Z brązu na blond - wątek zbiorczy - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-10, 12:26   #451
201607040946
Konto usunięte

Dot.: Z brązu na blond - WĄTEK ZBIORCZY.

Cytat:
Napisane przez Wiktoria M Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś się zdecyduje na blond to nie może się już wycofać! Na pewno uda się osiągnąć taki kolor, który będzie nas zadowalał. Ja niedawno taki osiągnęłam
Wychodziłam z ciemnego brązu, czerni można powiedzieć na blond! Trwało to dosyć długo, ze względu na przerwy pomiędzy kolejnymi ingerencjami we włosy ale już mam spokój. Teraz mogę tylko dbać o włosy.

Dodam zdjęcia przed, w trakcie i po farbowaniu
jak udalo ci sie zejsc z tych rudawych? teraz takie mam, no moze nieco jasniejsze i gora popielata
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 19:04   #452
pilina
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli ktoś się zdecyduje na blond to nie może się już wycofać! Na pewno uda się osiągnąć taki kolor, który będzie nas zadowalał. Ja niedawno taki osiągnęłam
Wychodziłam z ciemnego brązu, czerni można powiedzieć na blond! Trwało to dosyć długo, ze względu na przerwy pomiędzy kolejnymi ingerencjami we włosy ale już mam spokój. Teraz mogę tylko dbać o włosy.

Dodam zdjęcia przed, w trakcie i po farbowaniu

Wiktoria M, pomóż nam i napisz czym (którą farbą i jakim stężeniem utleniacza) uzyskałaś taki świetny efekt

ja ze swojej strony mogłabym tylko napisać, że nie ma nic gorszego, niż decyzje podejmowane odnośnie koloru w przypływie zwątpienia lub pod wpływem opinii innych. ja już tak zrobiłam ponad rok temu i bardzo żałuję. do teraz pewnie miałabym już wymarzony odcień.
pozdrawiam wszystkie forumowiczki dążące do blondu
pilina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 19:24   #453
epikoo
Raczkowanie

Cytat:

Również sie podpisuje pod pytaniem, bo tez mam dól rudawy i jestem w tym przejsciowym etapie.
epikoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 12:23   #454
buahhot
Marcelover ♥♥♥

jesli ktos jest zaintersowany moim przejsciem z jasnego brazu na blond to zapraszam do galerii

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 11:18   #455
marisol123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
jesli ktos jest zaintersowany moim przejsciem z jasnego brazu na blond to zapraszam do galerii
hej, mam taki sam kolor jak Ty Buahhot w galerii, dodalam komentarz pod to zdjecie, jak ja teraz mam wrocic do blondu prosze powiedz mi
Stary 2011-01-14, 11:24   #456
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez marisol123 Pokaż wiadomość
hej, mam taki sam kolor jak Ty Buahhot w galerii, dodalam komentarz pod to zdjecie, jak ja teraz mam wrocic do blondu prosze powiedz mi
Wiesz co, ja po tym kolorze zrobilam sobie ten jasny brąz. Wiec dekoloryzowalam te ciemne wlosy i wyszedl mi ten cieply blond. Mysle, ze mozesz sprobowac pasemkami zejsc z tego koloru, a pozniej na calosc polozyc farbe blond, albo zrobic dekoloryzacje i nalozyc na to jakas farbe, ale nie mam pojecia jaki kolor zostanie po dekolorze. Ja robilam dekoloryzacje u fryzjera

Stary 2011-02-01, 14:25   #457
kasiulkasp
Raczkowanie

buahhot a skąd jesteś?
Ja też mam brąz, teraz właściwie to mam naturalny swój kolor i chcę dojść do takiego blondu jak Twój na fotkach bardzo fajnie wygląda
na pierwszy raz wole iść do fryzjera, czy któraś z was robiła dekoloryzację w Lublinie i może mi polecić dobrego fryzjera?

kasiulkasp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-01, 14:43   #458
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez kasiulkasp Pokaż wiadomość
buahhot a skąd jesteś?
Ja też mam brąz, teraz właściwie to mam naturalny swój kolor i chcę dojść do takiego blondu jak Twój na fotkach bardzo fajnie wygląda
na pierwszy raz wole iść do fryzjera, czy któraś z was robiła dekoloryzację w Lublinie i może mi polecić dobrego fryzjera?
z pomorza
a o jaki blond dokladnie Ci chodzi? bo wszystkie uzyskalam farbami

