Amla- indyjskie olejki do włosów - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 09:59   #3601
fajnykasiuniek
Raczkowanie

Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów

Cześć dziewczyny!
czy ktoś jeszcze odwiedza ten wątek?
Proszę o poradę.
od września walcze z nadmiernym wypadaniem włosów. wypadać zaczęły w lipcu, podejrzewam leki i długotrwały stres. leki odstawiłam, stresu się nie da
w każdym razie od końca września używam Amli przed myciem włosów 2 razy w tyg. wcieram w skalp i w WILGOTNE włosy, pozostawiam na godzinę i myję. potem używam maski Wax (zamiennie z regenerum) znowu trzymam godzinę i spłukuję. na koniec nakładam odżywkę z Faromony (taką w tubce) bez spłukiwania a skórę smaruję olejkiem Faromony z pokrzywą.
i co?
i nic.
oprócz tego że włosy są trochę gładsze i ładniejsze, efektu "przeciwwypadaniu" nie widzę boję się że już niedługo będę łysa.aha włosy mam kręcone i wydaje mi się że sie lekko rozprostowały.
proszę podpowiedzcie mi czy prawidłowo nakładam amlę na MOKRE włosy? bo może powinnam na suche. czy jest możliwość że amla jeszcze powoduje dalsze wypadanie włosów...?
jestem załamana. proszę o poradę
Stary 2013-11-19, 10:22   #3602
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fajnykasiuniek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
czy ktoś jeszcze odwiedza ten wątek?
Proszę o poradę.
od września walcze z nadmiernym wypadaniem włosów. wypadać zaczęły w lipcu, podejrzewam leki i długotrwały stres. leki odstawiłam, stresu się nie da
w każdym razie od końca września używam Amli przed myciem włosów 2 razy w tyg. wcieram w skalp i w WILGOTNE włosy, pozostawiam na godzinę i myję. potem używam maski Wax (zamiennie z regenerum) znowu trzymam godzinę i spłukuję. na koniec nakładam odżywkę z Faromony (taką w tubce) bez spłukiwania a skórę smaruję olejkiem Faromony z pokrzywą.
i co?
i nic.
oprócz tego że włosy są trochę gładsze i ładniejsze, efektu "przeciwwypadaniu" nie widzę boję się że już niedługo będę łysa.aha włosy mam kręcone i wydaje mi się że sie lekko rozprostowały.
proszę podpowiedzcie mi czy prawidłowo nakładam amlę na MOKRE włosy? bo może powinnam na suche. czy jest możliwość że amla jeszcze powoduje dalsze wypadanie włosów...?
Używam amli od kilku lat-wcieram we włosy wcierkę, potem Amla i ide spać. Po nocy zmywam szamponem z SLS /bo Amla na parafinie/ potem odżywka. Stosuję szczególnie często jak się stresuję, bo Amla zawsze działa
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 10:22   #3603
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
i co?
i nic.
Używasz Amli Dabur czy jeszcze jakiejś innej? Ona ma parafinę, która może obciążyć i w efekcie rozprostować włosy.

Cytat:
proszę podpowiedzcie mi czy prawidłowo nakładam amlę na MOKRE włosy? bo może powinnam na suche.
Sposób nakładania na włosy nie ma nic wspólnego z tym, czy olej zapobiega wypadaniu. Może mieć wpływ na same włosy na długości.

Cytat:
czy jest możliwość że amla jeszcze powoduje dalsze wypadanie włosów...?
Jest możliwe. Powody mogą być różne: olej za bardzo obciąża skórę głowy, jakiś ekstrakt działa zbyt drażniąco. Może to być zarówno Amla jak i olejek Farmony. Jak używasz tego drugiego olejku? Bo zrozumiałam, że wcierasz go po myciu.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 11:24   #3604
201605090958
Konto usunięte

