pewno zbadanie nie zaszkodzi.
![]() |
#287 |
Raczkowanie
|
Kupilam ten atrederm ( na salicyla wciaz czekam ) posmarowalam sie raz nic drugi raz nic trzeci raz nic anwet mie nie szczypalo dzis 4 dnia lekko zaczela schodzi skora. nie wiem chyba mam skore jak nosorozec bo czytalam ze stosuje sie 1-2 w tyg i laski opisywaly ze juuz po pierszym razie culy niesamowie szcypanie.. na szcescie po 4 dniach w kocnu widac ze cos sie zaczelo dzialac... oby zelszo to dziadostwo.. i ciekawi mnie ile warst skory musi zejsc zeby te czerwone plamska zeszly
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
A ilu procentowy roztwór atredermu masz?
Ja smarowałam się tylko raz w tygodniu, żeby łuszczyć się w weekend (tzn. smarowałam się w czwartek i łuszczyłam się na 2 i 3 dzień). Chociaż u mnie to nie było duże łuszczenie. Po prostu nie chciałam nawet przy małym pokazywać się ludziom ![]() A ty użyłaś na początek 4 dni po kolei? Mam nadzieję, że nie złuszczy cię za bardzo. Niektórzy smarują się nawet codziennie (poczytaj wątek o atre, jest chyba na biochemii), ale dochodzą do tego stopniowo, a nie od razu. Dużą ilość atre nakładasz i trzymasz czy zmywasz? Ja rozprowadzałam bardzo nasączonym wacikiem 3 warstwy ![]() Efekty powinnaś zauważyć dopiero po dłuższym czasie - co najmniej 3 miesiącach. Oczywiście to zależy od częstotliwości stosowania. Nie chodzi o to, żeby raz czy dwa spalić skórę, tylko konieczne jest regularne stosowanie.
![]() |
#289 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
To rzeczywiście dziwny z ciebie przypadek
![]() ![]() Poobserwuj teraz przez kilka dni co się będzie działo (czy się będziesz bardziej łuszczyć po zaprzestaniu smarowania), a jeśli dalej prawie nic, to spróbuj nakładać więcej na raz (ze 3 warstwy). W wątku o atre były też podane sposoby na wzmocnienie jego działania. Zresztą to raczej dobrze, że się bardzo nie łuszczysz. Atre i tak działa, a wyglądasz jak człowiek ![]()
![]() |
#291 |
Raczkowanie
|
Jak czytam niektóre posty to jest mi niektórych kobietek żal
![]() "Poszkodowanym przez trądzik" życzę pięknej skóry. Nie żebyśmy pragnęły gwiazdki z nieba ale po prostu kobiety chcą dobrze wyglądać. Wszystkie razem i każda z osobna. Jakby nie było w końcu jesteśmy płcią piękną. |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
kurde wyskoczyla mi na brodzie gula pierwsza od niewiem kiedy masaaaakraaa jestem zalamana mam nadzieje ze to tylko jednorazowy wysok
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
U mnie o dziwo bez żadnych niespodzianek, skóra jest gładka i też chce się teraz pozbyć tych przebarwień, od jakiegoś czasu używam kwasu glikolowego 30% z mazideł i w takiej postaci go aplikuje, ale jakiś większych efektów nie widze :| Wczoraj zostawiłam go na całą noc na buzi, może tym razem coś ruszy
![]()
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez sloneczko42s Czas edycji: 2012-06-12 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Dziękuje bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Powodzenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Raczkowanie
|
a ja zamiast kremu bambino proponuję ten z babydream z rossmanna
![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...nagietkiem.htm |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Oj,dziewczyny.Dostałam ten tonik z biochemii,ale.... boję się go uzyć.Obawiam się strasznie wysypu.Nie umiem się uporac z myślą, tak jak kaalaga,że pryszczyca wróci.Pod skórą co prawda mam niewiele grudek,zaskórników.Trochę koło noska i na czole,ale pewności nie mam,patrze tylko pod światło,a pewnie czai sie gdzies głęboko jakaś zaraza. Ten tonik wydaje się ostry.Salicyl,kwas mlekowy + spirytus 95 %.Boję się.Nie wytrzymam psychicznie kolejnego wysypu.po Epiduo leczyłam się 2 miesiące...koszmar
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
To może spróbuje użyć bambino, a jeśli będzie coś nie tak to kupię ten babydream, opis brzmi zachęcająco i ma dobre oceny na KWC
![]() Mam jeszcze pytanie o dietę. Co prawda dermatolog powiedział mi, że nie wpływa ona w ogóle na powstawanie trądziku ale ja i tak od pół roku zapobiegawczo nie jem w ogóle fast foodów, słodyczy i ostrych potraw i czytałam, że mleko może powodować większą ilość pryszczy więc też go nie pije ale jak to jest z jogurtami i serkami homogenizowanymi? Też nie powinno się ich jeść? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.