Stary 2011-02-01, 14:58   #459
kasiulkasp
Raczkowanie

Chciałabym perłowy blond ale boję się sama robić:P u ciebie najbardziej podoba mi się 10 chociaż jak coraz więcej czytam to może się zdecyduję

Edytowane przez kasiulkasp
Czas edycji: 2011-02-01 o 15:00
kasiulkasp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-01, 15:05   #460
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez kasiulkasp Pokaż wiadomość
Chciałabym perłowy blond ale boję się sama robić:P u ciebie najbardziej podoba mi się 10 chociaż jak coraz więcej czytam to może się zdecyduję
mozesz probowac

Stary 2011-02-07, 16:43   #461
malyhasacz
Raczkowanie

Już nie wiem kogo o to pytać, a widzę, że tutaj jest jakaś część osób, które z ciemnych włosów musiały utleniać i nakładać farbę..
Mianowicie; naturalnie mam ciemnobrązowe włosy, normalnie nakładam utleniacz+12% i czekam na platynę. By w końcu zapuścić włosy poradzono mi metodę podkładu (niestety dziewczyny na forum o blondzeniu poradziły nie mając pojęcia co powinnam tak naprawdę zrobić).
I tu pojawia się moje pytania: użycie farby, zamiast utleniacza z 12% oksydantem nie przyniesie tego samego efektu, prawda?
Jeśli najpierw chcę je utlenić (raczej muszę, niż chcę) by później nałożyć farbę ( http://ktpi.pl/p/pl/al11/allwaves+paleta+kolorow.html najbardziej na lewo u góry i 3 od góry). Ile procent (około, wiadomo, co włos to inny) musi mieć woda przy utleniaczu, a ile w farbie? W którym więcej? Zupełnie nie znam się na farbach blond, jedynie mam pojęcie o utleniaczach, dlatego stanowi to dla mnie duży problem..
Obawiam się, że jak nałożę na żółtko farbę, to nie chwyci tak by zrobił się platynowe. Jak wy to robicie dziewczyny? Do jakiego stopnia jasności trzeba doprowadzić włosy by farba chwycia?
Pozdrawiam
malyhasacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-07, 19:47   #462
caroline2324
Zakorzenienie

Jak dojść do takiego koloru?
http://img145.imageshack.us/i/86367514.jpg/
http://img706.imageshack.us/i/tumblr...2r1qa1y1r.jpg/

mój aktualny: http://img690.imageshack.us/i/zdjcie2050.jpg/

Nigdy nie byłeś i nigdy nie będziesz częścią mojego świata...
... jesteś jego całością.

caroline2324 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 21:36   #463
malyhasacz
Raczkowanie

Kąpiele rozjaśniające, regularne używanie spreyu joanny na całe włosy, delikatna dekolorka.(chyba masz farbowane włosy. Jeśli nie i naturalnie masz taki kolor i połysk, to nic bym nie robiła na Twoim miejscu) i na to farba. Co wolisz, podałam od najmniej niszczących włosy, ale wymagających najwięcej czasu. Informacje o każdej z tych metod znajdziesz na forum i nim zastosujesz przeczytaj. A tak w ogóle to Honey nie ma włosów blond, więc to nie ten wątek. Jest taki, bodajże "jak uzyskach taki kolor?" i tam dziewczyny podpowiadają sobie w takich kwestiach. Nie wiem jaki kolor ma Honey. Dość naturalny, z wozjaśnionymi od słońca włosami gdzie-niegdzie. Nie znam się na brązowych farbach, bo sama zawsze lubiłam tylko karmelowe/czekoladowe i kasztanowe i nie interesowały mnie inne.
Stary 2011-02-09, 22:21   #464
alocha11
Przyczajenie

Dot.: Jaki odcień brązu do włosów blond ??