Chimay ma absolutną rację-moim kręconym wlosom amla dabura poprawia skręt, mojej koleżance prostuje. Pyatnie jest jeszcze jedno--czy przed wypadaniem stosowałaś amlę przez minimum miesiac i było ok. Bo jeśli podczas wypadania wprowadzilaś amlę mogła dodatkowo przyczynić się do wypadania. Polecę najlepszy olejek przy wypadaniu-rycynowy -wylewany na spodeczek, spodeczek umieszczasz na kubku z gorącą wodą i jak się podgrzeje wcierasz we włosy, nakładasz czepek, czapkę i idziesz spać. Rano szampon z sls mycie dwa razy i odżywka i po 3 miesiącach włosów nie poznasz. I sprawdź hormony tarczycy
Stary 2013-11-19, 15:09   #3605
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Dziewczyny z Krakowa, indyjskie oleje są w sprzedaży w Jasminie na Długiej Dzisiaj to odkryłam i dzielę się z tym z całym światem. Z tego, co pamiętam, na półce widziałam: Sesę, Khadi, Amlę(różne rodzaje), Vatike kokosową i jeszcze jakiś nieznany mi olej- w brązowej, plastikowej butelce- chyba mieszanka kokosowego z ziołami
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-20, 07:48   #3606
fajnykasiuniek
Raczkowanie

Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi!
już myślałam że nikt tu nie zagląda

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Używam amli od kilku lat-wcieram we włosy wcierkę, potem Amla i ide spać. Po nocy zmywam szamponem z SLS /bo Amla na parafinie/ potem odżywka. Stosuję szczególnie często jak się stresuję, bo Amla zawsze działa
a co to jest ta wcierka? ja moczę włosy delikatnie i wcieram Amlę w skórę i włosy.

Cytat:
Używasz Amli Dabur czy jeszcze jakiejś innej? Ona ma parafinę, która może obciążyć i w efekcie rozprostować włosy.
Amli Dabur. wiem, czytałam tu na forum że jest to najgorsza Amla, ale akurat dostałam ja w prezencie i używam aż się skończy... albo jak do końca wyłysieję...

Cytat:
Sposób nakładania na włosy nie ma nic wspólnego z tym, czy olej zapobiega wypadaniu. Może mieć wpływ na same włosy na długości.
Kobito, co to znaczy "Może mieć wpływ na same włosy na długości".???? nie rozumiem
nie wiedziałam jak to nakładać i po przemyśleniu sprawy doszlam do wniosku że na mokre włosy. pomyślałam, że przecież od rana nakładam na włosy jakieś specyfiki, kurz, spaliny, to wszystko osadza się na włosach tworząc jakąś powłokę więc jak nałożę na suche włosy olej, to on nie do końca wniknie, a jak je zmoczę, to może będzie skuteczniejszy. tak myślałam wcześniej, ale jak teraz to napisałam i przeczytałam nie do końca jestem przekonana do swojej teorii bo ma pewne luki

Cytat:
Jest możliwe. Powody mogą być różne: olej za bardzo obciąża skórę głowy, jakiś ekstrakt działa zbyt drażniąco. Może to być zarówno Amla jak i olejek Farmony. Jak używasz tego drugiego olejku? Bo zrozumiałam, że wcierasz go po myciu.
tak po umyciu. jednakże samej Faromony nie podejrzewam bo 2 lata temu używałam go i poprawiło mi się z wypadaniem.
schemat jest taki:
-przed myciem Alma na 1h na to czepek i ręcznik
-mycie szamponem z SLS
-odżywka BioWax na 1h na to czepek i ręcznik / zamiennie Regenerum na 10min
-płukanie zimna wodą
-olejek Faromony wcieram w skórę głowy
-serum Faromony nakładam na mokre włosy bez splukiwania
- jak już włosy są suche spryskuję odżywką 2-fazową BioWax (zielono-brązowa) i układam
może ja po prostu przesadziałam i za dużo tego wszystkiego ...

Cytat:
Chimay
Cytat:
ma absolutną rację-moim kręconym wlosom amla dabura poprawia skręt, mojej koleżance prostuje. Pyatnie jest jeszcze jedno--czy przed wypadaniem stosowałaś amlę przez minimum miesiac i było ok. Bo jeśli podczas wypadania wprowadzilaś amlę mogła dodatkowo przyczynić się do wypadania. Polecę najlepszy olejek przy wypadaniu-rycynowy -wylewany na spodeczek, spodeczek umieszczasz na kubku z gorącą wodą i jak się podgrzeje wcierasz we włosy, nakładasz czepek, czapkę i idziesz spać. Rano szampon z sls mycie dwa razy i odżywka i po 3 miesiącach włosów nie poznasz. I sprawdź hormony tarczycy
nie stosowałam Amli przed wypadaniem. ze 3 miesiące włosy mi wypadały i dopiero sięgnęłam po Amlę.
rycyny się boję- raz zrobiłam sobie maskę z rycyny, jajka wit E i olejku arganowego i dostałam łupieżu :/ ale może dlatego że wtarłam go w skórę głowy? co myślicie?
Kochana tarczycę sprawdzałam kilka razy mam granicznie wysokie TSH (chyba 3,6 nie pamiętam) ale to nie kwalifikuje się do leczenia bo mieści się w normie

tak mi się teraz przypomniało że przed wypadaniem włosów stosowałam olejek arganowy po myciu ale w niewielkiej ilości, więc to chyba bez znaczenia.

