![]() |
#3541 |
Rozeznanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Ja biorę raz jedną tabletkę (20mg), raz dwie [rano i wieczorem]. Dzisiaj odczułam kolejny skutek uboczny- ból pleców
![]() ![]() ![]() PS: Idę jutro na badania. Mam nadzieję, że wszystko będzie w normie ![]()
#3542 |
Raczkowanie
|
Ja też wszystkim Wam życzę szybkiego i trwałego wyleczenia
![]() Do nawilżania po raz kolejny polecam olej z wiesiołka wewnętrznie (1 łyżka dziennie, najpierw piłam dwie lub trzy dziennie). Efekt po paru wypitych butelkach 100ml. Dobra alternatywa dla tych których wszystko zapycha (ja należę do tych osób). Krem który stosowałam i nie był zły ale trochę zapchał nie wiedzieć czemu bo ma skład całkiem całkiem (ale jest gliceryna i silikon!) - LRP Toleriane: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,691,toleriane.html Więc teraz przeszłam na: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ej.html&next=1 tylko że to dość lekki krem i myślę że bez oleju z wiesiołka nic by mi nie pomógł. Miałam tak suchą skórę że tylko po kremach Martina Gebhardt z dużą zawartością komedogennych masełek i olejów czułam ukojenie (ale na maseczkę raz na jakiś czas się nadają). Sama ciągle szukam dobrych kremów ale niestety ogromna większość mi bardziej szkodzi niż pomaga. Także olej z wiesiołka to u mnie zdecydowany hit ![]() Moja kuracja poldanen + menostop nadal trwa i widzę malutką poprawę, małą ale taką że zaczęłam wierzyć że może mnie to wyleczy. Oczywiście nadal piję wierzbownicę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A napisz prosze jakie badania robisz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Raczkowanie
|
Niestety dziewczyny muszę was zmartwić pisałam już o tym ale powtórzę by was uczulić na niektóre przejawy leczenia retinoidami doustnymi...
stosując retinoidy dostałam gwarancję (oczywiście słowną) od dermatolog że procent wyleczonych retinoidami doustnymi jest równy 99%...co było dla mnie wspaniałą wiadomością i upewnieniem że ja napewno nie będę w tym 1 % osób którym trądzik nie ustał po tej kuracji... no niestety po 6 miesiącach jak grom z jasnego nieba (nagle) pojawił się trądzik... tz że retionidy w dużym stopniu wypłukały się z organizmu i na tyle nie spowodowały pozamykania ujść mieszków włosowych...tak wytłumaczyła mi to moja lekarka jak można poznać w trakcie leczenia żę jest coś nie tak...że kuracja może nie dać efektu który powinien się utrzymywać już na zawsze? najważniejsze to to że widać nieprawidłowości w badaniach które ja robiłam rególarnie co miesiąc...szczególnie powinny zaniepokoić nieprawidłowości w zbyt wysokim poziomie trójglicerydów bądz ogólnie w poziomie cholesterolu... ja miałam 150 do 200 co jak na młodą osobę która jasa znikome ilości tłuszczów nasyconych to wysoki poziom... kolejne zaniepokojenie powinny wywołać złe wyniki prób wątrobowych... I teraz dlaczego złę wyniki wpływają na to że kuracja nie jest skuteczna?... dlatego że ta kuracja to nic innego jak świadome przedawkowanie witaminy A mówiąc w skrócie... organizmy zdrowe i takie które mają tendencje reagowania na każdy niepożadany obiaw i od razu reagują na różne przedawkowania nawet przedawkowania niewielkie witamin napoczątku w formie wysypek na rękach i ciele mogą tak skutecznie bronić się przed przedawkowaniem że właśnie w formie wzrostu trójglicerydów nie pozwalają wchłonąć się do obiegu całej dziennej dawki leku (czyli witaminie która ma spowodować upośledzenie czynności ujść włoswych i zmniejszyć ich nadczynność by nie podukowały tak dużą ilość sebum...i z tąd ta cała suchość) wiadomo że coś do krwi się przedostanie ale nie tyle co powinno.... organiz broni się też przed przedawkowaniem tym że nadmiar witaminy kumuluje w wątrobie co jest dla niej niedobre ale nie zawsze tak jest ja przez podwyższony poziom trójglicerydów i nie zareagowanie na to dermatologa kuracji nie odbyłąm tak jak powinna, ponieważ dawka któa miała się wchłonąć w obieg krwi i dojść do mieszków była skutecznie zablokowana przez nadmiar trójglicerydów...jeśli dermatolog by zareagował na moje wątpliwości to powinien albo