|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#3811 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 195
|
Dot.: Br±zowow³ose farbowane :)
Mam do Was takie pytanie
![]() ![]() Czy zniszczy to ewentualnie bardzo w³osy, poniewaz strasznie mi wypadaj± ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Je¶li chodzi o dekoloryzacjê - to nie robimy tego zabiegu na w³osach naturalnych poniewa¿ jest to ¶ci±gniêcie koloru po nieudanym zabiegu do koloru naturalnego. Zniszczenia - nie oszukujmy siê - jest to proces chemiczny i zawsze bêd± jakie¶ zniszczenia, proponuje na pocz±tek farbê z wod± 6% (rozja¶ni o 2 tony). Je¶li w³osy strasznie ci wypadaj± nie ryzykowa³a bym farbowania, ewentualnie pomy¶la³a o farbie jak najmniej inwazyjnej najlepiej bez amoniaku, wiêkszo¶æ fryzjerów posiada takie farby.
![]() |
#3813 |
Raczkowanie
|
Kochane pomó¿cie
![]() ![]()
#3814 |
Raczkowanie
|
kathy579 w³asnie chodzi o to ¿e s± to w³osy farbowane ju¿ od d³u¿szego czasu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poni¿ej podajê link do palety z br±zami proszê okre¶l swój tera¼niejszy kolor+ kolor który chcia³aby¶ uzyskac. http://archiwumallegro.pl/cece_profe...849314870.html
![]() |
#3816 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 355
|
cze¶æ dziewczyny
![]() mam nadzieje, ze moze mi cos doradzicie... stosowalam juz kilka razy pallette 10min color... nr 550 3 opakowania niestety dziad ![]() ![]() u mnie miesiac i z koloru nici, a obecnie zafarbowalam miesiac temu i totalnie sp³uka³ sie z góry g³owy... koniecznie chce sie zafarbowac na b. ciemny braz taki jak na zdjeciu (kobieta po prawej) myslalam nad syoss 3-1, moze doradzicie mi jakas inna farbe z tych mozliwych do kupienia w sklepach? chcialabym jutro sie zaopatrzyc bo mam wazne spotkanie i glupio wyskoczyc z odrostem na pó³ g³owy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 27 236
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3818 |
Zakorzenienie
|
Zgadza siê Wellaton jest bardzo trwa³y. 3 nie polecam bo to czarny.
#3819 |
Raczkowanie
|
Syoss nie polecam, co prawda w³osów mi nie zniszczy³, ale spra³ siê po 3 tygodniach, po ka¿dym myciu by³o go mniej widaæ, a teraz, mimo, ¿e farbowa³am z mojego naturalnego ciemnego blondu na jasny br±z, który wyszed³ lekko rudawy, ale ciemniejszy ni¿ moje w³osy, taki ¶redni br±zik, to mam teraz CIEMNIEJSZE odrosty :/
A czy która¶ z Was ma fotki po farbowaniu palette color creme golden gloss G4 Kakao? Je¶li tak, to wrzuæcie, plis, bo dzi¶ chcê pofarbowaæ, a bojê siê, ¿e wyjdê ruda i mój T¯ siê w niedzielê przerazi ![]() ![]() Edytowane przez zula4x4 Czas edycji: 2010-12-15 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3820 |
Raczkowanie
|
Kathy579 jesli chodzi o kolor w³osów jakie poprzez farbowanie mam teraz to sa to takie jak na zdjêciu pierwszym a chcia³abym przefarbowaæ je na taki kolor jak na zdjeciu drugim
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3821 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzê ¿e podoba ci siê kolor z³ocisty br±z ![]() 7.3 7.31 wpisz te numery w google ,,majirel 7.3,, - to wy¶wietli ci siê dany kolor. Wiêkszo¶æ farb ma podobn± numeracjê. My¶lê ¿e nie musisz dekoloryzowac i niszczyc w³osów. Nie mogê nic gwarantowac ale nie wygl±da to ¼le- po pierwszym farbowaniu kolor wyjdzie podobny, nastêpne farbowanie bêdzie ju¿ o wiele lepiej ![]()
![]() |
#3823 |
Raczkowanie
|
Dziekujê Ci bardzo za pomoc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3825 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 505
|
Cytat:
![]() |
#3826 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
kathy579, i ja bardzo proszê o pomoc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Majirel 5.31 Alfaparf Evolution 6.01, 6.3 My¶lê ¿e bez dekoloryzacji i tak jak poprzedniczka po 2 farbowaniach kolorek bêdzie jak zamierzony. Zerknij w google na te kolorki. Dla pewno¶ci zawsze farbujemy kosmyk w³osów ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Bardzo wa¿na rzecz, trzeba odczekaæ ok 6 tygodni od ostatniego farbowania.
