![]() |
#301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
Postanowiłam narazie nie nakładać nafty przed myciem na skórę głowy, bo coraz ciężej było mi spienić szampon podczas mycia. Spróbowałam jednak przemyć naftą końcówki podczas płukania i jutro powiem jak moje włoski się mają
![]()
![]() |
![]() |
#302 |
Raczkowanie
|
Ja także mam naftę Kosmedu i zmywam max.3 razy ,pierwszy raz szampon wogóle się nie pieni ,za drugim razem już trochę więcej piany ,a trzeci raz to już normalnie i tyle moim włosom wystarczy.
Rzeczywiście włosy się błyszczą i wydają się naprawdę gęściejsze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Przyczajenie
|
a za ile wy kupujecie ta nafte Kosmedu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
|
Dobra, idę to zmywać :/ śmierdzę jakby benzyną. Na jeden raz prawie pół butelki mi poszło.
![]() |
![]() |
#305 |
Raczkowanie
|
Ostatnio w aptece niecałe 5 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Raczkowanie
|
Zmywanie tego to istny koszmar w moim przypadku! Myłam Fructisem, 5 razy, aż nie mogłam się podnieść znad wanny tak mi kręgosłup zesztywniał od nachylania hyhy trzeba poćwiczyć
![]() Jak płukałam na końcu zimną wodą to włosy były gładkie jak tafla, ciekawe jak po wyschnięciu będą się prezentowały. Odczułam lekkie pieczenie skóry głowy, które nasiliło się przy szamponie, ale zimna woda na końcu pieczenie złagodziła ![]()
![]() |
![]() |
#307 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!!! Jestem przerażona!!!
Pisałam Wam, że mnie skóra piekła, słuchajcie, porobiły mi się bąble na głowie i w nich jakiś płyn, jak woda! Teraz się boję, że mi włosy wypadną, idę wylać to świństwo! Nigdy więcej nafty!!! Okropnie mi podrażniła skórę! Ratunku!
![]() |
![]() |
#308 |
Rozeznanie
|
mi wystarcza dwa razy do zmycia nafty z olejkiem. za pierwsym szampon nie pienie sie wogole, za to zadrugim juz normalnie. moze poprostu nakladacie za duzo nafty, ze ciezko ja zmyc..?
![]() |
![]() |
#309 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj wieczorem po myciu nałożyłam trochę nafty z rumiankiem na końcówki włosów a dziś włosy mam piękne jak nigdy a nie używałam już później żadnych balsamów, kremów czy odżywek bez spłukiwania. Chyba pozostanę przy takim sposobie używania nafty bo jak nałożę ją przed myciem to szampon mi się za cholerę nie chce pienić
![]()
![]() |
![]() |
#311 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Matko, na szczęście teraz nie ma po pieczeniu śladu, ale co ja się wycierpiałam! Pół nocy nie spałam bo bałam się zasnąć, żeby rano się łysa nie obudzić ![]() Może za długo to dziadostwo trzymałam? Wy ile to trzymacie na włosach?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja trzymam godzinę... A jakim szamponem zmywałaś? Może to od niego? Sama nie wiem, nigdy nie słyszałam żeby po nafcie się takie coś zrobiło...Oczywiście nie zaprzeczam i mam nadzieję, że już jest wszystko ok? ![]()
![]() |
![]() |
#315 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no ja tez mam długie włosy i bardzo gęste, inaczej tego nie mogłam rozprowadzić dlatego pół butelki, a i tak były suchuteńkie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie, też o tym nie słyszałam, po prostu jak dotknęłam głowy to miałam mokre dłonie i takie klejące, jak przyłożyłam chusteczkę, to miała żółtawy kolor, zmywałam Fructisem do długich włosów. 5 razy, myślicie że to on mi tak podrażnił. Wiem że to obleśnie brzmi ale tak miałam! A co do włosów to są cudowne i w tym mój ból, miękkie, błyszczące, jak z reklamy... Co robić? Krócej trzymać zdecydowanie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#319 |
Raczkowanie
|
Pokombinuję Dziewczynki
![]() Obym łysa nie skończyła ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#320 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki kupilam nafte z olejkiem rycynowym. Naloze ja w sobote, bo narazie brak mi czasu.
