![]() |
#5011 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik - cz. 3
Cytat:
![]() Ale co było to było, ciągle możesz dobić dziada ![]() ![]() Nie warto oszczędzać kasy na leczeniu i chodzić do państwowych konowałów, którzy nie wiedzą, co robią. Mówię to po wielu latach pielgrzymowania od przychodni do przychodni, od złych lekarzy do jeszcze gorszych i naprawde fortunie bezsensownie wydanej kasy na maści, które w ogóle mi nie pomagały. Teraz chodzę do świetnej dermatolog, serce mnie boli jak wydaje to 110zł za wizytę, ale wolę to i pewność, że jestem bezpieczna pod skrzydłami wykwalifikowanego lekarza niż bezsensowną tułaczkę i leczenie nie dające żadnych efektów. Trzymam kciuki! Edit: Pytałaś jeszcze o krem nawilżający - ja używam Cetaphil MD i polecam ![]() Edytowane przez Adanna Czas edycji: 2012-06-18 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5012 | ||
Zakorzenienie
|
No to brawa za bycie "mondrzejszom"
![]() nie rozumiem ludzi, którym się wydaje że trądzik wyleczą w tydzień. Antybiotyki doustne niestety trzeba brac kilka miesięcy zazwyczaj. No ale leczcie się dalej na swoją rękę, w końcu "ludzie" się lepiej znają niż lekarze ![]() Cytat:
![]() Zależy. Cytat:
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2012-06-18 o 19:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5013 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za szybką odpowiedź i słowa otuchy!
![]() ![]() Postaram się dziada dobić ![]() ![]() Wiem, teraz wiem, że za szybko odstawiłam... No tak, o wymazie o którym piszesz również nie raczyła mnie poinformować w ciągu tych pięciu minut, które raczyła mi poświęcić ![]() ![]() Dziękuję również za radę dot. kremu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5014 |
Raczkowanie
|
już mam dosyć swojej buzi! i tego co na niej jest. Zrobiło się ciepło i wyglądam jak potwór. Leczyłam się u dermatologa, wyglądałam w miarę ok. Lekarz stwierdził, że możemy zakończyć kurację, i za długo się nie pocieszyłam "lepszą" buzią...
nie mam sił na to wszystko... |
![]() ![]() |
![]() |
#5015 |
Rozeznanie
|
co do dermatologów na nfz, to ja przez długie lata chodziłam i ciągle zapisywali mi jakieś papki, byle coś było i to tanie w miarę. oni chyba wszyscy myśleli, że wolę 10 lat bulić ciągle po 30 zł niż raz a porządnie np 300
![]()
#5016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#5017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz chodzę państwowo do kobietki która po godzinach przyjmuje też prywatnie ale zawsze jak u niej jestem to mówi żebym od razu po wizycie zapisywała się na następną żeby na fundusz bo "leczenie i tak sporo kosztuje i bez sensu płacić za wizytę" - cudowna kobieta, ale państwowo czeka się do niej grubo 2 mies ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5018 |
Wtajemniczenie
|
Dwie tabletki dzienne, pierwsza przed śniadaniem, druga w ciągu dnia. czasem zapomnę drugiej to łykam przed snem.
