|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Wtajemniczenie
|
![]()
To jest Jiva Bhiringaraj, mam go, jest naprawdę sauper i ten zapach
![]() ![]() ![]() http://www.helfy.pl/bhringaraj-wypad...e-eclipta-alba Firmy Hesh Helfy mają takze olejek Hennara, skład ma b. fajny, mozliwe, że go kiedyś nabędę ![]() Oj Sesa to sobie jeszcze poczeka.
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Amla- indyjskie olejki do włosów
Cytat:
![]() ![]() Ale wracając do brwi. Ja mam na swoim koncie małą zdradę mojej kosmetyczki na rzecz innej, ale bliżej mojego domu. Do dzisiaj (minęło dobre pół roku) staram się odzyskać moje brwi. Nigdy nie były najgęstsze, dodatkowo robią mi się luki we włoskach w kilku miejscach. A kobieta mi je WYSKUBAŁA w cienką niteczkę, po drodze porobiła kilka potknięć, ale jak zaczęła rwać mi je pod włos i górą to zareagowałam. Szkoda że tak późno ... Potem pobiegłam do apteki po olejek rycynowy i do mojej kosmetyczki żeby ratowała to co się ostało. Dopiero teraz mi uzmysławiasz, że te olejki są do włosów, a brwi to włosy ![]() Dziewczyny - a może Wy też macie jakieś nietypowe pomysły zastosowania olejków, którymi warto się podzielić z trochę mniej rozgarniętymi (czyli takimi jak Ja) Forumkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Możesz też nieco Vatiki wcierać, generalni brwi lubią dużo odżywczych substancji. JA we brwi wcieram wszystko co mam pod ręką: moje wcierki na porost - obie!, codziennie olejek Jiva (Boze kocham go!
![]() ![]() Podam wam trik, to, co zostanie na szczoteczce od tuszu po wczesaniu olejku we brwi (pamiętajcie o masażu brwi szczoteczką, to takie same włosy i skóra też jest podobna - tak jak włosy na głwoie lubią masaże), wcierasz w... rzęsy, pamiętaj, że musi to być znikoma ilośc olejku, taka aby nic ci się do oka nie dostało, bo okulista murowany.
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A Wax i Kallos to są maski do spłukiwania,ale to już wiesz ![]() ![]() Pomału i Twoje wlosy staną się piekne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kallosa mlecznego już kupiłam i czekam na przesyłkę ![]() Natomiast dzisiaj dokonałam epokowego odkrycia. Nie wiem czy Wam też, ale u mnie podczas snu włosy jakby jeszcze bardziej się napuszały i jak wstaję to mam taką afrykańską szopę na głowie. Nie miałam czasu ich myć, więc zwilżyłam tylko wodą i wtarłam vatikę (ilość olejku równa wielkości orzeszka laskowego) w te wilgotne włosy. Podsuszyłam suszarką i ... zrobiły mi się loczki ![]() Po raz pierwszy od dłuższego czasu nie muszę ich spinać i związywać tylko z dumą wyszłam w rozpuszczonych włosach do pracy. Oliwka je lekko nawilżyła, jak dotykam pukli ręką to czuję taką oleistą warstewkę pozostającą na dłoni, natomiast włoski w ogóle nie wyglądają na tłuste, obciążone czy zmęczone. No generalnie po raz pierwszy odkąd zaczęłam je traktować olejkami ich wygląd jest bardzo satysfakcjonujący. Czyli zaświeciło mi się światełko w tunelu - i jak będę klnąć na szopę to najzwyczajniej w świecie je zwilżę, naoliwkuję delikatnie i w drogę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW: skąd wiesz że daphne i habibi to ta sama osoba ![]()
![]() |
![]() |
#368 |
Przyczajenie
|
http://www.swistak.pl/aukcje/3436530...MLA-200ML.html
http://www.swistak.pl/aukcje/2316396...a-powloka.html Nie trudno się domysleć przeglądając to forum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
cóż- mnie przekonałaś. Dzięki za informację. Zaraz napiszę PW do daphne. Chciałabym żeby się do tego ustosunkowała, chociaż wiele to pewnie nie zmieni i punkty przyznam.