może faktycznie odstawić tą Amlę bo juz mi psychika wysiada podczas każdego mycia - pogrzeb włosów...
Stary 2013-11-20, 09:35   #3607
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Kobito, co to znaczy "Może mieć wpływ na same włosy na długości".???? nie rozumiem
nie wiedziałam jak to nakładać i po przemyśleniu sprawy doszlam do wniosku że na mokre włosy. pomyślałam, że przecież od rana nakładam na włosy jakieś specyfiki, kurz, spaliny, to wszystko osadza się na włosach tworząc jakąś powłokę więc jak nałożę na suche włosy olej, to on nie do końca wniknie, a jak je zmoczę, to może będzie skuteczniejszy. tak myślałam wcześniej, ale jak teraz to napisałam i przeczytałam nie do końca jestem przekonana do swojej teorii bo ma pewne luki
Pytasz o wypadanie włosów i o to, jaki wpływ na to ma sposób nakładania oleju na włosy. Żaden - bo nakładasz go na włosy na ich długości. A na ich kondycję w swoim poście nie narzekasz tylko na wypadanie. A na wypadanie ma wpływ to co i jak nakładasz na skórę głowy, nieważne czy włosy są wtedy mokre czy suche.

Cytat:
tak po umyciu. jednakże samej Faromony nie podejrzewam bo 2 lata temu używałam go i poprawiło mi się z wypadaniem.
schemat jest taki:
-przed myciem Alma na 1h na to czepek i ręcznik
-mycie szamponem z SLS
-odżywka BioWax na 1h na to czepek i ręcznik / zamiennie Regenerum na 10min
-płukanie zimna wodą
-olejek Faromony wcieram w skórę głowy
-serum Faromony nakładam na mokre włosy bez splukiwania
- jak już włosy są suche spryskuję odżywką 2-fazową BioWax (zielono-brązowa) i układam
może ja po prostu przesadziałam i za dużo tego wszystkiego ...
2 lata temu też jej używałaś po myciu? Bo moim zdaniem jest prawdopodobne, że za bardzo obciążasz skórę głowy - to też może powodować wypadanie. Skórze niekoniecznie służy ciągłe obciążanie jej olejami. Poza tym preferencje skóry i włosów się zmieniają i to że coś się sprawdzało 2 lata temu, nie znaczy że sprawdzi się teraz.

Cytat:
rycyny się boję- raz zrobiłam sobie maskę z rycyny, jajka wit E i olejku arganowego i dostałam łupieżu :/ ale może dlatego że wtarłam go w skórę głowy? co myślicie?
Nałóż sam olej rycynowy, jak się stosuje mieszankę, to trudno wytypować winowajcę.

Cytat:
może faktycznie odstawić tą Amlę bo juz mi psychika wysiada podczas każdego mycia - pogrzeb włosów...
Ja bym najpierw darowała sobie olejowanie skóry po myciu.
Stary 2013-11-20, 10:03   #3608
201605090958
Konto usunięte

Wcierka-aktualnie capitavit, jest na alkoholu więc przy moim wrażliwym skalpie do codziennego stosowania się nie nadaje, ale co 3 dni przed olejowaniem jak najbardziej
Stary 2013-11-20, 12:43   #3609
fajnykasiuniek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Pytasz o wypadanie włosów i o to, jaki wpływ na to ma sposób nakładania oleju na włosy. Żaden - bo nakładasz go na włosy na ich długości. A na ich kondycję w swoim poście nie narzekasz tylko na wypadanie. A na wypadanie ma wpływ to co i jak nakładasz na skórę głowy, nieważne czy włosy są wtedy mokre czy suche.
fakt słuszna uwaga.
jednak dodam że kondycja moich włosów nie jest najlepsza. fakt faktem jest to dla mnie w tej sytuacji problem drugorzędny, bo co mi po tym że włosy będą zdrowe i lśniące jak mi wypadną ale skoro ten temat wypłynął poradziłabyś mi jaki wpływ ma nakładanie amli na suche i jaki na mokre włosy? przyda mi się jak się uporam z wypadaniem

Cytat:
2 lata temu też jej używałaś po myciu? Bo moim zdaniem jest prawdopodobne, że za bardzo obciążasz skórę głowy - to też może powodować wypadanie. Skórze niekoniecznie służy ciągłe obciążanie jej olejami. Poza tym preferencje skóry i włosów się zmieniają i to że coś się sprawdzało 2 lata temu, nie znaczy że sprawdzi się teraz.
tak po myciu. nie wiem czy nie wprowadziałm Was w błąd. chodzi mi o olejek Faromony Radical ten w zielono-czerwonym opakowaniu ( nie Jantar ). i ten się wciera po myciu, a z tego co czytałam Jantar - przed myciem.

Cytat:
Nałóż sam olej rycynowy, jak się stosuje mieszankę, to trudno wytypować winowajcę.
Ja bym najpierw darowała sobie olejowanie skóry po myciu.
dziękuję tak zrobię. zamiast amli nałożę podgrzaną rycynę na skórę i włosy.czy rycyna nie wysusza zbytnio kręconych włosów, które z natury są suche? i czy włosy mają być wilgotne podczas nakładania? wiem że dręczę ten temat wilgotności ale mi to żyć nie daje...
Stary 2013-11-20, 13:56   #3610
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
fakt słuszna uwaga.
jednak dodam że kondycja moich włosów nie jest najlepsza. fakt faktem jest to dla mnie w tej sytuacji problem drugorzędny, bo co mi po tym że włosy będą zdrowe i lśniące jak mi wypadną ale skoro ten temat wypłynął poradziłabyś mi jaki wpływ ma nakładanie amli na suche i jaki na mokre włosy? przyda mi się jak się uporam z wypadaniem
To jest sprawa indywidualna, trzeba testować.

Cytat:
tak po myciu. nie wiem czy nie wprowadziałm Was w błąd. chodzi mi o olejek Faromony Radical ten w zielono-czerwonym opakowaniu ( nie Jantar ). i ten się wciera po myciu, a z tego co czytałam Jantar - przed myciem.
A nie masz na myśli sprayu? Bo na stronie Farmony z serii Radical zielono - czerwonej nie ma żadnego olejku.

Cytat:
dziękuję tak zrobię. zamiast amli nałożę podgrzaną rycynę na skórę i włosy.czy rycyna nie wysusza zbytnio kręconych włosów, które z natury są suche? i czy włosy mają być wilgotne podczas nakładania? wiem że dręczę ten temat wilgotności ale mi to żyć nie daje...
Rycyna może wysuszać, ale Ty ją chcesz przecież na głowę kłaść, nie na włosy? Zawsze można ją zmieszać z innym olejem.

A tak poza tym, to o wypadaniu i specyfikach na ten problem jest kilka wątków i tam najlepiej zasięgać informacji:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=727965
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=647238
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=701713&page=33
Stary 2013-11-24, 22:20   #3611
SceneQueene
Zakorzenienie

Rycynowy może wysuszać? Zaczynam być zszokowana moimi włosami, jak miałam dwa lata temu okrutne siano dzięki stylizacji to ona mi je uratowała

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-25, 07:33   #3612
fajnykasiuniek
Raczkowanie

Cytat:
A nie masz na myśli sprayu? Bo na stronie Farmony z serii Radical zielono - czerwonej nie ma żadnego olejku.

Rycyna może wysuszać, ale Ty ją chcesz przecież na głowę kłaść, nie na włosy? Zawsze można ją zmieszać z innym olejem.
nie mam na myśli spray'u tylko takie coś:
http://www.martiniqa.pl/ziolowa-laka...a-radical.html

dziękuję za porady. nakładam ciepłą rycynę na skórę głowy. na włosy na razie nic nie nakładam. zobaczymy co będzie. ale jak to ma trwać 3 miesiące zanim zobaczę efekt, to już będę pewnie łysa i na psychotropach.
nie dość że człowiek ma mnóstwo poważniejszych problemów w życiu, to jeszcze włosami musi się martwić....
Stary 2013-11-25, 11:48   #3613
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SceneQueene Pokaż wiadomość
Rycynowy może wysuszać? Zaczynam być zszokowana moimi włosami, jak miałam dwa lata temu okrutne siano dzięki stylizacji to ona mi je uratowała
Może, co nie znaczy że musi. Rycyna jest polecana przy przetłuszczaniu skóry głowy, twarzy zresztą też.

