![]() |
#331 |
Raczkowanie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
Dziewczynki oszalalam na punkcie swoich wlosow
![]() ![]() Zrobilam wczoraj mieszanke z 1/3 nafty(jest z olejkiem rycynowym) i zoltka, nalozylam na skore glowy i na cala dlugosc wlosow, troszke sie nameczylam, przyznam, bo wlosy dosc dlugie i geste mam, ale warto bylo!! Trzymalam godzine, splukalam tak z 3 razy, wysuszylam wlosy i nie moglam uwierzyc efektowi. Wlosy mam jakby bialy blond, wiec ciezko na nich zobaczyc jakikolwiek polysk, ale one blyszczaly i to w swietle dziennym w pokoju!!! Niesamowite, do tego caly dzien chodzilam i ich dotykalam, az chlopak sie dziwnie na mnie patrzyl ![]() ![]() Zadzwonilam do mamy, zeby przyslala mi 4 butelki!!! Tylko powiedzcie, co tydzien na poczatku stosowac? Wlosow nie mam bardzo zniszczonych, pomimo ciaglego rozjasniania fryzjerka powiedziala, ze jest w szoku, bo wlosy sa zdrowe, ale chcialabym, zeby sie tak pieknie blyszczaly caly czas i tu wlasnie moje kolejne pytanie - Czy ten polysk to utrzymuje sie do nastepnego polozenia nafty, czy przy kazdym myciu schodzi po trochu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Raczkowanie
|
sorki, ale niechcacy dwa razy mnie sie wyslalo, jak mam usunac tego posta teraz??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Przyczajenie
|
Ja uzywam naphera lotion z nafta kosmetyczna.. uzylam go jak narazie 2 razy i trzymalam cala noc (bo tak pisze na ulotce) ale nie widze efektów.. moze wlosy sa bardziej miekkie w dotyku ale nic poza tym.. naloze to jeszcze kilka razy7 i zobaczymy moze beda jakies wieksze efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po myciu schodzi połysk......tak przynajmniej jest u mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Raczkowanie
|
kurcze, szkoda, bo tak fajnie sie swica
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
a miala moze ktoras z WAs nafte z drozdzami?!
![]() jak dzialanie ? ![]()
![]() |
#337 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Jestem zatem już po pierwszym użyciu...
Zaskoczyła mnie łatwość położenia tego specyfiku na włosach - spodziewałam się innych doznań ![]() Potrzymałam na włosach kilka godzin, zawiniętych w folię i pod ręcznikiem... A potem zaczął się problem, bo mimo kilkukrotnego mycia nafta nie chciała zejść i nawet teraz mam wrażenie, że nie do końca się zmyła ![]() Do tego przy myciu wypadło dużo włosów ![]() Rozczesały się całkiem dobrze, ale po wysuszeniu są jakieś takie tępe, twarde, mało elastyczne, w dodatku połysk zostawia też wiele do życzenia - bardziej błyszczące miałam przed zabiegiem. Nie wiem, czy to usztywnienie to normalna reakcja włosów na naftę, spodziewałam się innych efektów. Nie skreślam jej z góry, spróbuję nakładać ją przez kolejne kilka tygodni i zobaczę, co to da... A może powinnam po myciu nałożyć odżywkę, jak zawsze? Albo podczas nakładania popłniłam jakiś "błąd taktyczny" - jak myślicie? Czy dodanie żółtka coś by zmieniło? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymałaś, ją też za długo, spokojnie wystarczy pół godziny do godziny. Odżywkę też możesz nałożyć, jak najbardziej. Włosy po nafcie są bardzo puszyste i mięciutkie. Tylko trzeba ją dokładnie zmyć.
![]() |
![]() |
#340 |
Zadomowienie
|
słuchajcie, jak to jest z tym wypadaniem włosów po nafcie? bo przyznam, że też trochę ich straciłam (i o zgrozo, tracę!). czy to na pewno te słabsze włosy? (żeby się nie okazało, że u mnie 90% włosów jest słabsza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja generalnie walczę z wypadaniem i na pewno przy regularnym stosowaniu nafta je wzmocni.
![]() |
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Ooo, dzięki Virka
![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że poskutkuje! Yeah to do końca chyba jest niesprawdzalne. Jednym bardzo wypadają, innym wypadają ale potem przestają i rosną nowe, jeszcze innym wręcz hamuje ten proces. Tak samo jak przy szamponach przeciw wypadaniu. U mnie np. więcej niż zwykle wypadło podczas mycia, ale już rano podczas czesania, to może z 5 tylko, czyli tak, jak przed użyciem nafty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że następny raz będzie lepszy ![]() Do nafty nie można się zrażać, trzeba cierpliwości, a ona na pewno z czasem przyniesie efekty.
![]() |
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
mi tez te wlosy zaczely wypadam... i tez podejrzewam nafte...
![]() ![]()
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
Bo chyba taka jeste reakcja....po wszelkich maskach typu wax czy nafta przy płukaniu wypada dużo wiecej włosów.....chyba to tylko te słabe i zniszczone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Raczkowanie
|
dziwne.... mnie o wiele mniej wlosow wypada, niz przed uzyciem nafty, troche wypadlo przy splukiwaniu, ale nic szczegolnego, ale i tak pewnie spowodowane nie uzyciem nafty, a szarpaniem ich przy jej nakladaniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak to w koncu jest?! wysusza ta nafta koncowki czy nie?!
ja uzywam samej, bo nie chce mi sie babrac z tym jajkiem ![]()
![]() |
#349 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
wg mnie natluszcza, choc byly zniszczone, to po nalozeniu w dotyku mieciutkie, no i pierwszy raz w zyciu chyba koncowki mi sie blyszczaly...
![]() ja mam nafte z olejkiem rycynowym, no i dodaje zoltko... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Zakorzenienie
|
no w sumie jest to bardziej logiczne...bo jest sama w sobie tlusta...ale slyszalam wiele opinii o tym,ze bardzo wysusza koncowki.... i juz sama nie wiem...
![]() ja mam z czarna rzepa... ![]()
![]() |
#352 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a może to przez rzepę? przecież wiadomo że stosuje się ją również przy włosach przetłuszczających się. ja mam ją w szamponie i pomaga mi wręcz włosy trochę osuszyć, aby nie były takie tłuste |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
sama nie wiem... narazie nie zauwazylam jakiegos wielkiego wysuszenia, ale wyczytalam gdzies w internecie ze nafta (nie wazne jaka) powoduje wysuszenie koncowek i powinno sie ja nakladac tylko na skore glowy ale nie na koncowki
![]()
![]() |
#355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam zamiar kupic nastepnym razem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#358 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Aby zabezpieczyć końcówki przed wysychaniem można oprócz nafty nałożyć olejek rycynowy.
Sądząc po opisach, nawet np. na KWC i po opiniach z tego wątku to nafta ma jednak działanie nawilżająco-nabłyszczające, aczkolwiek wiadomo, że nie na wszystkich może podziałać tak samo, ze względu na specyfikę włosa. I chyba na to nie ma rady, trzeba zaryzykować i przekonać się samemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
Nafta nawilża, nie wysusza. Zawsze można jeszcze dodatkowo dodać olejek rycynowy i wtedy na pewno już będzie podwójne nawilżenie
![]()
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ja ostatnio zaczelam uzywac nafty na same koncowki zamiast np. wosku ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.