Cytat:
Napisane przez Asia1C Pokaż wiadomość
niestety nie umiem wkleic jeszcze zadnego zdjecia..
to bardzo latwe sproboj
alocha11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 16:40   #465
izku22
Raczkowanie

Dot.: propozycje fryzur dla chłopaka

hej miałam platynowe rozjasnione włosy .Fryzjerka położyła mi na nie ciemno brazowe pasemka jak sie ich teraz pozbyc? chce znów miec platynowe włoski poradzcie cos czy jak zafarbuje na platyne nie bede miała rudych?
izku22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-16, 17:26   #466
nacho_libre
Przyczajenie

pięknie proszę kogoś o pomoc już mówię o co chodzi. Jeszcze jakieś 3 miesiące temu miałam czarne włosy,przestałam je farbować i zrobił się z nich ciemny brąz z czerwonym odcieniem. Bardzo chciałam zejść z tego koloru do swojego naturalnego jasnego blondu. No to postanowiłam przeprowadzić eksperyment. Kupiłam dzisiaj rozjaśniacz z Joanny i nałożyłam. Starałam się bardzo żeby go równo rozprowadzić zaczynając od tyłu. Widząc jakie zmiany zachodzą na włosach trochę spanikowałam i resztę tej mieszanki rozjaśniającej nałożyłam byle jak na górę i przód. wyobraźcie sobie moje zdziwienie kiedy po zmyciu zaczęłam suszyć włosy i się okazało że tam gdzie najbardziej starałam się nałożyć dokładnie rozjaśniacz to pozostały mi czarne łaty! Kolor jaki mi wyszedł to totalnie rudy ale się tego spodziewałam po wcześniejszym czerwonym odcieniu także nawet mi się podoba ale te łaty na dolnej tylnej części mnie dobijają co mam zrobić? myślałam żeby kupić jeszcze rozjaśniacz i położyć na te łaty... swoją drogą planem było,że po rozjaśnieniu nałożę na włosy farbę Garnier 100% color 701 ciemny blond i zobaczymy co wyjdzie,i bym tak zrobiła ale znowu te łaty.... Nie wiem co począć
nacho_libre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-17, 01:58   #467
malyhasacz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izku22 Pokaż wiadomość
hej miałam platynowe rozjasnione włosy .Fryzjerka położyła mi na nie ciemno brazowe pasemka jak sie ich teraz pozbyc? chce znów miec platynowe włoski poradzcie cos czy jak zafarbuje na platyne nie bede miała rudych?
To samo co koleżanka wyżej, czyli kąpiele rozjaśniające na same pasemka,sprey joanny, ew. dekolorka. Można spróbować sprać ile się da (szampon przeciwłupieżowy, rumianek,szampon/płukanka fioletowa/niebieska na żółcie). Mnie fryzjer powiedział, że jak z baleyage będę przechodzić spowrotem na cały blond, to mam farbować odrosty i tylko na 10 minut całość pokryć za każdym razem i się wyrówna. Nie wyrównało się, a pogorszyło stan włosów. Nie polecam. Wolałabym kogoś porposić o łowienie tych pasemek i zajęciem się tylko nimi. A najlepiej poszukać odpowiedzi na to, chociażby czytając parę stron jakeigoś wątku temu poświęconemu (temu wątkowi nawet) bo o to pyta każdy, zamiast czytać. A jak się Tobie nie znajdują sensowne rzeczy w wyszukiwarce wizazu, to w googlach wpisz problem i dopisz wizaz.pl i będziesz miała na konkretnej odpowiedzi. Nie zdajesz pytań o stężenie tego co chcesz użyć, konkretny produkt, tylko pytasz o ogólniki, które są wszędzie TAKIE SAME. Wiem, że łatwiej tylko rzucić pytanie, a nic nie czytać, ale ciężko mieć cierpliwość dla ludzi, którzy nie zgłębiają MINIMUM wiedzy i nie zasięgają w ogóle języka, nie czytają forów i tylko czekają na złote rady. Nie ma zlotych rad jeśli chodzi o rozjaśnianie, bo to niszczący zabieg.

---------- Dopisano o 02:58 ---------- Poprzedni post napisano o 02:55 ----------

Cytat:
Napisane przez nacho_libre Pokaż wiadomość
pięknie proszę kogoś o pomoc już mówię o co chodzi. Jeszcze jakieś 3 miesiące temu miałam czarne włosy,przestałam je farbować i zrobił się z nich ciemny brąz z czerwonym odcieniem. Bardzo chciałam zejść z tego koloru do swojego naturalnego jasnego blondu. No to postanowiłam przeprowadzić eksperyment. Kupiłam dzisiaj rozjaśniacz z Joanny i nałożyłam. Starałam się bardzo żeby go równo rozprowadzić zaczynając od tyłu. Widząc jakie zmiany zachodzą na włosach trochę spanikowałam i resztę tej mieszanki rozjaśniającej nałożyłam byle jak na górę i przód. wyobraźcie sobie moje zdziwienie kiedy po zmyciu zaczęłam suszyć włosy i się okazało że tam gdzie najbardziej starałam się nałożyć dokładnie rozjaśniacz to pozostały mi czarne łaty! Kolor jaki mi wyszedł to totalnie rudy ale się tego spodziewałam po wcześniejszym czerwonym odcieniu także nawet mi się podoba ale te łaty na dolnej tylnej części mnie dobijają co mam zrobić? myślałam żeby kupić jeszcze rozjaśniacz i położyć na te łaty... swoją drogą planem było,że po rozjaśnieniu nałożę na włosy farbę Garnier 100% color 701 ciemny blond i zobaczymy co wyjdzie,i bym tak zrobiła ale znowu te łaty.... Nie wiem co począć
Nastepnym razem dowiedzieć się jak działa utleniacz i jak się go nakłada W OGÓLE,a w szczegolności na farbowane włosy. Jasne, że odrost i włosy mniej razy farbowane (czyli bliżej głowy) utlenią się szybciej, a włosy na końcach, na których farba była parę razy tylko pojaśnieją. Możesz z tym robić co chcesz. Rozjasniać sam dół, żyć z ciemniejszym dołem i nałożyć na to farbę. Przeczytaj moje poprzednie odpowiedzi (albo w ogóle JAKIEŚ, bo chyba tego nie zrobiłaś). Rozjaśnianie jest zawsze rozjaśnianiem i czy ma to być kawałek głowy, czy cała- Sposoby zawsze te same. Jak nałożysz jeszcze raz utleniacz to licz się z tym, że włosy mogą się wykruszyć, albo stać się gumą (nie muszą, są szczęściarze, którym się tak nie dzieje)

Edytowane przez malyhasacz
Czas edycji: 2011-02-17 o 02:16
Stary 2011-02-17, 10:51   #468
playboykaa77
Zadomowienie

ja tez mialam niemila historie z joanna jak zchodzilam z czarnego po raz kolejny uzywalam juz tylko farb blond i same sie wyrownaly potem na to platyne , a teraz znowu chce miec blond i nie wiem jak mam to zrobic tym razem bo mam jasny braz i w sumie to powinno mi chywcic , ale nie wiem jak z koncami bo byly farbowane brazem i boje sie ze nie ruszy ich farba blond , mozecie polecic jakas frabe blond ktora wychodzi jak ciemny blond na wlosach ? mysle ze to by sie udalo
playboykaa77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 12:21   #469
izku22
Raczkowanie

niech ktos mi odpisze

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

dzieki mam jeszcze jedno pytanko a mianowicie słyszałam ze jak bede uzywała tej fioletowej płukanki to te pasemka nie beda sie rozjasniac tylko beda miały taki metaliczny kolor wiec nie wiem czy uzywac czy nie?
izku22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-18, 16:53   #470
malyhasacz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez playboykaa77 Pokaż wiadomość
ja tez mialam niemila historie z joanna jak zchodzilam z czarnego po raz kolejny uzywalam juz tylko farb blond i same sie wyrownaly potem na to platyne , a teraz znowu chce miec blond i nie wiem jak mam to zrobic tym razem bo mam jasny braz i w sumie to powinno mi chywcic , ale nie wiem jak z koncami bo byly farbowane brazem i boje sie ze nie ruszy ich farba blond , mozecie polecic jakas frabe blond ktora wychodzi jak ciemny blond na wlosach ? mysle ze to by sie udalo
Chcywić chwyci, ale może nierownomiernie.
Farba, która chwyci jak ciemny blond? Może farba "ciemny blond"?
Pewnie chcesz kupić drogerii farbe, to tam masz taką tabelkę z tym jak kolor mniej-więcej wyjdzie. Jeśli farbujesz dużo ciemniejsze włosy, to kolor wychodzi ciemniejszy i wtedy trzeba wziąć trochę jaśniejszą farbę.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez izku22 Pokaż wiadomość
niech ktos mi odpisze

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

dzieki mam jeszcze jedno pytanko a mianowicie słyszałam ze jak bede uzywała tej fioletowej płukanki to te pasemka nie beda sie rozjasniac tylko beda miały taki metaliczny kolor wiec nie wiem czy uzywac czy nie?
To znaczy tak. Ta płukanka nie ma za zadanie wypłukiwania koloru, to jasne, ale ochłodza go (Jeśli nie masz pojęcia co to temperatura barwy; najcieplejszy kolor-czerwień, najzimniejszy-niebieski. kolory przeciwstawne.)co nie jest do końca tym samym, ale kolor chłodniejszy jest bliższy plandynie (jeśli mówimy o brązie) . Ja od czasu do czasu stosuje szampon na pasemko, które było ciemne, a chcę je rozjaśnić. Nie daje to super efektu, ale sprowadza brąz bardziej do rudości, czyli jakby rozjaśniało(a może "pobudzało" platynę, która jest pod spodem).

To teraz kto MI odpisze?! hahaha

Edytowane przez malyhasacz
Czas edycji: 2011-02-18 o 16:57
Stary 2011-02-18, 17:45   #471
playboykaa77
Zadomowienie

tak chcialabym jakas drogeryjna farbe i niestety tu zawsze jest ruletka - wyjdzie ladnie, nie wyjdzie
playboykaa77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 10:53   #472
jiuna
Wtajemniczenie

ja też zaczynam swoją drogę z przejściem do blondu
później opiszę dokładnie co i jak u mnie się dzieje na głowie
jiuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 12:14   #473
agacia_cz
Zadomowienie

a ja po roku "przchodzenia w końcu uzyskałam prawie to co chciałam
schodziłam z brązu pasemkami, a teraz pokryłam całość rozjaśniaczem
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 12:15   #474
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
a ja po roku "przchodzenia w końcu uzyskałam prawie to co chciałam
schodziłam z brązu pasemkami, a teraz pokryłam całość rozjaśniaczem
całość rozjaśniaczem? nie masz zniszczonych włosów?

Stary 2011-02-21, 19:07   #475
patycek
Rozeznanie

Ja przez rok schodziłam z bardzo ciemnego brązu do blondu, wszystko robiłam stopniowo rozjaśniaczem u siebie w domu, wczoraj jeszcze dla ujednolicenia koloru, zafarbowałam włosy farbą garnier color naturals superjasny popielaty blond 111, zamieszczam zdjęcie które zrobiłam wczoraj. Na tym planuje przestać rozjaśniać włosy, choć jeszcze mam gdzieniegdzie przebłyski rudych pasemek ale rozjaśnię je dopiero za kilka miesięcy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1069.jpg (70,2 KB, 199 załadowań)
patycek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 19:11   #476
jiuna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patycek Pokaż wiadomość
Ja przez rok schodziłam z bardzo ciemnego brązu do blondu, wszystko robiłam stopniowo rozjaśniaczem u siebie w domu, wczoraj jeszcze dla ujednolicenia koloru, zafarbowałam włosy farbą garnier color naturals superjasny popielaty blond 111, zamieszczam zdjęcie które zrobiłam wczoraj. Na tym planuje przestać rozjaśniać włosy, choć jeszcze mam gdzieniegdzie przebłyski rudych pasemek ale rozjaśnię je dopiero za kilka miesięcy.
a naturalny kolor jaki masz?

ja teraz mam ciemny brąz
tzn około 2m-ce temu farbowałam na czarny ale farba szybko mi schodzi
co mycie woda leci z kolorem
w marcu planuje dekolor.... a potem... no zobaczy się
Stary 2011-02-21, 19:18   #477
patycek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jiuna Pokaż wiadomość
a naturalny kolor jaki masz?
Mój naturalny kolor to ciemny brąz.
Stary 2011-02-21, 19:22   #478
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patycek Pokaż wiadomość
ładne bardzo i długość również
ale rozjaśniacz to zło
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 19:27   #479
jiuna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
ale rozjaśniacz to zło
no zło i to wielkie
tylko ja też mam naturalki koloru ciemny brąz/brąz no i nie jestem pewna czy bez rozjaśniacza uda mi się dojść do wymarzonego blondu
Stary 2011-02-21, 19:36   #480
patycek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
ale rozjaśniacz to zło
Dziękuje ale bez rozjaśniacza nigdy w życiu bym nie uzyskała włosów w kolorze blond, kilka ładnych lat temu też chciałam z ciemnego brązu zejść do blondu i poszłam do fryzjera stworzył mi na głowie w ciągu godziny włosy w kolorze siwo białym, były okropne i łamały się przy dotknięciu. Dlatego teraz postanowiłam sukcesywnie, małymi krokami sama dojść do blondu.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości