Amla- indyjskie olejki do włosów - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-09, 12:13   #361
Maria221
Wtajemniczenie

Wink Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów

To jest Jiva Bhiringaraj, mam go, jest naprawdę sauper i ten zapach , piękni mi to nim brwi odrastają (przez kilka lat wyrywałam je regularnie od dołu i ... góry), a to jest olejek Hesh Bhiringaraj

http://www.helfy.pl/bhringaraj-wypad...e-eclipta-alba

Firmy Hesh Helfy mają takze olejek Hennara, skład ma b. fajny, mozliwe, że go kiedyś nabędę.

Oj Sesa to sobie jeszcze poczeka.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-09, 13:13   #362
maat7
Raczkowanie

Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
To jest Jiva Bhiringaraj, mam go, jest naprawdę sauper i ten zapach , piękni mi to nim brwi odrastają (przez kilka lat wyrywałam je regularnie od dołu i ... góry), a to jest olejek Hesh Bhiringaraj
http://www.helfy.pl/bhringaraj-wypadanie-lysienie-eclipta-alba Firmy Hesh Helfy mają takze olejek Hennara, skład ma b. fajny, mozliwe, że go kiedyś nabędę.
Oj Sesa to sobie jeszcze poczeka.
Ja przecież też mam Jivę Bhiringaraj witaminowo - ziołową Sama mi ją doradziłaś i im dłużej ją używam tym bardziej się w nią wwąchuję A pierwsze wrażenie było dziwne, ale akceptowalne. Zimą to się w ten olejek owinę calusieńka, bo zapachowo i aromatycznie przypomina mi wakacyjne chwile w tropikach.

Ale wracając do brwi. Ja mam na swoim koncie małą zdradę mojej kosmetyczki na rzecz innej, ale bliżej mojego domu. Do dzisiaj (minęło dobre pół roku) staram się odzyskać moje brwi. Nigdy nie były najgęstsze, dodatkowo robią mi się luki we włoskach w kilku miejscach. A kobieta mi je WYSKUBAŁA w cienką niteczkę, po drodze porobiła kilka potknięć, ale jak zaczęła rwać mi je pod włos i górą to zareagowałam. Szkoda że tak późno ... Potem pobiegłam do apteki po olejek rycynowy i do mojej kosmetyczki żeby ratowała to co się ostało. Dopiero teraz mi uzmysławiasz, że te olejki są do włosów, a brwi to włosy Może wolno myślę, ale Twój pomysł jest przedni, mam szczoteczkę od tuszu do rzęs więc będę sobie nią dawkowała małe porcyjki odżywcze na noc również i na brwi.
Dziewczyny - a może Wy też macie jakieś nietypowe pomysły zastosowania olejków, którymi warto się podzielić z trochę mniej rozgarniętymi (czyli takimi jak Ja) Forumkami
maat7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-09, 13:44   #363
Maria221
Wtajemniczenie

Możesz też nieco Vatiki wcierać, generalni brwi lubią dużo odżywczych substancji. JA we brwi wcieram wszystko co mam pod ręką: moje wcierki na porost - obie!, codziennie olejek Jiva (Boze kocham go!, ten zapach jest taki tropikalny), olejek kosowy, proteiny i brwi piękni odrastaja. Musisz się jednak nastawić, że to może potrwać, ja moje hoduję od października!! I odrastają, rządek po rządku, niektóre odrosły dopiero niedawno, właśnie po olejku! Jeszcze sporo pracy przede mną, ale juz teraz jest nieźle, tyle że ja mam z natury dość grube i gęste brwi.

