Trądzik - cz. 3 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-24, 21:09   #3721
masaki
Rozeznanie

Dot.: Trądzik - cz. 3

poczekam jeszcze do końca 3 opakowania...
masaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 21:39   #3722
Aliseja
Rozeznanie

Ehh dziewczyny dzisiaj sie tak przypatrzylam swojej twarzy i tak mysle że nawet jak krosty znikna to ona i tak wygląda na taką zanieszczyona ;( i te wągry.. tak sobie mysle czy mozliwe bedzie zebym kiedys miala tak czysta twarz że nikt by nie powiedzial ze mialam tradzik? i te blizny i wgłebienia które kiedyś będe musiala usunac laserem ;(...
Stary 2011-07-24, 23:00   #3723
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez Aliseja Pokaż wiadomość
Ehh dziewczyny dzisiaj sie tak przypatrzylam swojej twarzy i tak mysle że nawet jak krosty znikna to ona i tak wygląda na taką zanieszczyona ;( i te wągry.. tak sobie mysle czy mozliwe bedzie zebym kiedys miala tak czysta twarz że nikt by nie powiedzial ze mialam tradzik? i te blizny i wgłebienia które kiedyś będe musiala usunac laserem ;(...
Mam tak samo, pełno takich mikrozaskórników koło siebie, takie tyci tyci, ale one sprawiają, że cera wygląda na zamuloną:/ Ostatnio złuszczyłam się migdałem i zauważyam, że te zaskórniki łatwiej po tym wyłażą-więc wczoraj ciach- i wycisnęłam wszystko co się dało, trochę pozdzierałam naskórek... Dziś prawy policzek mam cały w ranach, ale już go ratuję Cicalfate, za to lewy-całkiem spoko, właśnie nie jest już taki zmulony Zamierzam teraz zmienić dietę, bo czuję, że jednak to kwestia odżywiania-ale nie, że odstawię słodycze, bo to pomagało niewiele, po prostu muszę jeść dużo owoców, warzyw, witamin...

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-24, 23:12   #3724
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Mam tak samo, pełno takich mikrozaskórników koło siebie, takie tyci tyci, ale one sprawiają, że cera wygląda na zamuloną:/ Ostatnio złuszczyłam się migdałem i zauważyam, że te zaskórniki łatwiej po tym wyłażą-więc wczoraj ciach- i wycisnęłam wszystko co się dało, trochę pozdzierałam naskórek... Dziś prawy policzek mam cały w ranach, ale już go ratuję Cicalfate, za to lewy-całkiem spoko, właśnie nie jest już taki zmulony Zamierzam teraz zmienić dietę, bo czuję, że jednak to kwestia odżywiania-ale nie, że odstawię słodycze, bo to pomagało niewiele, po prostu muszę jeść dużo owoców, warzyw, witamin...
Na LU radzą wykluczyć węgle, żeby się pozbyć zaskórników. I myślę, że to dobry sposób I przede wszystkim więcej warzyw, to na wszystko pomaga.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-25, 10:03   #3725
nez123
Rozeznanie

Witam was
Chętnie przyłącze się do wątku
U mnie trądzik udało się zniwelować wprowadzając do pielęgnacji naturalne produkty, teraz pryszcze pojawiają się tylko wtedy, kiedy mnie jakiś składnik zapcha.
Ale ciągle zmagam się z zaskórnikami, i chyba wyleczyłam się z myśli, że można się ich całkowicie pozbyć. Nie mniej znalazłam sposób, który u mnie daje świetne rezultaty - płatki owsiane.
Przeglądając widziałam, że pisałyście trochę o nich.

