Trądzik - cz. 3 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-15, 12:49   #4441
monilkaa
Zakorzenienie

Dot.: Trądzik - cz. 3

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
No to go nie słuchaj i rób swoje tak jak napisałaś. Znajdź dobry filtr i używaj.
Czapeczka z daszkiem, w pełnym słońcu, przy lekach fotouczulających
Filtr to konieczność. Ja się raz załatwiłam tak,że miałam bąble na twarzy.
Stary 2012-03-15, 13:10   #4442
Visez
Zakorzenienie

Dziś przyszedł mój filtr 50+ Tylko mam problem, wzięłam rano leki a zaraz potem miałam jakąś rewolucję w jelitach Nie wiem czy połknięte leki na tym "ucierpiały" czy nie zdążyły... Ale nie będę chyba zapobiegawczo brać kolejnych dwóch tabletek
Stary 2012-03-15, 14:55   #4443
drc
Przyczajenie

Ja biorę przyjmuję tabletki izoteku i u mnie wszystko dobrze. Żadnych problemów z jelitami czy wątrobą. Nie biorę też żadnych osłonek, gdyż to wcale nie jest konieczne, ale jedni i tak będą trzymać swojego. Dzisiaj zakupiłem lek o nazwie BenzoMic sprowadzony z USA i zawiera również nadtlenek benzolu (czy jak to tam dokładnie się zwie). Wcześniej używałem równie dobrego kremu i żelu, ale głownie pomogło na twarzy, a resztą mam nadzieję, że zajmie się sam izotek. Zresztą jest to naprawdę dobry lek i kiedy jest już naprawdę źle to warto postarać się o receptę i z tym walczyć. Wysyp to normalka bo wszystko musi wyjść na wierzch i nie ma się czego bać. Trzeba to przetrwać. Pzdr
drc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 15:09   #4444
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drc Pokaż wiadomość
Ja biorę przyjmuję tabletki izoteku i u mnie wszystko dobrze. Żadnych problemów z jelitami czy wątrobą.
Ja miałam rewolucję zupełnie z innego powodu - uzasadnioną Wątroba i wszystko inne ma się dobrze. Dziś 8my dzień i oprócz suchości ust żadnych skutków ubocznych
Stary 2012-03-16, 16:30   #4445
madam
Raczkowanie

Dziewczyny, a czy słyszałyście o akcji La Roche Posay "Powiedz nie trądzikowi"? Ogólnie akcja skierowana jest głównie do licealistów, mają mieć jakieś specjalne wykłady w szkołach czy coś w tym stylu.
Oprócz tego można zapisać się na darmowe konsultacje dermatologiczne i tu się właśnie zastanawiam - bo nastolatką to ja już od kilku lat nie jestem, a chętnie wybrałabym sie do dermatologa. Moze któraś z Was korzysta z akcji i wie coś wiecej na ten tamat?
madam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 17:41   #4446
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
J Dzisiaj zakupiłem lek o nazwie BenzoMic sprowadzony z USA i zawiera również nadtlenek benzolu (czy jak to tam dokładnie się zwie).
(...) Wysyp to normalka bo wszystko musi wyjść na wierzch i nie ma się czego bać. Trzeba to przetrwać. Pzdr
Nie rozumiem po co stosować i izo i nadtlenek. Może nawet dojść przez to do podrażnień. I nie wysyp to nie normalka, nie każdy ma wysyp.