![]() |
#3828 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
Dziêkujê bardzo, kathy! Bêdê przynajmniej wiedzia³a, na co mam siê orientowaæ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3830 |
Rozeznanie
|
Ponawiam pytanie: Czy mogê u¿yæ jakiej¶ innej od Artego ogólnodostêpnej br±zowej farby, ¿eby pokryæ czerwone w³osy?
Czy musi byæ koniecznie z refleksem zielonym, czy wystarczy odpowiedni kolor/odcien? Oraz czy z tych w³osów https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1292145473 da³oby radê zrobiæ jako¶ TAKI (czy te¿ podobny) blond? Poniewa¿ waham siê miêdzy powrotem do naturalnego blondu a br±zowym i chcia³abym wiedzieæ jak bêdzie ³atwiej? Z góry dziêkujê ![]()
#3831 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 14 974
|
Dziewczyny a ktoras z Was uzywala brazow z VITALITYS ART ABSOLUTE? Ja uzywalam wielee tubek blondow i bylam bardzo zadowolona (Mama tez) i zastanawiam sie jak brazy u nich wygladaja. Na KWC malo jest opini (w tym pierwsza jest moja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast z czerwonego bardzo spranego (co najmniej 6 tygodni od ostatniego farbowania) mo¿e wyj¶æ br±z ![]() ![]() W³a¶nie takim testem mo¿emy siê przekonaæ czy kolor jest w³a¶ciwy czy te¿ nie.
![]() |
#3833 |
Rozeznanie
|
Dziêki wielkie
![]() ![]()
#3834 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 574
|
Dziewczyny czy farby Majirel sie z czyms rozrabia?
Nie mam doswiadczenia z profesjonalnymi farbami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My¶lê ¿e przy pierwszym farbowaniu zaryzykuj 6.7 ciemny blond tytoniu Kuba - bardzo ³adny i intensywny br±z. Ogólnie te br±zy które ci poda³am s± ³adne i intensywne. Tak utleniacz 6% pierwsze farbowania, nastêpne farbowania wystarczy tylko 3%. Przed przyst±pieniem do w³a¶ciwego zabiegu koloryzacji nale¿y wykonaæ próbê wra¿liwo¶ci Pierwsza aplikacja Farbê mieszamy z utleniaczem w stosunku 1:1 - czyli np. 75 ml faby+75 ml utleniacza. Aplikujemy najpierw farbê na d³ugo¶ci i koñce, pozostawiaj±c odrost 2 cm, po 15–20 minutach aplikujemy now±mieszankê na odrosty, d³ugo¶ci i koñce. Pozostawiamy farbê na w³osach na 35 minut. Ca³kowity czas zabiegu to 50–55 minut. Mieszankê do koloryzacji aplikujemy na nieumyte i suche w³osy. G³owa musi byæ podzielona na 4 sekcje. Farbê nak³adamy od ty³ug³owy cienkimi separacjami, aplikuj±c dok³adnie mieszankê po obu stronach pasma.Na d³ugo¶ciach i koñcach nak³adamymieszankê pêdzlem dok³adnie na ka¿de pasemko, nie przeczesujemy w³osów grzebieniem! ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Tak z odpowiednim utleniaczem, w zale¿no¶ci od koloru wyj¶ciowego i zamierzonego efektu.
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-12-17 o 10:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Zakorzenienie
|
najpierw na dlugosc i konce a dopiero potem na odrost? :wow: zawsze robie na odwrot
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz racje ![]() ![]()
![]() |
#3838 |
Zakorzenienie
|
hmmm ciekawe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3839 |
Zakorzenienie
|
goldika, wszystko zale¿y od koloru wyj¶ciowego w³osów. Przejrzyj sobie kolory farb profesjonalnych na google, albo Allegro - piêknych kolorów jest wiele, najlepiej aby kolor by³ zbli¿ony do naturalnego - ale wiadomo my kobiety przewa¿nie chcemy tego czego nie mamy
![]()
#3840 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 574
|
Obecnie mam ciemny br±z na w³osach a marzy mi siê co¶ takiego jak Majirel 5.31 lub Alfaparf Evolution 6.01, jakiego utleniacza powinnam uzyc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.