Cytat:
nie mam na myśli spray'u tylko takie coś:
http://www.martiniqa.pl/ziolowa-laka...a-radical.html

dziękuję za porady. nakładam ciepłą rycynę na skórę głowy. na włosy na razie nic nie nakładam. zobaczymy co będzie. ale jak to ma trwać 3 miesiące zanim zobaczę efekt, to już będę pewnie łysa i na psychotropach.
nie dość że człowiek ma mnóstwo poważniejszych problemów w życiu, to jeszcze włosami musi się martwić....
Ale to nie jest olejek, z tego co widzę, tylko odżywka. Ma proteiny, keratynę i jedwab, jeśli akurat one pasują Twoim włosom to efekt może być dobry. Jak nie pasują - będzie przesusz i siano.
Stary 2013-11-25, 19:12   #3614
SceneQueene
Zakorzenienie

Czyli prawda, moje włosy są jednak nienormalne.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-25, 19:19   #3615
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SceneQueene Pokaż wiadomość
Czyli prawda, moje włosy są jednak nienormalne.
Nie, moim zdaniem masz kręcone z kręconymi wszystko jest na odwrot

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-02, 08:24   #3616
fajnykasiuniek
Raczkowanie

Cytat:
Ale to nie jest olejek, z tego co widzę, tylko odżywka. Ma proteiny, keratynę i jedwab, jeśli akurat one pasują Twoim włosom to efekt może być dobry. Jak nie pasują - będzie przesusz i siano.
myślałam, że to olejek może być że w dłuższym okresie czasu wysusza włosy. co prawda moje kręcone są i tak same w sobie suche więc już sama nie wiem czy jakaś mikstura mi dodatkowo wysusza.

w każdym razie ja smaruje tą odżywka tylko skórę głowy - po myciu.

ale dziewczęta mam pytanie inne.
o tą wcierkę Jantar.
a mianowicie na opakowaniu jest napisane żeby wcierać codziennie w skórę głowy przez 3 tygodnie. ale co jak nie myje głowy codziennie tylko co 2-3 dni? to wtedy mam wcierać tylko przed myciem?
bo wcieram od soboty i dopiero dziś wieczorem będę myć włosy. nie wiem czy można to tak długo na głowie nosić... włosy co prawda nie są tłuste, ponieważ staram się je oszczędzić, ale kto wie co mi się na głowie zrobi...
Stary 2013-12-02, 15:07   #3617
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
ale dziewczęta mam pytanie inne.
o tą wcierkę Jantar.
a mianowicie na opakowaniu jest napisane żeby wcierać codziennie w skórę głowy przez 3 tygodnie. ale co jak nie myje głowy codziennie tylko co 2-3 dni? to wtedy mam wcierać tylko przed myciem?
bo wcieram od soboty i dopiero dziś wieczorem będę myć włosy. nie wiem czy można to tak długo na głowie nosić... włosy co prawda nie są tłuste, ponieważ staram się je oszczędzić, ale kto wie co mi się na głowie zrobi...
Jeśli włosy Ci się od tego nie przetłuszczają, to stosuj codziennie. Raczej nic Ci się nie zrobi, a jakby Cię zaczęła skóra swędzieć czy będziesz mieć jakieś inne objawy, to go po prostu odstawisz i tyle.
Stary 2013-12-05, 18:33   #3618
letito
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Krakowa, indyjskie oleje są w sprzedaży w Jasminie na Długiej Dzisiaj to odkryłam i dzielę się z tym z całym światem. Z tego, co pamiętam, na półce widziałam: Sesę, Khadi, Amlę(różne rodzaje), Vatike kokosową i jeszcze jakiś nieznany mi olej- w brązowej, plastikowej butelce- chyba mieszanka kokosowego z ziołami