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Do tego stosuję te dwa patenty: http://www.youtube.com/user/bubzbeau.../2/7e5_RVBwNjE -mycie płatkami owsianymi
http://www.youtube.com/user/bubzbeau.../3/NKbKgQyTc6Q - czekoladowa maseczka - ja robię bez jogurtu. Szukałam sposobu na maseczkę z miodem, która by nie spływała i ta jest super Mnie nie zapycha.
Ja stosuję mycie płatkami i maseczkę od około dwóch miesięcy i skóra wygląda o niebo lepiej Przebarwienia zblakły, zaskórniki są naprawdę nie widoczne ( już nie czarne, ale w kolorze skóry). Trochę więcej piszę o tym tutaj

Cytat:
Napisane przez april_20 Pokaż wiadomość
Próbowałam Lucy Minerals i niestety mnie zapychał, z kryciem też nie było rewelacji. Jakoś nie mogę się przekonać do minerałów. Testowałam także EDM i Lumiere, jednak muszę pozostać przy fluidach. Teraz mam zamiar kupić polecany bb cream.
A moja cera polubiła minerałki, zwłaszcza Lucy, która jak dla mnie kryje super. Chociaż ja osobiście podkładów tradycyjnych nie używam, a minerały tylko gdzieś na wieczór na wyjście, na co dzień czasem nałoże BB Cream, ale tu mi bardziej chodzi o rozświetlenie niż o krycie.
Stary 2011-07-25, 11:17   #3726
monilkaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam problem. Oczywiście z cerą. Biorę od lutego izotek, jestem już po 5 opakowaniu. Wszystko super. Zero pryszczy, zaskórników, zero tłustej strefy T. Nawet włosy mi się nie przetłuszczają Oczywiście milion skutków ubocznych, o których pisać nie będę, ale warto. Tyle, że od jakichś 3 tygodni pod nosem nad wargą i na brodzie pojawiły mi się małe krostki podskórne. Coś takiego jak kaszka. Nie da się tego wycisnąć, są małe, swędzą, a skóra w tym miejscu jest koszmarnie sucha i wyglądam strasznie. Nawilżam, ale nic to nie daje... Do dermatologa idę dopiero za 2 tygodnie, a muszę jakoś wychodzić z domu (gdy nałożę podkład tragicznie widać suche skórki i wygląda jakbym się wybrudziła...). Piję wapno (może to uczulenie?), nawilżam, ale efektów brak.
Stary 2011-07-27, 11:58   #3727
eunchae
Raczkowanie

Chciałam podsumować moje 6 tygodni od czasu odstawienia chemicznych leków (3 tygodnie diety jaskiniowca). Była to bardzo trafna decyzja! Niestety dla mnie chemia to było błędne koło - lek, chwilowa poprawa, wysuszenie, zniszczona skóra, podatna na utlenianie = jeszcze większy trądzik, następny lek itd.

Co nie znaczy że jest bardzo dobrze teraz! Zauważyłam też że moje przebarwienia raz są bardziej czerwone, raz mniej, raz stany zapalne bardziej zaognione, raz mniej. Wtedy było cały czas duże zaczerwienienie (po skinorenie) więc nie bylam w stanie tego zauważyć. Postanowiłam zatem jednak zrobić testy na opuźnione alergie pokarmowe. Z hormonami mam wszystko w porządku. Zbadam też poziom cukru. Co z tego wyjdzie zobaczymy. Oczywiście nadal stosuję moje suplementy, okłady ziołowe, miód, aloes.

Teraz mam mieszane uczucia odnośnie mojej cery. Z jednej strony blizny mocno zredukowane, pory zwężone jak nigdy, dużo dużo mniej zaskórników, dobre nawilżenie i odżywienie, zero przetłuszczania... ale ciagle mi jakieś krostki wyskakują, no i te przebarwienia!!!
eunchae jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-27, 13:12   #3728
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez eunchae Pokaż wiadomość
Chciałam podsumować moje 6 tygodni od czasu odstawienia chemicznych leków (3 tygodnie diety jaskiniowca). Była to bardzo trafna decyzja! Niestety dla mnie chemia to było błędne koło - lek, chwilowa poprawa, wysuszenie, zniszczona skóra, podatna na utlenianie = jeszcze większy trądzik, następny lek itd.

Co nie znaczy że jest bardzo dobrze teraz! Zauważyłam też że moje przebarwienia raz są bardziej czerwone, raz mniej, raz stany zapalne bardziej zaognione, raz mniej. Wtedy było cały czas duże zaczerwienienie (po skinorenie) więc nie bylam w stanie tego zauważyć. Postanowiłam zatem jednak zrobić testy na opuźnione alergie pokarmowe. Z hormonami mam wszystko w porządku. Zbadam też poziom cukru. Co z tego wyjdzie zobaczymy. Oczywiście nadal stosuję moje suplementy, okłady ziołowe, miód, aloes.