przepisać dobry skuteczny lek na obniżenie poziomu trójglicerydów i najlepiej przedłużyć terapie... teraz juz minął rok od tej kuracji trądzik jak był tak jest... skóra z miesiąca na miesiąc staje się coraz bardziej tłusta mimo iż cały czas walcze z trądzikiem, ślady po dawnych krostkach jak były tak są...nie zbladły:/ o tym co teraz wiem czyli o błędzie popełnionym przez dermatologa wiem z różnych for a także dzięki temu że lekarz przyznał się przyparty do muru do błędu...jak to ujął do niedopatrzenia a grupa kasa wydana na leczenie i ból ust oczu, krwawienie z nosa, wypadanie włosów...te wszystkie moje poświęcenia dla ładnej zdrowej skóry twarzy poszły na marne ![]() nie wiem czy powinnam zacząć od nowa tą kuracje czy nie? szczerze powiedziawszy mam dość:/ to była prawie moja ostatnia deska ratunku... teraz przydały by się badania hormonalne ale ginekolog nie chce mi wypisać skierowania, a 100 zł nie dam by zbadać 4 poziomy chociaż podstawowych hormonów prywatnie w laboratorium :/ bo rodzice nie dadzą mi kasy bo są przeciwni leczeniu hormonalnemu ( bojąc się moją przyszłość i przyszłe próby związane z zajściem w ciąże ...tak mi to tłumaczą) i co tu robić? ![]()
Prowadzę bloga modowego ![]() Serdecznie zapraszam do zobaczenia ![]() Kręconowłosa ![]() Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać. Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką ![]() Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2011-05-23 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3546 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() Do tego antykoncepcja- stosowałam miesiąc- później stwierdziłam, że mi dziewicy bez stałego faceta to nie potrzebne. Odpowiedzialnie ponoszę wszystkie konsekwencje. Mam ostrożnego dermatologa, który obdzwonił wszystkie apteki w mieście, aby dowiedzieć się, który odpowiednik jest najtańszy. Zabronił mi zmian leku. Dostaje od niego za darmo kremu nawilżające pomadki. Wierzę, że pokonam to paskudztwo ![]() ![]() ![]() PS: Znam dwa przypadki całkowitego wyleczenia trądziku tą metodą, a jedna z moich koleżanek zakończyła kurację po 5 miesiącach z tego brała jedną tabletkę dziennie i niby ma być wyleczona. Zobaczymy jak to będzie ![]() Kto nie ryzykuje- nie wygrywa! ![]()
![]() |
#3547 |
Raczkowanie
|
Aleksandra wiesz że tak samo przechodziłam kuracje jak Ty?
![]() też od grudnia do czerwca... ale teraz nie wiem co robić krostek jest coraz więcej :/ a naprawdę się staram wszystko używam teraz mam mnustwo maści robionych ( które na początku świetnie pomagały a teraz już nie ![]() a i też jestem maturzystką 2011 ![]() ![]()
Prowadzę bloga modowego ![]() Serdecznie zapraszam do zobaczenia ![]() Kręconowłosa ![]() Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać. Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką ![]() Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2011-05-24 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3548 |
Rozeznanie
|
Zobaczymy jak to będzie w moim przypadku. Ja nie miałam dość dużo drobnych krostek, te grube rzadko się zdarzały. Może Twój trądzik jest na podłożu hormonalnym? Ja mam uczulenie na nadtlenek benzoilu i nie mogę stosować niczego z tym składnikiem- od razu piecze "żywym ogniem"
![]()
#3549 |
Raczkowanie
|
już wiele razy zmieniałam dermatologa ...tą kurację przeprowadzałąm u dermatologa prywatnego a więc jeszcze musiałam 90 zł od wizytu płacić
![]() nie wiem czy nie powinnam poszukać dermatologa a jednocześnie lekarza medycyny estetycznej... albo by trafić w ręce osób razem ze sobą współdziałąjących dermatolog dietetyk ginekolog i kosmetyczka podobno są w Polsce takie kliniki dermatologiczne ale ja nie trafiłam na adres nigdy w życiu ![]()
Prowadzę bloga modowego ![]() Serdecznie zapraszam do zobaczenia ![]() Kręconowłosa ![]() Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać. Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Rozeznanie
|
Też jeżdżę do prywatnej kliniki dermatologicznej ok. 65km. Taka malutka- dwóch dermatologów, którzy dodatkowo mają całą masę zabiegów przeprowadzanych w gabinetach medycyny estetycznej.