Visez: miałam tak z raz(chodzi mi o rewolucje) nie bierz więcej tabletek idź normalnym trybem, ew. lekarzowi możesz o tym powiedzieć przy wizycie. Chodzi o to żebyś ogólnie przyjęła potrzebną dawkę.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 18:53   #4447
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madam Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy słyszałyście o akcji La Roche Posay "Powiedz nie trądzikowi"? Ogólnie akcja skierowana jest głównie do licealistów, mają mieć jakieś specjalne wykłady w szkołach czy coś w tym stylu.
Oprócz tego można zapisać się na darmowe konsultacje dermatologiczne i tu się właśnie zastanawiam - bo nastolatką to ja już od kilku lat nie jestem, a chętnie wybrałabym sie do dermatologa. Moze któraś z Was korzysta z akcji i wie coś wiecej na ten tamat?
Nie, nie słyszałam o tej akcji. Ale mam jedno pytanie - na co ci to? Jeśli chcesz iść do dermatologa, to idź (na NFZ można znaleźć rozsądne terminy). Osobiście nie widzę sensu w spotkaniu z wysłanniczkami La Roche Posay na "konsultacji dermatologicznej", podczas której wciskane będą produkty tej firmy (oczywiście jako panaceum na wszelkie problemy).

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-16, 19:03   #4448
madam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Nie, nie słyszałam o tej akcji. Ale mam jedno pytanie - na co ci to? Jeśli chcesz iść do dermatologa, to idź (na NFZ można znaleźć rozsądne terminy). Osobiście nie widzę sensu w spotkaniu z wysłanniczkami La Roche Posay na "konsultacji dermatologicznej", podczas której wciskane będą produkty tej firmy (oczywiście jako panaceum na wszelkie problemy).
Miałam kiedyś okazję być na konsultacji z innej firmy i byłam bardzo zadowolona. Dermatolog okazał się kompetentny, otrzymałam receptę na leki, kontynuowałam u niego leczenie, stan mojej cery sie poprawił. Nikt mi niczego nie wciskał, owszem, dostałam próbki kosmetyków, ale nie było to zachwalanie w stylu "jak kupi pani całą gamę tych produktów to trądzik na pewno zniknie". Teraz, po kilku latach stan mojej cery znów sie pogorszył i może akurat trafiłabym na dobrego dermatologa, u którego warto kontynuować leczenie. Jak jest okazja "sprawdzić" dermatologa nie płacąc za to, to czemu nie?
madam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-16, 22:02   #4449
drc
Przyczajenie

maryanna3 - Dlatego nie stosuję i odłożyłem. Może kiedyś się przyda? ... Who knows. Co do wysypu to jako, że jest on u większości osób to dlatego napisałem "normalka" nie bierz tego tak dosłownie, ale nie uważasz, że jednak w tym coś jest? No bo chyba, żeby wszystko ładnie się zagoiło to te wszystkie pryszcze muszą wyjść na wierzch... Nie wszyscy mają i Ci co nie mają to niech się cieszą, proste. Nie ma co zazdrościć tylko o siebie dbać, dbać o kurację, nie poddawać się. Trzeba to przetrwać i być dobrej myśli.
No nic... Tyle z mojej strony. Pzdr.
Stary 2012-03-16, 22:09   #4450
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
maryanna3 - Dlatego nie stosuję i odłożyłem. Może kiedyś się przyda? ... Who knows. Co do wysypu to jako, że jest on u większości osób to dlatego napisałem "normalka" nie bierz tego tak dosłownie, ale nie uważasz, że jednak w tym coś jest? No bo chyba, żeby wszystko ładnie się zagoiło to te wszystkie pryszcze muszą wyjść na wierzch... Nie wszyscy mają i Ci co nie mają to niech się cieszą, proste. Nie ma co zazdrościć tylko o siebie dbać, dbać o kurację, nie poddawać się. Trzeba to przetrwać i być dobrej myśli.
No nic... Tyle z mojej strony. Pzdr.
Podobno wcale tak często się nie zdarza tzn. bardzo ostre pogorszenie to w ogóle raz na iles tam tys Bo właśnie wysyp wysypowi nierówny. Swego czasu siedziałam na forach dot. trądziku nie tu na wizażu nawet i wiele było osób które pisały że wysyp był minimalny lub w ogóle go nie było. Co więcej sama tak miałam(bo tego co miałam nie da sie nazwać wysypem) a trądziku już nie mam, wyleczony. I nie wywaliło wszystko na wierzch A mimo to skóra gładka, widocznie trochę inaczej to jednak działa niż wzięte na logikę wywalenie wszystkiego na wierzch. Pozdrawiam również
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 13:15   #4451
AnkaFiranka123
Raczkowanie