Podam wam trik, to, co zostanie na szczoteczce od tuszu po wczesaniu olejku we brwi (pamiętajcie o masażu brwi szczoteczką, to takie same włosy i skóra też jest podobna - tak jak włosy na głwoie lubią masaże), wcierasz w... rzęsy, pamiętaj, że musi to być znikoma ilośc olejku, taka aby nic ci się do oka nie dostało, bo okulista murowany.
Stary 2008-07-09, 16:10   #364
Dori1981
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maat7 Pokaż wiadomość
Natomiast Twoja wypowiedź o 5 miesiącach uzmysłowiła mi, że długa droga jeszcze przede mną, ale nawet jeśli olejowanie nie da zbyt wiele to jest bardzo rozkoszne zapachowo i nie odpuszczę sobie tej aromaterapi.
Radzisz Wax'a i Kallosa - to są maski, które się spłukuje czy nie? Ja mam jeszcze zapas Matrixa (maska + odżywka) do włosów farbowanych i Matrixa odżywkę Curl - powykańczam i ewentualnie zakupię Kallosa jeśli podasz mi dokładną nazwę tego preparatu. Zaś co do łupieżu to pomyślałam sobie dokładnie to samo, że zajmę się jego wykurowaniem, zaś olejki wcierać będę obficie we włosy pomijając skórę głowy. Niestety jak sięgnę po szampon przeciwłupieżowy to włosy staną się jeszcze bardziej "tępe" i odżywka jest przymusem, ale będę wybierać te do spłukiwania, a w wilgotne włosy dodatkowo kilka kropel oliwki. I to tak długo, aż nie stwierdzę, że jestem zadowolona.
5 miesięcy ale WARTO.
A Wax i Kallos to są maski do spłukiwania,ale to już wiesz O kallosie już czytałaś i naprawde warto.Stosuje go też jako odżywke dla mojego synka ,nakładam Kallosa mlecznego na włosy i zaraz spłukuje.Efekt włosy łatwo się rozczesuja i pięknie kręcą
Pomału i Twoje wlosy staną się piekne zobaczysz ,ale cudów nie ma i trzeba troche czasu ( i pieniędzy )
Dori1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-10, 07:53   #365
maat7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dori1981 Pokaż wiadomość
5 miesięcy ale WARTO.
A Wax i Kallos to są maski do spłukiwania,ale to już wiesz O kallosie już czytałaś i naprawde warto.Stosuje go też jako odżywke dla mojego synka ,nakładam Kallosa mlecznego na włosy i zaraz spłukuje.Efekt włosy łatwo się rozczesuja i pięknie kręcą
Pomału i Twoje wlosy staną się piekne zobaczysz ,ale cudów nie ma i trzeba troche czasu ( i pieniędzy )

Kallosa mlecznego już kupiłam i czekam na przesyłkę
Natomiast dzisiaj dokonałam epokowego odkrycia. Nie wiem czy Wam też, ale u mnie podczas snu włosy jakby jeszcze bardziej się napuszały i jak wstaję to mam taką afrykańską szopę na głowie. Nie miałam czasu ich myć, więc zwilżyłam tylko wodą i wtarłam vatikę (ilość olejku równa wielkości orzeszka laskowego) w te wilgotne włosy. Podsuszyłam suszarką i ... zrobiły mi się loczki
Po raz pierwszy od dłuższego czasu nie muszę ich spinać i związywać tylko z dumą wyszłam w rozpuszczonych włosach do pracy. Oliwka je lekko nawilżyła, jak dotykam pukli ręką to czuję taką oleistą warstewkę pozostającą na dłoni, natomiast włoski w ogóle nie wyglądają na tłuste, obciążone czy zmęczone. No generalnie po raz pierwszy odkąd zaczęłam je traktować olejkami ich wygląd jest bardzo satysfakcjonujący. Czyli zaświeciło mi się światełko w tunelu - i jak będę klnąć na szopę to najzwyczajniej w świecie je zwilżę, naoliwkuję delikatnie i w drogę
Stary 2008-07-11, 14:18   #366
Calissta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez daphne81 Pokaż wiadomość
Od razu wam odradzę zakupu amli z tej aukcji http://allegro.pl/item374477694_amla...ow_200_ml.html
oraz tej http://allegro.pl/item374214529_boll...la_110_ml.html

skuszoan mniejszą cenę zaopatrzyłam się w te specyfiki a zamiast odżyweinia i mega połysku miałam mega łój na głowie.

