![]() |
#361 |
Raczkowanie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
Ja jestem już po drugim użyciu nafty (używam raz na tydzień).
Efekt nawet całkiem, całkiem, po umyciu włoski były miękkie, przyjemne w dotyku, błyszczenie w normie, nawet ładnie się rozczesały bez odżywki, ogólnie jestem zadowolona, tylko przy czesaniu suchych nie ma poślizgu i troszkę szarpie. Niestety chyba nieco bardziej wypadają mi włosy, ok 150, i wydaje mi się, że to jednak więcej niż przy standardowym myciu bez zabiegu z naftą. Chyba, że takie wypadanie podczas mycia to norma dla długich włosów przy myciu. Na drugi dzień przy czesaniu grzebień bez strat. Co o tym sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczysz, że po każdym następnym użyciu nafty, tych wypadających włosów przy myciu będzie coraz mniej ![]() Czesanie na sucho bez strat, to super efekt ![]() Gdzieś w innym wątku czytałam, że masz włosy do pasa, jest szansa żebyś wkleiła zdjęcie? ![]()
![]() |
![]() |
#363 |
Raczkowanie
|
A faktycznie, wrażenia lepsze, tylko się zastanawiam nad zastosowaniem nafty jedynie na długość. Uparłam się na odżywienie cebulek, ale chyba jednak będę musiała pomyśleć nad innym odżywiaczem i ewentualnie wtedy obserwować, czy po nasmarowaniu samych włosów coś się poprawi.
W sumie jeśli potem włosy nie wypadają, a przynajmniej nie widać tego podczas czesania [bo jakieś tam w ciągu dnia wylatują na pewno], to nie powinnam się tym za bardzo przejmować, ale mimo to interesuje mnie, czy normalnym zjawiskiem jest wzmożone wypadanie włosów podczas mycia, nawet niekoniecznie po nafcie. I na pewno więcej ich tracę w miarę upływu czasu od mycia, ale nie chciałabym zwiększać częstotliwości mycia, bo to dosyć uciążliwe. A fotkę postaram się zrobić i wkleić w przeciągu kilku dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
Tylko, że nafta ma sens nakładania właśnie od cebulek.
Jeśli włosy nie wypadają Ci przy czesaniu na sucho, to naprawdę jest bardzo dobra oznaka ![]() Mnie również przy myciu wypada więcej, z racji tego teraz staram się co dwa dni, kiedyś myłam włosy codziennie, a też mam włosy po pas, nawet za ![]()
![]() |
#365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nafta kosmetyczna z drożdżami posiada witaminy z grupy "B", które są jednym z głównych naturalnych budulców włosa. Stosowana na włosy powoduje, że są one lśniące, puszyste i zdrowie, ponieważ witaminy grupy "B" łatwo wnikają do wnętrza włosa i cebulek nadając włosom mocy, blasku, miękkości i gładkości. Do pielęgnacji wszystkich rodzajów włosów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do tej pory nie zastanawiałam się nad wypadaniem, aż zaczęłam lekturę Wizażu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A może to przez to, że nakładam na włosy samą naftę, bez żółtka? PS. Gratuluję tak długich włosków, w dzisiejszych czasach to naprawdę rzadkość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacji dziękuję, ale nie sądzę, żeby jeszcze długo były takie długie, bo już ich jest strasznie mało i nie prezentują się już tak ładnie jak kiedyś... ![]() Jeszcze walczę, ale myślę, że skrócenie o połowę czeka mnie za nie długo.
![]() |
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Raczkowanie
|
No ja wczoraj drugi raz uzylam nafty i sie przestraszylam, bo za pierwszym razem wszystko pieknie bylo, a wczoraj zrobil mi sie wielki koltun przy zmywaniu i nie moglam tego rozczesac, poza tym strasznie duzo wlosow stracilam, czemu tak......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kołtun pewnie zrobił Ci się przez nakładanie (pewnie za bardzo namieszałaś włosami), do tego doplątał się przy myciu i dlatego wypadło Ci więcej włosów, z racji rozczesywania tego kołtunu (tak mi się przynajmniej wydaje ![]()
![]() |
![]() |
#372 |
Raczkowanie
|
Mi włoski całkiem ładnie rozczesują się po nafcie, co było dla mnie ogromnym zaskoczeniem - nawet nie nakładałam odżywki.