Teraz mam mieszane uczucia odnośnie mojej cery. Z jednej strony blizny mocno zredukowane, pory zwężone jak nigdy, dużo dużo mniej zaskórników, dobre nawilżenie i odżywienie, zero przetłuszczania... ale ciagle mi jakieś krostki wyskakują, no i te przebarwienia!!!
Wow, czyli nie jesz ziaren i nabiału? Nieźle, ja bym nie wytrzymała

Sama miałam masakryczny wysyp ostatnio i dosłownie przypaliłam sobie policzek migdałem. I jest trochę lepiej, ale już mam dość
Zaczęłam brać Euthyrox na niedoczynność utajoną i zobaczymy, może pomoże. Jeśli nie, to nie wiem co zrobię. Ale na pewno po skończeniu pierwszej tury E. wrócę do hormonów. Beznadziejnie się bez nich czuję

Stary 2011-07-27, 13:31   #3729
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Ja widzę dość znaczną poprawę jeśli chodzi o zaskórniki. Po prostu kiedy byłam złuszczona i wszystko było bliżej powierzchni skóry po prostu to wycisnęłam teraz nawilżam i nawilżam, od paru dni jem prawie same owoce i warzywa i jest póki co ładnie, cera już jest czystsza. Tylko boję się, że to krótkotrwałe, bo zaskórniki lubią powracać.

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 17:39   #3730
eunchae
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Wow, czyli nie jesz ziaren i nabiału? Nieźle, ja bym nie wytrzymała

Sama miałam masakryczny wysyp ostatnio i dosłownie przypaliłam sobie policzek migdałem. I jest trochę lepiej, ale już mam dość
Zaczęłam brać Euthyrox na niedoczynność utajoną i zobaczymy, może pomoże. Jeśli nie, to nie wiem co zrobię. Ale na pewno po skończeniu pierwszej tury E. wrócę do hormonów. Beznadziejnie się bez nich czuję
Nie jem zbóż i nabiału, ale w związku z tym żeby się najeść muszę zjeść z 10 razy więcej warzyw i owoców niż kiedyś Właśnie miałam ochotę na naleśnika z dżemem, zamiast tego zrobiłam sobię marchewkę, jabłko i brzoskwinię duszone z cynamonem mniam , popiłam sokiem świeżo wyciśniętym z buraków, marchewki i kapusty. Prawie codziennie jem rybę, nie jest źle ale praktycznie żyję w kuchni (dużo czasu trwa szykowanie jedzenia) no i mam za sobą kilka porażek kulinarnych. Oczywiście potem zacznę jeść jakieś bezglutenowe zboża. Na razie będę badać alergie. Walczę też ze stresem różnymi sposobami i chodzę spać najpóźniej o północy. Ale to już dla zwolenników holistycznego leczenia, czyli "czarnej magii".

Z cerą jest jak jest, ale zapomniałam dodać że jeżeli chodzi o depresję jest gigantyczna poprawa. Wznowiłam dawne pasje
eunchae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 15:50   #3731
AgataBm180
Placuszek racuszek

A mi się zrobił wysyp na czole ( co zwykle było czyste) takie małe pryszczyki obok siebie i jakaś gula na brodzie. Na policzkach czystko, na nosie też, a broda gdyby nie ta gula .. łeee, ale jestem przed @, więc.. może zniknie, tzn powinno
AgataBm180 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-04, 17:22   #3732
visionAM
Zakorzenienie

Witam dziewczynki, dawno mnie tu nie było

Jeśli chodzi o mnie i moje zmagania z trądzikiem to jest w sumie lepiej, ale bez szału używam teraz od dłuższego czasu Akneroxidu-5 i coś tam działa... jak się skończy wracam do AcneDermu, który używałam rok temu i z którego byłam zadowolona.