też miałam trądzik, brałam chyba wszystko co się dało, jakieś tabletki, preparaty do smarowania twarzy, maści i nic, zniszczyłam tylko sobie cerę, a trądzik nawet się nasilał. Dopiero po jakimś 1,5 roku poszłam do ginekologa, przepisał mi Diane 35. Badrzo obawiałam się ja brać, bo naczytalam się o skutkach ubocznych, ale w końcu zaczełam. Tradzik ustąpił, poza tym cykl mi się uregulował i piersi urosły, same plusy
AnkaFiranka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-17, 14:26   #4452
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnkaFiranka123 Pokaż wiadomość
też miałam trądzik, brałam chyba wszystko co się dało, jakieś tabletki, preparaty do smarowania twarzy, maści i nic, zniszczyłam tylko sobie cerę, a trądzik nawet się nasilał. Dopiero po jakimś 1,5 roku poszłam do ginekologa, przepisał mi Diane 35. Badrzo obawiałam się ja brać, bo naczytalam się o skutkach ubocznych, ale w końcu zaczełam. Tradzik ustąpił, poza tym cykl mi się uregulował i piersi urosły, same plusy
Obawiam się że to efekt chwilowy W momencie kiedy odstawisz tabletki możesz być zasypana jak nigdy..
Stary 2012-03-18, 20:18   #4453
kokojamboho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Lepiej kupić Benzacne w aptece, koszt będzie dużo mniejszy niż 100 dolarów (nie wiem, kto w ogóle wymyślił taką cenę za taki preparat), a efekty zapewne takie same.
Ale to niestety nic nowego, wręcz przeciwnie, tą substancję się stosuje już dłuuugo z tego, co wiem.
Nie wiem komu pomoze benzacne. Chyba jak ma sie 1 pryszcza, a nie tradzik.
kokojamboho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 20:26   #4454
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez kokojamboho Pokaż wiadomość
Nie wiem komu pomoze benzacne. Chyba jak ma sie 1 pryszcza, a nie tradzik.
Na każdego działa co innego, także spróbować zawsze warto.
Ale jeśli na kogoś nadtlenek benzoilu nie działa, to nie będzie działał tak samo przy Benzacne, jak i przy kosmetykach za sto dolców Po prostu uważam, że nie ma sensu wywalać kasy w błoto, kiedy preparat z tą samą substancją aktywną można kupić niedrogo na miejscu.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-18, 21:45   #4455
Visez
Zakorzenienie

Za mną 11 dzień z izo. Oprócz suchości ust i lekkiego drapania w gardle na razie innych skutków ubocznych brak, oby to nie była cisza przed burzą

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-19, 06:45   #4456
prettysimple
Zadomowienie

Ja myję od jakiegoś czasu twarz żelem z Fitomedu, do którego dodaję parę kropel olejku herbacianego. Lepiej mi się ranki goją. Polecam ten sposób.
Stary 2012-03-19, 09:33   #4457
Visez
Zakorzenienie

Gdzie można dostać ten olejek herbaciany? Czy tylko przez internet?
Stary 2012-03-19, 09:46   #4458
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
Za mną 11 dzień z izo. Oprócz suchości ust i lekkiego drapania w gardle na razie innych skutków ubocznych brak, oby to nie była cisza przed burzą
Trzymam za Ciebie kciuki. Kiedy masz sobie zrobić jakieś badania kontrolne - w sensie krew, mocz?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-19, 10:01   #4459
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie można dostać ten olejek herbaciany? Czy tylko przez internet?
W każdej aptece (albo w zielarskich). Jeśli już to weź 100%. Mała buteleczka, cena do 10zł.
Tylko podejrzewam, że ten olejek wysusza.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-19, 10:19   #4460
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Trzymam za Ciebie kciuki. Kiedy masz sobie zrobić jakieś badania kontrolne - w sensie krew, mocz?
Zalecane miałam po 4-5 tygodniu (cholesterol i trójglicerydy) ale wizytę mam 6 kwietnia więc będę musiała zrobić po 3 tyg
A olejek z drzewa herbacianego stosowałabym punktowo jak już coś wyskoczy chyba nie ma przeciwwskazań przy izoteku:confuse d:
Stary 2012-03-21, 17:01   #4461
drc
Przyczajenie