Polecam za to szampony Sehat. Wypróboiwałam wszystkie i są naprawdę doskonałe, cudownie oczyszczają włosy i wogóle sam skład szamponów jest bardzo dobry. Miałam też szampon firmy Gulf z amlą i henną - również bardzo polecam, pomógł mi w zwalczeniu swędzącej skóry o odxywił moje wypadające po ciązy włosy. Wogóle to polecam aukcje habibi-shop lub sklep internetowy habibi-shop (gdzie jest taniej).
a te szampony kupowałaś sama od siebie? dapfne81 i habibi to ta sama osoba przecież a reklama na forum wizaż jest chyba płatna.
Calissta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-11, 14:37   #367
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Calissta Pokaż wiadomość
a te szampony kupowałaś sama od siebie? dapfne81 i habibi to ta sama osoba przecież a reklama na forum wizaż jest chyba płatna.
oczywiście, ze jest płatna, ale czasami ciężko stwierdzić czy dany post nią jest. Daphne długo udziela się na wizażu. Przeglądnełam jej posty i raczej nie sądzę by ten był reklamą. Często wizażanki polecają sobie dobre sklepy/adresy i nie czerpią z tego korzyści finansowych.
BTW: skąd wiesz że daphne i habibi to ta sama osoba
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-11, 14:45   #368
Calissta
Przyczajenie

http://www.swistak.pl/aukcje/3436530...MLA-200ML.html

http://www.swistak.pl/aukcje/2316396...a-powloka.html

Nie trudno się domysleć przeglądając to forum
Stary 2008-07-11, 16:11   #369
Jolie2601
Zakorzenienie

cóż- mnie przekonałaś. Dzięki za informację. Zaraz napiszę PW do daphne. Chciałabym żeby się do tego ustosunkowała, chociaż wiele to pewnie nie zmieni i punkty przyznam.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-07-11, 16:37   #370
Calissta
Przyczajenie

Nie o punkty chodzi. Wizaż to opiniotwórcze dla większości forum i myślę, że dobrze jest wiedzieć czy wyrażona opinia jest pobożnym życzenim sprzedającej odnośnie posiadanego szamponu czy obiektywną opinią jego ustatysfakcjonowanej użytkowniczki. Manipulacja zachowaniem konsumenta jest nieetyczna a w tym przypadku również żenująca -kupiłam u Habibi, więc nikt chyba nie ma mi za złe że temat podniosłam. Można przecież umieścić reklamę w sygnaturce i traktować forumki z szacunkiem.
Stary 2008-07-11, 17:30   #371
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

A kim ty jesteś Calissta aby mnie oczerniać?? I skąd się nagle pojawiłaś na wizaz.pl?? twoje jedyne 3 posty i dotyczące tylko mnie, jakies szpiegowanie - nie rozumiei o co ci chodzi...

daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-11, 17:36   #372
Dog-Rose
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daphne81 Pokaż wiadomość
A kim ty jesteś Calissta aby mnie oczerniać?? I skąd się nagle pojawiłaś na wizaz.pl?? twoje jedyne 3 posty i dotyczące tylko mnie, jakies szpiegowanie - nie rozumiei o co ci chodzi...
podobno jest twoim konkurentem
Dog-Rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-11, 17:51   #373
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Cytat:
Napisane przez Dog-Rose Pokaż wiadomość
podobno jest twoim konkurentem
konkurentem?? czego?? i skąd masz takie wiadomości nic już z tego nie rozumiem.

Stary 2008-07-11, 17:57   #374
Calissta
Przyczajenie

Krytykę swojego nieetycznego zachowania względem wizażanek uważasz za oczernianie? Dobrze wiesz jaką politykę od pewnego czasu uprawiasz na forum w wielu wątkach więc trudno było nie zwrócic na to uwagi. W tym przypadku to kim ja jestem nie ma większego znaczenia natomiast to, że ty i habbibi to ten sam twór nieco żenuje nie uważasz? Materiałów na tem temat nie brakuje więc proponuję na tym zakończyć dyskusję i umieścić reklamę w sygnaturce.
Pozdrawiam
Stary 2008-07-11, 18:02   #375
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Cytat:
Krytykę swojego nieetycznego zachowania względem wizażanek uważasz za oczernianie? Dobrze wiesz jaką politykę od pewnego czasu uprawiasz na forum w wielu wątkach więc trudno było nie zwrócic na to uwagi. W tym przypadku to kim ja jestem nie ma większego znaczenia natomiast to, że ty i habbibi to ten sam twór nieco żenuje nie uważasz? Materiałów na tem temat nie brakuje więc proponuję na tym zakończyć dyskusję i umieścić reklamę w sygnaturce.
Pozdrawiam

zostawie to bez komentarza - bawia mnie twoje oszczerstwa

przeporas\am, za literiwki ale siedze z corcia na rekach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-11, 18:05   #376
Calissta
Przyczajenie

Zabawny nastrój skończy się banem a córci w to nie wciągaj wystarczy tych manipulacji. Daphne, niektórzy ludzie mają średni poziom IQ weż to pod uwagę.
Stary 2008-07-11, 18:48   #377
brzozka88
Zadomowienie

ojejej dziewczyny co tutaj sie dzieje?
padaja jakies oskarzenia.
zaczynaja sie klotnie.
Czy nie lepiej zalatwic to np przez PW?
Przepraszam, ze sie w ogole wtracam
brzozka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-11, 20:13   #378
Maria221
Wtajemniczenie

Mnie też zastanawia osoba Callisty, ma dopiero 5 postów, a już zdążyła wyniuchać niby jakąś aferę z reklamą produktów. Sorry, ale to dla mnie jest podejrzane. Znakomita większość wizażanek zaczyna posty od "przepraszam, że żyję", albo pilnie wypytuje się o różne informacje, raczej się nie zdarza u nich zaraz na początku jakaś awantura.

Osobiście nie mam nic przeciwko daphne81, tym bardziej, że ma b. dużo postów, nikt dotyhczas się nie skarżył. Swoją drogą nawet jeśli jest właścicielką jakiegoś konta na allegro, to niby dlaczego nie miałaby się udzielać na forum? Jeśłi nawet przetestowała jakieś olejki i uznała, ze są ok. to podzieliła się uwagami, ale na pewno nie w pierwszym poście.

Co za zadyma, może moderatorki powiny raczej przyjrzeć się pannie Calliscie?
Stary 2008-07-11, 20:15   #379
Dog-Rose
Zadomowienie

Cytat:

tez tak uwazam
Dog-Rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-11, 20:28   #380
kaska222
Moderator

Cytat:

Oczywiscie sie przyjrzalam,i nie podba mi sie to ze specjalnie Callista zalozyla sobie konto... zeby napisac o tym na tym watku,powinnas byla napisac PW do daphne i do moderatora z ta sprawa i nie robic off topa-regulamin.Nie musisz pouczac uzytkowniczki czym to grozi,napewno nie banem a ostrzezeniem.Zostawiam ta sprawe do rozstrzygniecia Jolie2601

Edit;widze ze to jednak prawda z Daphne81 jest...dostalam pw od uzytkowniczki ktora rowniez potwierdzila o tej sprawie.

RegulaminWizaz.pl

Edytowane przez kaska222
Czas edycji: 2008-07-11 o 23:20 Powód: dopisek
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-11, 20:50   #381
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Wszystko się zgadza, ale jest na Wizażu coś takiego jak: http://www.wizaz.pl/MediaKit/copyright.php, ustęp Ukryta "sprytnie" reklama i tu niestety muszę przyznać rację Calisscie .