![]() |
#370 |
Przyczajenie
|
Nie o punkty chodzi. Wizaż to opiniotwórcze dla większości forum i myślę, że dobrze jest wiedzieć czy wyrażona opinia jest pobożnym życzenim sprzedającej odnośnie posiadanego szamponu czy obiektywną opinią jego ustatysfakcjonowanej użytkowniczki. Manipulacja zachowaniem konsumenta jest nieetyczna a w tym przypadku również żenująca -kupiłam u Habibi, więc nikt chyba nie ma mi za złe że temat podniosłam. Można przecież umieścić reklamę w sygnaturce i traktować forumki z szacunkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Wtajemniczenie
|
A kim ty jesteś Calissta aby mnie oczerniać?? I skąd się nagle pojawiłaś na wizaz.pl?? twoje jedyne 3 posty i dotyczące tylko mnie, jakies szpiegowanie - nie rozumiei o co ci chodzi...
![]() |
![]() |
#372 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Wtajemniczenie
|
konkurentem?? czego?? i skąd masz takie wiadomości
![]()
![]() |
![]() |
#374 |
Przyczajenie
|
Krytykę swojego nieetycznego zachowania względem wizażanek uważasz za oczernianie? Dobrze wiesz jaką politykę od pewnego czasu uprawiasz na forum w wielu wątkach więc trudno było nie zwrócic na to uwagi. W tym przypadku to kim ja jestem nie ma większego znaczenia natomiast to, że ty i habbibi to ten sam twór nieco żenuje nie uważasz? Materiałów na tem temat nie brakuje więc proponuję na tym zakończyć dyskusję i umieścić reklamę w sygnaturce.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zostawie to bez komentarza - bawia mnie twoje oszczerstwa przeporas\am, za literiwki ale siedze z corcia na rekach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Przyczajenie
|
Zabawny nastrój skończy się banem a córci w to nie wciągaj wystarczy tych manipulacji. Daphne, niektórzy ludzie mają średni poziom IQ weż to pod uwagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Zadomowienie
|
ojejej dziewczyny co tutaj sie dzieje?
![]() padaja jakies oskarzenia. zaczynaja sie klotnie. Czy nie lepiej zalatwic to np przez PW? Przepraszam, ze sie w ogole wtracam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Mnie też zastanawia osoba Callisty, ma dopiero 5 postów, a już zdążyła wyniuchać niby jakąś aferę z reklamą produktów. Sorry, ale to dla mnie jest podejrzane. Znakomita większość wizażanek zaczyna posty od "przepraszam, że żyję", albo pilnie wypytuje się o różne informacje, raczej się nie zdarza u nich zaraz na początku jakaś awantura.
Osobiście nie mam nic przeciwko daphne81, tym bardziej, że ma b. dużo postów, nikt dotyhczas się nie skarżył. Swoją drogą nawet jeśli jest właścicielką jakiegoś konta na allegro, to niby dlaczego nie miałaby się udzielać na forum? Jeśłi nawet przetestowała jakieś olejki i uznała, ze są ok. to podzieliła się uwagami, ale na pewno nie w pierwszym poście. Co za zadyma, może moderatorki powiny raczej przyjrzeć się pannie Calliscie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |
Moderator
|
Cytat:
Edit;widze ze to jednak prawda z Daphne81 jest...dostalam pw od uzytkowniczki ktora rowniez potwierdzila o tej sprawie. ![]() Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2008-07-11 o 23:20 Powód: dopisek ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Wszystko się zgadza, ale jest na Wizażu coś takiego jak: http://www.wizaz.pl/MediaKit/copyright.php, ustęp Ukryta "sprytnie" reklama i tu niestety muszę przyznać rację Calisscie
![]() Plus punkt 12 regulaminu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Przyczajenie
|
Widzę ze wizażankom nie przeszkadza przemycana między wierszami reklama kohli i kajali z ołowiem szamponów bez certyfikatu CE i glinki tego samego pochodzenia która co prawda wyrywa włosy ale skoro dapfne uzywa musi być OK. Owszem możecie się przyglądać mojemu nickowi, możecie nawet byc zdegustowane ale to nie zmieni faktu że daphne81 vel habbibi shop vel mansur-buy to konta którymi zarządza jedna osoba i kilkakrotnie wykorzystała forum wizaż do zareklamowania towarów które sprzedaje. To tyle, nie czuje się zobowiązana do kurtuazyjnych zachowań wobec kogoś kto łamie regulamin jawnie na otwartym topiku .