Ale naftę za to wcieram bardzo delikatnie, tak pasmo po paśmie na rozczesane włosy, żeby nie splątać za bardzo. I myję też tak "wzdłuż", żeby nie poplątać. Zauważyłam natomiast, że troszkę mi się włosy zaczęły elektryzować ![]() I tak sobie myślę, że może przy następnej aplikacji zrobię mieszankę z nafty, olejku rycynowego i odżywki i taki kompres położę na pół godzinki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
Ja też się staram jak najmniej plątać włosy przy nakładaniu.
Wcześniej nakładał mi mąż, ale miałam wtedy na głowie jeden wielki kołtun i więcej włosów traciłam przy rozczesywaniu tego, niż ratowałam dzięki nafcie ![]() Teraz wolę sobie sama nakładać do lustra, tylko beż żółtka, bo samej ciężko z żółtkiem.
![]() |
#374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
ja myślę, że nie zaszkodzi, ale lepiej jak się dołoży do tego jeszcze żółtko (a co do odżywki to jakiejś niewielkie ilości)
![]() |
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
virka dzieki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
Same zachwyty nad tą naftą więc i ja spróbuje
![]()
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem zwolenniczką mieszania nafty z odżywką, myślę, że nafta + olejek +żółtko przed umyciem, a po umyciu ewentualnie odżywka.
Ale każdy szuka techniki dogodnej dla siebie i tego nie neguję.
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
Czas na recenzję...łatwo nie było, ale po kolei, samo nakładanie nafty, bardzo przyjemne i bezproblemowe- nałożyłam, rozczesałam i czekam. Po pół godzinie- mycie. Dla pewności umyłam 4 razy (szamponem ziołowym które z reguły mało się pienią a co dopiero po nafcie/oleju itp). Pewna że włosy umyte, nałożyłam odżywkę żeby móc je rozczesać (szampony niezależnie od rodzaju strasznie mi plączą włosy). Nałożyłam, zmyłam, wysuszyłam- a tu SMALEC!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#380 |
Rozeznanie
|
ja tak samo nafte musze zmywac szamponem drogeryjnym (myje 2 razy), bo ziolowe nie daja rady (nawet przy 4-5 myciach). dalabym nobla temu kto wymyslil nafte i waxa
![]()
![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Zakorzenienie
|
Bardzo się cieszę dziewczyny, że spasowała Wam nafta. Mam nadzieję, że przy regularnym stosowaniu, dostrzeżecie jeszcze więcej zalet i efektów
![]()
![]() |
#383 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Ja zaryzykowałam tą maseczkę z odżywki z naftą i z olejkiem rycynowym, dodałam jeszce kilka kropli olejku kokosowego, dokładnie wymieszałam w kubeczku, aczkolwiek jakoś nie chciało się połączyć, pewnie ze względu na różne gęstości.
Nałożyłam tego bełta na włoski przed myciem ale tylko na długość, obawiałam się tej tłustości u nasady, zawinęłam w folię, pod ręcznik i na pół godzinki... Ze zmywaniem było troszkę zabawy, bałam się, że nie domyję, bo szampon słabo się pienił, potem jeszcze krótki kompres z odżywką na rozczesanie i włoski zostawiłam do wyschnięcia... To, co zobaczyłam gdy włosy solidnie przeschnęły po prostu przeszło najśmielsze oczekiwania!!! To już nie mega, tylko GIGALŚNIENIE!!! Włosy z reklamy pantene mogą się schować ![]() Polecam więc ten eksperymencik, mam nadzieję, że nie tylko na moich włosach się sprawdzi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Karla_92
a mieszałaś z odżywką? Czy sama nafta? Bo samą naftę kiedyś próbowałam, ale zostawiłam, bo efekt mi się nie podobał za bardzo, a teraz pod wpływem wizażu postanowiłam ją dokończyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#389 |
Raczkowanie
|
Nafta kosmetyczna z witaminami A+E
Kupiłam tak jest napisanew tylule nafte kosmetyczną z witaminami A+E firmy Anna to dobry zakup ?
Kupiłam także olejek rycynowy ![]() Wię moge razem to mieszać lub dadać osobno ? Proszę o pomoc !
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nafta kosmetyczna z witaminami A+E
jestes tu nowa
![]() zajrzyj tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=213365 ten wątek bedzie systematycznie uzupelniany gdy bedziesz pytac w konkretnych watkach na forum nie bedzie robil sie chaos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.