Plus punkt 12 regulaminu.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-11, 21:16   #382
Calissta
Przyczajenie

Widzę ze wizażankom nie przeszkadza przemycana między wierszami reklama kohli i kajali z ołowiem szamponów bez certyfikatu CE i glinki tego samego pochodzenia która co prawda wyrywa włosy ale skoro dapfne uzywa musi być OK. Owszem możecie się przyglądać mojemu nickowi, możecie nawet byc zdegustowane ale to nie zmieni faktu że daphne81 vel habbibi shop vel mansur-buy to konta którymi zarządza jedna osoba i kilkakrotnie wykorzystała forum wizaż do zareklamowania towarów które sprzedaje. To tyle, nie czuje się zobowiązana do kurtuazyjnych zachowań wobec kogoś kto łamie regulamin jawnie na otwartym topiku .
Nie będę czytała odpowiedzi więc możecie nie odpisywać
Stary 2008-07-11, 21:28   #383
Maria221
Wtajemniczenie

Szkoda tylko, że i tak ta afera przetoczyła się przez wątek, który czemu innemu służy. Ciągłość znów została przerwana przez bądź co bądź jakieś dziwne chocki klocki. No nic, też mam nadzieję, że to koniec.

Co do oleków, w krótce będę miała olejek Dabur amla oraz jakiś inny (jeszcze dokładnie nie wiem jaki). Jak tylko dojdzie przesyłka zaraz zdam relację.

Ponawiam pytanie, jakie są pojemności szamponów henna, amla, neem firmy Hesh, dostępnej na Helfach. Czy ktoś próbował? Maa7 moze ty?
Stary 2008-07-11, 21:45   #384
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ponawiam pytanie, jakie są pojemności szamponów henna, amla, neem firmy Hesh, dostępnej na Helfach.
Helfy uzupełniły informacje nt. pojemności tych szamponów, 200ml
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-11, 22:05   #385
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Cytat:
Widzę ze wizażankom nie przeszkadza przemycana między wierszami reklama kohli i kajali z ołowiem szamponów bez certyfikatu CE i glinki tego samego pochodzenia która co prawda wyrywa włosy ale skoro dapfne uzywa musi być OK. Owszem możecie się przyglądać mojemu nickowi, możecie nawet byc zdegustowane ale to nie zmieni faktu że daphne81 vel habbibi shop vel mansur-buy to konta którymi zarządza jedna osoba i kilkakrotnie wykorzystała forum wizaż do zareklamowania towarów które sprzedaje. To tyle, nie czuje się zobowiązana do kurtuazyjnych zachowań wobec kogoś kto łamie regulamin jawnie na otwartym topiku .
Nie będę czytała odpowiedzi więc możecie nie odpisywać
Dobre, może przypiszesz mi jeszcze pozostałe konta z allegro zajmujące się sprzedażą orientalnych kosmetyków???

A co do glinki - nie dziwię się, że tobie włosy poyrywała jak ją pozostawiłaś na włosch do wyschnięcia. Glinka jest super, szczególnie jako szampon.

A co do : "Nie będę czytała odpowiedzi więc możecie nie odpisywać" to po co wogóle prowokowałaś to zamieszanie, a przedewszystkim jeżeli masz coś do mnie to pisz na priv. Ale ty przecież chciałaś tylko nasmrodzić !

Przepraszam za off topa

Stary 2008-07-12, 00:30   #386
Jolie2601
Zakorzenienie

powiem szczerze, że nie spodziewałam się takiej burzy. Nie było mnie raptem kilka godzin
Sprawa wygląda tak, że w porozumieniu z pozostałymi modkami fryzjerskiego zostanie podjęta jakaś decyzja. Proszę o nie kontynuować dyskusji na ten temat w tym wątku. Każda następna wiadomość będzie kasowana. Dodam, że od niedawna off-topy są "nagradzane" punktami- myślę, że to będzie motywacją.

Do Calissta- dobrze, że zwracasz uwagę na takie kwestie- ale tego typu dyskusje są zbędne. Wszystko możn ładnie załatwić na PW bądż wciskając ZP.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-07-12, 06:46   #387
brzozka88
Zadomowienie

Maria widze, ze kusi Cie szamponik Neem
mnie tez
i chyba go zamówię, jak tylko przyjdzie do mnie kasa
czyt w przyszłym tyg.
i oczywisice nie wytrzymałam i juz jestem 100% pewna, ze zamowie olejek Jivy.
za bardzo mnie korci.
Mialam sie wstrzymac z kupnem az do momentu, w ktorym skoncze Dabura.
Uzywam uzywam...a tam ciagle 3/4 300ml butelki
mozna sie zaczekac.

