![]() |
#3331 |
Konto usunięte
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 |
Zakorzenienie
|
"Puder posiada intensywne właściwości matujące. Ze względu na porowatą strukturę cząsteczek wykazuje wysokie zdolności do absorbowania nadmiaru sebum, nadając cerze matowy wygląd i odczuwalną gładkość.
Dzięki wysokiej zawartości krzemionki, oprócz działania wygładzająco-matującego, puder bambusowy wykazuje dodatkowo właściwości pielęgnujące skórę. Działa antybakteryjnie, łagodząco, wspomaga gojenie i reguluje aktywność gruczołów łojowych." - przekopiowałam z biochemiaurody.com. Z tego wynika, że "zbiera" nadmiar sebum, ale też reguluje pracę gruczołów. Tak, czy inaczej mi służy. Edytowane przez Classic Czas edycji: 2011-04-04 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Zakorzenienie
|
A jaki to krem matujący? Od siebie mogę napisać tyle, że większość kremów matujących jest tragiczna - właśnie ich używanie powoduje coraz bardziej zwiększające się świecenie i przetłuszczanie. Od kiedy przerzuciłam się na krem nawilżający skóra nie przetłuszcza mi się tak bardzo jak dawniej. Przy braku specjalnego wysiłku wyglądam "normalnie" nawet po 5-6h, czasem prawie 8 (nie mam pojęcia od czego to zależy). A przed odstawieniem matujacego, świeciłam się w nim jak żarówka po 2h. Chociaż pierwszy miesiąc z nawilżającym nie był prosty, makijaż mineralny spływał po godzinie.
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
Co do matowania, to u mnie mocno i na długo matuje skrobia kukurydziana. Jest moim zdaniem lepsza od kukurydzianej, która może i dawała mat na dosłownie 24h (u mnie, gdzie mam na twarzy dosłownie fabrykę łoju), ale uczulała mnie i zapychała. Kukurydziana nic złego nie robi, a matuje prawie równie dobrze i w porównaniu do ziemniaczanki nie widać jej na twarzy.
A co do regulacji pracy gruczołów, to trzeba nawilżać, może tędy droga. Słyszałam, że regularne smarowanie olejem rycynowym zmniejsza przetłuszczanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Raczkowanie
|
Znacie korektor bardzo mocno kryjący (minimum 40% pigmentów) który NIE zawiera paraffinum liquidum? Nabyłam ostatnio korektor Vichy, dobrze kryje ale niestety na 1 miejscu w składzie jest Paraffinum Liquidum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Przyczajenie
|
Mocno kryjący jest Dermacol, ale niestety w składzie ma paraffinum liquidum o którym piszesz (jeśli możesz napisać co to za składnik i czemu zależy Ci aby kosmetyk był bez niego - będę wdzięczna). Dermacol kryje naprawdę dobrze, ale niestety na krótko (szybo spływa) i podkreśla suche krostki na twarzy. No i trzeba baaardzo uważać przy rozprowadzaniu, żeby nie zrobić sobie maski na twarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3338 | |
Zakorzenienie
|
Parafina prawie każdego zapycha.
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
Odstawiłam krem matujący dopiero w lutym, więc na razie mam do czynienia z pierwszym nawilżającym, starczy mi jeszcze na długo, bo ma 100ml, a nakładam bardzo mało. Nie zastanawiałam się nad tym czy będę zmieniać - raczej nie, skoro mi pasuje. Wydaje mi się, że każdy dobry (niezapychający) krem nawilżający miałby podobne właściwości.
![]() |
#3340 |
Zakorzenienie
|
Ja od siebie mogę polecić Ziaję z serii Med taki niebieski krem spf 6 redukujący podrażnienia bodajże. Jego skład był chyba już na wizażu analizowany a krem jest bardzo tani ok. 11-13 zł. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...en.html&next=1 Sprawdzał się przynajmniej na mojej skórze super bo nie zostawiał tłustej warstwy, nawilżał dostatecznie, był raczej wydajny, dobrze wyglądał pod makijażem, nie zrobił mi nic złego a mam skórę tak dziwnie reagującą i okresowo okropnie wrażliwą że różnie jest. A później kupiłam 3 razy droższy physiogel i był gorszy. Ale po jakimś okresie stosowania stwierdzam że też nie jest wcale zły, ale i tak wybieram teraz ziaję.
I potwierdzam-kremy matujące-robiły mi istną masakrę z twarzą. Dziewczyny dziś przysłali mi kwas migdałowy. Chyba pod koniec tygodnia zacznę testować i będę wam się starała opisywać co i jak choć teraz mam mało czasu ale postaram się napisać czy efekty są czy ich nie ma i jak moja dziwna(raz nosorożcowa, raz delikatna skóra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Raczkowanie
|
A ja nie wiem na co sie zdecydować czy tonik migdałowy czy serum migdałowe, co bardziej polecacie
![]() ![]()
#3342 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Maryanno, a jak będziesz tego kwasu używała? Mam nadzieję, że opiszesz tu efekty działania. Jestem ciekawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Zakorzenienie
|
czesc olcia!!
![]() ![]() doris, fajnie nawilza cetaphil. co ciekawe, rok temu narzekalam na niego, a od stycznia tak zaczal rewelacyjnie nawilzac,ze nie wierze,ze to ten sam krem! moze zmienili cos w skladzie? bo od stycznia mam nowe opakowanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ostatnio z cerą było bardzo dobrze, ale dzisiaj zaczyna mi coś wyłazić na brodzie i policzku ![]() ![]() Poza tym skupiam się obecnie na innych rzeczach: uczę się chodzić na szpilkach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3345 |
Raczkowanie
|
byłem wczoraj na wizycie kontrolnej u dermatologa i powiem wam szczerze że mam jakies mieszane uczucia ...
Powiedziała mi że spodziewała się lepszych efektów po tej tetracyklinie i doszła do wniosku ze już przerobiła tyle ze mną leków że to moze nie jest trądzik ... Jednak zapisała mi dwa opakowania TETRACYKLINUM i mam teraz brać po jednej tabtletce .. Zapisała mi nowe maści odcinające się od trądziku : przez 7 dni Mupirox a póżniej Imazol .. Nie wiem już co mam myśleć . Wcześniej jak chodziłem do dermy to jakoś miałem w sobie ten optymizm .. Teraz jakoś z dystansem do tego podchodzę .. Co sądzicie o tych lekach ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie zrobiłam stężenie 20%. Nie jest to trudne nawet dla początkującego. Nie mam pojęcia, czy to dobrze z tym stężeniem, więcej na pewno nie chciałam, trochę się boję że za dużo ale migdałowy to podobno jeden z delikatniejszych kwasów. Filtruję się odkąd zaczęło świecić słońce więc z tym nie będzie problemu, a co do samego kwasu to pewnie wieczorem przed pójściem spać będę moczyć wacik i przecierać nim twarz zwłaszcza tam gdzie są przebarwienia raz dziennie. Opiszę efekty postaram się pierwsze wrażenie opisać już jak zacznę pod koniec tygodnia się kwasić ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do podwójnego mycia twarzy, ja najpierw przecieram chusteczką babydream, najlepiej tą z aloesem, a potem myję, czasem też babydreamem, czasem idzie w ruch Clinique, żeby wykorzystać do końca. Przestaję mieć problemy z wągrami! W sumie trochę oszukuję, bo chodzę na mikro co dwa tygodnie, ale i tak między jedną a drugą mija wystarczająco czasu, żeby skóra miała okazję się zanieczyścić, a tego nie robi. Ogólnie polecam serwisy zniżkowe, można znaleźć mikrodermabrazję w cenach 25-50 zł, a efekty są po prostu BOSKIE. Ja jestem po czterech i zaczynam się wreszcie, po 13 już latach męczarni czuć po ludzku... Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Lirriel Czas edycji: 2011-04-05 o 21:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Rozeznanie
|
Jaki tran polecacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() o jakim cetaphil-u mowisz? ja mam emulsje do mycia i sobie chwale,chociaz na poczatku uzywania odrazu po aplikacji i zmyciu sciagalo jak po zelu pierwszym lepszym,ale po paru dniach juz jst okej i wcale nie musze tak szybko aplikowac kremu po ![]() wiec mowisz o kremie czy tej emulsji? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Przyczajenie
|
A no właśnie, co z tym Cetaphilem? Bo ja przez dłuzszy czas używałam emulsji i o kremie nawet nie słyszałam.
Rozmawiałyście o soczewkach -nosze od kilku lat i jestem zadowolona. Nic sie nie dzieje, nigdy nie miałam zapalenia spojówek, wszystko cacy ![]() Po długich poszukiwaniach odpowiedniego kremu zdecydowałam się jednak zainwestowac i kupić active serum z is clinical. Na razie mniejszą pojemność bo nie jest to tani specyfik, ale po zapoznaniu się z opiniami na różnych forach, stwierdziłam, że zaryzykuje. Teraz czekam na przesyłkę. Zobaczymy jak to będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale człowiek do soczewek się strasznie mocno i szybko przyzwyczaja, noszę już parę lat i teraz średnio sobie wyobrażam wychodzić codziennie w okularach, oczywiście czasem zdarza mi się wyjść do sklepu no i w domu też chodzę w okularach, ale już np. na uczelnię-chyba miałabym mały problem.. a słyszałyście o tych soczewkach które zakłada się na noc i później cały dzień się widzi dobrze bez soczewek i bez okularów? Podobno strasznie drogie ale ciekawe rozwiązanie Co do mikro, cieszę się że Tobie pomaga ja miałam mniej szczęścia albo kiepską kosmetyczkę ale średnio mi pomogła a właściwie w ogóle nie widziałam efektów;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jezu ja tez mam ten sam problem ![]() ![]() ![]() tym upale malowac sie yyyyy nie bardzo, wiec pewna bede chodzic jak zarówka ![]() Ola gratuluje kg ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2011-04-07 o 15:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Zmiencie diete! Trzeba wyeliminowac wszystko z bialej maki, maslo, słodycze, i cera od razu odzywa!. Ja od 2 miesiecy jestem na diecie, mialam masakre na twarzy, a od 1,5 miesiaca nic. Robi sobie tylko kwasy na slady po bliznach.
Ludzie mnie nie poznaja i pytaja jak udalo mi sie wyleczyc tradzik ![]() ![]() To nic kosztuje przeciez, warto sie troszke pomeczyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze co do przetłuszczania, to czytałam na BU, że pomaga laktoferyna w dawce 200mg dziennie. Na pewno tyle ma Laktocer, wiem, bo dziś podczas sprzątania znalazłam ulotkę
![]() Swego czasu pomógł mi cynk i biotyna. |
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Zakorzenienie
|
ja wychodze z takiego zalozenia,ze lepiej inwestowac w kremy niz w zel- ktory ma po prostu myc.. nic wiecej! nie chcesz zamienic zelu na babydream? nie wysusza, nie podraznia- dla mnie ideal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Zakorzenienie
|
i witamina PP wpływa na przetłuszczanie się skóry.
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.