Ja od jakiegoś czasu myję się żelem firmy SEPTOL. Niestety w Polsce raczej nie jest on dostępny, a szkoda bo tani, a dobry. U mnie akurat załatwiam sobie tanio bo 4zł za 200ml.

Tutaj podaję link dokładnie tego czego używam: http://www.spartan.com.lb/products.p...eptolShowerGel

Pozdrawiam.
Stary 2012-03-21, 20:29   #4462
drc
Przyczajenie

U mnie 15 dzień. Jedyne skutki uboczne to suche usta, ale nie przeszkadza mi to akurat. Daję radę. Zakupiłem 4 opakowania, ale obawiam się, że będę musiał kupić kolejne tyle bo wątpię, że w 3 miesiące wszystko się zagoi.

Visez - Ile ma na oko trwać Twoja kuracja? Ile opakowań przewidujesz do wciągnięcia?
Stary 2012-03-21, 20:53   #4463
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie 15 dzień. Jedyne skutki uboczne to suche usta, ale nie przeszkadza mi to akurat. Daję radę. Zakupiłem 4 opakowania, ale obawiam się, że będę musiał kupić kolejne tyle bo wątpię, że w 3 miesiące wszystko się zagoi.

Visez - Ile ma na oko trwać Twoja kuracja? Ile opakowań przewidujesz do wciągnięcia?
Derma powiedziała że kuracja ma trwać od 6-8mies. Na pewno minimum 12 opakowań MUSZĘ zjeść Nie licz że w 3 mies zakończysz bo to nie na tym polega żeby odstawić jak trądzik przejdzie tylko żeby przyjąć minimalną dawkę na kg masy ciała, jeśli dobrze pamiętam to 120/150mg na kg masy ciała.
Łatwo to policzyć, jeśli przyjmuję dziennie 2x20mg czyli przy wadze 68kg przypada 0,58mg/kg

Edytowane przez Visez
Czas edycji: 2012-03-21 o 20:56
Visez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-22, 16:31   #4464
malinowa kate
BAN stały

Hej Kobietki.

Na forum jestem nowa ale problem znam od lat. już ponad długich zapryszczonych lat. Po raz kolejny udałam się do dermatologa, po raz kolejny spędziłam godziny przeszukując internet bo mam złudną nadzieję że, jakoś da się zwalczyć to dziadostwo.

Biorę:
Tetralysal (skończyłam 2 opakowania 300, obecnie zajadam 150)
oraz maść Epiduo -tyle od dermatologa
Sama po przeczytaniu setek stron i artykułów odrzuciłam z diety czekoladę, ketchup, masło, tłuszczę ze zwierzątek;p, żółty ser, nawet mleko bo zauważyłam że mi szkodzi, oczywiście zero tłustych kiełbasek i wszyskiego co się aż świeci od konserwantów.Wprowadziłam jabłka, ogórki i kapustę kiszoną bo podobno kwaśne pomaga, grejfruty itp.
Zajadam cynk, drożdze piwowarskie, skrzyp oraz vigor.
Buzię myję tylko delikatnymi piankami, smaruję kremem bambino bo ten który zapisała dermatolog strasznie mi szkodził. Po myciu wycieram buźkę papierowym ręcznikiem, Staram się jej nie dotykać żeby nie roznosić zarazków.

Może macie jakies inne sposoby> Pomocy.

