![]() |
#3601 |
Raczkowanie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Cześć dziewczyny!
czy ktoś jeszcze odwiedza ten wątek? Proszę o poradę. od września walcze z nadmiernym wypadaniem włosów. wypadać zaczęły w lipcu, podejrzewam leki i długotrwały stres. leki odstawiłam, stresu się nie da ![]() w każdym razie od końca września używam Amli przed myciem włosów 2 razy w tyg. wcieram w skalp i w WILGOTNE włosy, pozostawiam na godzinę i myję. potem używam maski Wax (zamiennie z regenerum) znowu trzymam godzinę i spłukuję. na koniec nakładam odżywkę z Faromony (taką w tubce) bez spłukiwania a skórę smaruję olejkiem Faromony z pokrzywą. i co? i nic. oprócz tego że włosy są trochę gładsze i ładniejsze, efektu "przeciwwypadaniu" nie widzę ![]() ![]() proszę podpowiedzcie mi czy prawidłowo nakładam amlę na MOKRE włosy? bo może powinnam na suche. czy jest możliwość że amla jeszcze powoduje dalsze wypadanie włosów...? jestem załamana. proszę o poradę
![]() |
#3602 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3603 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jest możliwe. Powody mogą być różne: olej za bardzo obciąża skórę głowy, jakiś ekstrakt działa zbyt drażniąco. Może to być zarówno Amla jak i olejek Farmony. Jak używasz tego drugiego olejku? Bo zrozumiałam, że wcierasz go po myciu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3604 |
Konto usunięte
|
Chimay ma absolutną rację
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3605 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z Krakowa, indyjskie oleje są w sprzedaży w Jasminie na Długiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3606 | ||||||
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi!
już myślałam że nikt tu nie zagląda ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() nie wiedziałam jak to nakładać i po przemyśleniu sprawy doszlam do wniosku że na mokre włosy. pomyślałam, że przecież od rana nakładam na włosy jakieś specyfiki, kurz, spaliny, to wszystko osadza się na włosach tworząc jakąś powłokę więc jak nałożę na suche włosy olej, to on nie do końca wniknie, a jak je zmoczę, to może będzie skuteczniejszy. tak myślałam wcześniej, ale jak teraz to napisałam i przeczytałam nie do końca jestem przekonana do swojej teorii bo ma pewne luki ![]() Cytat:
schemat jest taki: -przed myciem Alma na 1h na to czepek i ręcznik -mycie szamponem z SLS -odżywka BioWax na 1h na to czepek i ręcznik / zamiennie Regenerum na 10min -płukanie zimna wodą -olejek Faromony wcieram w skórę głowy -serum Faromony nakładam na mokre włosy bez splukiwania - jak już włosy są suche spryskuję odżywką 2-fazową BioWax (zielono-brązowa) i układam może ja po prostu przesadziałam i za dużo tego wszystkiego ... Cytat:
Cytat:
rycyny się boję- raz zrobiłam sobie maskę z rycyny, jajka wit E i olejku arganowego i dostałam łupieżu :/ ale może dlatego że wtarłam go w skórę głowy? co myślicie? Kochana tarczycę sprawdzałam kilka razy ![]() ![]() tak mi się teraz przypomniało że przed wypadaniem włosów stosowałam olejek arganowy po myciu ale w niewielkiej ilości, więc to chyba bez znaczenia. może faktycznie odstawić tą Amlę bo juz mi psychika wysiada podczas każdego mycia - pogrzeb włosów...
![]() |
![]() |
#3607 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja bym najpierw darowała sobie olejowanie skóry po myciu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3608 |
Konto usunięte
|
Wcierka-aktualnie capitavit, jest na alkoholu więc przy moim wrażliwym skalpie do codziennego stosowania się nie nadaje, ale co 3 dni przed olejowaniem jak najbardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3609 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jednak dodam że kondycja moich włosów nie jest najlepsza. fakt faktem jest to dla mnie w tej sytuacji problem drugorzędny, bo co mi po tym że włosy będą zdrowe i lśniące jak mi wypadną ![]() ![]() Cytat:
dziękuję tak zrobię. zamiast amli nałożę podgrzaną rycynę na skórę i włosy.czy rycyna nie wysusza zbytnio kręconych włosów, które z natury są suche? i czy włosy mają być wilgotne podczas nakładania? wiem że dręczę ten temat wilgotności ale mi to żyć nie daje...
![]() |
![]() |
#3610 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak poza tym, to o wypadaniu i specyfikach na ten problem jest kilka wątków i tam najlepiej zasięgać informacji: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=727965 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=647238 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=701713&page=33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
Rycynowy może wysuszać? Zaczynam być zszokowana moimi włosami, jak miałam dwa lata temu okrutne siano dzięki stylizacji to ona mi je uratowała
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.martiniqa.pl/ziolowa-laka...a-radical.html dziękuję za porady. nakładam ciepłą rycynę na skórę głowy. na włosy na razie nic nie nakładam. zobaczymy co będzie. ale jak to ma trwać 3 miesiące zanim zobaczę efekt, to już będę pewnie łysa i na psychotropach. nie dość że człowiek ma mnóstwo poważniejszych problemów w życiu, to jeszcze włosami musi się martwić.... ![]()
![]() |
![]() |
#3613 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3614 |
Zakorzenienie
|
Czyli prawda, moje włosy są jednak nienormalne.
