![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Czytam te fora i nie wierzę ze tyle ludzi się z tym problemem zmaga, ja nie znam nikogo z trądzikiem, na ulicy też nie widziałam żadnej osoby z większym problemem, mam wrażenie że tylko na mnie wszyscy patrzą ![]()
![]() |
#4352 |
Rozeznanie
|
witam
jakie hormony trzeba zbadac aby miec gotowy komplet do endokrynologa w kierunku jesli to tarczyca wplywa na cere? czy ma na to wplyw dzien cyklu-kiedy robimy? czy znacie na slasku dobrego endokrynologa? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
Jeśli podejrzewamy problemy z tarczycą, to najlepiej wysępić od lekarza rodzinnego skierowanie na TSH - normy są niby bardzo szerokie (do 4,0), ale u młodej kobiety wartość powinna być w okolicach 1,5. W sytuacji gdy wynik nie będzie zadowalający i widzimy u siebie objawy niedoczynności/nadczynności należy udać się do endokrynologa (rodzinny da skierowanie, ale kolejki do endo na nfz są co zazwyczaj kilkumiesięczne
![]() Dzień cyklu nie ma znaczenia. Lekarza niestety z twoich rejonów nie znam absolutnie żadnego. Ale polecam wątek na wizażu - "niedoczynność tarczycy" (to raczej niedoczynność szkodzi cerze). Spróbuj tam się poradzić.
![]() |
#4354 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tsh wyszło mi 5,1. czekam na wizytę u endokrynologa (koniec maja:/) cerę mam w porządku od kiedy biorę anty... mam dziwne wrażenie, że choruję na coś złożonego i przyda się stała opieka ginekologa-endokrynologa.
![]() |
#4356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokuczają ci objawy niedoczynności? Bo na cerę to akurat wpływ tarczycy nie jest jakiś ogromny. Z jakiego powodu bierzesz tabletki anty? U mnie po wykryciu pco i rozpoczęciu kuracji hormonalnej cera znacząco się poprawiła, ale dopiero teraz po rozpoczęciu leczenia tarczycy jest z nią bardzo dobrze. Do maja tsh może ci jeszcze bardziej skoczyć bez podjęcia leczenia. Spróbuj podzwonić po innych przychodniach, może uda się znaleźć/wyprosić wcześniejszy termin.
![]() ![]() |
![]() |
#4357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
tabletki biorę, bo miałam torbiele. kiedy zaczęłam mieć problemy z cyklem i torbielami, pojawiły się też gule na szyi. po miesiącu tabletek cera się uspokoiła. ups... zerknęłam na wyniki. to jednak jest 6,2.
"Dlaczego wszystko jest tak proste póki nie przytrafi się Tobie?" Edytowane przez basior Czas edycji: 2012-03-04 o 15:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak czytam o tych problemach z tarczycą, miałam badanie tsh 3 lata temu, wyszło mi 1,41, wiec ok. Tylko, że ja cały czas jestem śpiąca, apatyczna i mało ważę
![]() Brałam tabletki anty już tyle lat, ale nie chciałam przerywać bo dobrze działały na moją cerę. Odstawiłam 3 miechy temu (zrobiła mi się torbiel jajnika, dowiedziałam się o niej dopiero w momencie kiedy pękła i zostałam operowana). Teraz nie biorę żadnych leków. Z wyników jakie miałam robione wyszła mi silna anemia. Zabrałam się za łykanie tego liścia oliwnego. Dopiero kilka dni, zobaczymy jakie będą efekty. Nie wychodzą mi od dłuższego czasu gule, jednak cały czas nękają mnie grudki. Gdyby nie blizny i przebarwienia pozapalne byłoby nawet nieźle. Zastanawiam się co jeszcze włączyć do diety, może kwasy omega. Nie wiem czy moje chroniczne zmęczenie i trądzik mają ze sobą coś wspólnego, wiem tylko, że przez te dwie zmory już zmarnowałam 15 lat życia i nie wiem czym się jeszcze ratować.
http://www.pmiska.pl/ Edytowane przez lotta_983 Czas edycji: 2012-03-04 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wniosek: trzeba rzucić studia, pracę, a będzie dobrze ![]() Ja teraz mam niestety bardzo stresujące studia (a raczej stresujących wykładowców, bo studia to taka zapchajdziura tak naprawdę) i praktycznie nie śpię, mam cały czas dziwne wypryski jak przy półpaścu (ale już przeszłam, więc to chyba nie może być to ![]() ![]() ![]() Rozpisałam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zakorzenienie
|
U mnie stres wywołuje brak pracy
![]()
![]() |
#4362 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby nie było, nie uważam, że do psychologów chodzą wariaci, bo sama chodzę, a takie opinie mnie obrażają ![]() Tylko najgorsze, że ode mnie żądali skierowania od... psychiatry ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Senność, rozkojarzenie, itp. jak najbardziej mogą być objawami niedoczynności, skoro ostatnio badałaś się kilka lat temu, to możesz spróbować ponownie (wynik jak najbardziej mógł się zmienić). Oczywiście, mogą być również inne przyczyny, psycholog jest dobrym pomysłem, nie powinien zaszkodzić (pójdziesz na I wizytę i zdecydujesz czy chcesz kontynuować współpracę czy nie). A jak się odżywiasz? Piszesz, ze ważysz mało, ale jesz dużo czy nie? Badałaś poziom żelaza? Edit: dopiero doczytałam, że zdiagnozowano u ciebie anemię. Dawno? Teraz poziom jest ok? Pytam, bo anemia lubi nawracać, a opisane przez ciebie objawy jej odpowiadają.
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ! :cc Powiedzcie co ja mam zrobić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4366 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się, ludzie są durni i obrażaniem innych tylko podnoszą swoją samoocenę. Nie daj się im, bo o to im chodzi, żebyś się przejmowała. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4368 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie ciągle wolno następująca poprawa... sama nie wiem dlaczego, czy to ta dieta wysokotłuszczowo bezglutenowa, może trochę też pomaga witamina B5 którą biorę już dość długo. Nawet rodzina mi mówi że cera się poprawia. Heh... a zawsze słyszałam że jak będę jeść tłuste to cera mi się pogorszy. Mam dość eksperymentowania na sobie, ale nie ma innego wyjścia, wszyscy okłamują nas, to jest zdrowe, to jest niezdrowe... a prawda okazuje się być zupełnie inna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wybić lustra...:/ Cytat:
jak nie urok to sraczka, żeby chociaż z jednym się udało ![]()
http://www.pmiska.pl/ Edytowane przez lotta_983 Czas edycji: 2012-03-05 o 17:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przepraszam, że tak ostro, ale naprawdę zastanów się dobrze, zdrowie psychiczne jest bardzo ważne. Nawet zaryzykowałabym, że najważniejsze. Jeśli czujesz, że powinnaś, to poradź się psychologa. I koniecznie zrób coś z tą anemią, bo w głowie mi się nie mieści... Eh. Nie czekaj, aż objawy jeszcze się nasilą.
![]() ![]() |
![]() |
#4372 |
Zakorzenienie
|
Dziś zaczynam przygodę z izotekiem... Trzymajcie kciuki bo się trochę boję wysypu
![]()
#4373 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam tego dość! 6 lat walki z trądzikiem i nic, cholerstwo się mnie trzyma i nie chce ustąpić, a każde nawroty znosze coraz gorzej bo ile można!! Mam wszystkiego dość, całkowicie sie tym załamałam. 4 kuracje antybiotykami doustnymi, pigułki anty, zabiegi kwasami i mikrodermabrazja, zele z apteki, odpowiednie kosmetyki tylko apteczne (wszystko jest takie drogie:/) i cały czas mam ten syf na twarzy!!! Naprawde ile można.
A moja psychika siadła całkowicie. Odbiło się to na relacjach z ludzmi, depresją (która trwa cały czas), moim samopoczuciu, które jest zależne od tego czy coś mi wyszło nowego czy nie. Naprawde czasami mam takie myśli.... Unikałam ludzi, wychodzenia z domu, nie chciałam żeby inni na mnie patrzyli, sama nie moglam patrzeć na siebie w lustrze, nie nawidzilam siebie ...teraz jestem samotna, nie mam nikogo bliskiego...i nie chce mi sie życ. |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
![]() Będę pisać na bieżąco jak przebiega leczenie. Dziś 2 pierwsze tabletki, mam dawkę 40mg zobaczymy jak żołądek to zniesie
![]() |
#4376 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za wsparcie
![]()
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. Edytowane przez Visez Czas edycji: 2012-03-08 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
Ja nie brałam osłonki a jak pisałam mam lepsze wyniki niż przed kuracją ale dobrze, że bierzesz. Pamiętaj żeby łykać izo w trakcie najtłustszego czy też najbardziej obfitego posiłku w ciągu dnia. Powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A czym myłyście twarz? Ja używałam pianki iwostin bo miałam cerę tłustą ale teraz będę miała raczej suchą i ta pianka może być za ostra ![]()
![]() |
#4380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a twarz myję cały czas physiogelem. on nawilża nie wysusza. no i mam nadzieję że masz lub dostałaś jakąś dobrą pomadkę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.