Nie będę czytała odpowiedzi więc możecie nie odpisywać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Szkoda tylko, że i tak ta afera przetoczyła się przez wątek, który czemu innemu służy. Ciągłość znów została przerwana przez bądź co bądź jakieś dziwne chocki klocki. No nic, też mam nadzieję, że to koniec.
Co do oleków, w krótce będę miała olejek Dabur amla oraz jakiś inny (jeszcze dokładnie nie wiem jaki ![]() Ponawiam pytanie, jakie są pojemności szamponów henna, amla, neem firmy Hesh, dostępnej na Helfach. Czy ktoś próbował? Maa7 moze ty?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do glinki - nie dziwię się, że tobie włosy poyrywała jak ją pozostawiłaś na włosch do wyschnięcia. Glinka jest super, szczególnie jako szampon. A co do : "Nie będę czytała odpowiedzi więc możecie nie odpisywać" to po co wogóle prowokowałaś to zamieszanie, a przedewszystkim jeżeli masz coś do mnie to pisz na priv. Ale ty przecież chciałaś tylko nasmrodzić ! Przepraszam za off topa
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
powiem szczerze, że nie spodziewałam się takiej burzy. Nie było mnie raptem kilka godzin
![]() Sprawa wygląda tak, że w porozumieniu z pozostałymi modkami fryzjerskiego zostanie podjęta jakaś decyzja. Proszę o nie kontynuować dyskusji na ten temat w tym wątku. Każda następna wiadomość będzie kasowana. Dodam, że od niedawna off-topy są "nagradzane" punktami- myślę, że to będzie motywacją. Do Calissta- dobrze, że zwracasz uwagę na takie kwestie- ale tego typu dyskusje są zbędne. Wszystko możn ładnie załatwić na PW bądż wciskając ZP.
![]() |
#387 |
Zadomowienie
|
Maria widze, ze kusi Cie szamponik Neem
![]() mnie tez ![]() i chyba go zamówię, jak tylko przyjdzie do mnie kasa ![]() czyt w przyszłym tyg. i oczywisice nie wytrzymałam i juz jestem 100% pewna, ze zamowie olejek Jivy. za bardzo mnie korci. ![]() Mialam sie wstrzymac z kupnem az do momentu, w ktorym skoncze Dabura. Uzywam uzywam...a tam ciagle 3/4 300ml butelki ![]() mozna sie zaczekac. Jolie skoro nie mozemy pisac na ten temt to chociaz napsiz taka MALUTKA wzianke jak sprawa sie zakonczyla. Kazda chyba chcialaby wiedziec jak potoczyly sie dalsze losy Wizazanki (albo na PW) ... i koniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I teraz jak dziecko w piaskownicy pełnej piasku i foremek naprzemiennie i radośnie używam każdy po kolei ![]() ![]() A serfując w sieci olejkowej (to jak narkotyk, masz jeden olejek, potem drugi, zanim dojedziesz do ćwiartki to masz już kilka kolejnych i wiesz czego jeszcze nie spróbowałaś i czego pożądasz ... jestem uzależnioną olejkoholiczką ![]() Miałyście może i możecie porównać z Daburowym? Skusić się na ten (trochę tańszy) czy postawić na Dabur (zebrał różne recenzje wasze, ale zapach był chwalony). Możecie mi coś doradzić? A jeśli chodzi o moje włoski to po ponad tygodniowej przygodzie z olejkami już wiem, że ich nie porzucę ![]() ![]() No to czekam na Wasze opinie o tym olejku jaśminowym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Jolie, ja nie wiem, czy to nie tylko modzi maja wgląd do historii punktow i ostrzeżeń w profilu...
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.