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3615 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() w każdym razie ja smaruje tą odżywka tylko skórę głowy - po myciu. ale dziewczęta mam pytanie inne. o tą wcierkę Jantar. a mianowicie na opakowaniu jest napisane żeby wcierać codziennie w skórę głowy przez 3 tygodnie. ale co jak nie myje głowy codziennie tylko co 2-3 dni? to wtedy mam wcierać tylko przed myciem? bo wcieram od soboty i dopiero dziś wieczorem będę myć włosy. nie wiem czy można to tak długo na głowie nosić... ![]()
![]() |
![]() |
#3617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3618 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki WIELKIE za informacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3619 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
![]() Ja zamówiłam sobie na magicznych Indiach olejek z sesy olejek kokosowy z vatiki i amle w proszku póki co użyłam dwa razy tylko olejku z sesy; za pierwszym razem na całe włosy a za drugim razem na skórę głowy. Moje włosy pod względem struktury są w dobrej kondycji (niskoporowate, błyszczące, nie rozdwajają się, miękkie itp) więc nie widzę potrzeby stosowania olejku na cale włosy. Ale niestety moje włosy są cienkie, przetłuszczające się, wypadające i krótkie po nieudanej wizycie u fryzjera więc będę nakładać olejek na skórę głowy ![]() poinformuję potem o efektach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3620 |
Raczkowanie
|
Też sie czają na SeSe
![]() Jaki skład ma Sesa?
![]() |
#3621 |
Zadomowienie
|
Bhrungraj (Eclipta alba) 3% , Trifala 3% w/v, Brahmi (Saraswathi) (Centella asiatica) 1% w/v, Chameli Pan(Chetika) (Jasminum officinale) 1% w/v, Chanothi (Krishnala) (Abrus precatorius) 0.5% w/v, Dhaturo(Mahamohi) (Datura metel) 2% w/v, Elaychi (Sukshma) (Elettaria cardamomum) 0.5% w/v, Gali pan (kalkeshi) (Indigofera tinctoria) 1.% w/v
, Indravama (Gavakshi) (Citrullus colocynthis) 1.% w/v, Jatamansi (Tapasvini) (Nardostachys jatamansi) 0.5% w/v, Karanj Beej (Chirbilvak) (pongamia glabra) 0.5% w/v , Neem Beej (paribhadra) (Azadirachta Indica) 0.5% w/v, Mahendi Pan (Henna) (Lawsonia alba) 0.5% w/v, Mandur (Sinhan) (Ferri peroxi dumrubrum) 4% w/v, Rasvanthi (Rasgarbh) (Berberis aristala) 0.5% w/v, Akkal kara (Anacyclus pyrethrum) 0.5% w/v, Vaj (Jatila) (Aconus Calamus) 0.5% w/v, Yashti Madhu (Mulethi) (Glycyrrhiza glabra) 0.5 % w/v , Milk (Dugdha) 10% v/v, Wheat Germ Oil (Triticum aestivum) 1% , Lemon Oil (Citrus medica) 1% Bogate źródło witaminy C i antyoksydantów, Nilibhrungandi Oil 8% , Til Oil (Sesamum indicum) 25%, Sugandhit Dravya 2% ,Colour : Quinazarine Green SS jeśli Ci to coś mówi ![]() wiem, że jest to olejek kokosowy plus zioła |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.. ja nie wiedzialam ze jest taki wątek
![]() jakis czas temu uzywałam amli dabur ktora niestety mi puszyła myślę że przez parafinę.. więc ją odstawiłam kupiłam za to ostatnio amlę z innej firmy.. w ogóle łagodniej pachnię całkiem inaczej bardziej perfumowo niż ziołowo ale jak działa! mimo parafiny.. wcieram ją przewaznie na noc na skalp i potem myje z sls szamponem i daje maske kallosa przewaznie.. efekty sa super wlosy lsnia, sa pachnące i miękkie jestem w szoku zero puchu... a na reszte włosów jak olejuje daje arganowy (ten śmierdziel) i sie zastanawiam czy amla tak zadzialala czy arganowy.. wgl widzialam rozne rodzaje amli.. czym sie rozni amla jasmin od zwyklej..? widzialam takze amle z avocado albo z migdalami.. sa lepsze, gorsze..? jak myslicie,.,??? Pozdrawiam
![]() |
#3623 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny ; ) . Czy któraś z Was stosowała Dabur Amla na rozjaśniane włosy ? ( ja aktualnie mam tą do brązowych włosów bo kiedyś miałam przez krótki czas brąz po czym rozjaśniłam do słonecznego blondu ) . Jakie u Was były efekty ? Chciałabym spróbować tego olejku Amla na rozjaśnianych włosach mam nadzieję tylko że nie ściemnieją czy jakoś się nie zafarbują .
"In a second you'll be wrapped around my finger 'Cause I can, 'cause I can do it better There's no other, so when's it gonna sink in She's so stupid, what the hell with your thinking?! ; d..." Odrost 11 ...12...13 ...23! zapuszczam naturalne włoski ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3625 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
"In a second you'll be wrapped around my finger 'Cause I can, 'cause I can do it better There's no other, so when's it gonna sink in She's so stupid, what the hell with your thinking?! ; d..." Odrost 11 ...12...13 ...23! zapuszczam naturalne włoski ^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3627 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Haha okej . Więc spróbuję tego olejku ; )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3628 |
Rozeznanie
|
Witam, chciałabym odświeżyć wątek
![]() Mianowicie chciałabym zakupić olejek amla, jak czytałam opinie to niby bardzo dobry. Głównie chciałabym żeby poprawił mi porost włosów :p I pytanie do was, czy którejś z was zaczęły rosnąć włosy szybciej? Czy były ładniejsze, grubsze? I jak je wcieracie i co ile, tzn czy można codziennie ale na same końce, a raz w tygodniu na całych włosach łącznie ze skalpem? Czy tylko na skalp? Proszę o odpowiedzi ![]()
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kinia-kup małą buteleczkę i potestuj pare tyg.. nic nie masz do stracenia bo nie niszczy włosów olejek ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.