Kiedyś tutaj zachwalałam działanie tabletek antykoncepcyjnych Cyprest, które poza działaniem anty. mają także działanie anty-androgenne więc zapobiegające różnych niedoskonałościom. Hmm przestałam zażywać te tabletki w lutym no i tu zaczęły się moje problemy Mówią krótko - organizm po odstawieniu hormonów zaczął szaleć, a gospodarka hormonalna rozregulowała się do tego stopnia, że zaburzona została praca tarczycy i w yniku tego nabawiłam się niedoczynności tarczycy... objawy: senność, ogólne przemęczenie, bladość skóry, problemy z koncentracją i zapamiętywaniem, przytyłam około 7kg (na szczęście już 2kg zrzuciłam). Leczę się u endokrynologa ale łatwo nie jest

Co polecacie na szybko przetłuszczającą się twarz?
Ostatnio mam z tym problemy... używam kremów nawilżających dwa razy dziennie, rano i na noc więc z nawilżeniem nie mam problemów, po prostu cera produkuje za dużo sebum i nie wiem jak temu zaradzić... Help...
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 21:46   #3733
nAtaL!a
Zakorzenienie

VisionAm, a może własnie za duzo tego nawilzenia? kiedys mialam tak, ze im wiecej nawilzalam tym skora wygladala gorzej. Spróboj moze co jakis czas nie smarowac buzi kremem np. na noc. Mi pomoglo
nAtaL!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 22:20   #3734
visionAM
Zakorzenienie

mam strasznie suchą jak nie smaruję, nie da się wtedy w ogóle żadnego makijażu zrobić. Musze smarować
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-04, 22:36   #3735
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Jakbyś przestała nawilżać, pewnie jeszcze gorzej by było. Może spróbuj smarować olejami? Mnie to pomaga
A wewnętrznie picie drożdży, cynk, biotyna, szałwia, olej z wiesiołka.
Jeszcze maseczka drożdżowa fajnie normalizuje, szkoda, że na krótko, ale można zrobić miesięczną codzienną kurację, ja od paru dni stosuję i trochę poprawa jest, ale zobaczymy pod koniec sierpnia

Stary 2011-08-04, 23:31   #3736
HelenaTrojańska
Rozeznanie

Hej dziewczyny
Ja ostatnio przeżywam okropny wysyp
Niby było wszystko ok, cera wyglądała dużo lepiej, jedynie zaczerwienienia
A pod koniec sesji dostałam takiego wysypu... No ale tłumaczyłam to sobie stresem, brakiem czasu na odpowiednią pielęgnację, odżywianiem.
Minął ponad miesiąc, a poprawy zero!
Ostatnio taki wysyp miałam w listopadzie.Wysypało mi czoło, między brwiami, brodę i linię żuchwy(choć tu w sumie widzę lekką poprawę).
Między brwiami zrobiły mi się cztery ogromne bolące gule
Momentami miałam wrażenie, że aż mnie głowa boli od nich... I robi mi się pełno takich mniejszych, białych... Podejrzewam, że coś mnie zapycha
No ale przez ponad pół roku nie zmieniłam kosmetyków, a tu nagle coś takiego. Już mi brakuje sił. Kupiłam aloes i smaruję się nim. Czy pomaga Na pewno mniej mnie bolą te gule Teraz to się już mam jedynie nadzieję, że samo przyszło to i samo pójdzie Po tylu latach walki z trądzikiem już miałam nadzieje, że koniec tej wojny, ale widzę, że skubany nie daje za wygraną

Nie żebym się cieszyła z cudzego nieszczęścia, ale dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam ten problem Na codzień w około widuję tylko same niemal nieskazitelne buzie
Stary 2011-08-05, 15:29   #3737
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

dziewczyny powiedzcie czy filtr z Biodermy spf 30 wystarczy mi na wyjazd do grecji? dermatolog mi kazala kupic kiedys jeszcze z iwostinuu ale oni maja tylko 25 dla cery tradzikowej, z innych fimr np jest 50 avene ale zawiera alkochol i mi to nie pasuje poradzcie moze ktoras byla juz na jakims urlopie i przetestowala filtr.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 16:53   #3738
april_20
Zadomowienie

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie czy filtr z Biodermy spf 30 wystarczy mi na wyjazd do grecji? dermatolog mi kazala kupic kiedys jeszcze z iwostinuu ale oni maja tylko 25 dla cery tradzikowej, z innych fimr np jest 50 avene ale zawiera alkochol i mi to nie pasuje poradzcie moze ktoras byla juz na jakims urlopie i przetestowala filtr.
Polecam filtr z Avene spf50 tylko starą wersję. Ja nabyłam go na allegro. Jest rewelacyjny, świetnie nadaje się pod makijaż i co najważniejsze nie zapycha. Każdy dermatolog poleca kosmetyki Iwostin, a one mają okropne składy. Ja tylko pogorszyłam sobie nimi cerę. Wydaje mi się, że spf30 jak na Grecję to za mało.

