|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Przyczajenie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Dotąd używałam olejku z krokosza sporadycznie i w różny sposób: na suche pod modelowaniu (bo były rozpuszone na końcach), przed myciem jako maskę (też tylko na końcówki i wiechnią warstwę) i jako odżywkę bez spłukiwania przed suszeniem (końcówki).
Ale wtedy nie miałam dużych problemów, więc wystarczyło. Pisałam już o tym w wątku o inoa. Miałam gęste włosy, cienkie, ale bardzo dużo. Nie kruszyły się. W tej chwili mam obcięte włosy tak, że ledwo przykrywają szyję, do tego pozostała z nich połowa. Po myciu, mokre włosy rozrywają się, podobne są do filcu i ciągną się jak guma. Aż trudno uwierzyć w to, co się widzi. ![]() Muszę coś znaleźć, żeby szybko odżywić cebulki uratować to, co już, a właściwie jeszcze, pozostało. A na azjatyckie produkty patrzę przez wpadki (nie moje) z chińskimi produktami. Myślę o próbie z olejowaniem, ale czy to dla mnie? Nie mam juz siły przeglądac całego wątku, ale może macie linka do sklepu z olejami? ![]() I co sądzicie o skuteczności ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuj, a przekonasz się, czy to dla Ciebie ![]() oleje możesz kupić na allegro, czy www.helfy.pl a co do skuteczności, to zapraszam do mojej galerii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co opisujesz zazwyczaj ma miejsce po rozjaśnianiu włosów rozjaśniaczem ![]() Czy oleje indyjskie działają- to zależy jakie oleje i co służy Twoim włosom. Ja np. uwielbiam Vatikę i na włosy, i na skórę głowy, ale ona wielu osobom nie służy. Są tutaj też miłośnicy Sesy, Amli Dabur, olejków Khadi itp. Wielu osobom różne oleje służą, ale nie musi tak być u Ciebie. Ja wychodzę z założenia, że najlepiej wypróbować najpierw tańsze oleje, spożywcze i czyste kosmetyczne. Można je kupować na Mazidłach, Eco Spa czy Zrób Sobie Krem. Ale potrzebny jest czas i systematyczność by znaleźć coś dla siebie. A na urywające się włosy rady nie ma żadnej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3484 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Mam pytanie, od jakiegoś czasu używam henny khadi na włosy (ciemne kolory), chciałabym zacząć też używać olejków. Kokosowy mam i nie sprawdza się w moim przypadku w ogóle, poza tym ma wrażenie, że "wspomaga" wypłukiwanie się koloru z włosów co nie jest efektem pożądanym... Myślałam o amli i sesie (z tym, że ona jest na bazie kokosu i zastanawiam się czy to dobry zakup). Możecie polecić mi coś odpowiedniego dla hennowanych włosów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
Hej. Mam takie apytanie czy jest tu ktos komu parafina w skladzie poczatkowo nie sluzyla, a pozniej bylo lepiej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3486 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3487 |
amor vincit omnia
|
dziś moje 2 stosowanie Amli ... tym razem nakładam na cała noc... obym tylko od tego smrodu się nie udusiła
![]() stosował ktoś na noc? warto? lepsze efekty jak się dłużej trzyma? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3488 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak swędzi to może być, że działa, a może być to alergia, o którą bardzo łatwo przy indyjskich olejach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3490 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale masz racje, jeżeli ktoś nie jest pewny czy olej uczula czy nie, warto może spróbować potrzymać go parę godzin w ciągu dnia.
![]() |
![]() |
#3491 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czesc dziewczyny ![]() a ja właśnie od was dowiedziałam się ze istnieje cos takiego jak "olejowanie"włosów...stwi erdzam że jestem zacofana ![]() Dziękuje wam...i na pewno się wybiorę po jakiś olejek.... Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3492 |
amor vincit omnia
|
jak jest z łaczeniem Amli z rycyną? mozna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3494 |
amor vincit omnia
|
chodiz mi o to czy np nie wykluczają się nawzajem- czy np jakieś składniki przeszkadzają wchłanianu się innychz drugiego olejku... nie wszystko można przecież dowolnie łączyć, hcoiaż z olejami jest większa swoboda i tak
![]() chce zaoszczędzić czasu- mogę przeciez ejdnorazowo nałożyć dwa. tzn w sumie rycynę chciałam tlyko na końcówki dodatkowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeżeli to twoje pierwsze podejście do tych olei to ja, na twoim miejscu, przetestowałabym je najpierw samodzielnie przez jakiś czas - będziesz wtedy wiedziała, który dobrze działa na twoje włosy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Inna rzecz, że ja zazwyczaj najpierw nakładam te oleje, które się wchłaniają, a później te, które się nie wchłaniają. Ale tak robię wtedy, gdy jednym z olejów jest olej kokosowy. Inna rzecz, że jakby sam puszył mi włosy, nakładałabym go od razu z innym olejem (albo w ogóle ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3497 |
amor vincit omnia
|
wcześniej stsowalam rycynę zawsze jako dodatek- do amseckzi z miodem cyz jakiejś gotowej... długo potem nie stosowalam, a dziś patrze- nie ma rycyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3498 |
BAN stały
|
Witajcie , widzę że wątek zamarł, czyżby jakiś zbiorczy był?
Ja mam taki dylemat odnośnie olejku AMLI GOLD chciałabym go używać, bo wiem że jest dobrym olejkiem, Tylko jest pytanie do osób z kręconymi włosami. Czy wiecie coś na temat tego , czy ten olejek przypadkiem nie rozluźnia skrętu włosa, czy przypadkiem nie powoduję prostowania się włosów falowanych , kręconych? A pytam dlatego iż używając henny khadi , wiadomo zawiera amlę - niestety prostowała mi włosy i musiałam zrezygnować z hennowania. A dopiero zakupiłam olejek i teraz dylemat co zrobić. Proszę o podpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Do tej pory stosowałam różne olejki i nie było problemu z prostowaniem , a zasugerowałam sie henną którą użyłam , i ów dylemat powstał. Ale dzięki za odp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3502 |
BAN stały
|
co za pytanie! chyba napisałam że musiałam zrezygnować z henny, a co to znaczy? że nie będe robić dalej czegoś co prostuje włosy i że zrobie wszystko zeby je zregenerować i powrócić do stanu wyjściowego a nie jeszcze bardziej proste patyki z nich zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3505 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dzieki ![]() ![]() pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() btw to zawsze mnie korciło hennowanie ale balam się właśnie osłabienia skrętu i widzę że nie bezpodstawnie ... szkoda ![]()
![]() |
![]() |
#3507 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Sama jestem zszokowana tym co zostało mi po skręcie ![]() Zastanowiło i pocieszyło mnie to iż amla może poprawić skręt ![]() dzieki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3509 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi skręt wspomaga jeszcze aloes i vatika oliwkowa, chociaż moje włosy są kapryśne i wiele zależy od ich "nastroju", długość, ścięcia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.