|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Raczkowanie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2972 |
Rozeznanie
|
Indios Bravos. Podzielam twój zachwyt nad heenarą
![]() Jak już pisze o heenarze czy wy też tak macie,że po zmyciu nadal wam pachną włosy? bo ja mam tak zawsze dzięki temu przyzwyczaiłam sie do zapachu i komary ode mnie uciekają gdzie pieprz rośnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i nawet mój TŻ- przeciwnik zapachów hinduskich mazideł bardzo lubi jak nakładam go na włosy ![]() Po umyciu jednak chyba się już nie trzyma, bo odżywki i odrobina środków stylizujących ten zapach zmienia ![]()
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2974 |
Zakorzenienie
|
Zamowilam jeszcze jeden -Olejek Wzbogacony Kokosem, Kasztanem i Henną
http://www.helfy.pl/olejek-kokosowy-vatika Nawet nie trzymalam cala noc, kilka godzin, a wlosy wygladaly super. Chyba najladniej po tym (nawet po sesa nie byly takie, narazie na temat sesa nie mam zdania...). Byly miekkie i miesiste - wydawalo sie, ze mam duzo wiecej i duzo grubsze wlosy, niz mam. Zapach utrzymywal sie do nastepnego mycia. Znow mam go teraz na glowie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aczkolwiek ten bez parafiny lepszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2976 |
Zakorzenienie
|
Parafina nie przeszkadza mi akurat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2977 |
Zakorzenienie
|
Mnie też
![]() ale ten bez parafiny lepiej się na mnie sprawował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2978 | |
BAN stały
|
Dot.: Amla
Cytat:
![]() ja mam już proszek amla ale nie wiem w jakiej ilości go wyrobić na długie (za ramiona/łopatki) gęste loki; tzn. ile łyżeczek na to pójdzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2979 |
Raczkowanie
|
Dabur Amla - moja opinia
Używam tego olejku od miesiąca. Na początku stosowałam go bardzo często (3-4 razy w tygodniu) i stopniowo wydłużałam odstępy między kolejnymi aplikacjami (1-2 razy w tygodniu). Po pierwszym i 2 użyciu włosy rzeczywiście wyglądały lepiej, ale najlepsze efekty zauwałyłam po ok 7dniach. Włosy stały się cięższe (nie mylić z obciążonymi!), grubsze, lejące, gładkie, błyszczące, mniej się elektryzują, nie puszą się, dłużej pozostają świeże. Zapach olejku utrzymuję się praktycznie cały czas (nawet po kolejnym myciu się przebija!), dlatego jeśli chcecie zacząć kurację Amlą, musicie się liczyć z tym, że ziołowy zapach będzie ciągle wyczuwalny. Jeśli któraś z Was ma do sprzedania/na wymianę olejek Amla Dabur lub inny (bo na przykład nie odpowiada Wam zapach), to bardzo proszę o kontakt! ![]()
Kosmetyki (The Body Shop, pędzle Hakuro, Catrice, L'oreal, Biochemia Urody, Pharmaceris) https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post45779882 Książki, filmy, Chodakowska: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post45780161 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2980 |
amor vincit omnia
|
chyba kupię sobie Amlę Dabur bo akurat ta sama osoba ma od której chcę kupić na all olej migdałowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2981 |
Raczkowanie
|
u kogo warto zamówić te olejki na all?
Kosmetyki (The Body Shop, pędzle Hakuro, Catrice, L'oreal, Biochemia Urody, Pharmaceris) https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post45779882 Książki, filmy, Chodakowska: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post45780161 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Amla
Ja mam gęste i kręcone do łopatek i używam 2 łyżeczek amli rozrobionych z wodą. Z tym, że ja nigdy nie kładę samej tej maski na włosy tylko zawsze mieszam z jakąś odżywką, np. Kallosem.
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2984 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2985 |
Zakorzenienie
|
polecam sprzedawcę rani-art.
Mi Amla nie pasuje, mam po niej oklapnięte włosy, za to Sesa i Heenara sprawują się bosko ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 |
Raczkowanie
|
Ja stosuje na zmianę olejki: Sesa, Heenara i Brahmi.
Sesa jest świetna, włosy szybciej rosną, cudownie błyszczą i widać, że odżywają. Jest to swojego rodzaju "smakołyk" dla moich włosów ![]() Heenara ma najładniejszy zapach, wygładza włosy, a zawłaszcza końcówki, ale nie daje tak dobrego efektu jak Sesa. Brahmi jest też fajnym olejkiem, odżywia włosy, rosną po nim znacznie szybciej. Jednak przy stosowaniu tego olejku musze zawsze umyć dwa razy włosy, bo dość cieżko go zmyc.
![]() |
![]() |
#2987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2988 |
Raczkowanie
|
Najbardziej wcieram Sesę i Brahmi, Heenare bardziej nakładam na same włosy, końcówki. To moje początki z olejowaniem, więc wiele rzeczy robie metodą prób i błędów
![]()
![]() |
![]() |
#2989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkie używam na długość ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2990 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny używałam Amli firmy Dabur w sumie to jestem z niej zadowolona ale ma w składzie parafinę która nie zauważyłam żeby mi szkodziła ale mam pytanie ponieważ znalazłam też Amlę firmy Khadi bez parafiny ( dodam ,że niestety droższą ) jak myślicie która wersja jest lepsza dla włosów , używał ktoś Amli Khadi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2991 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2992 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2993 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz w 9 tygodniu ciazy i nagle zapachy jak Amla czy Sesa niestety powoduja u mnie mdlosci. Ale dzielna jestem i dalej sie oleluje, ale zapachami mniej drazniacymi.
Moj ulubiony olej arganowy - od tego normalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2995 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2996 |
Raczkowanie
|
Jak będę miała trochę kasy to sobie chyba kupię heenarę i bhringraj na helfy.pl . Jestem ciekawa czy rzeczywiście wpływają na szybszy porost. Czytałam u jakiejś kobiety na blogu i były zdjęcia, że dużo jej urosły, ale nie mogę go znaleźć. Szybciej wam po tym włosy rosły?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2997 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2998 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3000 |
Przyczajenie
|
Hejka
![]() Być może była o tym mowa, ale jestem dopiero na 48 stronie i nie znalazłam nic, więc mam do Was pytanie. Czy można olejki stosować cały czas czy trzeba robić sobie przerwy po jakichś kilku miesiącach? Boję się, że włosy mogą się przyzwyczaić do tych wspomagaczy i nie będą chciały same rosnąć. Ma ktoś jakieś doświadczenie w tych sprawach? Albo jakieś dane, które pokazują jak zmieniają się włosy w ciągu np. roku, dwóch? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.