Edytowane przez april_20
Czas edycji: 2011-08-05 o 16:55
april_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-05, 17:15   #3739
nAtaL!a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
mam strasznie suchą jak nie smaruję, nie da się wtedy w ogóle żadnego makijażu zrobić. Musze smarować
To może puder perłowy? Albo zmienić krem na inny?Fajna jest tez maseczka z ekstraktu z truskawki z mazideł A jeśli nie to może tutaj cos znjadziesz http://www.smaczny.wizaz.pl/forum/sh...=265147&page=6
nAtaL!a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-06, 23:46   #3740
emigracja
Rozeznanie

Hej. Nie wiem czy mnie pamietacie. Nie pisalam bardzo dlugo. U mnie zaszly wielkie zmiany. Juz znam przyczyne mojego tradziku. Jest to niewatpliwie podwyzszony testosteron. Norma byla do 4 jednostek a ja mialam z 11 czy cos takiego. Endokrynolog leczyl mnie androcurem i spirulina. Przynioslo to niesamowite efekty. Teraz jestem juz 2 miesiace pod odstawieniu androcuru i wspomagam sie tabletkami anty. Ale najwazniejsze jest zeby jednoczesnie leczyc skore zewnetrznie. Dokladnie wyjasnil mi to moj dermatolog, ze kiedy odstawiamy calkowicie hormony skora musi byc idealnie czysta, bo inaczej z kazdego najmniejszego zgrubienia zrobi sie potem pryszcz. No i teraz prawie nic nie mam tylko blizny ale tez bledna. mozliwe zee ta kuracje androcurem trzeba bedzie powtarzac. trzeba zbijac ten testosteron. bardzo sie ciesze z tego jak jest i zycze wam tez jak najlepiej
emigracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 02:24   #3741
201705250955
Konto usunięte

Witam Was, biedne, w tym trądzikowym wątku. Z trądzikiem mam przygody od zawsze, czyli odkąd zaczęłam dorastać. Nie potrafię sobie z nimi poradzić, cerę mam tłustą, błyszczącą. Stosuję linię przeciwtrządzikową firmy G. i to pomaga, jednak jak już krosta wyskoczy to 3-4 dni trzyma, jest zaogniona i nie daje się wycisnąć Mój brat miał ten sam problem tylko że dużo intensywniej, brał izotek i teraz ma rzadko. Jem dużo warzyw, staram się zdrowo odżywiać, ale efekty są... do d. Iść do dermatologa? mam 20 lat.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 07:50   #3742
monilkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Witam Was, biedne, w tym trądzikowym wątku. Z trądzikiem mam przygody od zawsze, czyli odkąd zaczęłam dorastać. Nie potrafię sobie z nimi poradzić, cerę mam tłustą, błyszczącą. Stosuję linię przeciwtrządzikową firmy G. i to pomaga, jednak jak już krosta wyskoczy to 3-4 dni trzyma, jest zaogniona i nie daje się wycisnąć Mój brat miał ten sam problem tylko że dużo intensywniej, brał izotek i teraz ma rzadko. Jem dużo warzyw, staram się zdrowo odżywiać, ale efekty są... do d. Iść do dermatologa? mam 20 lat.
Jeśli to dla Ciebie problem (a myślę, że tak, dla mnie każda kolejna krostka to tragedia...) to idź. Wiek tu nie gra roli. Mnie przeciwtrądzikowe mazidła nie z apteki robiły krzywdę na twarzy. Odkąd zaczęłam się interesować składami kosmetyków, które używam to już mniej więcej wiem co używać, a czego nie. Dlatego idź. A nóż się poprawi.