Dietetyka też odwiedziłam, wydałam 240zł na jakieś głupie ziółka, nie mogłam nic jeść- codziennie razowych chleb z klarowanym masłem i pomidorem do tego woda. W dwa tyg. schudłam 2kg. nie wiem co by było dalej ![]()
#3551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kremy Toleriane chyba jednak mi nie służą, nie chce mi się już szukać jakiegoś kremu który mnie nie zapcha bo chyba takiego nie ma! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 |
Raczkowanie
|
Chleb razowy albo orkiszowy, chuda wędlina raczej drobiowa, owoce, warzywa (pomidory, ogórki, sałata, fasola, kukurydza, bób, szpinak), zielona herbata (albo zioła, aktualnie wierzbownica), jajka, różnego rodzaju zupy, ryby - gotowane głównie, czasem wędzone, mięso z kurczaka duszone albo gotowane, kasza gryczana, ciemny ryż. Unikam wszystkiego co smażone ale czasem jajecznice też zjem. Nie jem ziemniaków, klusek, bułek, niczego co jest z mąki pszennej raczej, słodyczy nie tykam, nie jem też serów, serków, twarożków, masła, mleka, jogurtów. Może coś powinnam jeść więcej albo mniej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Ogolnie to tez nie jem produktow mlecznych, mleko sojowe w zamian, i tez zauwazylam ze skore mam lepsza, wiec moze zmiana diety mnie poratowala tez. Kawy tez za bardzo nie pije, duzo wody, herbaty bezkofeinowej, herbat ziolowych i owocowych,jezeli to ma jakies znaczenie.
#3555 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Byłam dzisiaj u dermatologa. Dostałam receptę na ostatnie opakowania Axotretu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Alexandra92x Czas edycji: 2011-05-28 o 14:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zieloną herbatę kupuję w hipermarkecie na pewno nie jest dobrej jakości! Nie pomyślałam o tym wcześniej. Gdzie polecasz kupić zieloną herbatę i jaką? ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ia.html&next=1 Edytowane przez eunchae Czas edycji: 2011-05-28 o 14:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi dlaczego nie jecie serków, twarożków, nic mlecznego? jak to działa na trądzik? Nie zamało białka wogóle w waszych dietach jest?
Ja nie robiłam robie żadnej diety drastycznej jak narazie... może powinnam spróbować? Hmmm słodycze ograniczam..ale wody to ja od zawsze mało miłam:/...a jak to jest z alkoholem bardzo powoduje naostrzenie obiawów trądziku? aha i właśnie powiedzcie mi jakie są widoczne obiawy nieprawidłowych poziomów hormonów? czy to że ma się bardzo długie i duże miesiączki to może być znak że jednak hormony są nie w normie? Czytałam tu że picie wierzbownicy zmniejsza miesiączke może i ja powinnam zacząć ją pić...są po niej jakieś widoczne efekty?
Prowadzę bloga modowego ![]() Serdecznie zapraszam do zobaczenia ![]() Kręconowłosa ![]() Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać. Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3561 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez eunchae Czas edycji: 2011-05-28 o 20:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eunchae, ja teraz biorę b5 od jakiegoś czasu. Czy jest lepiej - jest, ale nie wiem, czy od tego. Prowadzę naprawdę zmasowany atak na trądzik. Nie będę wymieniać, bo na pewno ktoś by się złapał za głowę twierdząc, że robię sobie krzywdę, tyle w siebie pakując, ale tak naprawdę zioła i inne rzeczy nie różnią się specjalnie od diety przeciętnego człowieka ![]() ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Aha i u mnie okazało się, że mam chorą tarczycę, bardzo powiększoną, więc może to powoduje trądzik. Jeśli macie jakieś objawy nieprawidłowej pracy tarczycy, to lepiej wybrać się do endokrynologa, ale raczej prywatnie, bo na NFZ nawet półtora roku się czeka. Za to np. skierowanie na USG można wziąć od rodzinnego, ale ważne, żeby napisał "pilne", bo inaczej też czeka się kilka miesięcy. Na pilne terminy są nawet na drugi dzień. I to nie jest żadne zabieranie kolejki bardziej potrzebującym, bo leczenie tarczycy jest naprawdę bardzo pilne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Przyczajenie
|
A ja na myśl o lecie i zmaganiu z trądzikiem mam gęsią skórkę. Z roku na rok jest coraz lepiej, no ale ludzie, ileż można! Muszę zmienić dermatologa. Chodziłam do Evadermu we Wrocku i jestem niezadowolona. Babka ma często humory i ciągle przepisywała mi Isotrexin, który robił mi pustynię z twarzy, a jedyny pomagający Duac ograniczała. Brał to ktoś? Jest coś mocniejszego a zarazem niepodrażniającego?
![]() ![]() ![]()
#3565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oprócz powiększenia mam oczywiście trądzik, straszne rozdwajanie się paznokci, drażliwość, w dzień senność, w nocy bezsenność i naprawdę strasznie gorące stopy i dłonie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3566 |
Raczkowanie
|
Słuchajcie ekspertki
![]() Metronidazol tabletki Metronidazol krem Epiduo Skinoren Zindaclin Cethapil wszystko na moje zaksórniki. Czy to nie za dużo?Czy muszę wykupić całą receptę?skinorenu troszkę mam,a o epiduo naczytałam się samych złych rzeczy..
#3567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez april_20 Czas edycji: 2011-06-02 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 |
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...er.html&next=1
o ten, do mycia ![]()
#3569 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Raczkowanie
|
więc może spróbuję tylko metronidazol tabletki i krem? stosowała któraś z Was? sprzedadzą mi tylko te dwa leki z recepty,czy muszę wszystko?
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.