Dzięki WIELKIE za informacje
letito jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-09, 15:49   #3619
Bella2212
Zadomowienie

cześć dziewczyny
Ja zamówiłam sobie na magicznych Indiach
olejek z sesy
olejek kokosowy z vatiki
i amle w proszku

póki co użyłam dwa razy tylko olejku z sesy; za pierwszym razem na całe włosy a za drugim razem na skórę głowy. Moje włosy pod względem struktury są w dobrej kondycji (niskoporowate, błyszczące, nie rozdwajają się, miękkie itp) więc nie widzę potrzeby stosowania olejku na cale włosy. Ale niestety moje włosy są cienkie, przetłuszczające się, wypadające i krótkie po nieudanej wizycie u fryzjera więc będę nakładać olejek na skórę głowy

poinformuję potem o efektach
Bella2212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 17:47   #3620
slodka_dzaga
Raczkowanie

Też sie czają na SeSe Do tej pory uzywałam Khadi, na początku przynosił fajne rezulalty, wlosy szybko rosły nie wypadały w wiekszej ilosci, ale teraz znów jest kiepsko, olejek przestał działac, a włosy leca jak szalone,

Jaki skład ma Sesa?
01.04.12 olejowanie, wcierki, świadoma pielegnacja
slodka_dzaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-10, 23:52   #3621
Bella2212
Zadomowienie

Bhrungraj (Eclipta alba) 3% , Trifala 3% w/v, Brahmi (Saraswathi) (Centella asiatica) 1% w/v, Chameli Pan(Chetika) (Jasminum officinale) 1% w/v, Chanothi (Krishnala) (Abrus precatorius) 0.5% w/v, Dhaturo(Mahamohi) (Datura metel) 2% w/v, Elaychi (Sukshma) (Elettaria cardamomum) 0.5% w/v, Gali pan (kalkeshi) (Indigofera tinctoria) 1.% w/v
, Indravama (Gavakshi) (Citrullus colocynthis) 1.% w/v, Jatamansi (Tapasvini) (Nardostachys jatamansi) 0.5% w/v, Karanj Beej (Chirbilvak) (pongamia glabra) 0.5% w/v
, Neem Beej (paribhadra) (Azadirachta Indica) 0.5% w/v, Mahendi Pan (Henna) (Lawsonia alba) 0.5% w/v, Mandur (Sinhan) (Ferri peroxi dumrubrum) 4% w/v, Rasvanthi (Rasgarbh) (Berberis aristala) 0.5% w/v, Akkal kara (Anacyclus pyrethrum) 0.5% w/v, Vaj (Jatila) (Aconus Calamus) 0.5% w/v, Yashti Madhu (Mulethi) (Glycyrrhiza glabra) 0.5 % w/v
, Milk (Dugdha) 10% v/v, Wheat Germ Oil (Triticum aestivum) 1% , Lemon Oil (Citrus medica) 1% Bogate źródło witaminy C i antyoksydantów, Nilibhrungandi Oil 8% , Til Oil (Sesamum indicum) 25%, Sugandhit Dravya 2% ,Colour : Quinazarine Green SS

jeśli Ci to coś mówi

wiem, że jest to olejek kokosowy plus zioła
Bella2212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-11, 04:44   #3622
SugarbabyLove
Zakorzenienie

hej dziewczyny.. ja nie wiedzialam ze jest taki wątek hihi
jakis czas temu uzywałam amli dabur ktora niestety mi puszyła myślę że przez parafinę.. więc ją odstawiłam kupiłam za to ostatnio amlę z innej firmy.. w ogóle łagodniej pachnię całkiem inaczej bardziej perfumowo niż ziołowo ale jak działa! mimo parafiny.. wcieram ją przewaznie na noc na skalp i potem myje z sls szamponem i daje maske kallosa przewaznie.. efekty sa super wlosy lsnia, sa pachnące i miękkie jestem w szoku zero puchu...
a na reszte włosów jak olejuje daje arganowy (ten śmierdziel) i sie zastanawiam czy amla tak zadzialala czy arganowy..
wgl widzialam rozne rodzaje amli.. czym sie rozni amla jasmin od zwyklej..? widzialam takze amle z avocado albo z migdalami.. sa lepsze, gorsze..? jak myslicie,.,???
Pozdrawiam
Stary 2014-02-16, 08:06   #3623
arashii
Raczkowanie

Witam dziewczyny ; ) . Czy któraś z Was stosowała Dabur Amla na rozjaśniane włosy ? ( ja aktualnie mam tą do brązowych włosów bo kiedyś miałam przez krótki czas brąz po czym rozjaśniłam do słonecznego blondu ) . Jakie u Was były efekty ? Chciałabym spróbować tego olejku Amla na rozjaśnianych włosach mam nadzieję tylko że nie ściemnieją czy jakoś się nie zafarbują .
She's so stupid, what the hell with your thinking?! ; d..."