Ja przerwałam kurację izotekiem... Jestem załamana. Już prawie na finiszu. Powód? Próby wątrobowe, które z 19 skoczyły do 126 Natychmiastowe odstawienie leków. A tak było pięknie! Szkoda mi strasznie, bo przerwana kuracja=powrót trądziku w większej lub mniejszej formie. Eh. Derma przepisała mi Aknemycinę na noc i za 2 tyg do kontroli. Nie wiem jak to będzie. Na razie spokój (tfu, tfu). A ja tak bardzo przyzwyczaiłam się do gładkiej buźki...

Dziewczyny, czego używacie do mycia buzi/zmywania makijażu? Używałam Cethapilu, ale nie radzi sobie za bardzo z makijażem. Czym zmywać? Stosowałam dwufazową Ziaję, niby na początku ładnie, wodoodporny tusz schodził, ale zaczęła mnie straaasznie uczulać. Dopiero wczoraj (po miesiącu!) doszłam, że to to. Wolałabym raczej coś aptecznego, może coś z Biodermy, Iwostinu?
Stary 2011-08-07, 08:25   #3743
emigracja
Rozeznanie

zastanawiam sie dlaczego nie zmywacie makijazu zwykyl zelem do mycia twarzy np AA help? jak dla mnie to jest idealna opcja. nie wyobrazam sobie tarcia twarzy jakism wacikiem nasaczonym w zapachowym chemicznym plynie
Stary 2011-08-07, 08:46   #3744
monilkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigracja Pokaż wiadomość
zastanawiam sie dlaczego nie zmywacie makijazu zwykyl zelem do mycia twarzy np AA help? jak dla mnie to jest idealna opcja. nie wyobrazam sobie tarcia twarzy jakism wacikiem nasaczonym w zapachowym chemicznym plynie
Cethapil nie jest płynem to raz. Dwa nie trę nim twarzy wacikiem. Trzy-Ziają zmywałam tylko oczy, bo wodoodporny makijaż.
Sprawdziłam ten AA help -ma SLS (sodium laureth sulfate) czego moja trądzikowa skóra nie toleruje. To już go skreśla
Stary 2011-08-07, 11:17   #3745
emigracja
Rozeznanie

To jak nie help to jest taki nowy AA NATURA i on nie ma wlasnie sls. no nie wiem jak dla mnie to najwazniejszy jest minimalizm. po co pchac w skore jakies substancje ze specyfiku do demakijazu jak mozna dokladnie zmyc ten makijaz zelem i po klopocie. Ponadto oszczednosc i wygoda.
Stary 2011-08-07, 12:25   #3746
dyciaa
Raczkowanie

Dawno tu nie zaglądałam, bo jakoś tak nie było kiedy no i minimalizując własne problemy raczej nie miałabym o czym pisać . Od lipca maziam się AcneDermem, poprawa widoczna aczkolwiek mam wrażenie, że coś mnie zapchało i nie mogę dojść do tego co bo chyba nie Acne Derm mam zaskórniki (o ile to jest to; taki małe krostki w ee... stadzie na brodzie :-D). Razem z Acne Dermem zaczęłam stosować krem z filtrem spf30. Nie maluję się podkładem ani pudrem. Jedyny co używam to Acne Derm, krem z filtrem i zielona glinka. Czy krem do którego link wstawię poniżej ma prawo mnie zapychać?

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...30.html&next=1

a no i jeszcze jedno. Czy zaskórniki mogę wycisnąć czy pozbywać się ich w inny sposób?

Edytowane przez dyciaa
Czas edycji: 2011-08-07 o 12:27
dyciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 13:38   #3747
brygida227
Przyczajenie

Witam! Ja równieź się przyłączam do wątku. Tez mam problem z trądzikiem. Rok temu byłam u Pani dermatolog, przepisała mi maści. Po miesiącu nie miałam pryszcza widocznego, aż mi ich brakowało. Ale gdy leki mi sie skończyły nie poszłam do niej, bo mojej mamie się nie chciało.;/ Teraz byłam znowu i mam maści przepisane oraz białą zawiesinę, którą robia w aptece. Pomaga
brygida227 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-07, 16:49   #3748
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez monilkaa Pokaż wiadomość
Jeśli to dla Ciebie problem (a myślę, że tak, dla mnie każda kolejna krostka to tragedia...) to idź. Wiek tu nie gra roli. Mnie przeciwtrądzikowe mazidła nie z apteki robiły krzywdę na twarzy. Odkąd zaczęłam się interesować składami kosmetyków, które używam to już mniej więcej wiem co używać, a czego nie. Dlatego idź. A nóż się poprawi.