Jolie skoro nie mozemy pisac na ten temt to chociaz napsiz taka MALUTKA wzianke jak sprawa sie zakonczyla.
Kazda chyba chcialaby wiedziec jak potoczyly sie dalsze losy Wizazanki
(albo na PW)

... i koniec
brzozka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-12, 08:34   #388
maat7
Raczkowanie

Cytat:
Szkoda tylko, że i tak ta afera przetoczyła się przez wątek, który czemu innemu służy. Ciągłość znów została przerwana przez bądź co bądź jakieś dziwne chocki klocki. No nic, też mam nadzieję, że to koniec.

Co do oleków, w krótce będę miała olejek Dabur amla oraz jakiś inny (jeszcze dokładnie nie wiem jaki). Jak tylko dojdzie przesyłka zaraz zdam relację.

Ponawiam pytanie, jakie są pojemności szamponów henna, amla, neem firmy Hesh, dostępnej na Helfach. Czy ktoś próbował? Maa7 moze ty?
Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Helfy uzupełniły informacje nt. pojemności tych szamponów, 200ml
Widzę, że Twoje wątpliwości Maria zostały już rozwiane. Ja akurat kupiłam Jivę (50 i 100 ml - papayę, neem i amlę), ale u Habibi kupiłam też Sehat migdałowy i hennę (300 ml).
I teraz jak dziecko w piaskownicy pełnej piasku i foremek naprzemiennie i radośnie używam każdy po kolei Łupież, który mnie obsypał po wcierce w głowę likwiduję Nizoralem, ale po spłukaniu tego szamponu końcówki (bez dotykania skóry) domywam sobie szamponikami i przez to też dodatkowo je nawilżam (mam nadzieję)

A serfując w sieci olejkowej (to jak narkotyk, masz jeden olejek, potem drugi, zanim dojedziesz do ćwiartki to masz już kilka kolejnych i wiesz czego jeszcze nie spróbowałaś i czego pożądasz ... jestem uzależnioną olejkoholiczką), ale wracając do tematu - znalazłam taki olejek jaśminowy Chameli http://www.aspirante.com.pl/product_...roducts_id=145

Miałyście może i możecie porównać z Daburowym? Skusić się na ten (trochę tańszy) czy postawić na Dabur (zebrał różne recenzje wasze, ale zapach był chwalony). Możecie mi coś doradzić?

A jeśli chodzi o moje włoski to po ponad tygodniowej przygodzie z olejkami już wiem, że ich nie porzucę I wizualnie mam tych włosów też więcej, a jak się spuszą po nocy to jak już pisałam: woda + olejek vatika i jest miodzio. Zapewne podobny efekt byłby z jedwabiem w wilgotnych włosach, ale te drogeryjne ukrywają często alkohol i inne chemiczne świństwa a tutaj przynajmniej mało zmącona natura mi pomaga Ciekawa jestem czy kremiki ichniejsze też są tak fajne. Oj głupia byłam te kilka lat temu, że sie tym nie zainteresowałam. Ale nie ma tego złego co by mi na dobre nie wyszło .

No to czekam na Wasze opinie o tym olejku jaśminowym.
Stary 2008-07-12, 10:27   #389
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brzozka88 Pokaż wiadomość
Jolie skoro nie mozemy pisac na ten temt to chociaz napsiz taka MALUTKA wzianke jak sprawa sie zakonczyla.
Kazda chyba chcialaby wiedziec jak potoczyly sie dalsze losy Wizazanki
(albo na PW)
ehhh punktami (co i jak mozna sprawdzić w profilu ukaranej)
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-07-12, 10:36   #390
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
ehhh punktami (co i jak mozna sprawdzić w profilu ukaranej)
Jolie, ja nie wiem, czy to nie tylko modzi maja wgląd do historii punktow i ostrzeżeń w profilu...

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości