![]() |
#3211 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
Co do chorowania - ja też byłam kiedyś chora cały czas, szczególnie w okresie zimowym ale w lecie też mi się zdarzało. Ale odkąd zaczęłam brać suplementy na cerę chorowanie się skończyło. Cieszy mnie to ale z drugiej strony nie mam kiedy odpocząć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Przyczajenie
|
Mialam ogromny problem z tradzikiem(a mam 26lat),wyprobowalam min.LP-cala serie,Vichy kulka kosmetykow,Kanebo,Avene,n ic nie pomagalo na dluzsza mete.Nie wspomne o masciach tj.Duac,Differin i pigulkach antykoncepcyjnych-owszem poprawily cere,ale wykonczyly watrobe!
Co pomoglo?! Odstawienie wszystkich kosmetykow do cery z problemami ,dzis uzywam Weleda,Dr Hauschka,Alverde.Nie jem slodyczy-mysle ,ze to najbardziej wplynelo na poprawe stanu skory,bylam czekoholikiem,a teraz czekolada dla mnie nie istnieje-do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic!Jem za to mnostwo warzyw i owocow,produkty pelnoziarniste,tak niewiele potrzeba byl...Sprobojcie- nie macie nic do stracenia! |
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Raczkowanie
|
A ja się tak zastanawiam, bo biorę już od dwóch miesięcy tetralysal, wg wskazać dermatolożki - 1 tabletka 2 razy dziennie. Podczytuję, co piszą inni tetracyklinowcy
![]() ![]()
#3214 |
Zadomowienie
|
Czy suplementy też wpływają źle na wątrobę czy to dotyczy tylko antybiotyków?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3215 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak reagujesz na antybiotyk? cera sie poprawila? kurcze, nie mam czasu przegladnac wszystkich postow, by byc w temacie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3217 |
Raczkowanie
|
a powiedzcie mi czym różni sie antybiotyk tetralysal od tetracyklinum ?
Z tego co słyszałem to tetralysal jest chyba droższy, opakowanie 16sztuk tetracyklinum kosztuje 12 z groszami . Który jest lepszy w leczeniu, który ma wieksze skutki uboczne ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Raczkowanie
|
Ja, niestety, nie mam porównania.
#3219 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3220 |
Raczkowanie
|
a cena tetralysalu jaka jest ? ile sztuk
|
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Raczkowanie
|
A ja muszę się pochwalić, że w końcu zdecydowałam się na Axotret i rozpoczęłam kurację dopiero jakiś tydzień temu, ale jestem szczęśliwa, że może w końcu pozbędę się tego trądu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3222 |
Raczkowanie
|
A, dziękuję
![]() Niestety, nie pamiętam dokładnie, ile kosztuje opakowanie, ale chyba dwadzieścia parę złotych, w opakowaniu jest 16 tabletek; wydaje mi się, że za miesięczny zapas (przy stosowaniu 2 tabletki dziennie) - 4 opakowania - zapłaciłam ok. 90 zł. Ok, byłam dziś u dermatolożki, no i mam mieszane uczucia - najwyraźniej ktoś tu nie ogarnia, albo ja, albo ona. Dała mi znowu receptę na tetralysal i te mazidła, ok, przy okazji zapytałam, czy mam przez cały czas brać tę samą dawkę - mam. Ok. Babka pytała, czy widzę jakąś poprawę - no niezbyt. No i tu włączył mi się upierdliwy babol ![]() - Mówiła pani, że mam brać to przez 4 miesiące, a jak po tym czasie nie będzie poprawy? - 4 miesiące to jest maksymalny czas brania tego antybiotyku, jak to nie pomoże, to tabletki antykoncepcyjne. - A może trzeba by zrobić jakieś badania? - Nie ma potrzeby, ja wiem co pani jest, to jest bakteria wywołująca trądzik. Może sobie pani zrobić badania, ale niepotrzebnie wyda pieniądze. - Ale chyba są różne bakterie? ![]() - Nie, jest jedna bakteria, bakteria wywołująca trądzik. Tak to się nazywa. ![]() Jak powiedziałam, że nie zamierzam brać tabsów, odparła, że jest jeszcze czas, zastanowimy się. Ale najwyraźniej nie ma mi nic innego do zaproponowania. Powiedzcie, co o tym myślicie, i czy po 2 miesiącach brania tetralysalu mam prawo oczekiwać poprawy? Czy oczekuję cudu? ![]()
Am I bovvered? Edytowane przez lauryn Czas edycji: 2011-03-17 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() badania to podstawa!
![]() |
#3224 |
Raczkowanie
|
Ja biorę antybiotyk tylko troszeczkę inny Unidox i po dwóch tygodniach widzę znaczną poprawę. Praktycznie oprócz blizn nie mam już żadnych "niespodzianek". Myślę, że po 2 miesiącach powinnas zauważyć różnicę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3226 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale tą panią dermatolog to ZMIEŃ KONIECZNIE! Wiedzy nie ma żadnej, pewnie się nie dokształca albo studia kończyła na grzybkach halucynogennych lub innych ziółkach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Konto usunięte
|
No raczej powinna już nastąpić poprawa. Może to zależy od człowieka, ale u mnie poprawa i to dosyć znaczna nastąpiła już po 2 tygodniach, a biorę 1 tabletkę dziennie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3228 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3229 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj wizytę u dermatologa. Zdecydowałam się po 4 latach
![]() ![]() ![]()
#3230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie poprawa byla tez mniej wiecej po 2 tygodniach. lauryn, na Twoim miejscu poszlabym do innej dermatolog ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Już się nauczyłam, że jeżeli po antybiotyku nie ma ani pogorszenia ani polepszenia to znaczy, że nie działa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | |
Zakorzenienie
|
Undidox to tez tetracyklina
![]() Tak, antybiotykoterapii nie należy przerywać w połowie, bierz tak długo jak masz brać, ale moze jescze jakiś dermatolog? Od kiedy tabletki anty zabijaja bakterie? ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Marzena, Clindacne to też antybiotyk. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym 'powinna' to właśnie głównie zależy od człowieka, od cery, od organizmu. Bo u mnie tak naprawdę to 2,5 miesiąca nie było widać żadnych ŻADNYCH efektów dopiero potem stopniowo coraz lepiej, aż do teraz gdy myślę, że jest już całkiem ok oprócz przebarwień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3234 |
Raczkowanie
|
a jaki żel do mycia twarzy najbardziej polecacie ? używam LRP ale zastanawiam sie nad cetaphilem
|
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Konto usunięte
|
Spróbuj, co Ci zależy? I tak co człowiek, to opinia. Ja ostatnio kupiłam micelarny w Biedro i fajny jest, ale generalnie ostatnio chwalę sobie żel antybakteryjny, o którym już wspominałam. Kiedyś namiętnie używałam żelów z drobinkami, peelingujących, ale jednak nie tędy droga. Z aptecznych wypróbowałam kilka, ale w żadnym się nie zakochałam (Cetaphilu chyba nie miałam). Swego czasu miałam żel Fitomed - fajny, ale trudno go dostać, musiałabym znowu zamawiać z e-sklepu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Raczkowanie
|
a co powiecie o tym ?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...-morskimi.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3238 | |
Konto usunięte
|
Marcinie, zastanów się co lubisz w żelach, a co nie (i co Ci jest obojętne). Ja np. lubię raczej przeźroczyste (wiem, psychologiczny efekt, bez wpływu na sam kosmetyk, ale jednak), zapach mi w sumie obojętny, ważne, aby nie przesuszał i dosyć dobrze mył strefę T. Resztę uzupełniam maseczkami, czasami stosuję żel-peeling-maseczkę (3 w 1 - coś takiego mają w ofercie: Eris, Dax Cosmetics, Garnier). Opakowanie - najlepiej z pompką. Lekkie pienienie się. Konsystencja - nie woda, ale nie musi być mega gęsty.
Czego Ty oczekujesz od żelu? ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Zakorzenienie
|
Byłam u dermatologa. Kobieta bardzo fajna, oglądnęła mnie tak dokładnie, jak jeszcze żaden lekarz z tej dziedziny. Zarówno plecki, dekolt, jak i twarz. No i zaproponowała retinoidy, bo już miałam 2 lub 3 kuracje antybiotykami i nie pomogły... Pochwaliła za kosmetyki, które stosuję, przepisała mi Tetralysal, żebym nie chodziła taka obsyfiona teraz, Duac żel no i dwa płyny robione na dekolt i plecy, do stosowania na zmianę. Ponadto mam książeczkę na temat retinoidów, listę badań do wykonania (są takie same jak przy poprzedniej kuracji antybiotykami miałam, więc spoko) no i mam tydzień na decyzję. Z tego względu, że mam receptę na drugie opakowanie Tetralysalu, a ona jest tylko tyle ważna. Jeśli się zdecyduję, to mam się pojawić po 16 dniach, jak skończę to pierwsze. A jak sie nie zdecyduję, to za miesiąc.
Generalnie nie jestem przekonana do tego Tetralysalu, ponieważ to tetracyklina, a ja już miałam Doxyratio M oraz Nobaxin, które ją również zawierają. Jedno opakowanie jednak wezmę. I jeśli badania mi wyjdą ok, to chyba zdecyduję się na te retinoidy... Skuteczne są faktycznie?
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2011-03-17 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | |
Zakorzenienie
|
Ten micel z Biedro jest fajny
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.