#5019 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie było pogorszenie ![]() Jeszcze zbadam sobie prolaktynę, bo oczywiście wszystkie hormony miałam już dawno zrobione, a o prolaktynie dowiedziałam się z gazety ![]() Chciałam też napisać, że 2,5 miesiąca temu odstawiłam hormony i nie było absolutnie żadnego wysypu ![]() ![]() Ale z drugiej strony strasznie mi ten brak wysypu mąci w głowie, bo już sama nie wiem, jaka może być przyczyna trądiku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5020 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny...pamiętam jak jakiś czas temu pisałam tutaj, nawet z ciekawości sobie przejrzałam moje stare posty, miałam łzy w oczach
![]() Pamiętam jak pisałam te 2 lata temu że wyglądam fatalnie i tak dalej... Dzisiaj z uśmiechem na twarzy patrzę w lustro, ostatnio nawet ze względu na upały chodzę bez make upu- do sklepu, na spacer, na wyjazd do TŻta ![]() ![]() A te delikatne kosmetyki bezalkoholowe dla cer wrażliwych? Bardziej zaszkodziły niż pomogły. Pamiętam, że po Iwostinie dostałam strasznego wysypu czerwonych grudek na policzkach. Never again.... Oczywiście nie namawiam Was do swoich metod bo wiadomo, że każdy inaczej reaguje na kosmetyki/ leki, ale wierzę, że i dla Was nadejdzie ten dzień kiedy z uśmiechem spojrzycie w lustro i wyjdziecie z domu bez make upu ![]()
#5021 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do toniku... Tak, jak piszesz, każdy ma inny organizm i niestety w dolegliwościach trądzikowych często na zasadzie prób i błędów odnajdujemy w końcu coś, co nam pomoże ![]() A co do wspomnianej wyżej Pani Doktor... Kurcze, takie stwierdzenie również i mnie brzmi znajomo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5022 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Dlaczego wszystko jest tak proste póki nie przytrafi się Tobie?" Edytowane przez basior Czas edycji: 2012-06-20 o 08:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5023 |
Zadomowienie
|
A ja jestem w trakcie trzeciego opakowania pigułek (jeanine) i od ponad miesiąca borykam się z WYSYPEM. Mam dosłownie całą twarz usianą podskórnymi gulami i zaczynam się załamywać. Boję się że już mi się nie poprawi... Nawet aloes nie pomaga, a kiedyś od razu była poprawa. W ogóle po niczym nie ma poprawy, jakby te gule musiały zechciec zniknąć same... No ale nie chcą.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5024 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5025 | |
Zakorzenienie
|
Na Kościuszki?
![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5026 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#5027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odnośnie tabletek anty, to u mnie po odstawieniu nie było jakoś wybitnie strasznie..ale teraz się robi coraz gorzej, nie mam niby gul, ale mam pełno takich małych czerwonych ropniaków, grudek i kaszkę na czole (czoło zawsze miałam gładkie) dziś widziałam tyle pięknych buziek, że się poczułam jak potwór ![]() niestety muszę wrócić do makijażu (przez rok malowałam się tylko sporadycznie), ciekawa jestem co moja cera na to...
![]() |
#5028 |
Zadomowienie
|
Heh, u mnie też w ulotce mowa o takim skutku ubocznym, ale z drugiej strony dużo osób lykajacych diane albo jeanine mówi o fazowym pogorszeniu, tak do czwartego-piątego opakowania... Odczekam jeszcze dwa opakowania, jeśli nie będzie poprawy to chyba zostanie mi dermatolog+izotek.
![]() ![]() Hehe, czuję się jak weteranka wątku, ale chciałabym kiedyś móc ttu napisać jako wyleczona... edit - Visez, brałam kiedyś tetracyklinę, ostatnio zimą amoksycylinę, a zewnętrznie Dalacin T - to klindamycyna o ile pamiętam. W tej chwili już nic, bez sensu, bo po chwilowej poprawie (i to niedużej) znowu masakra. i wybaczcie błędy i brak cytowania i brak bezpośrednich odpowiedzi na Wasze posty ale korzystam z telefonu i bardzo trudno mi wszystko ogarnąć. ![]() Edytowane przez Lirriel Czas edycji: 2012-06-21 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#5029 |
Zakorzenienie
|
Lirriel, ja Cię bardzo dobrze pamiętam jeszcze sprzed jakiś 2 lat, myślałam że u Ciebie już o niebo lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5030 |
Zadomowienie
|
Bo było lepiej, może nie o niebo ale coś tam się ruszyło. Ale zejść do końca też nie zamierzało i w ten sposób skusilam się na eksperymenty antybiotykowe i potem hormonalne, jak antybiotyk przestał działać (a wiązałam z nim duże nadzieje, początkowo było super...). A teraz jestem w ciemnej
![]() ale za to Tobie się poprawiło, prawda? Dzięki czemu? Bo nie śledziłam uważnie wątku ostatnimi miesiącami, brak czasu, chociaż staram się czytać na bieżąco, nawet jesli nic nie piszę.. |
![]() ![]() |
![]() |
#5031 |
Zakorzenienie
|
W sumei u mnie jest falowo, najpier dzięki uregulowaniu gosp. hormonalnej Cyprestem antyandrogennym i zewnętrznie Aknymecinem. Później sama "leczyłam się" Acnedermem, aż jakieś pół roku temu doszło do pogorszenia - ropne gule itp. ale peelingi kwasem migdałowym i kwas azealinowy w postaci Hascodermu dały radę i póki co pozbyłam się wszystkiego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5032 |
Zadomowienie
|
Odstawiłam czarną herbatę i pozbyłam się wysypu na żuchwie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5033 |
Rozeznanie
|
O ja mam dokładnie to samo co ty april a nie zmieniałam kosmetyków od dawna. Cera mi się poprawiła odkąd przestałam jeść fast food, czekoladę, czipsy, słodycze, zmniejszyłam ilość węglowodanów. Nie piję nic innego oprócz niegazowanej wody, raz może dwa w miesiącu kawa i piwo. Tydzień temu poszłam na grilla i wciągnęłam paczkę czipsów i to takich mocno przyprawionych. Od tamtej pory masakra na twarzy, masa małych syfków... Zastanawiam się ile to jeszcze potrwa...
#5034 |
Raczkowanie
|
Tez macie dramat w te upały? Ja wczoraj miałam mocno aktywny dzien, wiadomo w jakiej temperaturze... wyszłam z twarzą w miare czystą wrociłam z milionem dużych zaskórników -__-
#5035 |
Zakorzenienie
|
Mamy
![]() Po zmyciu makijażu (który i tak wygląda ohydnie po 10 godzinach), cały czas jakieś nowe syfy. Wybrałam opakowanie wierzbownicy, ale aktualnie nie widzę większych efektów, jeśli chodzi o przetłuszczanie cery. Natomiast chyba ogólnie działa na gospodarkę hormonalną. Mam miesiączkę jak w zegarku, nie miałam tak od kilku miesięcy. No i z racji tego, że nie mogę teraz za bardzo używać na twarz dermarollera, myślę nad domowym urządzeniem do darsonwalizacji. Może któraś z Was miałam u kosmetyczki taki zabieg? Nie wiem czy warto inwestować...
#5036 |
Raczkowanie
|
W moim przypadku w walce z trądzikiem pomogła dieta. Walczyłam z trądzikiem kilka lat i w końcu jakoś udało się to dziadostwo okiełznać. Nie jest idealnie, coś tam zawsze wyskoczy, ale w porównaniu z tym co było kiedyś jest naprawdę ok. Trądzik zniknął po antybiotyku, w moim przypadku był to antybiotyk na jakieś zapalenie dróg moczowych (pewnie kojarzycie o który chodzi, bo jest on powszechnie stosowany przy leczeniu trądziku, bierze się jedną tabletkę na tydzień). Szkopuł tkwił w tym żeby trądzik nie wrócił. Moja dermatolog kazała odstawić wszystkie kwaśne, pikantne i tłuste potrawy, czyli keczup czy placki ziemniaczane odeszły w zapomnienie. Nie można jeść: jajek(!), żółtego sera, czekolady, owoców cytrusowych, ani np wiśni bo są kwaśne. Nie można pic mleka z wysokim %, kawy, alkoholu i mocnej herbaty, ani nic gorącego. Poza dietą ważne jest stosowanie kremu z filtrem 50+ bez względu na to czy słonce nas rozpieszcza czy chowa się za chmurami (teraz stosuje krem firmy iwostin) Do oczyszczania twarzy używam emulsji cetaphil. Podsumowując naprawdę warto zwrócić uwagę na dietę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5037 |
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio mam dosć łądna cerę mimo, że żyję zupełnie anty wszelkim zaleceniom dot. trądziku. Piłam trochę piwa, wina, wódka sie zdarzyła, słodyczy troszke(ale nie dużo), parę rzeczy zakazanych z wysokim IG, papieroski, zarwane przez imprezy noce. I nie ma tragedii. jest całkiem fajnie
![]() ![]() ![]()
#5038 |
Rozeznanie
|
A jak znosicie te upały? Ja się świece niemiłosiernie, aż wstyd mi wyjsc do ludzi.
Już rano po umyciu twarzy jest lekki połysk, a potem tylko gorzej. Po wstaniu z łóżka rano mam grubą warstwe tłuszczu na twarzy, okropnie to wygląda. Jak matujecie twarz, co stosujecie ?? ogolnie jak wyglada wasz makijaż dzienny? |
![]() ![]() |
![]() |
#5039 |
Zadomowienie
|
Mój makijaż dzienny spływa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5040 |
Zakorzenienie
|
Przy izoteku nawet w najgorsze upały 30+ mam mat na twarzy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.