Odrost 11 ...12...13 ...23! zapuszczam naturalne włoski ^^
arashii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-17, 05:38   #3624
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arashii Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny ; ) . Czy któraś z Was stosowała Dabur Amla na rozjaśniane włosy ? ( ja aktualnie mam tą do brązowych włosów bo kiedyś miałam przez krótki czas brąz po czym rozjaśniłam do słonecznego blondu ) . Jakie u Was były efekty ? Chciałabym spróbować tego olejku Amla na rozjaśnianych włosach mam nadzieję tylko że nie ściemnieją czy jakoś się nie zafarbują .
ja mialam czerwone jasne wlosy i mi nie zmienilokoloru w ogóle..
Stary 2014-02-17, 05:57   #3625
arashii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
ja mialam czerwone jasne wlosy i mi nie zmienilokoloru w ogóle..
OK dzięki za odpowiedz wiesz nie chodziło mi dosłownie o zmienienie koloru tylko np nie chciałabym by moje blond włosy nabrały jakiegoś ciemnego odcienia czy barwy

Stary 2014-02-17, 19:47   #3626
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arashii Pokaż wiadomość
OK dzięki za odpowiedz wiesz nie chodziło mi dosłownie o zmienienie koloru tylko np nie chciałabym by moje blond włosy nabrały jakiegoś ciemnego odcienia czy barwy
myślę że nie zmieni barwy ani odcienia. moze jakbys dała całą butlę na głowę to tak ^^^
Stary 2014-02-18, 13:33   #3627
arashii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
myślę że nie zmieni barwy ani odcienia. moze jakbys dała całą butlę na głowę to tak ^^^

Haha okej . Więc spróbuję tego olejku ; )

Stary 2014-02-20, 21:08   #3628
KiniaaxD
Rozeznanie

Witam, chciałabym odświeżyć wątek
Mianowicie chciałabym zakupić olejek amla, jak czytałam opinie to niby bardzo dobry. Głównie chciałabym żeby poprawił mi porost włosów :p I pytanie do was, czy którejś z was zaczęły rosnąć włosy szybciej? Czy były ładniejsze, grubsze? I jak je wcieracie i co ile, tzn czy można codziennie ale na same końce, a raz w tygodniu na całych włosach łącznie ze skalpem? Czy tylko na skalp? Proszę o odpowiedzi Pozdrawiam

Razem: 25.09.2010r

Zaręczyny: 16.08.2014r

Zapuszczaaam kłaczki
było 35 jest 47 będzie 60!

Dbam o pazurki

CEL= 60cm
KiniaaxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-21, 09:04   #3629
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KiniaaxD Pokaż wiadomość
Witam, chciałabym odświeżyć wątek
Mianowicie chciałabym zakupić olejek amla, jak czytałam opinie to niby bardzo dobry. Głównie chciałabym żeby poprawił mi porost włosów :p I pytanie do was, czy którejś z was zaczęły rosnąć włosy szybciej? Czy były ładniejsze, grubsze? I jak je wcieracie i co ile, tzn czy można codziennie ale na same końce, a raz w tygodniu na całych włosach łącznie ze skalpem? Czy tylko na skalp? Proszę o odpowiedzi Pozdrawiam
To jest sprawa indywidualna. Nie ma oleju, który służy wszystkim. Częstotliwość stosowania, ilość, czas zależy od włosów. Nie m żadnych zaleceń, czy stosować codziennie na całość czy co drugi dzień na skórę. To wszystko zależy od reakcji włosów i skóry - bo to są dwie różne rzeczy.
Stary 2014-02-21, 16:35   #3630
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
To jest sprawa indywidualna. Nie ma oleju, który służy wszystkim. Częstotliwość stosowania, ilość, czas zależy od włosów. Nie m żadnych zaleceń, czy stosować codziennie na całość czy co drugi dzień na skórę. To wszystko zależy od reakcji włosów i skóry - bo to są dwie różne rzeczy.
racja zgadzam się.. ja stosowałam 2 czy 3 rodzaje amli i każda inaczej na mnie działała... rodzaj olejku i rodzaj włosa.. wszystko zależy.
Kinia-kup małą buteleczkę i potestuj pare tyg.. nic nie masz do stracenia bo nie niszczy włosów olejek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości