![]() |
#4741 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
![]() 2 miesiące to jest wbrew pozorom bardzo mało, poczekaj na efekty, na pewno będzie lepiej za miesiąc, dwa... Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Przyczajenie
|
dzięki za pocieszenie...mam taką nadzieję, bo psychika już lekko siada
![]() a co do nawilżania...na noc muszę stosować maści, a na dzień jakbym nałożyła pod podkład jakiś krem, to by mi spłynęło w przeciągu 20 minut ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zakorzenienie
|
Ja obecnie nie mam na twarzy nic oprócz blizn i przebarwień, ale moja radość zapewne długo nie potrwa bo nieubłagalnie zbliża się okres
![]() ![]()
#4744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Przyczajenie
|
całkowicie rozumiem lęk przed światłem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() ehh niestety antybiotyk doustny nic mi skóry wysusza, świecę się dalej jak nienormalna, jedynie te żrące maści ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny polećcie proszę
![]() 1. jakiś płyn micelarny by dobrze zmywał mocno kryjący podkład ale był przedewszystkim dla wrażliwej skóry i nie wysuszał a nawet nawilżał nie zapychając 2. filtr by nie zostawiał tłustej powłoczki na skórę, nawilżał, nie podkreślał suchych skórek i nie zapychał 3. podkład który nie będzie podkreślał suchych skórek, może nawilżać ale by nie zostawił tłustej powłoczki, nie koniecznie matujący, nie zapychający 4. dobry krem/maść na czerwone ślady po trądziku 5.coś co szyko wysusza ropne bolące krosty i powoduje ich jaknajszybsze znikanie 6. peeling enzematyczny dla skóry wrażliwej nie zapychający i nie wysuszający=ściągający skórę może nawilżać, nie zapychający... Z jakiej firmy szukać tych kosmetyków? Jakich wy używacie? Z góry dziewczny dziękuję za pomoc ![]() ![]() ![]() oczywiście dermatolodzy nie chcą pomóc w sprawie wyboru odpowednich dermokosmetyków ani nawet polecić...zawsze gdy o to pytam to mnie z tymi pytaniami zbywają ![]() cały czas staram się pilnować swojej diety...teraz się naprawdę wziełam: myję twarz przegotowaną wodą i żelem dla skóry wrażliwej Iwostin wieczorem i rano 9w małych ilościach) stosuje Aknemycin, po południu na krosty+cysty benzacne i oczywiście wyeliminowanie słodyczy, dużo owoców i warzyw, dużo warzywnych zup i co? za te wszystkie wyrzeczenia nastąpiło pogorszenie ![]() ![]() dopiero w czerwcu mam wizyte do allergologa ![]()
Prowadzę bloga modowego ![]() Serdecznie zapraszam do zobaczenia ![]() Kręconowłosa ![]() Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać. Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką ![]() Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2012-05-08 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4749 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
1. z tych dostępnych w sklepie: płyn micelarny garnier czysta skóra, ziaja ulga dla skóry wrażliwej, perfecta skóra wrażliwa. z innych: bioderma płyn micelarny skóra wrażliwa - sama przymierzam się do kupna ![]() 2. filtry: BIODERMA PHOTODERM SPOT KREM SPF 50, albo ja mam obecnie z Pharmacerisa taki pomarańczowy SPF 50. 3. tu sama szukam i czaje się na ten podkład:Joko Supernatural Mineral Foundation ![]() Oprócz tego wymieniany przeze mnie milion razy Vichy Dermablend - apteczny, ale zdecydowanie za ciężki na tą porę roku. Jeszcze myślałam nad kremami BB - SKIN 79 Intense Classic Balm SPF 35. Jednak zastanawia mnie ich trwałość. Muszę się dokształcić jeśli chodzi o BB kremy. 4 nie wiem ja używam kremy intensywnie nawilżającego do cery trądzikowej i zauważyłam, że trochę rozjaśnia ślady, ale szału nie ma - Dermica Acne Expert 5. Oczywiście Brevoxyl 6. Nie mam pojęcia - KWC. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 |
Zakorzenienie
|
Ola, nie ma jednej recepty dla każdego...