Ja przerwałam kurację izotekiem... Jestem załamana. Już prawie na finiszu. Powód? Próby wątrobowe, które z 19 skoczyły do 126 Natychmiastowe odstawienie leków. A tak było pięknie! Szkoda mi strasznie, bo przerwana kuracja=powrót trądziku w większej lub mniejszej formie. Eh. Derma przepisała mi Aknemycinę na noc i za 2 tyg do kontroli. Nie wiem jak to będzie. Na razie spokój (tfu, tfu). A ja tak bardzo przyzwyczaiłam się do gładkiej buźki...

Dziewczyny, czego używacie do mycia buzi/zmywania makijażu? Używałam Cethapilu, ale nie radzi sobie za bardzo z makijażem. Czym zmywać? Stosowałam dwufazową Ziaję, niby na początku ładnie, wodoodporny tusz schodził, ale zaczęła mnie straaasznie uczulać. Dopiero wczoraj (po miesiącu!) doszłam, że to to. Wolałabym raczej coś aptecznego, może coś z Biodermy, Iwostinu?
ja najpierw zmywam twarz plynem miclearnym, a potem wmasowuje cetahil ta emulsje i zmywam woda, potem krem u mnie sie to dobrze sprawdza nie polecem zadnych sklepowych zeli, no moze z wyjatkiem tego z babydream

Cytat:
Napisane przez april_20 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Polecam filtr z Avene spf50 tylko starą wersję. Ja nabyłam go na allegro. Jest rewelacyjny, świetnie nadaje się pod makijaż i co najważniejsze nie zapycha. Każdy dermatolog poleca kosmetyki Iwostin, a one mają okropne składy. Ja tylko pogorszyłam sobie nimi cerę. Wydaje mi się, że spf30 jak na Grecję to za mało.
hmm niestety juz nie zdarzę na allegro kupic bo wyjerzdzam za 4 dni i nie mam pewnosci czy dojdzie no nic, moze z ta 30 nie ebdzie tak zle.... jak by byla gdzies 40, a tu widze glownie 25/30/50

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-07, 18:01   #3749
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez monilkaa Pokaż wiadomość
Najpierw oliwka Hipp, potem żel Ziaja TinTin. Cały makijaż schodzi w dosłownie minutę.

Cytat:
Napisane przez emigracja Pokaż wiadomość
To jak nie help to jest taki nowy AA NATURA i on nie ma wlasnie sls. no nie wiem jak dla mnie to najwazniejszy jest minimalizm. po co pchac w skore jakies substancje ze specyfiku do demakijazu jak mozna dokladnie zmyc ten makijaz zelem i po klopocie. Ponadto oszczednosc i wygoda.
Nie wyobrażam sobie zmywać cały makijaż samym żelem. Po pierwsze, nie zmyje się go dokładnie, a po drugie pięknie przesuszy skórę wokół oczu, a stąd tylko krok do przedwczesnych zmarszczek.

Stary 2011-08-07, 19:52   #3750
201705250955
Konto usunięte

moonika, tu nie chodzi o problem z trądzikiem, mam takie wysypy w okolicach miesiączki regularnie od 5 lat, walczę z tym dziadostwem na swoje sposoby, generalnie nie płaczę, jak wyskoczy nowa krosta- przyzwyczajenie. Zastanawiam się tylko, czy ten trądzik nie ma jakiejś głębszej przyczyny, np. zaburzenia hormonalne. Na początku i tak muszę zrobić usg tarczycy + TSH i te pozostałe FT3 i FT4 i coś tam jeszcze. Ale myślę też, czy nie iść do dermatologa- choć w mojej obecnej sytuacji życiowej ciężko znaleźć wolny czas. Najpierw zrobić badania w/w czy dermatolog?
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości