![]() |
#4651 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
![]() można wiedzieć czemu unikasz kukurydzy? ze względu na jej IG?uwielbiam ją i nie wiem czy dałabym radę zrezygnować ![]() Cytat:
![]() ps. zauważyłam, że co źródło to różne wartości IG...
![]() |
#4652 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Zakorzenienie
|
Jestem za tym żeby zrobić osobny watek dieta-trądzik bo zamieszanie się tu robi...
#4654 |
Rozeznanie
|
aktualnie effaclarem. trochę dałam się nabrać, że łagodniejsza, zmieniona wersja- ma sls jak byk, chyba drugie w składzie. ale nie przesusza mi skóry.
kurację skończyłam ok 3 lata temu. Visez, skoro masz przesuszenie gdzie indziej, to nie ma się czym martwić. Podobno gdyby usta nie pękały, to mogłoby oznaczać, że lek nie działa. ale nie wiem, czy faktycznie się tak komuś zdarzyło ![]()
"Dlaczego wszystko jest tak proste póki nie przytrafi się Tobie?" Edytowane przez basior Czas edycji: 2012-04-21 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie wspomniałam że od początku kuracji nawilżałam twarz kremem iwostin lipidia a więc bardzo tłustym... Bo nie wiedziałam że "lepiej nie". Dopiero tak od 2 tyg nie stosuję na noc żadnego kremu :P
#4656 |
Rozeznanie
|
Ja też jestem za powstaniem takiego wątku o dietach! Świetny pomysł!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czym kremujesz buźkę? Zostałaś przy tych aptecznych rzeczach?
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Przyczajenie
|
Witam,
chciałabym dorzucić swoje trzy grosze w temacie trądziku. Ostrzegam, że mogę się rozpisać ![]() ![]() ![]() Czerwone plamki są strasznie upierdliwe, ponieważ goją się niemiłosierni długo ![]() Reasumując Odkąd stosuję oliwkę zamiast kremu na twarz nic mnie nie zapycha i tym samym nic mi nie wyskakuje. Zmagam się tylko z nieprzyjemnymi dla oka śladami po trądziku i dwiema małymi krostkami, które rano i wieczorem smaruję maścią i już prawie nie ma po nich śladu. Mając taką cerę jak ja trzeba uważać bo dotykając brudnymi rękoma twarzy zostawiamy różne rzeczy i bardzo łatwo o infekcję. Polecam spróbować metodę, którą ja stosuję bo to nie są duże pieniądze, a może być dla Was idealna. Myślę, że wyczerpałam temat. Musiałam bo wiem jakie to męczące i krępujące dla kobiety w każdym wieku. Życzę powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie jak sobie radzicie by nie dotykać rękoma twarzy? ![]() ![]() ![]()
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. Edytowane przez lazurrowaa Czas edycji: 2012-04-22 o 16:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pomysł na osobny wątek dietetyczny jest super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4662 |
Raczkowanie
|
otak pomysł na osobny wątek jest super... może zmobilizował by mnie by przestrzegać diety...
narazie z niej mało co wychodzi... jedni piszą by jeść owoce inni zeby nie bo cukier prosty... a więc jeść czy nie? i nie wiem czy stopniowo rezygnować z pokarmów czy odrazu ze wszystkiego co może szkodzić? już od bardzo dawna nie jem białego pieczywa ale za to bułki razowe ze sklepu w których napewno dają domieszki przenicy :/ trudno mi wprowadzić naraz diete bezglutenową i zakaz mleka a najbardziej trudno zrezygnować ze słodyczy... wszystko naraz odrzucić (mleko, gluten i słodycze czy stopniowo czy eliminować jedno ( przez conajmniej miesiąc ) i patrzyć jak się zachowuje skóra? co jecie gdy macie ochote na coś słodkiego by nie sięgać po słodycze? z góry dziękuje za odpowiedzi i pomoc ![]() TRZYMAM MOCNO KCIUKI ZA WSZYTKICH NA DIECIE DLA PIĘKNEJ SKÓRY BEZ TRĄDZIKU ![]()
Prowadzę bloga modowego ![]() Serdecznie zapraszam do zobaczenia ![]() Kręconowłosa ![]() Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać. Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4663 |
Rozeznanie
|
Oollaa_1_
Ja jak pisałam rezygnowałam stopniowo z niektórych pokarmów. Pisałam o mleku, gdyż to był mój największy nałóg- mleko, serki, jogurty itp. Przed mlekiem w odstawkę poszła kawa- piłam jej bardzo dużo (zawsze miałam mega niskie ciśnienie), a okazało się że lepiej się czuję jak jej nie piję. Rzeczy typu mięso, pieczywo- jadłam tak rzadko, że nawet nie poczułam "odstawienia" Myślę, że lepiej odstawiać stopniowo- łatwiej jest zaobserować ewentualną zmianę i powiązać ją z produktem- np. u mnie kawa pita od lat okazała się być wielką przyczyną wewnętrznego niepokoju. Ja jem bardzo dużo owoców, uważam, że mi one służą. Oczywiście najczęściej sięgam po te ulubione i wybierając co zjem kieruję się tylko i wyłącznie tym, na co mam ochotę ![]() ![]() Oczywiście jem też dużo warzyw, ale pytałaś o słodycze ![]() Jak do tej pory, chociaż moja dieta trwa krótko- jakieś niecałe 2miesiące albo całe;-)(nie pamiętam dokładnie kiedy zaczęłam) to korzyści z niej płynące przerosły moje najśmielsze oczekiwania. Ba! Wspomnę jeszcze jaką radością była dla mnie ostatnia kompletnie bezbolesna miesiączka( a zawsze przeżywałam horror, bóle takie że ruszyć się nie mogłam) Takie zmiany dodają skrzydeł ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#4664 |
Zakorzenienie
|
Ja przede wszystkim i na początku polecam (zresztą wszystkim
![]() Niestety, ale skok na głęboką wodę i wyeliminowanie wszystkiego naraz zazwyczaj skończy się wraz z zapałem po kilku dniach.
![]() |
#4665 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jak mi się skończy effaclar, to wrócę do mydełek naturalnych. mam tego sporo, jakieś marokańskie, ajurwedyjskie i inne, jest dużo nawilżających, mogę polecić.
![]() |
#4666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ej, jak myślicie, jak wieczorem użyję maseczki aspirynowej a następnego dnia rano pojade na basen to mi to coś zaszkodzi? ![]()
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 |
Wtajemniczenie
|
7 dzień na diecie i czuję się świetnie- i wyglądam coraz lepiej. Cera naprawdę ładna-oczywiście jeszcze długa droga do doskonałości, ale jest już naprawdę niezle.Wygładza się, wyrównuje koloryt-dodam, ze stosuję codziennie tonik z PHA (glukonolakton), więc pewnie to też jego sprawka. Szczerze mówiąc nigdy nie sądziłam, że tak łatwo poddam się tak dość rygorystycznej diecie-kiedys czytałam zarówno o tej o niskim IG, jak i bezglutenowej i pomyślałam-w życiu! Wolę mieć cos z tego życia, jeść co chcę, a nie tak się poświęcać. Ale przychodzi taki czas, kiedy człowiek ma już dość. Chce wreszcie normalnie zyć, przeżyć wakacje nie martwiąc się o cerę, makijaż, kosmetyki.... Nie wiem, czy dieta cos mi pomoze, czy wyleczy moją skórę-ale mam jakieś wewnętrzne przeczucie, że idę w dobrym kierunku. Teraz czesto obserwuję ludzi na ulicy, w tramwajach i autobusach-na pierwszy rzut oka widać, jakby każdy miał fajną cerę, ale kiedy się przyjrzę, u wielu osób widać jakieś niedoskonałosci. Wielu ludzi ma jakieś problemy ze skórą- więc bardzo prawdopodobne, że to faktycznie dieta, skoro ludzie nie odżywiają sie zdrowo(patrz--->kolejki w macdonaldach i kfc)
Na razie trzymam się diety, dzis mimo, że byłam megagłodna (zapomniałam wziąć z domu cos do jedzenia) i miałam do wyboru siedzieć na wykłądzie głodna, a wszamać batonika od koleżanki-wybrałam siedzenie o głodzie ![]() ![]() A tak w ogóle to kto podejmie się założyć nowy wątek o dietach ![]()
#4668 |
Zakorzenienie
|
Mnie również interesuje Temat diety
![]() ![]() Co Wy na to? Bo jakoś nikt się nie pali do założenia nowego ![]() ![]() Edytowane przez Wenus21 Czas edycji: 2012-04-23 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4670 |
Raczkowanie
|
czy oliwa z oliwek zapychała wam buźkę? czy wyskakiwały wam pryszcze w kontakcie oliwy z oliwek takiej spożywczej ze skórą?
Czy ma potwierdzone medycznie (badaniami, jakimiś opiniami )tendencje do zapychania?
Prowadzę bloga modowego ![]() Serdecznie zapraszam do zobaczenia ![]() Kręconowłosa ![]() Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać. Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4671 |
BAN stały
|
Cześć Dziewczyny!na forum jestem nowicjuszem w kwestii wypowiedzi, ale od dłuższego czasu śledzę różna wątki. Ja też zmagałam się z trądzikiem, nie było tragicznie, ale było źle :/przeszło po 3 miesiącach antybiotyków: tertracyklina i detoxycyklina, do smarowania najpierw jakiś mix z siarczanami, później davercin i na koniec amoksiklav, który wciąż kontynuuję i uważam za cudeńko - blizny znikają piszę do Was, ponieważ w połowie kuracji został mi zmieniony antybiotyk i zostały mi prawie 2 opakowania tetralysalu - w sumie 27 tabletek po 150 mg, termin ważności do 10.2012, które chętnie oddam w dobre ręce, jeśli ktoś właśnie jest przy zakupie, to proponuję promocję: 25zł z wysyłką pod wskazany adres
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Raczkowanie
|
ca byście poleciły na zredukowanie czerwonych śladów po krostkach zważając na to że mam suchą skóre po izoteku?
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4674 |
Raczkowanie
|
ciekawe to z biochemii
ale ja bym chciała coś spróbować aptecznego albo sklepowego ![]() polecicie coś dziewczyny?
![]() ![]() |
![]() |
#4675 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W sumie dopiero niedawno zaczęłam stosować, więc trudno mi coś powiedzieć. Na dodatek zbiegło się to w czasie z moim "okresowym wysypem" miałam więc nawet obawy, czy serum mnie nie zatyka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Przyczajenie
|
Kupię tetralysal, themonczyk lub ktoś inny jeśli ma na sprzedaż, odezwij się na mejla jeśli jeszcze tu zaglądasz.
meguszka122@tlen.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4678 |
Zakorzenienie
|
mozecie polecic jakiś krem z filtrem na dzień? Na noc uzywam Pharmaceris Sebo Almond Peel z 5% kwasu migdalowego
|
![]() ![]() |
![]() |
#4679 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny. Jakiś czas mnie tu nie było. Moja skóra zaczęła chyba jakoś reagować na pielęgnację, którą wdrożyłam 4 tygodnie temu (intensywne oczyszczanie kosmetykami drogeryjnymi z kwasem salicylowym, których jeszcze nie testowałam a mają dobre opinie na KWC i są dostępne w Moskwie), bo tydzień temu tragicznie mnie wysypało, ale uparłam się, że dam radę, nie przerwę kuracji i zobaczę co będzie dalej. Teraz po tygodniu jest już trochę lepiej, choć na twarzy mam sporo drobnych krostek (taka kaszka), ale to nic w porównaniu z tym co było tydzień temu, bo wtedy wyskakiwały mi wielkie czerwone wulkany, których niczym nie dało się zakryć (a ja w poniedziałek miałam bardzo ważny bankiet w ambasadzie, żeby było ciekawej, na który kupiłam sobie super kieckę i kombinowałam jak tych wszystkich kosmitów zatuszować).
Od ponad tygodnia mam jeszcze korektor w sztyfcie z Rimmela i jak stosuję go miejscowo na jakiś mniejszy wyprysk, to nie dość, że go przykrywa, to jeszcze do tego jakby lekko wysusza, dzięki czemu pryszcz szybciej znika. No ale zobaczymy jak będzie dalej z tym korektorem, bo też widziałam, że na KWC opinie ma różne. Ale z drugiej strony każdemu pomaga co innego. Do tego jeszcze piję dużo wody, żeby od środka organizm też się oczyszczał i czekam na jakieś efekty. Mam nadzieję, że ta masakra na twarzy wygoi mi się trochę do soboty, bo wyprawiam wtedy urodziny ![]()
![]() |
#4680 |
Rozeznanie
|
Dość długo tutaj nie zaglądałam, ale sytuacja skłoniła mnie do ponownego śledzenia wątku. Mam pytanie. Czy ktoś również zauważa pogorszenie stanu cery na wiosnę ? W moim przypadku, odkąd świeci słoneczko coś niedobrego dzieje się z moją skórą. Wieczorem zauważam nowe wypryski, krostki. Podkład, który używam na pewno nie zapycha, używałam go całą jesień, zimę i nie było takich problemów. Pielęgnacji nie zmieniłam, odżywiam się bez zmian.
W zeszłym roku o tej porze miałam identyczny problem. Obsypało mnie niesamowicie i wyszłam z tego dopiero na początku tego roku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.