Niestety musisz sama na sobie testować kosmetyki i sama wybrać coś, co Ci najbardziej pasuje... przejrzyj KWC i kieruj się do tych dobrze ocenianych kremów, podkładów, płynów itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na kwc gdy szukam np płynu micelarnego nawilżającego to trudno znaleźć opinie osoby która ma trądzik i wrażliwą skóre... inaczej by było w kosmetykach typowo dla skóry trądzikowej ale takie są za silne dla mojej suchej skóry ![]()
Prowadzę bloga modowego ![]() Serdecznie zapraszam do zobaczenia ![]() Kręconowłosa ![]() Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać. Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Zakorzenienie
|
ja nie używam płynu micelarnego, bo stosuję kosmetyczny minimalizm, który jest najlepszy dla mojej skóry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Przyczajenie
|
hmm z mojej strony mogę Ci polecić:
1. płyn z Biodermy do skóry wrażliwej Sensibio H2O, moja mama i siostra również używają i są zadowolone ![]() 2. podobno dobry jest filtr również z biodermy AKN mat do skóy trądzikowej, ale sama nie używałam, dopiero przymierzam się do zakupu 3.ja używam double wear estee lauder. kryje przebarwienia i plamki, niestety podkreśla suche skórki =/ 4. tu nie mam pojęcia bo na razie walczę z krostami 5. słyszałam dużo opinii o maści ichtiolowej, cynkowej jednak nie próbowalam. sama stosuję epiduo, fucidin i brevoxyl jednak szału nie ma. liczę że ktoś tu jeszcze coś poradzi... 6. nie wiem, bo nie stosuję....zresztą jesteś pewna że peeling przy trądziku to dobre rozwiązanie? eh moja twarz w tym momencie również wygląda masakrycznie, nie jesteś sama ![]() a co do diety to ja osobiście nie wierzę w jakieś jej większe powiązanie z trądzikiem ; ) sama byłam na diecie bezcukrowej przez pól roku (chciałam schudnąć, nie przez trądzik). przestałam słodzić herbatę i kawę, całkowicie odstawiłam produkty zawierające cukier. jadlam wyłącznie kasze, warzywa, czasem jakieś mięso, piłam bardzo dużo wody....schudłam bardzo, ogólnie lepiej się czułam, a na twarzy co? pogorszenie. ![]() trądzik w większości przypadków spowodowany jest nadmiernym wydzielaniem androgenów, a nie takimi cudami jak spożywanie czekolady czy picie mleka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mam olejek herbaciany ale boję się go stosować ponieważ nie wiem czy kupiłam dobry w aptece jest firmy Kej... pisze na nim że jest to naturalny olejek eteryczny i jego zastosowanie to dodawanie do kąpieli masażu i maseczek ... ale nic nie pisze o bezpośrednim nakładaniu go na skórę... a więc czy mogę wziąść kropelkę tego olejku dać bezpośrednio bez niczego więcej na ropną kroste czy powinnam go rozcieńczyć tonikiem? Jesli rozcieńczyć tonikiem to jakim? ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() czy używałaś tych miceli?Bojęę się że drogeryjne mogą mnie zapchać...
Prowadzę bloga modowego ![]() Serdecznie zapraszam do zobaczenia ![]() Kręconowłosa ![]() Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać. Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4755 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuję wam za słowa pocieszenia...co do tego lekarza medycyny wschodniej to jeśli juz mi nic nie pomoze to pewnie pójdę tam, bo mnie to bardzo zaciekawiło. Na razie licze na dietę, bo bądz co badz przez pierwsze dwa tygodnie była naprawdę bardzo widoczna poprawa, a teraz sama sobie jestem winna. Jeszcze wszystko rozdrapałam-i ciągle sobie powtarzam, ze nigdy więcej nie rozdrapię, bo wiem jak sie to potem kończy-ranki trudne do zakrycia makijażem.
Co do depresji-kiedys ją miałam przez pewien czas, chodziłam nawet do psychiatry. Potem miałam z nią spokój, czasem wraca , raz na jakieś pół roku, tzn. nie w takiej postaci jak kiedyś...zazwyczaj gdy mam jakieś pogorszenie to się odbija na psychice. Ale ogólnie staram sie myśleć pozytywnie i w większości przypadków mi sie to udaje...tylko czasem przychodzą takie momenty jak wczoraj, że człowieka szlag trafia....Dzięki za wsparcie ![]() dzis juz lepiej, o wiele lepiej i z cerą i z psychiką, cera po nocy z olejem z wiesiołka i maścią z witaminą a odżyła, krostki niektóre poznikały lub sie zmniejszyły, ranki po części wygoiły... i ta piękna pogoda i juz czuję sie jak nowonarodzona ![]()
#4756 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Prowadzę bloga modowego ![]() Serdecznie zapraszam do zobaczenia ![]() Kręconowłosa ![]() Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać. Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką ![]() Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2012-05-08 o 12:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie żaden z tych płynów nie zapchał ![]() Powinnam zaznaczyć, że ja najpierw oczyszczam buzie płynem micelarnym, a później myje żelem do mycia twarzy, więc u mnie żaden płyn micelarny nie powodował szkód, nie wiem jak u osób, które kończą swoje oczyszczanie na płynie micelarnym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chciała bym spróbowaz z peelingiem enzematycznym a nie ziarnistym ponieważ myślę że nie powinien mi roznieść baterii z ropnych krost jak to mogą robić te ziarnicte czy mechaniczne peelingi... a chciałabym go spróbować by uporać się z suchymi skórkami = mieć czym usunąć to co się łuszczy a także wyrównać nierówności na skórze i zmniejszyć widocznosc czerwonych przebarwień po krostach ropnych. Ja biore tabsy antykoncepcyjne diane 35 a mimo wszystko wyskakują mi krosty i to ropne i są zaskórniki ...a więc chyba mój trądzik nie powinnien być spowodowany nadmiernym wydzielaniem androgenów ponieważ biorę Diane 35 już prawie 8 miesięcy a nie widzę poprawy ...Czy może się mylę? Macie w tym temacie jakiąś wiedze? Pamiętam że po nieudanej kuracji izotekiem po poł roku kiedy nawrocił trądzik moja dermatolog, która prowadziła kuracje izotekiem skierowała mnie do swojego zaprzyjaźnionego ginekologa, który odrazu bez żadnych badań które by powiedziały czy mam problem z hormonami wlepił mi Diane 35 gdy powiedziałam że chce najpierw badania by być pewną czy mam po co brać tą Diane 35 to mi powiedział, że takich badań nikt nie robi ,ich sie nie robi i mnie nakłonił bez wcześniejszych badań na poziom hormonów do tej Diany 35... a teraz już sama nie wiem boją się ją odstawić bo podobno po niej to dopiero się wysyp zaczyna :/ i co ja mam teraz począć?
Prowadzę bloga modowego ![]() Serdecznie zapraszam do zobaczenia ![]() Kręconowłosa ![]() Cel zapuścić włosy i by przestały tak bardzo wypadać. Chcę być dziennikarką modową, bądź muzyczną, i tancerką ![]() Edytowane przez oollaa_1_ Czas edycji: 2012-05-08 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
http://pustamiska.pl/ JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik to słowo(nie "te słowo") bynajmniej=wcale, w ogóle Edytowane przez magica Czas edycji: 2012-05-08 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Haha! Ja jestem w identycznej sytuacji. Cerę miałam bardzo ładną w okresie jesień - zima ( stosując tabletki diane35), a teraz dziwne pogorszenie. Biorę tabletki identyczny czas. Wydaje mi się, że to interakcja tabletki - słońce. Chyba najbardziej prawdopodobna wersja. Jutro mam ginekologa i idę zmienić na lżejsze. ![]() BTW: Miałaś robione badania przed zażywaniem pigułek ? Mi wykazało jednoznacznie, że mam podwyższone androgeny. Edytowane przez de_wu Czas edycji: 2012-05-08 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a muszę się przekonać czy one dla mnie? a jakiegoś toniku też używasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Rozeznanie
|
Nie używam toniku. Wiem, że sa toniki, które nie powodują szkód , ani wysypów, ale nie trafiłam na taki. Zazwyczaj tonik nawet do skóry wrażliwej tworzył u mnie nowe krosty, więc sobie darowałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4763 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdaj relacje co Ci ginekolog na to powie... nie chciałabym zmieniać na lżejsze te tabletki ponieważ czytałam że dłuższa kuracja daje widoczne efekty... nie miałam robionych badań... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- w jakiej postaci używasz kwasów?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4764 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, ze krem z filtrem powinien chronić. Narazie mało wychodzę z domu w słoneczne dni. A pogorszenie cery, którego się nabawiłam, to też z mojej winy. Tydzień temu miałam kilka krostek, które rozdubałam i teraz mam ładny wysyp. Ja robiłam badania samodzielnie, na swój koszt. Wiem, że żaden lekarz by mi nie zlecił darmowych badań hormonalnych. Wydałam na nie koło 300 zł, ale przynajmniej dowiedziałam się co i jak. Jeśli nie masz żadnych zewnętrznych objawów, które potwierdziłyby problem z hormonami to raczej chyba coś innego jest przyczyną. Ja mam dość obfite włosy na rekach, które wyglądają bardzo brzydko. Nie widziałam jeszcze dziewczyny z takimi włosami jak ja ![]() Oprócz tego włosy wokół brodawek i USG wykazało pęcherzyki na jajnikach. Dokładnie tak. Badania powinno się robić przed braniem tabletek. Teraz Twój układ hormonalny jest zmieniony. Pewnie zdam relację z wizyty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
Piłam czarnuszkę, jadłam kapsułki z liściem oliwnym, teraz pije arktyczny korzeń. Do liścia o. chyba wrócę.
#4766 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nadal polecam Ci na suchą skórę wewnętrznie tran, olej z wiesiołka, olej kokosowy zajadać. I zewnętrznie kremy. Po retinoidach skóra jest koszmarnie sucha, ja tylko zewnętrznie stosowałam retinoidy a skóra przez jakiś rok po zaprzestaniu była makabrycznie sucha, żaden podkład się nie sprawdzał. Magica - jak wysypało Cię po piwie, to bardzo możliwe że faktycznie gluten Ci szkodzi, piwo = gluten. Mnie zawsze po piwie wysypywało, i pamiętam że nigdy nie lubiłam piwa, piłam bo było najtańsze w klubach. Oczywiście może też być wysyp po alkoholu. Jeżeli chodzi o lekarzy medycyny wschodu - przestrzegam przed oszustami. Na temat diety/suplementów jest mnóstwo informacji w internecie. Polecam z chomika ściągnąć sobie chociażby książki Michała Tombaka. Polecam też tą stronkę: http://www.bioslone.pl/odzywianie/dieta-prozdrowotna |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
I nadal nie mogę znaleźć dobrego dla siebie kremu który by mnie nie zapychał ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4769 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.efavit.pl/pl/p/Olej-kokosowy-200-ml/18 Liść oliwny na gronkowca i grzybicę, jak jesteśmy w temacie, zaczęłam brać citrosept i olejek pichtowy, najpierw po 1 kropli dziennie powoli zwiększając dawkę. I nie chcę zapeszać ale jest bardzo dobrze... zobaczymy jak będziej dalej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiadomo, że lekarze nie zlecają badań hormonów przez wypisywaniem antykoncepcji (wiadomo dlaczego), ale żeby nie dać przed wypisaniem diane?!!! Szlag mnie trafi jak coś takiego czytam. Koniecznie powinnaś mieć zrobione takie badania, byłaś już po izoteku, sytuacja była poważna, a lekarz wcisnął ci tabsy? ![]() Skoro po 8 miesiącach z diane nie ma żadnej poprawy, to trzeba ją odstawić. I oznaczyć poziom hormonów. Bo to, że nie pomaga, wcale NIE oznacza, że trądzik nie ma podłoża hormonalnego. Ja kiedyś też dostałam diane (po badaniach nawet), ale w ogóle mi nie pomogła, było coraz gorzej (poprawa powinna być choć trochę zauważalna po 3 miesiącach). Dopiero gdy zmieniłam tabletki na inne - cera się poprawiła. W twoim przypadku nie ma jednak co kombinować ze zmianami, skoro nawet nie wiadomo czy problem leży w hormonach (jeśli nie, to te tabletki mogą ci wręcz zaszkodzić). Przepraszam, że tak prosto z mostu "wyjechałam", ale nie ma co się oszukiwać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.