Wlosy mam dosc geste i dlugie, znaczy sie za lopatki, poradzcie ile najlepiej trzymac, bo juz nie wiem czy godzine, czy jak? A i rozumiem, ze jak maseczka to tylko 2 lyzeczki nafty + jajko? I rozumiem, ze na skore glowy tez nakladac? Zdam Wam relacje po zabiegu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy siak, zawsze możesz spróbować jeszcze raz, trzymać krócej, na przykład pół godziny i zobaczysz jaka będzie reakcja, jeśli nadal źle, to możesz nakładać na same włosy, bez skóry głowy. Nie podejrzewam również szamponu...dziwne. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#322 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [quote=virka;5504566]Nie podejrzewam również szamponu...dziwne. A możliwe ze to szampon bo mnie juz przy 3 myciu zaczela swedziec glowa i troche sie przestraszylam ale naszczescie żadnych bąbli nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#324 |
Raczkowanie
|
dziekuje bardzo dziewczynki, dobrze, ze spytalam, bo glupia cale jajko bym dala
![]() w takim razie jutro operacja, zobaczymy jak moja skora zareaguje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#326 |
Raczkowanie
|
Uff, przebrnęłam przez cały wątek, znalazłam kilka sposobów z których będę chciała skorzystać w niedalekiej przyszłości, bo naftę już zakupiłam
![]() Ale w związku z tym mam pytanie - o samą technikę nakładania nafty na włosy. Moje są dosyć długie, do pasa, chyba nawet całkiem gęste, chociaż nieco cieńsze przy końcówkach i zastanawiam się, jak tą naftę nałożyć na całą ich długość, aby równomiernie pokryć włosy. Czy da radę zrobić to łapkami - i w jaki sposób, czy może w tym celu trzeba zakupić pędzelek fryzjerski i malować włosy pasmami? I czy z racji swojego wieku [długie włosy mam niezmiennie od ok. 8 lat] nie będą mi od nafty wypadać, w myśl zasadywypierania starego, słabego włosa przez nowoprodukowany, silniejszy. Bo bardzo nie chciałabym, by kucyk mi się przerzedził ![]() Jak myślicie - ryzykować nakładanie u nasady, czy tylko wzmocnić kitę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#327 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam wszystko i już wiem.
Dzisiaj kupiłam naftę i będę nakładać, ale dopiero jutro bo dzisiaj myłam już włosy i nie chcę ich myć jeszcze raz. Niech biedne odpoczną, bo też od jakiegoś czasu na nich testuję te wszystkie specyfiki. Ja jak nakładam na skórę głowy Seboradin, olejek rycynowy lub teraz tą naftę to zawsze związuję włosy najpierw w kok tak wysoko na głowie, mieszam płyny w jakimś pojemniczku i opuszkami palców które moczę w tym nakładam na głowę. To zdecydowanie lepsze od nakładania na rozpuszczone włosy bo wtedy oprzynajmniej nie przeszakadzają. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#329 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Wtajemniczenie
|
a ja chciałabym się podzielić moją opinią. Zachęcona komentarzami na temat nafty, postanowiłam spróbować. Na głowe wylałam 1/2 buteleczki (mam bardzo długie włosy), i trzymałam coś ok.40 min.
Efekt był taki: - dopiero po dwóch dniach udało mi pozbyć się z głowy tego paskudstwa - w życiu nie wypadło mi jeszcze tyle włosów co po użwyciu tej nafty - i co gorsza dalej wypadają Komentarz: NIGDY WIĘCEJ !!!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.