![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
hmmm wydaje mi sie ze nazywa sie bochenska bo pochodzi z kopalni w bochni
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kalaaga Czas edycji: 2010-03-12 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
Tak, to jest chyba ta lampa bioptron.
A pomogło Ci to coś?? |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
ja jestem umowiona do dermatologa na poniedzialek juz mam dosc tych meczarni mam nadzieje ze ta pani mi pomoze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a i leczenie wygladalo tak ze jak byla jakas tragednia na twarzy to zlecala wymazy, lub na pierwszy rzut oka potrafila powiedziec ze maj sie pryszcyce o podlozu hormonalnym. Ogolnie nie daje lekow w ciemno, wszytskim tych samych ![]() ![]() Edytowane przez kalaaga Czas edycji: 2010-03-15 o 15:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]()
#427 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Szczerze? Nie pamiętam
![]() Ja mam trądzik niestety po rodzicach, którzy dochodzą 50 i dalej go mają na dekolcie i plecach, mama jeszcze na twarzy (fakt, że nie był leczony, no ale...), przeżyłam dalacin T, maści z clindamycyną, nobaxin, doxyratio m, davercin (w płynie), aknemycin i isocośtam ![]() ![]()
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy ty leczysz je tabletkami antykoncepcyjnymi czy masz jakieś inne hormony?
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz jestem w trakcie badan (podejrzenie PCO), w przyszlym tygodniu mam wizyte u ginki i okaze sie jak sie bede leczyc.
![]() |
#432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mysle ze u mnie to przez hormony ale jakie leki w tym wypadku by zadzialaly? tylko tabletki antykoncepcyjne? bo jakos nie jestem przekonana do ich uzycia a nie orientuje sie w tej kwestii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Ach... to chyba zostane z trądzikiem na amen
![]()
#435 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio spojrzałam na twarz pod światło i sie przeraziłam, cała jestem w takich drobnych krosteczkach, grudkach, nie wiem czy to zaskórniki zamknięte czy co...Niby nie mam żadnych wiekszych, ropnych pryszczy, powinnam się cieszyć, ale mam tak mnóstwo tych małych krostek + przebarwienia i twarz wygląda nie za ciekawie...
Ale żeby nie było tak zupełnie pesymistycznie to odkryłam świetna rzecz: hydroplastyczną maseczkę z algami i glinką zieloną. Kupiłam ją jakiś czas temu na allegro.Zrobiłam sobie wczoraj wieczorem i jest super. Wiadomo cudów nie ma, pryszczy mi nie usunęła, ale twarz jest po niej taka mięciutka, przebarwienia jakby bledsze, ogólnie koloryt twarzy taki wyrównany, pory zdecydowanie mniejsze. Z żadnej maseczki nigdy nie byłam tak zadowolona, zawsze wydawało mi się, że te drogeryjne w ogóle na mnie nie działają, a ta jest naprawdę bardzo fajna ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
Kurczę, a mi wyszły cztery pryszcze, buuu;( a w jutro idę na 18-stkę przyjaciółki, a tu oczywiście cera mi się popsuła. Przez ostatni czas było dobrze, nic mi się nie pojawiało, a trzy dni przed wyjściem..
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#439 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kupilam ja na BU http://www.biochemiaurody.com/sklep/mask-pearl.html podobaja mi sie bradzo ich produkty a ta juz mi sie konczy wiec niedlugo kupie sobie jakas nowa;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ehhh, mam dzisiaj totalnego doła i postanowiłam się wygadać. jutro kończę 23 lata, miała być dzisiaj z tego powodu impreza z moimi przyjaciółmi, wszystko było zaplanowane od tygodnia a ja nie dałam rady wyjść z domu, wszystko odwołałam. dawno tak źle nie wyglądałam i nie wiem co sie dzieje. jedyne na co mam ochotę to ryczeć. z całego serca nienawidzę mojej cery! i to chyba tyle co miałam do powiedzenia. dobranoc wszystkim. |
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Przyczajenie
|
JEDYNA RADA NA WYLECZENIE!!
nie wiem czy ktoś już to pisał, bo nie czytałam wszystkich postów, ale chcę was uratować! sama przezywałam trądzik w wieku od 10 do 19 lat to jest prawie 10!... teraz jak to podliczyłam, to widzę jak dużo czasu straciłam. chodziłam do dermatologow i ŻADEN nie pomagał. nawet ci najlepsi. to jest po prostu żenujące, jak lekarze "leczą". przechodze do meritum -jeść nieprzetworzone pokarmy (mnóstwo chemii we wszystkim co nie jest świeże) -GRYŹĆ DOKŁADNIE każdy kęs, tak aby zmienić go w papkę połączoną ze śliną i dopiero wtedy połykać (to ma mnóstwo plusów: zjemy mniej = schudniemy przy okazji, pokarm się lepiej strawi w żołądku, a lepiej rozłożony da więcej składników odżywczych w jelitach -> do krwi i całego organizmu, będziemy syte na dłuższy czas) -pić dużo wody (aby masa kałowa w jelicie grubym nie stanowiła źródła nawilżenia dla komórek ciała - nikt tego nie mówi = żaden lekarz, że gdy organizm nie jest dostatecznie nawodniony, to zaczyna pobierać wodę z zawartości jelita grubego, czyli z KUPY, a tam jest mnóstwo toksyn, jeżeli nie wypróżniamy się regularnie a na dodatek jemy świństwa) -nie łączyć w jednym posiłku mięsa ze wszystkim co jest z mąki i mąkopodobne (ziemniaki, ryż...) -nie jeść cukru, mleka, kawy, herbaty i wszystkiego co sztuczne -ćwiczyć - jelita potrzebują ruchu, a mózg i komórki tlenu! reasumując -do jelit (są tu najważniejsze) ma dochodzić dokładnie rozdrobniony pokarm. nie może dostać się tam kawał połkniętego jedzenia. taki kawał zostanie w żołądku tylko strawiony z zewnątrz a potem w jelitach będzie zalegał, gnijąc i wytwarzając toksyny, które dalej z krwią dotrą do komórek ciała i zaczną "wychodzić" w postaci TRĄDZIKU. -należy wypróżniać się często!!!!!!!!! to mnie uratowało 4 lata temu |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
aniabag, no, ale... to ja bym nie miała co jeść
![]() ![]() ![]() ewa, gogela dobrze radzi ![]() ![]() A mnie się narobiło zaskórników na brodzie co nie miara... A byłam 2 tyg na oczyszczaniu twarzy, więc skąd się to wzieło? ![]()
#445 |
Przyczajenie
|
medeline otóż to. nie ma za duzo rzeczy do jedzenia w dzisiejszych czasach. i dieta ma duże znaczenie.
jestem o rok starsza od Ciebie i też mi wyskakuja jak zrobie odstepstwo. jestem wkur... ze musze wciaz o tym pamietac. |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Raczkowanie
|
Moze dieta ma znaczenie ale w moim przypadku nie.Przez wakacje staralam nie jest zadnych slodyczy, napojow gazowanych, mleka,produktow napchanych ,,chemia'' ale nic mi to niestety nie dalo ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
dieta nie powoduje trądziku - może go jedynie nasilic, ale NIE u każdego no i na każdego działa co innego. Ja moge jeśc wszystko i jest ok, ale jak zapalę papierosa to na drugi dzień mam ze 3 pryszcze
![]() Dla mnie te gadki-szmatki o diecie to po prostu propaganda firm promujących zdrową żywność i tym podobne rzeczy ![]() ![]() ![]() Mi pomagają ostatnio codzienne spacery do pracy (30minut) i powroty - mam jakby bardziej promienną cerę, jestem dotleniona. |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Zakorzenienie
|
Skoro już tak niemal wszyscy o poprawie mówią, to ja również się pochwalę, że moje plecki wyglądają zdumiewająco ładnie. Obecnie tylko jedna krostka
![]() ![]()
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Na wakacjach jadlam prawie same pizze, troszku się i popiło, dużo napojów gazowanych, a miałam gładziutką cerę... Sklaniam się ku tezie vision, że dotlenienie skóry ma jakąś rację bytu
![]() Heledore, co to za rękawica? gdzie ją kupię? ![]()
#450 |
Zakorzenienie
|
o cos takiego: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-Cosmetics.htm
ja kupiłam z rossmanie na promocje za jakieś 5zł ![]() Rękawice moczę w wodzie, aby troszkę zmiękła. Polewam odrobiną żelu i szoruje plecki. Na początku musiałam się przyzwyczaić do szorstokości ale teraz to juz luzik ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.