|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Przyczajenie
|
Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
Bardzooooooooooooo dziękuję za sugestie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Przyczajenie
|
Więc chyba znalazłam coś co mi pomoże. Zakupiłam Calme Ziaji, ale nawet ona niezbyt wiele mi pomaga.
Edytowane przez Arago Czas edycji: 2010-01-23 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
A ktora calme - nawilzajaca czy biolipidowa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Przyczajenie
|
Biolipidową tą https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...iolipidowy.htm. Po opisie wywnioskowałam, że może mi pomóc przy odwodnionej skórze, ale efekty są średnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to ona jest glownie dla skory podraznionej, przesuszonej (a to wedlug mnie nie to samo co odwodniona), do takiej skory jaka jest na przyklad przy stosowaniu retinoidow czyli na przyklad wlasnie differiniu...taka powinna niezle lagodzic przynajmniej teoretycznie
![]() Swoja droga jak dlugo stosujesz ten krem? Bo moze on po prostu potrzebuje troche wiecej czasu by cos pomoc ![]() Ja lubie ta calme http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...awilzajacy.htm ... moja skore fajnie nawilza ale to tez nie jakis cud i tez nie likwiduje jakos szybko przesuszenia i odwodnienia ![]() ![]() Edytowane przez quleczka Czas edycji: 2010-01-23 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
u mnie niestety Calma nawilżająca przyczyniła się do powstania kaszki i to porządnej kaszki
obecnie używam Barwy Siarkowa Moc, na zime jest idealny, ma lato ciut za ciężki ale też można mazać się ![]()
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
Witajcie, kiedyś tu pisałam i dzięki temu wątkowi zmieniłam trochę swoją pielęgnację. Używałam żelu Ziai Tin Tin (a teraz Nuno), toniku aloesowego Ziai i Humektanu. Niestety po Humektanie na czole robiły mi się zaskórniki zamknięte, a na nosie i brodzie przybywało otwartych. Po wykończeniu Humektanu kupiłam Pollenę Evę i melisą i znowu to samo, po mikrodermabrazji nie miałam nic na brodzie i nosie, a teraz robi mi się coraz więcej zaskórników otwartych. Już nie wiem, czym smarować ten ryjek
![]() Dodam, że po zmianie pielęgnacji zauważyłam, że skóra prawie się nie przetłuszcza w dzień i dłużej zostaje matowa po przypudrowaniu. Cerę mam mieszaną - na policzkach normalną (żadnych oznak wysuszenia), a w strefie T tłustą (chociaż, jak już mówiłam, dużo mniej tłustą niż kiedyś). Nie mam żadnego problemu z suchością skóry Mam nadzieję, że coś mi doradzicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3430 |
Zakorzenienie
|
ja tez uzywałam kremu humektan i miałam to samo co wy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Zadomowienie
|
ja po humektanie tez miałam takie małe pryszczyki ;/ teraz zastanawiam się nad tym żelem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...ory-suchej.htm skład wydaje się fajny, a że mam mieszaną cerę to ten żel bd wystarczający co do nawilżenia.
Edytowane przez Miss O Club Czas edycji: 2010-01-25 o 15:14 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Zakorzenienie
|
Ja smarowałam czoło żelem aloesowym Palomy, jak już zauważyłam, że Humektan mnie zapycha. A ten z Flos-Leku właściwie chyba nie ma czym zapychać, można by się za nim rozejrzeć.
Widzę, że ten żel jest w DOZ-ie ![]() Edytowane przez aanika Czas edycji: 2010-01-25 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Zadomowienie
|
Mnie Palomy żel niestety też zapchał, ale on miał dłuższy skład niż ten z flos-leku. Ja już zamówiłam w dozie, tylko kwestia pójścia do apteki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakieś inne propozycje? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3436 |
Zadomowienie
|
Witanko
![]() Mam skórę taką jak w tytule. Przerobiłam już Physiogel, Humektan, Ziaję, HOL, Hydraphase i całą resztę. Jedyna rzecz, jaka naprawdę mnie dobrze nawilżyła to https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...karite-100.htm, nie wiem czy się komuś przyda, ale warto spróbować. Dobrze też chroni przed mrozem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zadomowienie
|
A ja jestem bardzo mile zaskoczona kremikiem Babydream z nagietkiem (używam tego bez cynku). Tego się nie da opisać jak bardzo pomaga mojej odwodnionej skórze. Stosuję na noc co drugi dzień - żadnych krostek, idealnie się wchłania do matu, czuję taki komfort.
Nie spodziewałam się takich rewelacji po kremie dla dzieci, po którego sięgnęłam w czystej desperacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten żel szałwiowy ma bardzo dobre opinie na KWC, może to na niego się skuszę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Zadomowienie
|
To jest ten kremik https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-27639-opis-Rossmann-Babydream-Natural-Gesichtscreme-Krem-do-twarzy.htm
Na dzień ostatnio ratowałam się Pharmaceris Octopirox https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-17040-opis-Pharmaceris-T-Octopirox-Kojacy-krem-do-twarzy.htm Naprawdę niezły ![]() Na noc (ze względu na naczynka) używam Rubialine SVR. Twarz myję żelem Babydream, wieczorem zmywam się micelem Biodermy Sensibio (ale chyba przeproszę się z mleczkiem Garnier), przemywam tonikiem Garniera do skóry wrażliwej a rano spryskuję wodą termalną Avene. A teraz próbuję się wdrożyć w kosmetyki Ole Henriksena (niestety niedostępne w Polsce) - i jak na razie Ocham i Acham nad serum z wit C ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
ja już na chama smaruję buźkę bo jest strasznie wysuszona, zaskórników mi przybywa a ja nie wiem co robić, jeszcze niedługo ferie i prawie całe dnie będę spędzała na dworku to wtedy będzie prawdziwa masakra z twarzą
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
![]() |
#3442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
Ja uzywalam wiele razy tego drugiego (octopirox) na skore podrazniona lekami przeciwtradzikowymi...i ja tam sobie chwale, zreszta patrzac na opinie na KWC nie tylko ja
![]() Choc wiadomo, ze chociazby przez chociazby parafine w skladzie to on najlepszy nie jest, moze zapychac poryi w ogole...ale ze swojej funkcji kojenia wywiazuje sie niezle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
w kremie BD z Rossmana najbardziej bałabym się Etylhexyl Stearate i Glycerin
w kremie Dr Ireny Eris Ethylhexyl Methoxycinnamate, Paraffinum Liquidum i Caprylic/Capric Triglyceride
#3445 |
Zadomowienie
|
Rozumiem, wiesz co Cię zapycha i w nich są te składniki... U mnie się sprawdzają na całe szczęście i nie powodują niespodzianek
![]() Masz to szczęście, że wiesz co Ci szkodzi, ja niestety nie - testuję różne kremy metodą prób i błędów. Na pewno będę unikać jak ognia Vichy aqualia termal (totalny wysyp małych krostek po 1szym zastosowaniu) i Garnier Nutridermist (to samo) - ale naprawdę nie wiem jakie składniki konkretnie mi w nich zaszkodziły. Dla każdego co innego - cera cerze nie równa choć posiadająca te same cechy. Ale jak widać na KWC oba kremiki mają dobre recenzje - więc wielu nie szkodzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet te czesto polecane typu Avene Cicalfate maja to w skladzie... Na szczescie zwykly lekki nawilzacz juz latwiej znalezc ale taki np. humektan na przesuszenia czy mrozy to jednak za malo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Zakorzenienie
|
ktos tu cos o hippa pisal - hippy nie maja parafiny i tym podobnych. fajne kremiki, mi przypasowal ten z cynkiem (do niemowlecej pupy
![]() a stosowala ktoras z was la roche posay cicaplast czy jak to sie tam nazywa? dosc lekkie silikony i skladniki kojace... rozne opinie czytalam na KWC i juz sama nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3448 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
co myślicie o tym kremie? zaciekawił mnie mocznik który jest wysoko w składzie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...witaminami.htm
Idealistka z własnymi marzeniami Świeżynka ![]() Edytowane przez kasia9513 Czas edycji: 2010-01-25 o 21:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.