Ech..jednak największy problem to taki że już popadam w depresję, nie pamiętam kiedy pokazałam się komuś spoza najbliższej rodziny bez makijażu. Nawet mój ukochany mnie nie widział ani przyjaciółki. Tak strasznie się tego wstydzę. Nie wyobrażam sobie póścia na plażę bez tapety;/

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Miało być 7 lat.
malinowa kate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-23, 17:19   #4465
drc
Przyczajenie

Cytat:
Derma powiedziała że kuracja ma trwać od 6-8mies. Na pewno minimum 12 opakowań MUSZĘ zjeść Nie licz że w 3 mies zakończysz bo to nie na tym polega żeby odstawić jak trądzik przejdzie tylko żeby przyjąć minimalną dawkę na kg masy ciała, jeśli dobrze pamiętam to 120/150mg na kg masy ciała.
Łatwo to policzyć, jeśli przyjmuję dziennie 2x20mg czyli przy wadze 68kg przypada 0,58mg/kg
- Nie liczę akurat na to i wiem, że jest to mało prawdopodobne. Tak tylko po prostu mi się napisało . Nie pytałem się też ze względu na cenę leku bo ja akurat za opakowanie płacę między 20, a 30zł, ale nie mieszkam w Polsce i jest to też inna bajka. Ważne, że lek działa jak należy i jest sprawdzony... Jakbym miał płacić 100zł za paczkę to byłoby ciężko aczkolwiek poświeciłbym się bo mam zamiar się tego pozbyć. Skutki uboczne póki co to suche usta + skóra się łuszczy. Wyszło parę nowych syfów i parę też zniknęło. Mam też parę strupów, ale nie rozdrapuje i nie mam nawet takiego zamiaru. No nic jakoś się żyje . Inaczej to znoszę jako, że jestem facetem, ale mam zamiar się tego pozbyć raz NA ZAWSZE . Pozdrawiam
Stary 2012-03-24, 11:53   #4466
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Dziewczyny, próbowałyście może kwasów LHA? Ja wczoraj wieczorem nałożyłam na twarz kwas LHA rozpuszczony w oleju (zakupione na zsk) i dziś mam meeega ściągniętą skórę Zobaczymy jak łuszczenie będzie przebiegac, ale spodziewam się pozytywnych efektów- na brodzie w ciągu tej jednej nocy zniknęło mi sporo białych zaskórników, trochę się złuszczyło też, mam nadzieję, że na reszcie twarzy będzie podobnie.

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 13:33   #4467
Visez
Zakorzenienie

20 dzień z izotekiem. Jak na razie suche tylko usta (ale się nie łuszczą po prostu są takie "tępe"). Co kilka dni wychodzą mi jakieś małe pryszcze ale inne niż przed rozpoczęciem kuracji - są wypełnione białym płynem, szybciutko znikają. Cerę miałam tłustą teraz idealny mat, zaskórniki zniknęły Nawilżam tłustym kremem na noc, na dzień wystarcza krem do skóry wrażliwej/albo z filtrem i fluid nawilżający
Ciekawa jestem jak będzie dalej, czy to cisza przed burzą i po tym 4 tyg jak u większości osób będzie wysyp czy mnie ominie
Aha no i na rękach i ramionach mam takie suche miejsca wyglądają jak zmiany atopowe:P Ale nie jest to uciążliwe, krem pomaga

Edytowane przez Visez
Czas edycji: 2012-03-27 o 13:35
Visez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 15:27   #4468
prettysimple
Zadomowienie

Ja zamówiłam sobie zioła szwedzkie, zrobię z nich wkrótce nalewkę i zobaczymy, czy rzeczywiście pomagają .
Stary 2012-03-27, 16:03   #4469
Slodkaa
Zakorzenienie

nie mam wielkiego trądziku
niestety mam kilka(naście) grudek podskórnych, które są widoczne
co mogę z tym zrobić ?
Slodkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 16:56   #4470
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Slodkaa Pokaż wiadomość
nie mam wielkiego trądziku
niestety mam kilka(naście) grudek podskórnych, które są widoczne
co mogę z tym zrobić ?
Byłaś już u dermatologa? To pierwsza rzecz którą powinnaś zrobić

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości